Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Z naravnimi gnojili do boljše rodovitnosti tal

organsko gnojiloorgansko gnojilo

Pred setvijo in nakupom sadik je potrebno poskrbeti za dobro pripravo vrtnih tal. Tako poskrbimo, da bo »domovanje« rastlin v dobri kondiciji. 


Nepogrešljiva pri tem so kakovostna organska gnojila, ki pa se med seboj ločijo v sestavi. Pomembno je, da izberemo organsko gnojilo, ki bo imelo najboljše učinke glede na strukturo naših tal.

Najboljša vrtna tla predstavlja enakomerna mešanica peska, melja in gline. V primeru, da tla vsebujejo več peska, so tla peščena, če vsebujejo več gline, so glinena itd. Vsa tla nimajo dobre sestave, zato jim z ustreznimi ukrepi lahko pomagamo in jih sčasoma izboljšamo.


Kaj je zemlji potrebno dodati?

Velikokrat se sprašujemo, kaj zemlji dodati, da jo izboljšamo. V ekološkem vrtnarjenju prisegamo na organska gnojila, ki neposredno vplivajo na rodovitnost tal, povečajo pa tudi skupno količino organske snovi v tleh. Organsko gnojilo povečuje tudi sposobnost tal za zadrževanje vode, izboljšuje strukturo tal oz. zmanjša zbitost tal. Alternativa težko dostopnemu kakovostnemu hlevskemu gnoju in kompostu so sodobna organska gnojila v obliki pelet in granul. Za gnojenje lahko uporabljamo tudi detelje, lucerno in druge rastline za zeleno gnojenje. Te rastline v zemlji razpadejo in bogatijo tla s hranili.

naravno gnojilonaravno gnojilo

Različna sodobna organska gnojila

Dobro je, da so sodobna organska gnojila toplotno obdelana, saj tako ne vsebujejo bolezni in semena plevelov. Ker so v obliki pelet ali granul, omogočajo enakomeren, hiter in preprost raztros. Poskusi s takimi organskimi gnojili so pokazali dobre rezultate pri kakovosti in količini pridelka, videzu ter tudi pri hitrejšem dozorevanju rastlin. Plodovi so bolj čvrsti in sočni, bistveno več je suhe snovi, izboljšana pa je tudi vitalnost rastlin, zato so bolj zdrave in odporne. S poznavanjem razlik in izbiro najprimernejšega organskega gnojila rastlinam zagotovimo optimalne pogoje za rast in razvoj.

Organsko gnojilo Biogrena je tradicionalno organsko dolgodelujoče gnojilo v obliki pelet. Poleg bogate sestave vsebuje največ mikroorganizmov, kar 22 milijard v gramu (za primerjavo - hlevski gnoj jih vsebuje le 800 tisoč v gramu). Ti mikroorganizmi biološko aktivirajo tla, zato je gnojilo odlično za izboljšanje tal. Rastline bolje rastejo, prej dozorijo, so krepke in zdrave. Biogrena je primerna za vse rastline, tudi za tiste, ki rabijo bolj kisla tla (rododendroni, borovnice ...). Pomembna prednost je, da je dovoljena v ekološki pridelavi, uporabljamo pa jo lahko tudi za pomoč pri zorenju komposta. Z izbiro kakovostnega organskega gnojila Plantella Organik v obliki pelet ne moremo zgrešiti, saj vsebuje visoko vsebnost suhe snovi, je brez neprijetnega vonja, ima stabilno sestavo, hranilne snovi pa so rastlinam na voljo več kot 6 mesecev. Uporabljamo ga za temeljno in dopolnilno gnojenje vseh vrst rastlin.

plantella startplantella start

Vsebuje vsa glavna hranila in mikrohranila, ki so popolnoma organskega izvora. Visoka vsebnost suhe snovi vpliva na povečanje talne organske snovi. V primerjavi s tradicionalnimi organskimi (hlevski gnoj, kompost ...) in nekaterimi sodobnimi organskimi gnojili, je Plantella Organik homogeno gnojilo, kar pomeni, da ima konstantno količino hranil in organske snovi.

plantela nutrivitplantela nutrivit

Plantella Organik K je organsko gnojilo v obliki mikropelet, obogateno z naravnimi viri kalija. Prav zaradi visoke vsebnosti kalija je še zlasti primerno za plodovke (paradižnik, paprika, jajčevec, kumare, buče), krompir, korenje, zelje, vinsko trto in sadno drevje). Gnojilo so strokovnjaki razvili, saj velja, da povprečnim slovenskim tlom primanjkuje kalija. Z njegovo uporabo pa ga rastlinam zagotovimo v ravno pravšnjih količinah. Zaradi zadostne količine kalija ima sadje prijetno kislost in aromo. Tudi lepi, veliki in okusni plodovi paradižnika, krompirja, jabolk ... zanesljivo vsebujejo dovolj kalija, medtem ko so plodovi, ki rastejo na zemlji s premalo kalija, praviloma manjši. Bio Plantella Nutrivit je gnojilo z visoko vsebnostjo organske snovi v obliki granul.

Odlikuje ga bogata sestava in hitro sproščanje, ki omogoča obilen in vitaminsko bogat domač pridelek. Zelo primeren je za pripravo tal ob sejanju ter tudi za dognojevanje. Njegova ekonomičnost bo še posebno razveselila tiste, ki vrtnarijo na manjših površinah, terasah ali balkonih.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki