Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Zaščita pred insekti

naslovna-slika-insekt

Spomladanski in poletni dnevi prinašajo krasno in toplo vreme, z njim pa se prične pojavljati tudi najrazličnejši mrčes - mravlje, muhe, ose, pajki, komarji in različni hrošči. Nezaželeni gosti naših stanovanj in vrtov so nadležni in nas pogosto spravljajo v slabo voljo, zato jih moramo ustaviti že na začetku in preprečiti, da bi se naselili v naših bivalnih prostorih. Če pa so v naših prostorih že prisotni, jim moramo onemogočiti razširjanje iz prostora v prostor.


Zakaj je mrčes škodljiv?

Res je, da civilizacije v današnji obliki ne bi bilo, če ne bi bilo žuželk, saj med drugim opravljajo tudi mnoge človeku koristne naloge. Vendar nekatere med njimi predstavljajo stalno posredno ali neposredno nevarnost ljudem. Že sama prisotnost letečih in plazečih žuželk je v človeškem okolju nadležna. Nekatere od žuželk pa še boleče pikajo, z izločki povzročajo draženje kože, alergijske reakcije in so potencialni prenašalci različnih bolezni.
Škodljiv mrčes lahko zatiramo neposredno, če se žuželke močno namnožijo, ali pa ukrepamo preventivno preden se pojavijo, če pričakujemo njihov razmah.

Preventivno delovanje v boju proti nezaželenemu mrčesu vsekakor pomeni vzdrževanje ustrezne ravni higiene, pravilno shranjevanje hrane, uporaba različnih zastorov na vratih oziroma oknih, ustrezni sistemi kanalizacije in izsuševanja, ustrezno odlaganje odpadkov, ipd. Z vsemi temi ukrepi mrčesu preprečimo vstop v stanovanjske prostore ali prekinemo njihov razmnoževalni in razvojni cikel.

Neposredno delovanje v boju proti gomazečemu in letečemu mrčesu je lahko mehanično, pri katerem uporabljamo neko mehanično silo (vabe, pasti), ali pa gre za zatiranje mrčesa z uporabo insekticidov. Z uporabo insekticidov lahko uničujemo mrčes s posipavanjem, škropljenjem, pršenjem ali s prašenjem. 


Mravlje - kako se jih znebimo?

Vaba z insekticidom, ki deluje kontaktno, je učinkovito sredstvo za zatiranje vseh vrst mravelj in njihovih gnezd. 

slika-mravlja

Vaba ima zapozneli učinek. Mravlja jo odnese v gnezdo ter tam uniči celotno gnezdo. Aktivna snov ne pride v stik z uporabnikom in s tlemi ter je preprosta in varna za uporabo.


Kuhinjski molji - kako se jih znebimo?

Večina moljev preživi zimo v obliki ličinke, spomladi (aprila ali maja) pa se izležejo molji, ki se takrat pojavijo v velikih količinah.

slika-kuhinjski-molj

Običajno jih opazimo le takrat, ko se selijo, a so prisotni in škodljivi že prej. Ubranite se jih lahko s posebnimi vabami v obliki hišk, ki moljem dajo občutek varnosti. V hiško nastavimo vabo, ki privablja molje, ti pa se ob pristanku prilepijo na stene hišk. Vabo je najbolje postaviti dva ali tri metre nad tlemi na kraje, ki niso preveč prašni.


Tekstilni molji - kako se jih znebimo?

Vabo za zatiranje moljev enostavno obesimo preko garderobne police ali obešalnika. 

slika-tekstilni-molj

Lahko jo tudi prilepimo na notranjo stran vrat ali zadnjo steno omare ali pa jo razrežemo in nastavimo med oblačila v predalih, skrinjah, kovčkih, ipd.


Največkrat prisotnih muh se lahko obranimo z mehanskimi pripomočki - hišnimi in velikimi muholovci, ki jih lahko obesimo v domu, poslovnih prostorih ali hlevu.

slika-muha

Naj nam poletnih užitkov ne pokvarijo srbeči piki komarjev. S posebnimi formulami v spreju ali koncentratu odženite nadležni mrčes in hkrati odišavite prostor s svežim vonjem.

slika-komar

Osje gnezdo, ki je v bližini našega doma, lahko predstavlja nevarnost za bivanje.

slika-osa

Uničimo ga na zelo enostaven način, in sicer z insekticidi za ose in sršene. V gnezdo pršimo z razdalje 3 do 4 metre - za ose 5 sekund in za sršene 10 sekund.

Vir: http://www.effect-insekt.si   


Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki