Okraski za jelko

ČAROBNI VRT

ZIMSKO VESELJE

SVETLEČE RAZKOŠJE

BOŽIČNA KLASIKA

Bunke za jelko
Bunke za jelko
Vrh za jelko
Vrh za jelko
Drugi okraski za jelko
Drugi okraski za jelko
Perle
Perle
Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Okraski za jelko

V naši ponudbi je vsako leto večja izbira božičnih dekoracij. Okraski za jelko niso prav nobena izjema. Za lepo in praznično okrasitev je pomembna prava izbira bunkic za jelko. Če želimo bolj tradicionalen in eleganten videz, si na primer izberemo okrogle bunke, če pa želimo jelko malo popestriti pa si izberemo božične bunkice v obliki zvezd. 

 

Okraske za jelko lahko kupimo v različnih oblikah

 

Luči za jelko

V Merkurjevih poslovalnicah najdete ogromno izbiro božičnih lučk. Izberite takšne, ki bodo varčne in bodo imele dolgo življensko dobo. Če boste izbrali pisane božične bunkice za jelko, vam predlagamo, da so luči enobarvne.

 

Verižice za jelko

Če imate radi videz linij, bodo verižice za jelko prava izbira za vas. Lahko kombinirate več barv hkrati, ali pa se odločite za eno barvo, ki lepo dopolnjuje bunkice za jelko. 

 

Vrh za jelko

Božična jelka ni popolna brez vrha, ki naj se barvno ujema z bunkicami za jelko. Postavimo ga na koncu okraševanja, da lepo zaokroži že postavljeno dekoracijo. Preden jo postavite, preverite, da je nad njo dovolj prostora, da postavite vrh za jelko

 

Bunkice za jelko

Pri izbiri božičnih bunkic se lahko poigramo z domišljijo, saj jih dobimo že v različnih barvah in oblikah. Barve lahko med seboj tudi kombiniramo. Če imate otroke ali štirinožne prijatelje, vam bodo prav prišle pvc bunkice, ki se ne razbijejo. Vedno bolj popularni so leseni okraski, ki dajo jelki naraven videz in ustvarijo občutek domačosti.  Prav tako so praktični, ker se ne uničijo zlahka. 

 

Umetni sneg

Umetni sneg je odličen za zimsko dekoracijo. Najbolj bo prišel do izraza na naravni jelki. Na umetni jelki se včasih ne prime dovolj dobro, v tem primeru lahko uporabite tudi belo vato. 

 

Ideja za izvirne - prazna darila pod smrekico

Za vse, ki imate radi tradicijo in tople božične prizore iz filmov, kjer nikoli ne manjka lično okrašena jelka in darila pod njo, pa imamo še eno idejo za piko na i. Prazne škatle različnih velikosti in oblik lahko zavijete v zavijalni papir z božičnimi motivi. 

 

Drugi okraski za jelko

Čedalje bolj priljubljeni so tudi izvirni, a klasični dodatki za jeklo, ki so v Merkurju že nekaj let prava senzacija. Svojo jelko lahko naredite še prav posebno ter jo okrasite s hrestači, miškami, angelčki, jelenčki, ptički in tako dalje! 

 

Praktični nasveti za okraševanje jelke 

 

Lokacija božične jelke

Za postavitev božičnega drevesa potrebujemo primeren prostor. V večjem prostoru to ne bo problem, v sobah kjer je stiska s prostorom, pa vam priporočamo, da jelko postavite v kot, ali ob steno. V takšnem primeru vas božične bunkice ne bodo motile in je manj možnosti, da kakšno po pomoti razbijete. Pazite tudi na estetski videz in jelko postavite v bližino vtičnic, da vas videz kabla, ki je speljan čez sobo, ne bo motil. 

 

Primerno za okraševanje

Pred postavitvijo izmerimo višino, širino in globino jelke. Pustimo toliko prostora, da veje brez problema razpremo in jih lahko okrasimo z bunkicami za jelko. Pri naravnih jelkah pred okraševanjem ne bomo imeli veliko dela, pri umetnih jelkah pa je potrebno razširiti vejice, ki so ob shranjevanju zložene. Če si bomo vzeli čas in jih smotrno razvrstili, bo naša jelka izgledala bolj polno. 

 

Kombinacije božičnih bunkic

Zelene novoletne jelke so tradicionalno okrašene z božičnimi bunkicami v rdeči barvi. Popestrite jih lahko z zlato-rdečo ali srebrno-rdečo kombinacijo bunkic. Vedno večjih hit pa je kombinacija snežno bele barve in srebrne barve. Na belo jelko se lepo podajo božične bunkice v zeleni in modri barvi ali pa vijolične bunkice. Izbiro bunkic za jelko poudarimo z rumenimi ali belimi lučmi. Preveč barv bo na vaši jelki pričaralo neurejen videz. 

Za vse, ki imate radi naraven videz, v naši ponudbi nudimo bogato izbiro okraskov v bolj naravnih barvah (rjava in zelena), med njimi ne manjkajo tudi leseni okraski. Leseni okraski se najbolj podajo in pridejo do izraza pri klasičnih zelenih jelkah.

 

Zaključek okraševanja

Vrh za jelko tradicionalno dodamo v zadnjem koraku, ko smo z okraševanjem jelke zaključili. Pomembno je, da se z njim barvno ujemajo božične bunkice. Zaključek okraševanja lahko obeležimo s sliko, potem pa ugasnimo luči in uživamo v prazničnem vzdušju. 

 

Are Your Sure?

Exit