Brezplačna dostava nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
Navigacija

Ploščati in vakuumski

Ploščati in vakuumski sanitarni sistemi

Izbira ogrevalnega sistema v vašem domovanju je izredno velikega pomena. Na to vplivajo številni dejavniki – stroški energentov, način gradnje doma, vaše potrebe in želje… Da bo vaša izbira nekoliko enostavnejša smo v Merkurju pripravili številne nasvete s področja ogrevanja. Priporočamo vam, da jih pregledate, saj boste zagotovo spoznali marsikatero novo informacijo in zanimive trike.

Eden od načinov ogrevanja je solarni sistem, ki je lahko ploščati ali vakuumski. To je odlična izbira, ki omogoča najmanjše onesnaževanje okolja glede na ostale tipe ogrevanja. Energija se nabira in hrani s pomočjo sončnih kolektorjev. To je neizčrpen in tih vir energije.

Solarni sistemi se delijo glede na sposobnost kapacitete energije – torej eni omogočajo preskrbovanje energije za manjše porabnike elektrike, drugi pa omogočajo zagotovitev energije za večje potrebe.

Sprejemniki sončne energije pretvarjajo sončno svetlobo za ogrevanje prostorov in pridobivanje tople sanitarne vode.

Ploščati in vakuumski solarni sistem je kakovosten in preizkušen. Možno jih je kombinirati z drugimi ogrevalnimi sistemi. S solarnimi sistemi boste privarčevali pri stroških za ogrevanje, stroški investicije v solarni sistem pa se vam bodo kmalu povrnili. Razlika med solarnim sistemom in toplotno črpalko je, da črpalka samo pretvarja toploto znotraj prostora in zato v kurilni sezoni ni smiselna.