Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Enostavno polaganje tapet

Polaganje tapetPolaganje tapet

Ste včasih za polaganje tapet vedno poklicali strokovnjaka? Danes to ni več potrebno! Polaganje tapet je lažje kot si lahko predstavljate. Če vam bo nekdo pri tem opravili pomagal, pa bo delo še lažje. Grobo vlaknate tapete ali tapete iz flisa vam včasih dopuščajo tudi malenkost nenatančnosti. Zato take vrste tapet priporočamo predvsem začetnikom in malo manj spretnim mojstrom.


Polaganje tapet

1. korak

Izračunajte, koliko svitkov tapet boste potrebovali. Vendar iz izkušenj ostalih uporabnikov vam priporočamo, da vzamete nekoliko več materiala, saj se lahko hitro zgodi kakšna napaka ali neprijetnost in se vam kateri od svitkov poškoduje.

2. korak

Podlaga, na katero boste tapete lepili, mora biti suha, čista in ravna. Zato ne podcenjujte dela odstranjevanja starih tapet ter izravnavanja neravnin z maso in lopatico. Zanj si vzemite več časa in delo kakovostno opravite, saj bodo končni rezultati tako kvalitetnejši. 

3. korak

Sedaj ste podlago pripravili in je čas za tapete. Urežite trakove tapet. Potrebni dolžini traku dodajte še približno 10 cm. Če boste prvi trak uporabili kot vzorec za vse naslednje, boste pri nadaljnjem delu prihranili veliko časa. 

4. korak

Lepilo zmešajte po navodilih na embalaži in počakajte da nabrekne. Nato položite trakove tapet s hrbtno stranjo navzgor na tapecirno mizo. Od sredine proti obema koncema jih na debelo in enakomerno premažite z lepilom. Trakove tapet sedaj sestavite. Pomembno je, da ne namažete preveč trakov, saj se lepilo hitro suši in tako tapeta ne bo več uporabna. Pripravite si le toliko trakov, kolikor ste jih sposobni v 15 minutah nalepiti.

5. korak

Preden boste pritrdili prvi trak, je priporočljivo uporabiti svinčnico, vodno tehtnico ali križni laser. Tako boste enostavno določili linije polaganja. 

Tapeta v strukturi lesaTapeta v strukturi lesa
TapetaTapeta

S tem pa boste preprečili poševen končni rezultat na neravnih stenah.

6. korak

Tapeto pazljivo pritisnite in od sredine navzven pogladite.

Tako naj sledijo trakovi eden za drugim.

Vam je to še vedno preveč komplicirano in zamudno? Potem se odločite za samolepilne tapete, katerim enostavno odstranite zadnjo plast papirja (da odprete površino, kjer je nanešeno lepilo) in jih enostavno nalepite na želeno mesto.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki