Brezplačna dostava nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
Navigacija

Energenti za žare

2,79 € / KOS
Več
14,99 € / KOS
Več
-25%
Akcijska cena 5,24 € Redna cena 6,99 € / KOS
Več
-25%
Akcijska cena 3,59 € Redna cena 4,79 € / KOS
Več
-25%
Akcijska cena 5,99 € Redna cena 7,99 € / KOS
Več
-25%
Akcijska cena 4,49 € Redna cena 5,99 € / KOS
Več
-25%
Akcijska cena 2,17 € Redna cena 2,89 € / KOS
Več

Energenti za žare

Kdo nima rad vonja žara? Poletne dni si obarvajte s prijetnim druženjem s prijatelji ali organizirajte piknik. Pripravite ga lahko kjerkoli – potrebujete le dovolj prostora, žar, živila in družbo!

Ko se lotite peke, predhodno pogrejte žar za njegovo optimalno delovanje. Žar z zaprtim pokrovom približno 10 minut grejte na maksimalni toploti, a temperaturo pred pričetkom prilagodite vrsti hrane, ki jo boste pripravljali.

Če pečete na žaru na oglje, uporabite kakovostno suho oglje ali brikete. Da bo prižiganje enostavnejše in hitrejše, svetujemo kamin za prižiganje oglja in kocke za prižiganje. Kamin enostavno napolnite z briketi, na rešetko postavite 3 kocke in jih prižgite, kamin pa postavite nad plamen. Odvisno od vrste briketov morate počakate 20-30 minut, za uporabo pa so pripravljeni, ko vrhnji sloj dobi sivkast ovoj. Takrat jih potresite na rešetko za oglje, vročih briketov pa ne polivajte z vodo, da ne pride do termo šoka, ki bi poškodoval zaščitno plast emajla. Najlažje jih ugasnete tako, da zaprete zračnike za dovod zraka na dnu kotla in pokrovu – tako bodo briketi ugasnili sami.

Peke na žaru se lahko lotite na dva načina – pečete lahko indirektno, ko je vir vročine pozicioniran stran od hrane; ali direktno, ko hrano pečemo neposredno nad virom toplote. Direktno lahko pečemo hrano, ki zahteva manj kot 25 minut peke – zelenjava, ražnjiči, piščančji kosi in kotleti. Na indirekten način pecite večje kose hrane pri nižji temperaturi.

V Merkurjevi ponudbi so na voljo različni energenti – keramični briketi za enakomerno porazdeljevanje temperature pri plinskih žarih, običajni briketi, vulkansko kamenje, kocke za prižiganje in plinske kartuše.

Če želite uživati na prostem in prirejati prijetna druženja, preverite Merkurjeve nasvete.