Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Novice

Navigacija

17.12.2019

Merkur postal novi generalni sponzor - Odbojkarski klub Merkur Maribor

 »V slovenski odbojki se vrstijo uspešni rezultati in prepričani smo, da ima Odbojkarski klub Maribor v prihodnjih nekaj letih odlične realne možnosti, da se poteguje na stopničkah za državnega prvaka, zato si pri podpori klubu obetamo uspešno sodelovanje. Klub je z dosedanjim delom celotne ekipe in trenerskega štaba dokazal, da se načrtno delo in vlaganje v mlade obrestuje, kar kažejo vrhunski rezultati v vseh sekcijah. Hkrati pa želimo s tem dati dodatno veljavo tudi regiji, ki je eden naših najbolj uspešnih trgov, kjer delujemo že več kot 120 let,« je ob slavnostnem podpisu pogodbe za generalno pokroviteljstvo OK Maribor pojasnil odločitev za pristop k pokroviteljstvu generalni direktor Merkur trgovina d.o.o. Blaž Pesjak.


3.12.2019

Naša aranžerka ekipa okrasila Pediatrično kliniko


Tudi letos smo okrasili preddverje Pediatrične klinike, a tokrat s pravljičnimi liki. Mladim junakom želimo čim prejšnje in uspešno okrevanje in naj simpatični palčki pripomorejo k nasmešku in iskrivim pogledom.


19. 11. 2019

Merkur je postal ponosni sponzor vrhunskemu smučarju Štefanu Hadalin


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine in Štefan Hadalin, vrhunski alpski smučar sta na včerajšnjem srečanju v Naklem naznanila sodelovanje, na kar smo zelo ponosni in veseli, da v našem podjetju podpiramo slovenski šport.


18. 11. 2019

Dolg ni več postavka v naših bilancah (Gorenjski glas, 10. 11. 2019)


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine za Gorenjski glas: »Čeprav smo prisotni samo v Sloveniji, smo z 231 milijoni evrov prihodkov še vedno največji tehnični trgovec v regiji.«


12.11.2019

Naj bo urejen dom vrednota (Instore.si, oktober 2019)

Direktor Igor Maroša v intervjuju za Instore.si:

"Kupca želimo prepričati v dvoje: A.) občudovanja vreden dom naj bo vrednota, v katero se splača investirati, in B.) Merkur je pri tem najbolj celovit in najboljši partner"


29. 10. 2019

Merkur na lestvici Top 101

Kot podjetje smo v Merkur trgovini zelo ponosni, da smo se uvrstili na lestvico Top 101, med najboljša podjetja v Sloveniji. 

V reviji Manager časnika Finance, ki je lestvico Top 101 predstavil konec oktobra, so objavili tudi intervju z generalnim direktorjem Blažem Pesjakom.


10. 10. 2019

Merkur bo pospešil energetsko prenovo hiš

Generalni direktor Blaž Pesjak o okoljevarstvenih korakih. Časnik Finance, 10.10.2019

»Merkur se bo v prihodnosti osredotočal na energetsko prenovo in elektrifikacijo indvidualnih  stanovanjskih enot .«


5. 9. 2019

Nova oglaševalska kampanja in nov slogan

V letošnjo jesen vstopamo z novo oglaševalsko kampanjo «Za dom vreden občudovanja« in s prenovljenim sloganom »Merkur, vse urejeno«. Osredotočamo se na kupčev dom, ki je njegov ponos in si ga lahko ob našem svetovanju na prodajnem mestu in z našimi storitvami uspešno uredi, prenovi ali kakorkoli drugače polepša tako, da ima vse urejeno.


23. 8. 2019

Intervju z generalnim direktorjem g. Blažem Pesjakom

"MERKUR je izjemna investicijska priložnost. Preživel je prvo in drugo svetovno vojno, na nogah prestal finančno in naftno krizo, pokončno zdržal skoraj poguben čas na robu stečaja ter razglasitve insolventnosti in se boril v času negotovosti, ko so zaradi krize odhajali najboljši kadri.

Sto dvajset let obstoja ni le za Merkur, temveč tudi za Slovenijo velik kompliment. Sploh zato, ker je Merkur dokaz, da se znamo z dna povzpeti na vrh."

Kliknite na gumb in preberite celoten intervju.


11. 2. 2019

Merkur, ponosni partner vseslovenske akcije »Stari aparati za otroški smeh«

V Merkurju smo se z veseljem pridružili vseslovenski zbiralni akciji, ki je potekala leta 2018 pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o.

V akciji je Društvo Rdeči noski zbiralo male aparate, ki ne delujejo več, odslužene baterije in sijalke v posebnih zelenih kotih trgovcev, med katerimi je bil tudi MERKUR. Skupaj smo tako zbrali kar 769.215,3 kg starih aparatov in Društvu rdeči noski iz tega naslova podarili  7.692 EUR. Zeleni koti ostajajo na svojih lokacijah in še naprej služijo brezplačni oddaji starih aparatov.


20. 12. 2018

Z dobrodelno akcijo "Podari košček božiča" pomagamo slovenskim šolam

Tudi letos MERKUR, že tradicionalno, zbira dobrodelna sredstva z akcijo »Podari košček božiča«. Zbrana sredstva prispevamo v sklad »Za lepšo šolo« s katerim pomagamo pri urejanju naših šol. Učenci z našo pomočjo in pod budnim očesom svojih mentorjev poskrbijo za ureditev notranjosti šol, okolice ter vrtov.

Sodelujte pri zbiranju dobrodelnih sredstev, od 24. do 31. 12. 2018! Za vsako prodano božično zvezdo bomo v sklad prispevali 10 centov. Širite prijetno praznično vzdušje, razveseljujte svoje bližnje in podarite košček božiča tudi vi! Šteje vsaka prodana božična zvezda.


3. 12. 2018

Okrasili smo Pediatrično kliniko v Ljubljani

Najlepše je videti na otroških obrazih smeh. Če pa nasmeh lahko pričaramo otrokom, ki praznične dni preživljajo v bolnišnici, pa je to še toliko lepše. Da jim čarobnost praznikov še bolj približamo smo se v MERKURju odločili, da v avli Pediatrične klinike v Ljubljani, že tradicionalno, postavimo praznično okrasitev. Letos smo se odločili za medvedjo zimsko pravljico. Tudi z našo pomočjo se bodo prazniki otrokom še bolj usidrali v srce.


27. 11. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Srečnež bo dobil povrnjenih kar 5.000 EUR

V veliki nagradni igri, ki je potekala od 16. 2. do 20. 11. 2018, je sodelovalo 11 oseb, ki so izdelali fasado z MERKURjem in izpolnili pogoje za sodelovanje v nagradni igri. V zaključnem žrebanju, 25. 11. 2018, je bil izžreban g. Nejc Kopušar iz Slovenj Gradca.

Nagrajencu iskreno čestitamo, vsem sodelujočim, v nagradni igri, pa se zahvaljujemo za sodelovanje.


6. 09. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Omogočili smo počitniško delo več kot 80 otrokom

Letošnjemu vabilu k počitniškemu delu v juliju in avgustu se je odzvalo preko 80 otrok MERKURjevih zaposlenih s čimer smo zelo zadovoljni. Vsi so tudi dobili počitniško delo v naši družbi.

Poleg zaslužka so si nabirali tudi delovne izkušnje, ki jim bodo v njihovi nadaljnji karieri vsekakor prišle še kako prav.


3. 09. 2018

PrvošolčkiPrvošolčki

V MERKURju cenimo prvošolčke

Poletnih počitnic je konec in 21.874 prvošolčkov je danes prvič vstopilo skozi šolska vrata. Vsi skupaj se moramo potruditi, da bo njihova pot v šolo kar najbolj varna. Ne le ob začetku, temveč tekom celega leta.

Uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ni lahko, vendar se v MERKURju trudimo k olajšanju obeh. Kot že vrsto let, smo tudi letos vsem zaposlenim – staršem prvošolčkov, omogočili, da izkoristijo možnost odsotnosti na prvi šolski dan s polnim nadomestilom plače. Naj bo ta dan posvečen samo otrokom.

Vsem prvošolčkom želimo v šoli dobro počutje, veliko zadovoljstva, uspehov in novo pridobljenega znanja.


21. 08. 2018

Zbiranje odsluženih aparatovZbiranje odsluženih aparatov

Akcija »Stari aparati za otroški smeh« je v polnem zagonu

Od začetka izvajanja (1. januarja 2018) vseslovenske zbiralne akcije z naslovom Stari aparati za otroški smeh so v družbi ZEOS, d.o.o., zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588 eur za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato še vedno pozivamo, da se akciji pridružite.


17. 07. 2018

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Srečna nagrajenka velike nagradne igre "Z Merkurjem do sanjskih počitnic"

Med 28. 5. in 9. 7. 2018, je bilo mogoče sodelovati v veliki nagradni igri »Z Merkurjem do sanjskih počitnic« v sodelovanju s turistično agencijo Palma. Nagradna igra je zaključena in danes je ekipa iz Merkurja z veseljem predala veliki bon srečni nagrajenki.


08. 09. 2017

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Merkur trgovina širi svojo mrežo prodajaln – v Šentjurju odprta nova franšiza

Družba Merkur trgovina, d.d., danes odpira novo franšizno trgovino v Šentjurju pri Celju. Gre za prvo franšizo, ki je zasnovana po prenovljenem modelu poslovanja. Merkur ima trenutno 23 trgovskih centrov po vsej Sloveniji in 15 franšiznih trgovin, število teh trgovin pa namerava v prihodnje še povečati.


23. 03. 2017

SkupščinaSkupščina

Sprememba v nadzornem svetu in obvestilo o poteku skupščine

Z 22. marcem je prišlo do spremembe v nadzornem svetu družbe MERKUR trgovina, d.d. Klemen Boštjančič je upravo in nadzorni svet obvestil, da s tem dnem odstopa z mesta člana nadzornega sveta.


21. 03. 2017

SkupščinaSkupščina

Merkur trgovina z rastjo dobička v letu 2016

Revidirani rezultati poslovanja družbe Merkur trgovina, d.d., ki jih je potrdil tudi nadzorni svet, kažejo na uspešno sliko poslovanja v letu 2016 ter na nadaljevanje pozitivnega trenda prejšnjih let.


15. 03. 2017

NatečajNatečaj

Odprt je pomladni natečaj Za lepšo šolo

Narava se prebuja, pomlad že trka na vrata. Šolski vrtički bodo počasi oživeli. To je odlična priložnost, da ponovno povabimo vse slovenske osnovne šole k sodelovanju v pomladni izvedbi natečaja ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO.


07. 03. 2017

Najbolj priljubljen izvajalec storitveNajbolj priljubljen izvajalec storitve

Najbolj priljubljeni izvajalec storitev 2017

Na otvoritveni slovesnosti sejma Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je Igor Šturm, direktor prodaje podjetjem v Merkurju, skupaj z Alešem Zaletelom, direktorjem portala VseStoritve.com, podelil priznanja »Najbolj priljubljeni izvajalec storitev 2017« s področij dom, gradnja in obnova, ki je zaokrožil istoimenski projekt. Priznanja so bila letos podeljena prvič.