Novice


Vrata je odprl prenovljen trgovski center MERKUR Ptuj

Ob svečanem dogodku tudi donacija Splošni bolnišnici Ptuj

Jutri, 11. marca 2021, se odpirajo vrata našega prenovljenega trgovskega centra MERKUR na Ptuju. Kupci bodo lahko obiskali osveženo podobo razširjenega oddelka Vse za vrt, pobrskali po še večji izbiri strojev in orodja ter se navduševali nad široko ponudbo laminatov, vinilov in parketov.

Prenovljeni center bo v skladu s posameznimi letnimi časi predstavljal tudi nove trende – trenutno so v ospredju trendi vrtnega pohištva za leto 2021 in sezonske dekoracije. Za Ptujčane smo v MERKUR-ju pripravili še posebno otvoritveno ponudbo. Odprtje prenovljenega centra spremlja tudi donacija v višini 1000 evrov, namenjena Splošni bolnišnici Ptuj.


V Merkurju s ponedeljkom ponovno v celoti odprti za potrošnike po celi Sloveniji

 

»V Merkurju s ponedeljkom, 15. 2. 2021, ponovno, po kar 87 dneh, odpiramo v celoti vse naše trgovske centre po Sloveniji. To nas veseli, saj bodo potrošniki lahko sedaj, ko je priprava na področju sezonskih, gradbenih in obnovitvenih del ter projektov za dom, vrt, kmetijstvo in samooskrbo pred vrati, lahko nemoteno nakupovali in poskrbeli za svoj dom in vrt,« pojasnjuje Blaž Pesjak, generalni direktor v Merkur trgovina, d.o.o.

 


V MERKURJEVEM dresu odslej tudi slovenski reprezentant Alen Šket 

 

V Merkur trgovina d.o.o. smo kot pokrovitelji ponosni, da je dres članske ekipe OK Merkur Maribor do konca sezone 2020/2021 obleke 32-letni sprejemalec, 2,05 m visoki slovenski reprezentant Alen Šket. Šket je dobitnik dveh srebrnih medalj na Evropskih prvenstvih leta 2015, ki je potekalo v Bolgariji in Italiji in leta 2019, ki so ga skupaj organizirale Slovenija, Francija, Nizozemska in Belgija. Poleg tega je osvojil še 3 zlate medalje z reprezentanco Slovenije v Svetovni ligi (2016, 2017 in 2019), eno zlato v Evropski ligi (2015) ter bron na Sredozemskih igrah leta 2009 v Pescari.

 


Vztrajnost in potrpežljivost, sta ključ do uspeha (Intervju na mojaobcina.si)

 

Štefan Hadalin, naš vrhunski alski smučar je v najnovejšem intervju spregovoril o izzivih in pričakovanjih v novi sezoni.
Tudi letos bomo ponosno navijali zanj in mu želimo odlične rezultate ter uspešno sezono.

 


15. 9. 2020

Merkur trgovina v strateško partnerstvo  z NGEN

 

Teslini Powerwall hranilniki električne energije, namenjeni individualni uporabi, odslej na voljo kupcem v vseh Merkurjevih prodajnih centrih

S podpisom strateškega partnerstva na področju energetske transformacije med podjetjema MERKUR trgovina d.o.o.  in NGEN d.o.o., ponudnikom energetskih sistemskih rešitev iz Žirovnice, je odtisnjen poseben pečat prihodnjemu razvoju na področju transformacije elektrifikacije in sodobnih brezogljičnih tehnologij v Sloveniji. Individualnim kupcem so odslej v trgovskih centrih Merkurja na voljo Teslini Powerwall hranilniki električne energije, za katere so v NGEN-u razvili integracijsko platformo, s katero kupec lahko sodeluje na energetskem izravnalnem trgu. Merkur pa je tudi sam stopil na pot optimizacije porabe električne energije v svojih trgovskih centrih, kjer električne polnilnice za avtomobile na parkiriščih pred njimi nadgrajuje  s Teslinimi powered by NGEN.

 


22. 6. 2020

Merkur trgovina d. o. o. je prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost AA

 

Certifikat, ki ga podeljuje družba Bisnode, temelji na računovodskih izkazih in  dinamičnih kazalnikih podjetij, Zlata bonitetna odličnost pa predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost, saj jo prejmejo podjetja, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Prejem certifikata tako kaže, da Merkur posluje z vrhunskimi rezultati, je zanesljiv, stabilen, kredibilen in nizko tvegan poslovni partner, hkrati pa napoveduje varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Na sliki iz leve proti desni:

  • Igor Maroša, direktor, član poslovodstva Merkur trgovina d.o.o.
  • Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja Merkur trgovina d.o.o.
  • Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovina d.o.o.

 


9. 6. 2020

MERKUR sponzor na dobrodelnem teku Formamaraton v parku Tivoli

 

Prvi konec tedna v juniju se je odvijal že poznani in priljubljen dobrodelni tek Formaraton, katerega že 8. leto skupaj s Timing Ljubljana organizira Jure Košir. 

 


12. 5. 2020

MERKUR z donacijo Botrstvu v pomoč mladim pri šolanju na daljavo

 

»S pomočjo donacije 18 rabljenih računalnikov za otroke socialno ogroženih družin, želimo v podjetju Merkur pomagati tistim mladim, ki v tem času zaradi epidemije korona virusa najbolj potrebujejo pripomočke za izvajanje šole na daljavo, do katerih sicer sami ne bi mogli, zato verjamemo, da smo kot družbeno odgovorno podjetje prepoznali potrebe in pomagali tam, kjer v tem trenutku zmoremo,« je povedal generalni direktor  Merkur trgovina, d.o.o. Blaž Pesjak.

Donacijo smo v podjetju izpeljali s pomočjo Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki je donacijo prejela in predala šolam v okviru programa Botrstvo v Sloveniji. Milena Štular, pobudnica, ustanoviteljica ter predsednica Nadzornega odbora Botrstva v Sloveniji je ob tem dejala: »V času epidemije smo vsakodnevno v stiku z družinami, ki se soočajo s pomanjkanjem tehnične opreme za opravljanje šole na daljavo. Zato smo zares veseli in hvaležni za vsak prispevan računalnik, ki ga lahko podarimo naprej in s tem učencem omogočimo enakovrednejše pogoje za izobraževanje, kar je tudi eden izmed glavnih ciljev Botrstva v Sloveniji.«

11 računalnikov s pripadajočo opremo je prevzela ravnateljica OŠ Staneta Žagarja iz Kranja Fani Bevk, 7 računalnikov pa ravnateljica OŠ Škofja Loka-Mesto Doris Kužel, ki jjih je predal Anton Horvatič z Merkurja.

 

 


2. 4. 2020

Vse urejeno za sprostitev z družino

 

Letošnja pomlad je zagotovo za vse nas malo drugačna. Da pa bo velikonočno druženje tudi letos v znamenju

dobre volje, vam podarjamo ogled prve spletne uprizoritve družinske komedije “Fotr” z Ladom Bizovičarjem.

V živo, z njegovega na vaš kavč.

Nedelja, 12. 4., ob 20.00.


Nove poti naročanja, izberite svojo pot v MERKUR

Semena, sadike, zemljo in številne druge izdelke za vrt in kmetijstvo kupci še vedno lahko nakupujete v Merkurjevih trgovskih centrih, ki so le za nakup teh izdelkov odprti tudi v času posebnih omejitev prodaje zaradi koronavirusa. Ker želimo kupcem omogočiti dostop tudi do vseh ostalih izdelkov, za katere je fizični del trgovin zaprt, smo zasnovali nove prodajne poti. Tako je poleg Spletne trgovine MERKUR kupcemna voljo tudi naročilo izdelkov preko elektronske pošte in telefona.

Glede na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je stopil v veljavo 16. marca 2020, so Merkurjevi trgovski centri fizično odprti le v delu za nakup izdelkov za vrt in kmetijstvo. Tako v Merkuju skrbimo, da imajo naši kupci dostop do izdelkov, ki so nujni za pridelavo hrane in samooskrbo. Z uvedbo številnih preventivnih zaščitnih ukrepov pa smo poskrbeli za varen nakup v trgovini.

Ob omejitvi obiskov trgovin svojim kupcem nudimo tudi druge prodajne poti. Tako je na spletni strani Merkur.si na voljo več kot 60.000 izdelkov. Od tega je več kot 25.000 izdelkov objavljenih s košarico - te lahko preko spletne trgovine kupci naročite z dostavo na dom. Poleg tega omogočamo brezplačno dostavo za naročila nad 180 evrov.

Kot novost odslej v Merkurju omogočamo nakup vseh željenih izdelkov, tako tistih, ki so dostopni v spletni trgovini kot tistih, ki so del prodajnega asortimana zgolj v fizični trgovini, tudi preko elektronske pošte in telefona. Svoj izbor izdelkov nam lahko javite na naslov info@merkur.si ali preko telefonske številke 080 88 11. Po plačilu predračuna uredimo varno dostavo izdelkov na dom. Tako lahko s pomočjo Merkurja prav vsak poskrbi za urejen dom in okolico.


15. 3. 2020

Obvestilo kupcem v primeru Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 16. 3. 2020 ob 00.00.

Spoštovani kupci in obiskovalci,

obveščamo vas, da smo v skladu z  Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je stopil v veljavo 16. 3. 2020, z našo prodajo ostajamo na voljo za fizične kupce  za izdelke  vrt in kmetijstvo.

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19  je ostali del naše poslovalnice do nadaljnjega zaprt.

Za pravne osebe (podjetja in s.p.-je) ostaja celotna prodaja nespremenjena.

Sledite označbam v poslovalnicah, ki vam bodo še dodatno omogočile varno nakupovanje.

Toplo vas vabimo, da vse ostale vaše nakupe opravljate preko spleta www.merkur.si in izkoristite možnost dostave na dom.

Vaš MERKUR


14. 2. 2020

Igor Maroša z nasveti za učinkovito prodajo na konferenci Sales summit

Z osrednjo temo »Kako maksimirati prodajo« je v četrtek, 13. februarja 2020, v Hotelu Lev v Ljubljani potekala 14. Prodajna konferenca Sales summit. Na dogodku, ki vsako leto poteka v organizaciji Akademije Finance, je kot gost okrogle mize sodeloval tudi Igor Maroša, član poslovodstva Merkur trgovine.

Maroša je na zaključni okrogli mizi, ki je potekala pod naslovom »Kako danes zgraditi učinkovito in uspešno prodajo?«, na podlagi svojih več kot 15-letnih izkušenj iz področja trgovine delil nasvete za učinkovito prodajo. Skupaj s Tomažem Kampušem, članom poslovodstva družbe Telemach, in Ivano Vrviščar, direktorico prodaje v zavarovalnici Generali, so sestavili opomnik, kaj je danes odločilno za dobro vodenje prodajne ekipe, za izkoristek tehnologije, za uspešno mešanico prodajnih kanalov, za motiviranost prodajalcev in za dobro pridobivanje zainteresiranih strank. Maroša je na dogodku izpostavil: »Za uspeh podjetja velja načelo zadovoljen prodajalec je enako zadovoljen kupec. Prav tako je pomembno, da se borimo za svoje kupce in ne proti konkurenci. Uspeh pa bomo dosegli tudi z osredotočenostjo na prodajo tistega, kar je naše strokovno področje in za kar smo primerno usposobljeni, ne pa da podjetja v želji po večanju dobička nepremišljeno širijo asortiman izdelkov.«

Prodajna konferenca Sales summit sicer povzema glavne trende v prodaji in daje napoved za prihodnje leto. Program dogodka, na katerem se vsak leto zbere okoli 150 prodajnih menedžerjev, pa osvetli ključna področja prodaje v našem prostoru.


7. 2. 2020

Nagrada Outstanding za Merkurjevo kampanjo Vse urejeno

V Merkurju smo se razveselili prejema nagrade Outstanding v kategoriji »Billboard & metrolight« za serijo naših zunanjih plakatov kampanje VSE UREJENO. Ti so bili objavljeni na 12m2 velikih oglasnih površinah, ki so bile postavljene v večini slovenskih občin. Nagrade najbolj izstopajočim dosežkom v zunanjem oglaševanju v Sloveniji podeljuje Europlakat, žirija pa je utemeljila nagrado Merkurju tako: »V klasični in najbolj množični kategoriji je Merkur žirijo prepričal s serijo simpatičnih plakatov, ki so takšni, kot plakati morajo biti. Jasno in kratko sporočilo, privlačni liki in obrtna spretnost. V množici povprečnih plakatov trgovcev se da hitro izstopiti iz povprečja.« Nagrada je zagotovo motivacija in zaveza za naše odlično delo tudi vnaprej.


5. 2. 2020

Ponosni sponzor - Gimnastična zveza Slovenije

 Letošnje leto smo pričeli z novim sponzorstvom, saj preprosto obožujemo šport. Zato smo ponosni, da lahko z Gimnastično zvezo Slovenije pomagamo vzgojiti mlade šampione na poti do uresničevanja njihovih sanj.

3.12.2019

Merkur postal novi generalni sponzor - Odbojkarski klub Merkur Maribor

 »V slovenski odbojki se vrstijo uspešni rezultati in prepričani smo, da ima Odbojkarski klub Maribor v prihodnjih nekaj letih odlične realne možnosti, da se poteguje na stopničkah za državnega prvaka, zato si pri podpori klubu obetamo uspešno sodelovanje. Klub je z dosedanjim delom celotne ekipe in trenerskega štaba dokazal, da se načrtno delo in vlaganje v mlade obrestuje, kar kažejo vrhunski rezultati v vseh sekcijah. Hkrati pa želimo s tem dati dodatno veljavo tudi regiji, ki je eden naših najbolj uspešnih trgov, kjer delujemo že več kot 120 let,« je ob slavnostnem podpisu pogodbe za generalno pokroviteljstvo OK Maribor pojasnil odločitev za pristop k pokroviteljstvu generalni direktor Merkur trgovina d.o.o. Blaž Pesjak.

3.12.2019

Naša aranžerka ekipa okrasila Pediatrično kliniko


Tudi letos smo okrasili preddverje Pediatrične klinike, a tokrat s pravljičnimi liki. Mladim junakom želimo čim prejšnje in uspešno okrevanje in naj simpatični palčki pripomorejo k nasmešku in iskrivim pogledom.

19. 11. 2019

Merkur je postal ponosni sponzor vrhunskemu smučarju Štefanu Hadalin


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine in Štefan Hadalin, vrhunski alpski smučar sta na včerajšnjem srečanju v Naklem naznanila sodelovanje, na kar smo zelo ponosni in veseli, da v našem podjetju podpiramo slovenski šport.

18. 11. 2019

Dolg ni več postavka v naših bilancah (Gorenjski glas, 10. 11. 2019)


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine za Gorenjski glas: »Čeprav smo prisotni samo v Sloveniji, smo z 231 milijoni evrov prihodkov še vedno največji tehnični trgovec v regiji.«

12.11.2019

Naj bo urejen dom vrednota (Instore.si, oktober 2019)

Direktor Igor Maroša v intervjuju za Instore.si:

"Kupca želimo prepričati v dvoje: A.) občudovanja vreden dom naj bo vrednota, v katero se splača investirati, in B.) Merkur je pri tem najbolj celovit in najboljši partner"


29. 10. 2019

Merkur na lestvici Top 101

Kot podjetje smo v Merkur trgovini zelo ponosni, da smo se uvrstili na lestvico Top 101, med najboljša podjetja v Sloveniji. 

V reviji Manager časnika Finance, ki je lestvico Top 101 predstavil konec oktobra, so objavili tudi intervju z generalnim direktorjem Blažem Pesjakom.


10. 10. 2019

Merkur bo pospešil energetsko prenovo hiš

Generalni direktor Blaž Pesjak o okoljevarstvenih korakih. Časnik Finance, 10.10.2019

»Merkur se bo v prihodnosti osredotočal na energetsko prenovo in elektrifikacijo indvidualnih  stanovanjskih enot .«


5. 9. 2019

Nova oglaševalska kampanja in nov slogan

V letošnjo jesen vstopamo z novo oglaševalsko kampanjo «Za dom vreden občudovanja« in s prenovljenim sloganom »Merkur, vse urejeno«. Osredotočamo se na kupčev dom, ki je njegov ponos in si ga lahko ob našem svetovanju na prodajnem mestu in z našimi storitvami uspešno uredi, prenovi ali kakorkoli drugače polepša tako, da ima vse urejeno.


23. 8. 2019

Intervju z generalnim direktorjem g. Blažem Pesjakom

"MERKUR je izjemna investicijska priložnost. Preživel je prvo in drugo svetovno vojno, na nogah prestal finančno in naftno krizo, pokončno zdržal skoraj poguben čas na robu stečaja ter razglasitve insolventnosti in se boril v času negotovosti, ko so zaradi krize odhajali najboljši kadri.

Sto dvajset let obstoja ni le za Merkur, temveč tudi za Slovenijo velik kompliment. Sploh zato, ker je Merkur dokaz, da se znamo z dna povzpeti na vrh."

Kliknite na gumb in preberite celoten intervju.


11. 2. 2019

Merkur, ponosni partner vseslovenske akcije »Stari aparati za otroški smeh«

V Merkurju smo se z veseljem pridružili vseslovenski zbiralni akciji, ki je potekala leta 2018 pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o.

V akciji je Društvo Rdeči noski zbiralo male aparate, ki ne delujejo več, odslužene baterije in sijalke v posebnih zelenih kotih trgovcev, med katerimi je bil tudi MERKUR. Skupaj smo tako zbrali kar 769.215,3 kg starih aparatov in Društvu rdeči noski iz tega naslova podarili  7.692 EUR. Zeleni koti ostajajo na svojih lokacijah in še naprej služijo brezplačni oddaji starih aparatov.


20. 12. 2018

Z dobrodelno akcijo "Podari košček božiča" pomagamo slovenskim šolam

Tudi letos MERKUR, že tradicionalno, zbira dobrodelna sredstva z akcijo »Podari košček božiča«. Zbrana sredstva prispevamo v sklad »Za lepšo šolo« s katerim pomagamo pri urejanju naših šol. Učenci z našo pomočjo in pod budnim očesom svojih mentorjev poskrbijo za ureditev notranjosti šol, okolice ter vrtov.

Sodelujte pri zbiranju dobrodelnih sredstev, od 24. do 31. 12. 2018! Za vsako prodano božično zvezdo bomo v sklad prispevali 10 centov. Širite prijetno praznično vzdušje, razveseljujte svoje bližnje in podarite košček božiča tudi vi! Šteje vsaka prodana božična zvezda.


3. 12. 2018

Okrasili smo Pediatrično kliniko v Ljubljani

Najlepše je videti na otroških obrazih smeh. Če pa nasmeh lahko pričaramo otrokom, ki praznične dni preživljajo v bolnišnici, pa je to še toliko lepše. Da jim čarobnost praznikov še bolj približamo smo se v MERKURju odločili, da v avli Pediatrične klinike v Ljubljani, že tradicionalno, postavimo praznično okrasitev. Letos smo se odločili za medvedjo zimsko pravljico. Tudi z našo pomočjo se bodo prazniki otrokom še bolj usidrali v srce.


27. 11. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Srečnež bo dobil povrnjenih kar 5.000 EUR

V veliki nagradni igri, ki je potekala od 16. 2. do 20. 11. 2018, je sodelovalo 11 oseb, ki so izdelali fasado z MERKURjem in izpolnili pogoje za sodelovanje v nagradni igri. V zaključnem žrebanju, 25. 11. 2018, je bil izžreban g. Nejc Kopušar iz Slovenj Gradca.

Nagrajencu iskreno čestitamo, vsem sodelujočim, v nagradni igri, pa se zahvaljujemo za sodelovanje.


6. 09. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Omogočili smo počitniško delo več kot 80 otrokom

Letošnjemu vabilu k počitniškemu delu v juliju in avgustu se je odzvalo preko 80 otrok MERKURjevih zaposlenih s čimer smo zelo zadovoljni. Vsi so tudi dobili počitniško delo v naši družbi.

Poleg zaslužka so si nabirali tudi delovne izkušnje, ki jim bodo v njihovi nadaljnji karieri vsekakor prišle še kako prav.


3. 09. 2018

PrvošolčkiPrvošolčki

V MERKURju cenimo prvošolčke

Poletnih počitnic je konec in 21.874 prvošolčkov je danes prvič vstopilo skozi šolska vrata. Vsi skupaj se moramo potruditi, da bo njihova pot v šolo kar najbolj varna. Ne le ob začetku, temveč tekom celega leta.

Uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ni lahko, vendar se v MERKURju trudimo k olajšanju obeh. Kot že vrsto let, smo tudi letos vsem zaposlenim – staršem prvošolčkov, omogočili, da izkoristijo možnost odsotnosti na prvi šolski dan s polnim nadomestilom plače. Naj bo ta dan posvečen samo otrokom.

Vsem prvošolčkom želimo v šoli dobro počutje, veliko zadovoljstva, uspehov in novo pridobljenega znanja.


21. 08. 2018

Zbiranje odsluženih aparatovZbiranje odsluženih aparatov

Akcija »Stari aparati za otroški smeh« je v polnem zagonu

Od začetka izvajanja (1. januarja 2018) vseslovenske zbiralne akcije z naslovom Stari aparati za otroški smeh so v družbi ZEOS, d.o.o., zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588 eur za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato še vedno pozivamo, da se akciji pridružite.


17. 07. 2018

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Srečna nagrajenka velike nagradne igre "Z Merkurjem do sanjskih počitnic"

Med 28. 5. in 9. 7. 2018, je bilo mogoče sodelovati v veliki nagradni igri »Z Merkurjem do sanjskih počitnic« v sodelovanju s turistično agencijo Palma. Nagradna igra je zaključena in danes je ekipa iz Merkurja z veseljem predala veliki bon srečni nagrajenki.


08. 09. 2017

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Merkur trgovina širi svojo mrežo prodajaln – v Šentjurju odprta nova franšiza

Družba Merkur trgovina, d.d., danes odpira novo franšizno trgovino v Šentjurju pri Celju. Gre za prvo franšizo, ki je zasnovana po prenovljenem modelu poslovanja. Merkur ima trenutno 23 trgovskih centrov po vsej Sloveniji in 15 franšiznih trgovin, število teh trgovin pa namerava v prihodnje še povečati.


23. 03. 2017

SkupščinaSkupščina

Sprememba v nadzornem svetu in obvestilo o poteku skupščine

Z 22. marcem je prišlo do spremembe v nadzornem svetu družbe MERKUR trgovina, d.d. Klemen Boštjančič je upravo in nadzorni svet obvestil, da s tem dnem odstopa z mesta člana nadzornega sveta.

Are Your Sure?

Exit