S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Polaganje in fugiranje zunanjih talnih ploščic

Polaganje talnih ploščicPolaganje talnih ploščic

Estetsko dovršen izgled površine obložene s ploščicami boste dosegli s pravo izbiro betonskih ploščic primernih za zunanjo uporabo. Izberite take, ki bodo ustrezale okolju in namenu prostora oz. površine. A le to ni dovolj če želite več deset let uživati v kakovostno vgrajenih ploščicah, ki se ne bodo premaknile in čez čas oblikovale rahlo reliefno površino z razpokami.


Priprava podlage

Za kakovostno urejeno površino z zunanjimi keramičnimi ploščicami, je pred tem potrebno ustrezno pripraviti podlago, izbrati primerno lepilo, ki bo kljubovalo vsem zunanjim vplivom, pomembna pa je tudi kakovostna izvedba del. Ravna površina je ključnega pomena za lep končni izgled. Majhne vdolbine in izbočenosti je možno zravnati s sanacijsko malto, večje neenakosti pa se najučinkovitejše reši s tekočo izravnalno masoNeravna struktura bi tekom uporabe povzročila hitrejše pokanje ploščic, votlost in neenakomerno površino. Pomembno je tudi, da je površina čista in suha.

Kljub nizki vpojnosti ploščic je priporočljivo, da se površina oblikuje z majhnim naklonom, približno 2 cm, proti zunanjemu robu balkona, ki bo terasi ali balkonu zagotavljal nemoteno odtekanje dežja, snega…

Ko je površina ustrezno oblikovana sledi hidroizolacija, ki prepreči pronicanje vode in drugih agresivnih snovi. V ta namen je ustrezno uporabiti visoko prilagodljivo cementno malto ali hidroizolacijsko polietilensko folijo.


Lepila in fugirne mase

Za granitogres ploščice je potrebno uporabiti pravo lepilo, ki bo odlično kljubovalo vsem zunanjim dejavnikom. Le to naj bo dovolj elastično, njegov nanos pa enakomeren. Z nanosom lepila tako na tla površine kot tudi na spodnjo stran ploščic se prepreči pronicanje vode skozi fuge v prazne prostore pod ploščico. Pozimi bi ujeta voda zmrznila in povečala možnost pokanja ploščic. Po končanem polaganju je potrebno ploščice še zafugirati z ustrezno fugirno maso, stike s steno pa zatesniti z elastično tesnilno maso.

Polaganje ploščicPolaganje ploščic
Polaganje ploščicPolaganje ploščic
Polaganje ploščicPolaganje ploščic

Fugiranje

Pri vgradnji ploščic so ključnega pomena tudi konstrukcijske in diletacijske fuge. Te so potrebne za učinkovito kompenziranje raztezka posledic krčenja, strjevanja ali upogibanja pri temperaturnih nihanjih. Le tako se kakovostno prepreči pokanje ploščic in njihovo odstopanje.

Fugiranje ploščicFugiranje ploščic
Fugiranje ploščicFugiranje ploščic
Fugiranje ploščicFugiranje ploščic

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica