Grelna telesa

Pločevinasti radiatorji
Pločevinasti radiatorji
Aluminijasti radiatorji
Aluminijasti radiatorji
Pribor
Pribor

Grelna telesa

Ogrevalna telesa sestavljajo del centralnega sistema, v katerem se po ceveh iz kotla prenaša topla voda. Najpogosteje uporabljena ogrevalna sistema so radiatorji. Z njimi segrevamo zrak v prostorih, velikost radiatorja pa določimo glede na velikost ogrevanega prostora, prepihovalno toploto in transmisijsko toploto oken in vrat. Povprečna življenjska doba radiatorjev ob normalni uporabi je 20 ali 30 let, daljše delovanje pa jim boste omogočili s pravilnim izborom, kakovostno izvedbo, montažo in ustreznim ter rednim vzdrževanjem.

Če urejate ali prenavljate ogrevalne sisteme, dobro načrtujte postavitev radiatorjev, ki niso le grelna telesa, temveč imajo lahko tudi funkcijo dekorativnega elementa v prostoru. V posameznih prostorih prilagodite izbiro radiatorja, velikost in materiale. V katerikoli prostor lahko namestite pločevinaste radiatorje z enocevnimi ali dvocevnimi sistemi, ki so na voljo v različnih slogih. Namenjeni so tako ogrevanju kot tudi sušenju perila.
V primerjavi s klasičnimi radiatorji se aluminijasti ponašajo z daljšo življenjsko dobo, enostavno sestavo in veliko izbiro dimenzij. Primerni so za ogrevanje stanovanjskih objektov in poslovnih prostorov.

V kopalnici lahko ogrevalno toploto širite s stilsko ujemajočimi se radiatorji, ki lahko ustvarijo klasični ali sodobni učinek. Glede na velikost kopalnice prilagodite izbiro dimenzij kopalniških radiatorjev, na katerih boste lahko sušili perilo in ogrevali prostor.

Zaradi ogrevanja je zrak v prostoru pogosto suh, zato je na radiator potrebno namestiti vlažilnik zraka, v katerega nalijete vodo.

Potrebujete dodatno pomoč pri izbiri grelnega sistema? Preverite nasvete Merkurjevih strokovnjakov

Are Your Sure?

Exit