Gradnja

Stenske in talne obloge
Stenske in talne obloge
Okna, vrata in stopnice
Okna, vrata in stopnice
Balkon in terasa
Balkon in terasa
Osnovni gradbeni izdelki in les
Osnovni gradbeni izdelki in les
Termoizolacije
Termoizolacije
Hidroizolacije
Hidroizolacije
Suha gradnja
Suha gradnja
Barve in premazi
Barve in premazi
Pleskarska orodja in trakovi
Pleskarska orodja in trakovi
Lepila in tesnilne mase za dom
Lepila in tesnilne mase za dom
Gradbena kemija
Gradbena kemija
Elektroinštalacije
Elektroinštalacije
Vodovod in kanalizacija
Vodovod in kanalizacija
Fasade in dodatki
Fasade in dodatki
Ekološka tehnologija
Ekološka tehnologija
Gradbeno železo
Gradbeno železo
Metalurgija
Metalurgija
Oprema gradbišč
Oprema gradbišč
Hobi material
Hobi material

Merkur je z vami skozi celoten postopek gradnje

Zidate novo hišo ali prenavljate starejšo gradnjo? Prelistajte Merkurjeve kategorije in naberite izdelke, ki jih potrebujete. Naredite sebi in svoji družini sanjsko hišo ter varno zavetje v katerega se boste z veseljem vračali.

Prvi in osnovni elementi pri gradnji so opeka, malta, strešna kritina in različne gradbene surovine. Poskrbite tudi za vse ustrezno orodje in naprave, da bo delo potekalo lažje in hitreje. Ko ste osnovo postavili, je čas za nadaljnja opravila.

Da bo pozimi prijetno toplo, je hišo potrebno ustrezno izolirati. Ponujamo vam stiropore različnih dimenzij, estrudirani poliester, stekleno in kameno volno ter folije. Poleg termoizolacije, poskrbite tudi za hidroizolacijo. Z načini zaščite, ki vam jih ponujamo v Merkurju in njihovo ustrezno namestitvijo, bo vaša hiša varna pred zamakanjem in udorom vode.

Z ekološko tehnologijo naredite nekaj še za okolje. Skrb za naravo je v današnjem času zelo pomembna, zato izberite ustrezne čistilne naprave, greznice, rezervoarje za deževnico ali pitno vodo. Verjetno se vam bo vložek v ekološko tehnologijo zdel kar velik, ampak dolgoročno boste veliko prihranili, še več pa naredili za okolje.

Da bo hiša tudi na ven urejena in ustrezno obdelana se sprehodite skozi kategorijo fasade in dodatki ter izberite elemente, ki bodo omogočili popoln izgled hiše.

Sedaj je čas prijetnejših del, ko se bo z vsakim posegom poznalo vzdušje vašega novega ali prenovljenega domovanja. Z gradbeno kemijo boste izravnali površine in jih ugodno pripravili za nadaljnjo obdelavo.

S pomočjo suhe gradnje boste dobili prve zametke izgleda vaše hiše. Pomemben del vsake gradnje je tudi stavbno pohištvo. Z njim boste vašemu domu določili sodoben ali retro pridih. Za ustrezno zaščito pred soncem oknom dodajte senčila, z okensko polico pa pridobite nov prostor za odlaganje ali postavitev rastlinja.

Ko se odločite za polaganje talnih in stenskih oblog, si vzemite čas za temeljit premislek. Če prav se vam mogoče zdi, da talne obloge ne igrajo najpomembnejše vloge pri izgledu, pa jih je potrebno izbrati zelo preudarno. Pomislite kakšen je vaš življenjski stil, ali želite čim enostavnejše vzdrževanje, imate mogoče doma hišnega ljubljenčka in je verjetnost, da bi tla lahko opraskal. Če se boste odločili za pravi material, vam bodo talne obloge služile več deset let ali doživljenjsko. Ob nepravi izbiri in s tem hitremu uničenju površine, pa bodo pokvarile celotni izgled še tako lepo opremljenih prostorov.

Že pri načrtih hiše ste morali razmišljati o poteku vodovoda, kanalizacije in elektroinštalacij. Sedaj je to potrebno tudi uresničiti. Med gradnjo ste napeljali ustrezne cevi za kanalizacijo in vodovod tako v hiši kot tudi okolici. Tudi elektro vodnike in kable ste med zidanjem že napeljali, zato jih je sedaj potrebno povezati še z stikali, vtičnicami, podaljški, varovalkami in signalnimi napravami.

Ko so večja dela v hiši opravljena, je potrebno prostorom dodati vzdušje, ki ste si ga zamislili. To boste lahko naredili s pomočjo različnih barv. Imate tako lesene kot tudi kovinske površine? S širokim naborom Merkurjevih izdelkov boste našli vam ustrezne načine, kako oblikovati prostore za novo domovanje. Nimate dovolj izkušenj? Vas je strah, da končni izgled ne bo takšen kot ste si ga zamislili? Brez skrbi, tudi za to smo poskrbeli. Preglejte naše

nasvete o barvah in premazih

ter se podučite o vseh opravilih. Pripravili smo vam kratke namige, da bo delo potekalo čim enostavnejše.

Are Your Sure?

Exit