Kaminski vložki

Filtriraj
Energijska nalepka
1.589,99 € / kos
Brezplačna dostava
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju Preračunavam datum dostave
Več
Energijska nalepka
749,99 € / kos
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Energijska nalepka
999,99 € / kos
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Kaminski vložki

Kaminski vložki predstavljajo srce kamina, saj skrbijo za toplo bivanje ter za prijetno vzdušje znotraj vašega doma. Izdelani so iz kvalitetne litine, odlikuje pa jih visoka stopnja izkoristka in čistoča izgorevanja. Uporabljamo jih lahko kot prostostoječo peč ali pa jih vstavimo v že obstoječo kaminsko ogrodje. Sestavljeni so iz notranjega prostora, kjer izgorevajo drva in ustvarjajo toploto; ter iz steklenih vrat, ki poskrbijo za estetsko zunanjost ob opazovanju prasketajočega ognja. Kaminskevložke uvrščamo med najbolj zaželene oblike ogrevanja, saj so izredno ekološki ter ekonomični. 

Kaminski vložki v Merkurjevi ponudbi

V Merkurjevi ponudbi lahko najdete vrsto različnih estetskih in trpežnih modelov, ki so zasnovani na osnovi najmodernejše tehnologije. Kaminski vložki na drva imajo vgrajen nastavek za zunanji dovod zraka, kar vaš dom naredi izredno varen, hkrati pa čvrsta zasteklitev njihovih vrat pripomore k kvalitetnemu zgorevanju in visokemu izkoristku. Ponujamo različne vrste izgorevanja, od naravne konvekcije, do kaminskih vložkov z vgrajenimi ventilatorji, ki poskrbijo tudi za ogrevanje sosednjih prostorov vašega bivališča. Izbirajte med modeli najvišje energetske učinkovitosti ter stopite korak bližje k trajnostnemu ter okolju prijaznemu domu. 

Kaminski vložki na drva delujejo na osnovi toplozračnega sistema ogrevanja, kar pomeni optimalen izkoristek ustvarjene toplote ter ogrevanje zraka, ki se s kroženjem preko prezračevalnih odprtin sprošča v prostor. Preprosto povedano - njihov cilj je ogrevanje prostora z ustvarjanjem toplega zraka.

Vrste kaminskih vložkov glede na tip zasteklitve

Eden najpogostejših izzivov, s katerimi se srečujejo kupci pri izbiri ustreznega kaminskega vložka na drva je izbira primerne zasteklitve. Priporočamo, da izbirate na podlagi zasnove prostora, v katerem bo nameščen vaš kamin. V Merkurjevi ponudbi najdete različne modele, ki ustrezajo vsakemu estetskemu slogu:

  • polkrožna zasteklitev;
  • L-zasteklitev;
  • trapezna zasteklitev;
  • ravna zasteklitev in
  • tristranska zasteklitev. 

Kako pravilno uporabljati kaminske vložke na drva?

Spodaj najdete nekaj nasvetov za varno in enostavno uporabo, ki bodo vašemu kaminskemu vložku zagotovili dolgo življenjsko dobo.

  1. Če zavohate dim, to pomeni, da vložek ne deluje pravilno, zato predstavlja potencialno nevarnost za vas in vaše bližnje. Priporočamo vam namestitev kvalitetnega detektorja dima.
  2. Vsako leto naj vaš kaminski vložek, dimnik in zračnike pregledajo in očistijo strokovnjaki. 
  3. Če za kurjenje uporabljate izdelane hlode, uporabite tiste iz 100-odstotno stisnjene žagovine.
  4. Redno odstranjujte pepel in ga položite v pokrito kovinsko posodo. Začasno ga lahko shranite na cementni ali opečni plošči, stran od lesa.
  5. Za optimalen izkoristek kurite le suh leski vsaj šest mesecev sedi na prostem.

Za čim varnejšo uporabo in temeljit nadzor vašega kamina, si oglejete več Merkurjevih nasvetov, kot je nasvet o vzdrževanju kaminov in kaminskih vložkov ali pa pojasnilo, zakaj je na kaminskih pečeh potreben dovod svežega zraka.

Are Your Sure?

Exit