Brezplačna dostava nad 50 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kaminski vložki

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Kaminski vložki predstavljajo srce kamina, saj skrbijo za toplo bivanje ter za prijetno vzdušje znotraj vašega doma. Izdelani so iz kvalitetne litine, odlikuje pa jih visoka stopnja izkoristka in čistoča izgorevanja. Uporabljamo jih lahko kot prostostoj... Več

Kaminski vložki

Kaminski vložki predstavljajo srce kamina, saj skrbijo za toplo bivanje ter za prijetno vzdušje znotraj vašega doma. Izdelani so iz kvalitetne litine, odlikuje pa jih visoka stopnja izkoristka in čistoča izgorevanja. Uporabljamo jih lahko kot prostostoječo peč ali pa jih vstavimo v že obstoječo kaminsko ogrodje. Sestavljeni so iz notranjega prostora, kjer izgorevajo drva in ustvarjajo toploto; ter iz steklenih vrat, ki poskrbijo za estetsko zunanjost ob opazovanju prasketajočega ognja. Kaminskevložke uvrščamo med najbolj zaželene oblike ogrevanja, saj so izredno ekološki ter ekonomični. 

Kaminski vložki v Merkurjevi ponudbi

V Merkurjevi ponudbi lahko najdete vrsto različnih estetskih in trpežnih modelov, ki so zasnovani na osnovi najmodernejše tehnologije. Kaminski vložki na drva imajo vgrajen nastavek za zunanji dovod zraka, kar vaš dom naredi izredno varen, hkrati pa čvrsta zasteklitev njihovih vrat pripomore k kvalitetnemu zgorevanju in visokemu izkoristku. Ponujamo različne vrste izgorevanja, od naravne konvekcije, do kaminskih vložkov z vgrajenimi ventilatorji, ki poskrbijo tudi za ogrevanje sosednjih prostorov vašega bivališča. Izbirajte med modeli najvišje energetske učinkovitosti ter stopite korak bližje k trajnostnemu ter okolju prijaznemu domu. 

Kaminski vložki na drva delujejo na osnovi toplozračnega sistema ogrevanja, kar pomeni optimalen izkoristek ustvarjene toplote ter ogrevanje zraka, ki se s kroženjem preko prezračevalnih odprtin sprošča v prostor. Preprosto povedano - njihov cilj je ogrevanje prostora z ustvarjanjem toplega zraka.

Vrste kaminskih vložkov glede na tip zasteklitve

Eden najpogostejših izzivov, s katerimi se srečujejo kupci pri izbiri ustreznega kaminskega vložka na drva je izbira primerne zasteklitve. Priporočamo, da izbirate na podlagi zasnove prostora, v katerem bo nameščen vaš kamin. V Merkurjevi ponudbi najdete različne modele, ki ustrezajo vsakemu estetskemu slogu:

  • polkrožna zasteklitev;
  • L-zasteklitev;
  • trapezna zasteklitev;
  • ravna zasteklitev in
  • tristranska zasteklitev. 

Kako pravilno uporabljati kaminske vložke na drva?

Spodaj najdete nekaj nasvetov za varno in enostavno uporabo, ki bodo vašemu kaminskemu vložku zagotovili dolgo življenjsko dobo.

  1. Če zavohate dim, to pomeni, da vložek ne deluje pravilno, zato predstavlja potencialno nevarnost za vas in vaše bližnje. Priporočamo vam namestitev kvalitetnega detektorja dima.
  2. Vsako leto naj vaš kaminski vložek, dimnik in zračnike pregledajo in očistijo strokovnjaki. 
  3. Če za kurjenje uporabljate izdelane hlode, uporabite tiste iz 100-odstotno stisnjene žagovine.
  4. Redno odstranjujte pepel in ga položite v pokrito kovinsko posodo. Začasno ga lahko shranite na cementni ali opečni plošči, stran od lesa.
  5. Za optimalen izkoristek kurite le suh leski vsaj šest mesecev sedi na prostem.

Za čim varnejšo uporabo in temeljit nadzor vašega kamina, si oglejete več Merkurjevih nasvetov, kot je nasvet o vzdrževanju kaminov in kaminskih vložkov ali pa pojasnilo, zakaj je na kaminskih pečeh potreben dovod svežega zraka.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Kategorije izdelkov

Košarica

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja