Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Z VBODNO ŽAGO DO RAVNEGA REZA

Vbodna žaga

Vbodna žaga je zelo priročno orodje in dostopna za vsakega mojstra, tudi za tistega domačega z manj izkušnjami. Njena uporaba je enostavna, hkrati pa ni preveč težka in vas pri delu ne bo ovirala.

Vsak si želi, da so rezi natančni in ravni, saj se le tako lahko zagotovi kakovostno narejene končne izdelke. Si predstavljate kako težko bi polagali laminat ali parket, sestavljali kotne elemente in drugo, če bi bili vsi rezi nenatančni in nazobčani? S pomočjo vbodne žage in upoštevanja naših nasvetov, boste od sedaj naprej ustvarjali le kakovostne izdelke z ravnimi rezi.


Postopek

1. korak

Izberite nepoškodovan žagin list, pri tem pa upoštevajte tudi material obdelovanca in nalogo, ki jo želite izvršiti. Za ravne reze se uporabljajo listi, ki imajo široko hrbtno stran zob, saj tako dosežejo boljše vzdolžno vodenje.

2. korak

Ker želite narediti raven rez, je ključnega pomena tudi vpenjalo za žago. Obdelovanec najprej vpnite v zato namenjeno površino na vpenjalu. Nato si na vpenjalu nastavite kot, ki ga želite odrezati in vstavite vbodno žago v vodilo. Žago sedaj varno vlecite skozi obdelovanec. Brez večjega truda bodo sedaj odrezani vsi kotni rezi med –45° in +45°.


Pomembno

Are Your Sure?

Exit