Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Vgradnja pomivalnega korita

Kuhinjski pult

Ste porabili veliko časa za izbiro novega pomivalnega korita? In prav je tako, saj ste izbrali vam primernega glede na želje in potrebe. Pomivalna korita so si med seboj različna. Razlikujejo se po velikosti, obliki in dizajnu. Glede na to, kako imate nastavljene že obstoječe priključke za vodo, morate pri nakupu korita paziti na njegovo velikost in položaju odcejalne površine.

Nadaljnje delo, ki ga boste imeli z vgraditvijo pomivalnega korita, je zelo enostavno. Pripravili smo vam nasvet, da bo vaše delo potekalo čim hitreje in brez zapletov. 


Vgradnja pomivalnega korita

1. korak

Praviloma, naj bi se pomivalno korito vstavilo neposredno v delovno površino, kar pa je ugodno, če storite še pred montažo plošče, saj bodo naslednji koraki tako bolj enostavni. Kako bo umivalnik postavljen, ima ključno vlogo tudi armatura oz. pipa korita. Če v koritu ni izreza, morate sami urezati dodatno luknjo v delovno površino.

2. korak

Sedaj pomivalno korito namestite na delovno površino tako, da je zgornja ploskev obrnjena navzdol. Označite obrise korita. Pazite, da linijo reza za vbodno žago premaknete za širino roba navznoter. Preden boste začeli rezati, preverite, da je delovna površina obrnjena na pravo stran. V vsak kot zarisane linije izvrtajte luknje s pomočjo vrtalnika, ki ima premer 10 mm. Tja namestite vbodno žago in začnite žagati. Med žaganjem bodite previdni, saj se delovna plošča na mestih tankih mostičkov kaj hitro lahko prelomi. 

3. korak

Preden boste korito vgradili v delovno površino, morate na površine reza nanesti primerno tesnilno maso, to je lahko silikon. S tem boste preprečili vdiranje vlage in nabrekanje delovne plošče. 

Vgrajeno pomivalno korito

Are Your Sure?

Exit