Električni kuhalniki

Filtriraj
44,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju Preračunavam datum dostave
Več
21,90 €
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju Preračunavam datum dostave
Več
25,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
48,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
26,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
15,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Električni kuhalniki

Električni kuhalniki so izjemno praktičen del kuhinjske opreme, ki ga lahko vzamete povsod. Zaradi njihovih nezamenljivih lastnosti so električni kuhalniki izredno pogosta izbira za študentske sobe, manjša stanovanja, letne kuhinje, opremo za kampiranje in vikende. V Merkurjevi ponudbi boste našli električne kuhalnike priznane blagovne znamke Ardes, ki ima dolgoletno tradicijo.

 

Prednosti uporabe električnih kuhalnikov

 • Električni kuhalniki so odlično nadomestilo za navadne električne štedilnike.
 • Imajo izredno nizko težo, zato jih lahko vzamete kamorkoli.
 • Služi lahko tudi kot dodatno mesto za kuhanje.
 • Če kuhate na prostem, so električni kuhalniki odlična rešitev, saj na njih veter ne bo imel vpliva kakor ga ima na plinske kuhalnike.
 • Električni kuhalniki so cenovno ugodna alternativa, saj so dostopni za vsak žep.
 • Na električnih kuhalnikih lahko uporabljate posodo iz katerega koli materiala.

 

Katere lastnosti ponujajo električni kuhalniki?

 • Kakovostno in trdno kovinsko ohišje nudi izvrstno zaščito pred udarci in poškodbami.
 • Na voljo so električni kuhalniki z eno ali dvema kuhalnima ploščama. Pri izbiri upoštevajte velikost prostora kamor boste postavili kuhalnik ter količino jedi, ki jih boste na njem kuhali.
 • Premeri kuhalnih plošč znašajo 15,5 cm in 18,5 cm. Obstajajo pa tudi izredno majhni električni kuhalniki s kuhalno ploščo premera 9,5 cm.
 • Gumb za reguliranje toplote omogoča prilagajanje temperature kuhanja.
 • Moč električnega kuhalnika lahko znaša od 500 W do 1500 W. Večja kot je moč kuhalnika, hitreje bodo jedi pripravljene. To je še posebej pomembno kadar želimo zavreti vodo.

 

Dodatne funkcije, ki vam bodo olajšale kuhanje

Električni kuhalniki so dokaj enostaven mali gospodinjski aparat, ki v sebi skriva kar nekaj funkcij, zaradi katerih bo kuhanje postalo pravi užitek.

 • Kuhalne plošče so narejene iz litega železa, ki še nekaj časa po končanem kuhanju obdrži svojo temperaturo, kar zniža porabo energije. To lahko izkoristite za ohranjanje temperature obroka ali pogrevanje hrane.
 • Kontrolna lučka vam bo sporočila, ko bo plošča segreta na ustrezno temperaturo. Poleg tega pa je tudi indikator, da je kuhalnik prižgan.

 

Čiščenje in shranjevanje električnega kuhalnika

Električni kuhalnik je enostaven za čiščenje in shranjevanje. Pred pričetkom čiščenja se vedno prepričajte, da je naprava izklopljena iz električne vtičnice in ohlajena. Trdovratnejše, mastne madeže lahko odstranite s čistilno gobico in razmaščevalcem ali detergentom za pomivanje posode.

 

Ko električnega kuhalnika ne uporabljate, ga shranite na varno mesto, kjer ni možnosti, da se polije s tekočino. Ravno tako je priporočljivo, da prostor shranjevanja ni vlažen in nima direktne sončne svetlobe.

Are Your Sure?

Exit