Cvrtniki

Filtriraj
79,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
79,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Odprema v 24 urah
Odprema
v 24 urah
84,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
159,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
-57%
Odprema v 24 urah
Odprema
v 24 urah
Ocena:
100%
Akcijska cena Akcijska cena 59,90 € Redna: 139,90 € Prihranek: 80,00 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Ocena:
100%
99,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Ocena:
100%
99,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Ocena:
100%
134,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Ocena:
88%
89,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Ocena:
100%
189,90 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
109,90 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
-14%
Akcijska cena Akcijska cena 299,99 € Redna: 349,99 € Prihranek: 50,00 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Cvrtniki

Cvrtniki navkljub svojemu imenu združujejo različne tehnike kuhanja, s katerimi lahko pripravite najrazličnejše jedi. S cvrtniki boste v izredno kratkem času pripravili hrustljave in okusne obroke, ki bodo potešili še tako zahtevne gurmane.

 

Zakaj so cvrtniki tako zaželeni?

Cvrtje je način kuhanja, ki zahteva ravno pravšnjo temperaturo olja, saj se hrana lahko pri previsokih temperaturah zažge, pri prenizki temperaturi olja pa se napoji maščobe in postane premastna. S cvrtniki pa zagotovite, da je olje segreto na najbolj optimalno temperaturo, ki hrani daje mamljivo hrustljavo skorjico in mehko sredico.

 

Kaj vse ponujajo cvrtniki?

Cvrtniki so majhni kuhinjski aparati, ki v sebi skrivajo številne lastnosti, katere so mnogim ljudem nepoznane. Za druge pa je cvrtnik nenadomestljiv pri pripravi ocvrte hrane.

  • Mnogi cvrtniki združujejo različne funkcije in število rešetk, ki omogočajo sočasno pripravo obrokov na več različnih načinov (praženje, pečenje, cvrenje, pogrevanje in dehidriranje).
  • Številni cvrtniki ponujajo najrazličnejše tehnike pečenja: navadno, na žaru, in počasno pečenje.
  • Posebna tehnologija cvrtja na vročem zraku, zmanjša porabo olja za pripravo ocvrte hrane tudi za 80 %.
  • Obroki so pripravljeni hitreje, kot v pečici.
  • Nekateri cvrtniki imajo prednastavljene programe, ki samodejno skuhajo izbrane obroke, kot so krompir, piščanec, meso, ribe, pica in številni drugi.
  • Priprava jedi na temperaturah od 80 °C do 200 °C.
  • Za dodatno varnost imajo številni cvrtniki nastavitev časa delovanja do 60 min.
  • Preprečujejo neprijetno škropljenje vročega olja, ki vas lahko opeče in umaže celotno kuhinjo.
  • Uporabljate jih lahko tudi na prostem, saj boste za njihovo delovanje potrebovali le dostop do električne vtičnice in ravno podlago.

Prostornina posode

Najpomembnejša lastnost cvrtnika je zagotovo velikost njegove posode. Pri izbiri upoštevajte:

  • Število ljudi za katere boste pripravljali hrano: friteza z volumnom 3 L je primerna za 8 ljudi. Cvrtnik s prostornino 1,2 L lahko pripravi 1,2 kg hrane, ki bo potešila lakoto 4-6 osebam.
  • Velikost jedi, ki jo boste pripravljali: za manjše kose, kot so pommes frites ali piščančje perutničke, bo zadoščala friteza z manjši prostornino. Za cvrtje celega piščanca pa boste potrebovali večji cvrtnik.
  • Na voljo so cvrtniki s prostornino od 0,8 L do kar 11 L, ki prenesejo od 0,4 kg do 5,6 kg hrane.

 

Pripomočki, ki so priloženi k nakupu

Mnogim cvrtnikom so priloženi tudi uporabni pripomočki za kuhanje, s katerimi boste še lažje pripravili okusne jedi. Na voljo so različne lopatke in prijemalke, ki so namenjene enostavnemu obračanju in pobiranju hrane iz friteze.

 

Čiščenje in vzdrževanje

Za lažje čiščenje ima večina cvrtnikov odstranljive dele, ki jih lahko perete v pomivalnem stroju. Ravno tako pa so deli, ki pridejo v stik z maščobo, premazani s posebnim premazom proti prijemanju, ki preprečuje lepljenje umazanije.

 

Fritezo morate po vsaki uporabi očistiti, da preprečite nastanek neprijetnih vonjav, ki jih lahko povzročijo ostanki zasušene maščobe ter različnih delcev, ki bi se lahko pri naslednji uporabi cvrtnika zažgali. Za čiščenje delov, ki niso primerni za pranje v pomivalnem stroju, bo zadostovala uporaba detergenta za pomivanje posode.

Are Your Sure?

Exit