Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Prenova starega pohištva

Staro pohištvo

Zakaj bi staro pohištvo in druge izdelke vrgli proč, če so še uporabni, potrebujejo pa le malo sodobnega videza. Staremu pohištvu vrnite njegov sijaj!


Star izdelek – nov izgled

Imate doma veliko starega pohištva, vi pa si želite bolj sodobnega izgleda v vašem domu? Ali pa ste prav za namen renovacije kupili stare izdelke na bolšjem trgu in jih želite sedaj prenoviti? Z malo vloženega truda bo staro pohištvo ponovno postalo privlačno!


Postopek prenove

1. korak

Izbrano pohištvo najprej temeljito obrusite. Z vibracijskim ali ekscentričnim brusilnikom bo delo potekalo enostavno. Priporočamo vam uporabo brusnega lista, katerega zrnatost je 100. Za težko dostopna mesta, kjer ni dovolj prostora, pa uporabite deltasti brusilnik.

2. korak

Po brušenju je potrebno površino obrisati z mokro gobo.

3. korak

Ko se les posuši, ga je potrebno ponovno pobrusiti. Sedaj vam priporočamo, da za to uporabite brusni list zrnatosti 240.

Brušenje

4. korak

Sedaj površino še enkrat obrišite z mokro gobo. 

5. korak

Ko se površina posuši, sledi še tretje brušenje. Tudi sedaj brusite z brusnim listom zrnatosti 240.

6. korak

Za konec pa je potrebno površino še skrtačiti z mehko krtačo.

7. korak

Površina je pripravljena, sedaj pa je odvisno od vas, kako boste izdelek prenovili. Boste nanj nanesli lak, vosek ali barvo? Želite eleganten starinski videz? Za vas imamo namig! Po lakiranju ali mazanju na izdelek nanesite nekoliko patine. Počakajte, da ta nekaj časa deluje, nato pa jo s krpo obrišite. 

Are Your Sure?

Exit