• Natisni

Zaščitna oprema

Zaščita telesa

Zaščita rok

Zaščita nog

Zaščita oči

Zaščita dihal

Zaščita sluha

Zaščita glave

Zaščita na višini

V akciji
 1.  
Spletni nakup
 1.  
Primerjaj (0)

Zaščitna oprema

Ne glede na to kakšno delo opravljate, ali je to zelo zahtevno ali pa malo manj, vedno ustrezno zaščitite svoje telo. Nikoli ne podcenjujte dela in ne precenite svojih sposobnosti. Vsakega mojstrskega opravila se lotite z glavo in brez hitenja.

Vas zanima še nekoliko več o zaščitni opremi? Potem so naši nasveti odlična izbira za vas. Preberite jih in zagotovo boste spoznali nekaj novega, kar vam bo koristilo in pomagalo pri mojstrskih delih.

Največkrat domači mojster potrebuje delovno oblačilo. Odločite se lahko za delovne hlače z naramnicami ali brez njih, kombinezon, haljo, delovni telovnik, jakno, dežen plašč in hlače, vetrovko in druga oblačila. Ta so oblikovana tako, da mojstra pri delu ne ovirajo, imajo veliko priročnih žepov, kamor lahko spravite najnujnejše orodje.

Ko ste zaščitili svoje telo, potrebujete še rokavice, da bodo tudi vaše roke ustrezno zavarovane. Glede na delo, ki ga boste opravljali si izberite ustrezne. To so lahko rokavice za enkratno uporabo, če opravljate kaj v povezavi z barvami in želite lažje prijemati, saj so rokavice lahko zelo okretne. Za kakšna bolj vrtna opravila si lahko izberete bombažne rokavice. Usnjene pa so bolj primerne za zahtevnejša dela.

Pomembno je, da zaščitite tudi svoje noge. Vsak delavec potrebuje delovne čevlje. Ti so lahko nizki ali visoki. Izbirate lahko med različnimi modeli, vsi pa vam omogočijo popolno zaščito vaših nog, če bi vam slučajno padel kakšen težek predmet na noge. Za deževne dni so primerni tudi vodoneprepustni škornji.

Ne pozabite tudi na svoje oči, dihala in sluh! Pri vsakem najmanjšem opravilu vam lahko košček materiala pade v oči, ki vam lahko tudi poškoduje vid. Zato vedno uporabljajte očala. Za lažja dela lahko uporabljate plastična prozorna očala, če pa želite variti, potem pa potrebujete za to opravilo posebej oblikovana. Velikokrat se ob delu praši, mi pa ta zaprašen zrak dihamo, kar pa lahko ogrozi naše zdravje. Zato se odločite za uporabo respiracijske maske ali zaščitne gumene maske, če se boste srečali s kakšnimi strupenimi snovmi. Veliko strojev je pri svojem delu zelo glasnih. Če določen stroj rabimo dalj časa, nas zaradi glasnosti lahko močno boli glava, trajno pa nam lahko poslabša sluh. Poskrbite, da boste poskrbeli za svoje zdravje – odločite se za glušnike ali čepe.

Sedaj ste popolno opremljeni, manjka vam samo še čelada, s katero boste ustrezno zaščitili svojo glavo. Za opravljanje gradbenih del je obvezna trda zaščitna čelada, za mrzle dni, pa vam omogočano tudi nakup tople velur kape.

Želite opravljati delo na višini? Preglejte našo ponudbo in se opremite z vsemi potrebnimi pripomočki, da bo delo potekalo varno, varnostni elementi pa vas pri delu ne bodo ovirali.

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo

Možnosti nakupovanja

Cena

0 € 120 € 0 € do 120 €

BLAGOVNA ZNAMKA

 1. 3M (2)
 2. ALBATROS (137)
 3. BLACK KNIGHT (31)
 4. EAR (2)
 5. GUIDE (23)
 6. KOKALJ (1)
 7. MQ (362)
 8. PUMA (8)
 9. STRŽINAR (1)
 10. TELWIN (2)
 11. TIPLA (2)
 12. WELLY (44)
 13. ZORMAN (1)
Prikaži manj   Prikaži več  

Primerjava izdelkov

Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.