Električni kamini

Filtriraj
454,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju Preračunavam datum dostave
Več
-15%
Odprema v 24 urah
Odprema
v 24 urah
Akcijska cena Akcijska cena 365,49 € Redna: 429,99 € Prihranek: 64,50 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
-20%
Ocena:
100%
Akcijska cena Akcijska cena 199,99 € Redna: 249,99 € Prihranek: 50,00 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
-15%
Akcijska cena Akcijska cena 305,99 € Redna: 359,99 € Prihranek: 54,00 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Električni kamini

Si v svojem domu želite pričarati romantično zimsko vzdušje, pa nimate prostora za vgradnjo kamina? Za vas imamo popolno rešitev! Električni kamini bodo v vaš prostor vnesli prijetno toplino, obenem pa vam zagotovili estetski videz in sproščen ambient. 

Električni kamini lahko pravzaprav delujejo brez gretja in tako služijo le kot okrasni element doma, s pomočjo električne energije pa bodo po potrebi tudi dodatno ogrevali prostor. So izjemno enostavni za vgradnjo, upravljanje in vzdrževanje. Obenem ne potrebujete dimnika ali drugih inštalacij, zato ga lahko namestite v katerikoli prostor. 

Električni kamini - katere so njihove prednosti?

Številni lastniki stanovanj in hiš sanjajo o prijetni majhni dnevni sobo z udobno sedežno in čudovitim kaminom za uživanje hladnih zimskih večerov. Kamini pa pogosto zahtevajo preveliko investicijo, zato se vedno več ljudi odloča za električne kamine. Preverite nekaj njihovih najpomembnejših prednosti.

  1. Delujejo brez dima in hlapov. Električni kamini delujejo na osnovi kabla, ki se priključi v običajno stensko vtičnico. Ko kamin vklopite, njegove LED luči ustvarijo precej realen videz plamenov, kar pomeni, da električni kamini pravzaprav ne ustvarjajo pravega ognja ter zato ne črpajo plina. To pomeni, da vam ni treba skrbeti, da bo plin ali dim prodrl v vaš dom ter ustvaril neprijetne bivalne pogoje.
  2. So enostavni za vzdrževanje. V kolikor se zavedate ali ne, pravi kamini na drva zahtevajo veliko vzdrževanja, saj ustvarijo veliko dima in pepela, ki povzročajo saje ter veliko prahu. Na podlagi tega je potrebno redni čistiti kamin ter dimnik, da svojemu domu zagotovite varnost.
  3. Nizki stroški namestitve in vzdrževanja. Električni kamini so bistveno cenejši od klasičnih, saj stanejo le nekaj sto evrov. Obenem boste privarčevali na stroških dimnikarja ter pri nakupu drv, tako da je edini izdatek, povezan z vzdrževanjem, račun za elektriko. 
  4. Električni kamini so energijsko učinkoviti. Ko nastopijo zimski meseci, se vam lahko nekateri računi za energijo povečajo, če neprestano uporabljate ogrevalni sistem vašega doma. Električni kamini so zatorej učinkovit vir dodatnega ogrevanja.
  5. So izjemno obstojni. Električni kamini so za razliko od drugih grelnikov in kaminov so manj dovzetni za težave, kot sta korozija ali rja. Tudi po mnogih letih uporabe izgledajo in delujejo kot novi. 

Namestitev ter upravljanje z električnimi kamini

Električni kamini so precej manj težavni za namestitev kot pa tradicionalni kaminski vložki na drva ali plin. Ker ne potrebujejo plinovodov ter druge infrastrukture, jih lahko namestite pravzaprav kamorkoli. Vse kar potrebujete, je električna vtičnica. Hkrati ne oddajajo škodljivih hlapov, kot sta ogljikov dioksid in ogljikov monoksid, zato ne zahtevajo niti dimnika ali odzračevanja. Prav tako ne proizvajajo saj ali pepela, zato jih je enostavno očistiti in vzdrževati.

Namestitev električnega kamina je preprosta. Vse, kar potrebujete, je električna vtičnica in prazna stena. Če imate v mislih bolj zapletene ideje za okrasitev doma, na primer vstavitev v steno, boste morda potrebovali mizarja ali električarja, ki vam bo pomagal pri podrobnostih, vendar element električnega kamina ne zahteva strokovnega znanja.

Večina električnih kaminov omogoča sodobno upravljanje preko daljinca ali celo mobilne aplikacije. Nudijo veliko funkcij, kot je izbira različnih nivojev zatemnitve, časovnik za samodejni vklop in izklop ter regulacija različnih stopenj ogrevanja.

Preverite še ostala električna ogrevala, če pa vas zanima bolj tradicionalna oblika ogrevanja, preverite Merkurjevo ponudbo kaminskih vložkov na drva ali pa kaminskih peči.

Are Your Sure?

Exit