SANACIJSKA MALTA JUB JUBOSAN C120 25 KG

SANACIJSKA MALTA JUB JUBOSAN C120 25 KG

Groba reprofilirna malta je namenjena reprofiliranju in krpanju nekonstrukcijskih in po novem z izboljšano kvaliteto tudi konstrukcijskih betonskih površin. Uporabljamo jo pri sanaciji poškodovanega betona in malt za zapolnjevanje poškodovanih mest, stikov, poškodb od udarcev.
33,69 €
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Nakup v trgovskem centru možen po naročilu.
SANACIJSKA MALTA JUB JUBOSAN C120 25 KG
33,69 €

Podrobnejši opis

Groba reprofilirna malta je namenjena reprofiliranju in krpanju nekonstrukcijskih in po novem z izboljšano kvaliteto tudi konstrukcijskih betonskih površin. Uporabljamo jo pri sanaciji poškodovanega betona in malt za zapolnjevanje poškodovanih mest, stikov, poškodb od udarcev.

  • Daje izjemne rezultate pri sanaciji.
  • Enostavna za nanašanje.
  • Nanos sloja v debelini do 1,5 cm.

Malta vsebuje vlakna, ki preprečujejo krčenje in izboljšujejo njene fizikalne lastnosti. Za krpanje in tankoslojnim preplastitvam: - nosilcev in stebrov ter prekladnih konstrukcij mostov in viaduktov, - predizdelanih betonskih elementov, - zapolnjevanju togih reg kamnitih zidov, - zapolnjevanju togih reg med betonskimi elementi. Priprava podlage Betonska podlaga mora biti čista, čvrsta, suha, brez opažnih olj, prahu, odstopajočih delcev in drugih nečistoč. Pred nanosom sanacijske malte je treba iz površin odstraniti tudi cementno mleko. Dober oprijem med podlago in reprofilirno malto zagotovimo s primerno hrapavostjo podlage, ki naj bo v povprečju čim večja. Hrapavost, ki je manjša od 1mm ni ustrezna. Podlago pred nanosom JUBOSANA C120 namočimo z vodo tako, da je kapilarno ne vpija več. Podlaga mora vodo v celoti vsrkati, na površini pa ne sme biti vidne vodne membrane ali vodnih kapljic saj bi to onemogočalo sprijetje med JUBOSANOM C120 in podlago. Priprava maltne zmesi za vgradnjo Maltno zmes pripravimo tako, da vsebino vreče (20 kg) med stalnim mešanjem stresemo v približno 4 l vode. Mešamo v primerni posodi z ročnim električnim mešalom pod nizkimi obrati, vedno pa pazimo, da v maso ne vnašamo zraka. Po 2-3 minutah mešanja pustimo maso še 5 minut, da nabrekne ter ponovno premešamo in, če je potrebno dodamo še nekoliko vode, da dobimo zmes plastelinaste konsistence, primerne za nanos z zidarsko žlico. Vgradnja maltne zmesi Malto nanašamo z zidarsko žlico, lopatico ali gladilko običajno v debelini do maksimalno 2 cm v enem sloju. Nanašamo jo tako, da jo vtiramo v predhodno nanešen in še nekoliko lepljiv vezni sloj (v času cca. 25 min. od nanosa JUBOSAN C110). V kolikor bo debelina končnega sloja večja od 2 cm, nanašamo reprofilirno malto v dveh slojih. Vgradnja maltne zmesi je možna le v primernih vremenskih razmerah oziroma v primernih mikroklimatskih pogojih: temperatura zraka in zidne podlage naj ne bo nižja od +5 ?C in ne višja od +30 ?C, relativna vlažnost zraka pa ne višja od 80 %. Fasadne površine pred soncem, vetrom in padavinami zaščitimo z zavesami, kljub taki zaščiti pa v dežju, megli ali ob močnem vetru (?30 km/h) ne delamo. Odpornost sveže obdelanih ploskev pred poškodbami zaradi padavinske vode (spiranje nanosa) je v normalnih pogojih (T = +20 ?C, rel. vl. zraka = 60 %) dosežena najkasneje v 24 urah. Pri močnem soncu ali vetru moramo malto ščititi pred izsuševanjem. Poskrbimo za primerno negovanje svežega nanosa maltne zmesi.

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKAJUB
KOLIČINA (L;KG)25
NAMEN UPORABESANACIJSKA
Opozorite nas na napako oziroma pomankljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si

Dodatne priloge

VARNOSTNI LIST

Napišite vaše mnenje o izdelku

Are Your Sure?

Exit