Brezplačna dostava ob spletnem nakupu nad 30,00 € Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Novice

10. 8. 2021

MERKUR ob 125-letnici učinkovito, vitko in profitabilno podjetje v panogi

Ker MERKUR letos praznuje 125 let blagovne znamke, smo ob svečanem izidu jubilejne publikacije, ki povzema MERKURjevo dolgoživo zgodbo, obeležili tudi s svečanim internim dogodkom za zaposlene.

Generalni direktor Blaž Pesjak je ob tem povzel zgodovino podjetja, vse od leta 1896, ko je Peter Majdič v Celju ustanovi MERKUR veleželeznino. Skupaj smo se sprehodili skozi trideseta leta preteklega stoletja, ko je MERKUR poseben poudarek namenjal kakovosti in prilagajanju kupcev, nato pozornost namenili širjenju trgovin v 70 in 80 letih. Generalni direktor je ob tem še izpostavil, da kljub vsem uspehom v MERKURju ne smemo pozabiti niti na temno obdobje, ki nas je ob hitri širitvi in ob svetovni gospodarski krizi pripeljalo na rob prepada. »O tem še vedno neradi govorimo, kljub vsemu pa sem prepričan, da je bilo omenjeno obdobje za naš preporod ključnega pomena. Leta 2010 so bili vsi napori usmerjeni v revitalizacijo podjetja, s katero smo uspeli ohraniti zdravo jedro in izpostaviti dober način vodenja. Bilo je težko, vendar vredno,« je med drugim še povedal na srečanju z zaposlenimi Pesjak.

Ponosno je dodal: »Današnji MERKUR je najuspešnejši doslej. Je učinkovito, vitko in profitabilno podjetje, ki posluje po vzoru najboljših poslovnih praks v trgovinski dejavnosti. Tudi v prihodnosti bomo zasledovali cilj digitalne in energetske transformacije na nivoju pametnih rešitev za dom za končnega kupca ter stremeli h krepitvi blagovne znamke, ki prepleta dolgoletno tradicijo in sodoben pristop ter tako poskrbeli, da bo v MERKURju še naprej »Vse urejeno«.

MERKUR je kljub nepredvidljivim časom ob pandemiji poslovno stabilno in uspešno podjetje. Na tej osnovi temelji tudi nova oglaševalska platforma. Direktorica marketinga v MERKUR-ju Lidija Rakuša je ob tem izpostavila, da bo s septembrom 2021 celotno MERKURjevo oglaševanje steklo tako, da bo krovni slogan »Vse urejeno« nadgrajen z novim, ki se glasi: »Uredite svoj dom po svoje«. »Kupcem tako sporočamo, da v trgovinah najdejo vse za ureditev svojega doma in okolice po svojem okusu,« je še dejala Rakuša.

Pomembni mejniki iz zgodovine podjetja so obiskovalcem na ogled tudi v vhodni avli poslovne stavbe sedeža družbe Merkur trgovina, d.o.o., v Naklem.


17. 11. 2022

Okrogla miza: Zelena transformacija v trgovini

Trgovinska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto, UL, organizirala 16. Strateško konferenco o trgovini.

Konferenca predstavlja enega od osrednjih strokovnih dogodkov trgovinske dejavnosti v Sloveniji. Obarvana z nazivom »ZELENA TRANSFORMACIJA V TRGOVINI: JE TRAJNOST (ŽE) VREDNOTA TRGOVCA?«, je postregla z zanimivimi uvidi, tudi na sklepni okrogli mizi, na kateri je sodeloval tudi direktor MERKURja Jure Kapetan.

S sogovorniki 
- Boris GANTAR, SANPAVLIJA trgovina na drobno in debelo Barbara Gantar s.p., Logatec
- Dušan MITIČ, direktor, ENGROTUŠ d.o.o., Celje
- Jure PETKOVŠEK, direktor za finance in ekonomiko, SPAR SLOVENIJA d.o.o., Ljubljana
- Polona ŠTOLFA, direktorica, ŠTOLFA TEAM d.o.o., Zlata ptička Kamnik
- Stanko TOMŠIČ, direktor, KMETIJSKA ZADRUGA TREBNJE – KRKA z.o.o., Trebnje

so razpravljali o stanju oz. vlogi trajnosti, krožnosti in zelene naravnanosti v slovenski trgovini. V podjetjih je trajnostni razvoj vse bolj zapisan v strategiji, podkrepljen s trajnostnimi kazalniki. Ključ do uspešnega zelenega ravnanja je ozaveščanje zaposlenih o trajnosti nasploh, začenši s spremembami, ki jih lahko prispeva sleherni posameznik.

Sodelujoči so si bili enotni, da kupci ne smejo občutiti izzivov, s katerimi se trgovci srečujemo, od morebitnih motenj v dobavnih verigah do iskanja možnosti energetske učinkovitosti.

Uvodoma je generalni direktor MERKUR trgovina povedal: “V MERKURju smo na prvem mestu zaposleni in kupci. Stremimo k zagotavljanju dobrih delovnih pogojev, odličnosti nakupne izkušnje, ponujamo novodobne, učinkovite, trajnostne rešitve ter ohranjamo bistveno osnovo ponudbe in storitev.”

Kako uravnotežiti vrednostne verige, ki omogočajo brezkompromisno kakovost za kupca je odgovornost, ki se je močno zaveda tudi MERKUR. S ponudbo MERKUR ENERGIJA narekujemo in soustvarjamo trende, ki vplivajo na kratkoročno in dolgoročno kakovost bivanja.

Odnos pa ni le stvar relacije med kupcem in trgovcem. Gre za odnos do vseh deležnikov, v našem primeru predvsem do zaposlenih ter dobaviteljev. Skupaj gradimo zgodbe in skrbimo, da je VSE UREJENO.

“Novejša zgodovina nas uči, da se podjetje, ne glede na starost in moč mora prilagajati, razvijati, spreminjati. Včasih do tega privede menjava generacij v podjetjih, a vse pogosteje so prav kupci tisti, ki nas silijo v spremembe.”, je še povedal Jure Kapetan.

Okrogla miza se je sklenila z razmišljanji o ključnih izzivih. Kot kaže je poglavitno prav zavedanje celotne družbe, da moramo spremeniti tudi nakupne navade. Uravnoteženje potrošnje je skupna domača naloga, kot tudi ustvarjanje konkurenčnosti prav s trajnostnimi principi, pri čemer ima tudi digitalizacija pomembno vlogo.


16. 9. 2022

MERKUR je generalni spletni prvak

Znani so prejemniki nagrad 11. WEBSI za digitalne presežke

Razglašene so prestižne 11. nagrade WEBSI za digitalne presežke v preteklem letu. S podelitvijo 34 prestižnih WEBSI nagrad med 180 rekordno prijavljenih projektov, se je v Festivalni dvorani Ljubljana zaključil celoletni projekt WEBSI Digitalni presežki Slovenije.

Generalni spletni prvak, ki je najprestižnejša nagrada na področju digitalnih dosežkov, je postal projekt Merkur za »Črni petek«, ki smo ga v Merkurju ustvarili skupaj z Agencijo 101. Med vsemi prijavljenimi projekti je prav Merkurjev »Črni petek« prejel največ točk!

Poleg spletnega prvaka smo v kategoriji digitalnih orodij, zasedli odlično tretje mesto za kampanjo v spletni trgovini »Samo malo gledamo na merkur.si«, s katero smo izboljšali funkcijo iskalnika in ga z glasovno funkcijo naredili zabavnega.

V kategoriji »Trgovina« je Merkur zasedel prvo mesto za »Črni petek«. Na drugo mesto se je zavihtel LIDL Slovenija, pred Mercatorjem in njihovo M-sosesko. Čestitke vsem prejemnikom nagrad!

Ponosni in veseli smo, da kupci ter strokovna javnost prepoznava dobro delo vseh Merkurjevcev. Zato smo še toliko bolj navdušeni, ko nam takšna priznanja potrdijo, da smo na pravi poti.

Danes proslavljamo, a hkrati se zavedamo svojega poslanstva, ki nam nalaga odgovornost, da (p)ostanemo vsak dan (še) boljši - za vas in tisto, kar prispeva, da je v življenju »VSE UREJENO!«


5. 9. 2022

Superbrands 2022

V MERKURju se vsak dan trudimo delati in deliti dobro. Začenši z izbrano ponudbo, kredibilnimi in uporabnimi nasveti, strokovno izvedbo, trajnostnimi rešitvami in predvsem s posluhom za želje in potrebe naših kupcev, krepimo pozitivno nakupno izkušnjo in vplivamo na življenjski slog in bivanje vseh, ki nam že zaupate.

Prepoznavnost in zaupanje blagovni znamki sta ključna atributa njene moči. Z njima se lahko pohvali tudi Merkur, ki je prejemnik naziva Superbrands Slovenija 2022. Naziv Superbrands se podeljuje v 90 državah, in sicer na osnovi mnenja potrošnikov in članov strokovnega sveta. V Superbrands Slovenija so se pri raziskavi trga povezali z agencijo IPSOS, ki s spontanim preklicem 1000 sodelujočih pridobi podatke o najbolj edinstvenih, zaupanja vrednih znamkah, s katerimi se potrošniki identificirajo in ki ustrezajo njihovim potrebam in željam. V naslednjem koraku strokovni svet, ki je sestavljen iz strokovnjakov sveta trženja, odnosov z javnostmi, poslovnega sveta, medijev ter strokovnih organizacij na podlagi razlikovanja, kakovosti, zaupanja in čustvenega naboja neodvisno glasuje za vsako blagovno znamko, ki je vključena v proces glasovanja. Poleg Merkurja so naziv Superbrans Slovenija 2022 prejeli še Nova KBM, SKB banka, Barcaffe, Leone, Lidl, Merkur, Mercator, Triglav, Perwoll, Ariel, Silan, Big Bang, Generali, Old Spice, Pampers, Woop, Ford in Elan. Iskrene čestitke vsem!

Ponosno in z veliko mero hvaležnosti vas vabimo v svoje centre po Sloveniji ali v spletno trgovino merkur.si. Čaka vas množica idej in rešitev za vaš dom, vrt, gospodinjstvo, gradnjo, obnovo … Prav vse, kar potrebujete, da bo VSE UREJENO!


5. 9. 2022

Prenovljena spletna trgovina

Od 5. 9. dalje si lahko ogledate novo podobo spletne trgovine merkur.si. Prenovljena trgovina je zelo pregledna in optimizirana za najboljšo nakupovalno izkušnjo naših kupcev.

Od 5. 9. do 11. 9. bo na voljo popust dobrodošlice. S spletno kodo DOBRODOSLI-15 vas vabimo, da tudi vi izkoristite popust dobrodošlice -15% in nakupujte v spletni trgovini merkur.si

Popust ne velja za storitve, izdelke blagovnih znamk Miele, Liebherr, iRobot in belo tehniko Electrolux.

Lep pozdrav,
Merkur

Oglejte si aktualni oglas na:
https://www.youtube.com/watch?v=CX1e-0exme4


26. 8. 2022

Miha Kravanja, direktor in član poslovodstva podjetja MERKUR JE NOVI PREDSEDNIK ok MERKUR MB

Tudi v sezoni 2022/2023 ponosno ostajamo generalni pokrovitelj  Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor. Dne 26.8., je bil za novega predsednika kluba izvoljen g. Miha Kravanja, direktor in član poslovodstva podjetja MERKUR trgovina, d.o.o.. Članica upravnega odbora je postala ga. Anita Valjavec, finančna direktorica Merkur trgovine. 

 

Miha Kravanja, novi predsednik Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor, je ob tej priložnosti izjavil: »Vodenje kluba, mi bo v posebno čast, sem velik podpornik športa in verjamem, da bom s svojimi izkušnjami in ter predanostjo športu klubu maksimalno pripomogel. Želim si, da klub deluje v sožitju z vsemi deležniki v okolju in krepi pozitivne športne vrline. Klubu želim čim več zmag in odlično sodelovanje.«

Trener Sebastijan Škorc pa je ob tej priložnosti povedal: »Treningi potekajo v zelo dobrem vzdušju, fantje kljub svoji mladosti zelo zavzeto trenirajo dvakrat dnevno,« , ekipa v dvorani zasleduje skupni cilj. »Vsak dan dajemo svoj maksimum, prikazujemo dobro igro in posledično verjamemo v uspeh in zmage.

Klubu želimo uspešno tudi v prihodnje.

Merkur, ponosni podporniki športa.


Otvoritev prenovljene dvorane Tabor v Mariboru

V MERKURju smo se razveselili novice ob otvoritvi prenovljene dvorane Tabor v Mariboru, kjer trenira tudi odbojkarski klub MERKUR Maribor.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki