Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Vrtanje - vsakodnevno mojstrsko opravilo

Vrtanje

Vrtanje je eno izmed najpogostejših opravil vsakega domačega mojstra. Zato vam želimo z našim nasvetom pomagati in svetovati, kako se izogniti postrani izvrtanim ali prevelikim luknjam.


Vrtanje je vsakodnevno opravilo za domačega mojstra

Vedno bodite pozorni na podlago! Saj se od materiala do materiala razlikujejo tudi svedri in načini vrtanja. Ločimo svedre za les,svedre za kovino in svedre za beton. Praviloma velja, da je za lažja dela dovolj že običajen akumulatorski vrtalnik. 

Primer: vrtanje v mavčni beton in porozni beton.

Za vrtanje v klasičen zid je potrebno več moči, zato akumulatorski vrtalnik zamenjajte raje z zmogljivejšim udarnim vrtalnikom. Vrtalno kladivo pa bo najbolj ugodno pri vrtanju v beton. Načeloma naj bi veljalo, da z močnejšim motorjem je tudi večji spekter uporabe.

Najbolj moteča je postrani izvrtana luknja, da do tega ne bo prišlo, vrtalno konico vedno postavite navpično na površino obdelovanca.

Vrtanje v steno

Šele nato vključite orodje. Ko bo sveder dobil trdno oporo pa lahko začnete orodje potiskati v material. 


Ali ste vedeli…

Da pri vrtanju v občutljive površine, kot so ploščice, na mesto vrtanja lahko prilepite košček krep papirja. Ker je površina lepilnega traku hrapava, s tem preprečuje zdrs svedra. 


Pomembno

  • Pred vrtanjem vedno preverite, da na mestih kjer želite vrtati, ni električnih kablov, vodovodnih napeljav ali drugih preprek. To storite s preskuševalno napravo.

  • Med tem ko vrtate je obvezna uporaba zaščitnih očal in rokavic.

Are Your Sure?

Exit