Zimski pripomočki

Lopate za sneg
Lopate za sneg
Snežne freze
Snežne freze
Sol za posip
Sol za posip

Zimski pripomočki - lopate in freze

Imate radi sneg? Če ste ljubitelji snežnih aktivnosti, vam zagotovo niso tako zelo všeč zimska opravila, kot je odmetavanje snega. V Merkurjevih centrih se prepričajte, da tudi to lahko postane prijetno opravilo, če imate ustrezno opremo.

Snežne nanose boste premagali s kakovostnimi snežnimi frezami, ki so učinkovite in enostavne za uporabo. Če se vam zdi kidanje utrujajoče opravilo, vam bo všeč uporaba frez in snežnih desk. Lahko jih uporabljate na zasebnih in javnih površinah, kjer želite odstraniti večje količine ledu in snega. V primerjavi z lopatami in plugi so freze bolj učinkovite, saj sneg odmetavajo in ne le odrivajo stran. Glede na vaše potrebe lahko izbirate med bencinskimi in električnimi frezami.

Kidanje pa vam lahko služi tudi kot odlična telesna aktivnost, s katero se dodobra razgibate in ogrejete. V zahtevnih pogojih pri nizkih temperaturah lahko sneg odmetavate tudi z lopato, ročnimi plugi in strgali za led. Če boste uporabljali lopato, izberite ergonomsko oblikovano, ki bo primerna vaši moči in velikosti.

Pri kidanju snega pazite na svoje zdravje in se večkrat ustavite in privoščite počitek. Pogrejte se s toplo tekočino in poskrbite, da boste na snegu stabilni, saj vam sicer lahko zdrsne. Kljub temu, da se med kidanjem segrejete, bodite toplo oblečeni. Primerno je oblačenje v slojih, med katerimi se bo zadrževala toplota. 

Da bo vaša okolica doma vedno lepo urejena, preberite Merkurjeve nasvete za ureditev vrta in okolice, ki so jih za vas pripravili Merkurjevi strokovnjaki

Are Your Sure?

Exit