Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

S spenjalnikom do oblazinjenega pohištva

Oblazinjeno pohištvo

Želite posodobiti izgled vašega stanovanja? Ker je nakup novega pohištva lahko zelo draga investicija, vam priporočamo, da se odločite za renovacijo vašega starega. Po navadi pohištvo še ni tako uničeno, da ne bi bilo primerno za nadaljnjo uporabo, potrebuje le malo posodobitve.


Enostavno do sodobnega izgleda starega pohištva

Ponujamo enostavno in ugodno rešitev kako spremeniti izgled prostorov. Z akumulatorskim in električnim spenjalnikom boste hitro renovirali vaše staro pohištvo.

S spenjalnikom je mogoče pritrditi različne materiale, kot sta tudi folija in karton.

Bodite kreativni in pustite domišljiji prosto pot! Tako si lahko sami izberete peno za oblaganje kot tudi tekstil in njegovo barvo (enobarven ali z vzorcem), s katerim želite obložiti vaše pohištvo.

Priporočamo, da uporabljate peno, ki naj bo debela vsaj 20 mm za stranice sedežne oz. vsaj 40 mm za sedalne dele.

Spenjalnik

Postopek pritrditve oblazinjenja

1. korak

Položite blago na ravno površino in nanj postavite blazino, ki bi jo radi oblekli. Glede na obliko in dimenzijo blazine, na blagu pustite še dodatnih 5 cm oz. po potrebi glede na debelino blazine. Na blagu si označite linijo blazine, po kateri boste blago izrezali. To lahko storite s šiviljsko kredo, ki se bo čez čas enostavno zbrisala, ali pa na rahlo porišite s svinčnikom oz. barvico. Sedaj je blago pripravljeno, da ga po zarisanih linijah izrežete.

2. korak

Blazina je nameščena na osnovni plošči (npr. taboreja). Sedaj jo položite na kos blaga, ki ste ga izrezali, tako da se hrbtna stran blaga sika z blazino. Blago je potrebno na eni strani podvihati in ga z enim ali dvema spenjalnima žebljema pritrditi na sredini plošče. Nato je potrebno blazino poravnati in zgladiti blago, da ta ne bo preveč ohlapno objemal blazine. Na nasprotni strani (po diagonali) prav tako pritrdite blago z enim do dvema spenjalnima žebljema. 

Pribor za obnovo pohištva

Postopek sedaj ponovite še na preostalih dveh vogalih. Za konec pa je blago potrebno pritrditi še po celotnih stranicah in sicer od sredine vsake stranice proti vogalu.

3. korak

Blago je na vogalih potrebno zložiti v zavihek. Če je sedalna površina zaokrožena, potem potrebujete dva odprta pregiba, drugače pa samo enega. Pregiba enostavno pritrdite s pomočjo spenjalnika.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki