Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Vijačenje - vsakodnevno opravilo

VijačenjeVijačenje

Kaj bi domači mojster brez izvijača? To je eno izmed osnovnih in nepogrešljivih orodij vsakega mojstra, tako domačega kot tudi profesionalnega. Z našim nasvetom vas želimo seznaniti o vseh pomembnih informacijah, katere vam bodo med delom prišle še kako prav. 


Enostavno in preprosto vijačenje

Potrebujete ustrezno velik izvijač glede na velikost vijaka. Le tako ga boste ustrezno privili ali odvili, pri tem pa ne bo prišlo do poškodb obdelovanca, vijaka ali celo vaših rok. Če boste uporabljali neustrezni nastavek za vijačenje, ta kaj hitro lahko zdrsne iz zareze na vijaku, pri tem pa bo za seboj pustil grde praske.

Pred delom preverite stanje orodja. Ročaj izvijača mora biti trdno zlepljen in spojen z nastavkom. Prav tako more dobro ležati v roki, saj le tako omogoča optimalen prenos moči. 

Izvijač je zaradi natičnih rezil lahko zelo vsestransko uporaben. Takšni izvijači z držalom imajo za nastavke normirano magnetno vpenjanje. Univerzalno držalo z mnogimi nastavki je priročno orodje, ki zasede zelo malo prostora, nastavek pa zamenjate v trenutku in jih imate lahko vedno pri roki.

VijačenjeVijačenje

Za zategovanje in odtegovanje vijakov s šestkotno glavo obvezno potrebujete ključ ustrezne velikosti. Priporočamo vam, da se odločite za nakup kompleta več ključev. Po navadi takšni kompleti vsebujejo ključe za največkrat uporabljene dimenzije vijakov. 


Ali ste vedeli …

  • Da je natančno in hitro vijačenje najenostavnejše z akumulatorskim vijačnikom z vpenjanjem vijačnega nastavka. Pri tem boste privarčevali tudi z močmi.

  • Da si lahko nastavite vrtilni moment in pri tem materialu priskrbite primerno vijačenje brez poškodb površine obdelovanca.

  • Da lahko preko nastavitvenega kolesca ali s pritiskom na stikalo nastavite število vrtljajev.

  • Da za vijačenje z akumulatorskim vijačnikom potrebujete ustrezne nastavke za vijačenje. Te pa lahko enostavno in brez uporabe orodja menjate na hitro-vpenjalni vrtalni glavi ali na držalu nastavkov.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki