Novice


10. 8. 2021

MERKUR ob 125-letnici učinkovito, vitko in profitabilno podjetje v panogi

Ker MERKUR letos praznuje 125 let blagovne znamke, smo ob svečanem izidu jubilejne publikacije, ki povzema MERKURjevo dolgoživo zgodbo, obeležili tudi s svečanim internim dogodkom za zaposlene.

Generalni direktor Blaž Pesjak je ob tem povzel zgodovino podjetja, vse od leta 1896, ko je Peter Majdič v Celju ustanovi MERKUR veleželeznino. Skupaj smo se sprehodili skozi trideseta leta preteklega stoletja, ko je MERKUR poseben poudarek namenjal kakovosti in prilagajanju kupcev, nato pozornost namenili širjenju trgovin v 70 in 80 letih. Generalni direktor je ob tem še izpostavil, da kljub vsem uspehom v MERKURju ne smemo pozabiti niti na temno obdobje, ki nas je ob hitri širitvi in ob svetovni gospodarski krizi pripeljalo na rob prepada. »O tem še vedno neradi govorimo, kljub vsemu pa sem prepričan, da je bilo omenjeno obdobje za naš preporod ključnega pomena. Leta 2010 so bili vsi napori usmerjeni v revitalizacijo podjetja, s katero smo uspeli ohraniti zdravo jedro in izpostaviti dober način vodenja. Bilo je težko, vendar vredno,« je med drugim še povedal na srečanju z zaposlenimi Pesjak.

Ponosno je dodal: »Današnji MERKUR je najuspešnejši doslej. Je učinkovito, vitko in profitabilno podjetje, ki posluje po vzoru najboljših poslovnih praks v trgovinski dejavnosti. Tudi v prihodnosti bomo zasledovali cilj digitalne in energetske transformacije na nivoju pametnih rešitev za dom za končnega kupca ter stremeli h krepitvi blagovne znamke, ki prepleta dolgoletno tradicijo in sodoben pristop ter tako poskrbeli, da bo v MERKURju še naprej »Vse urejeno«.

MERKUR je kljub nepredvidljivim časom ob pandemiji poslovno stabilno in uspešno podjetje. Na tej osnovi temelji tudi nova oglaševalska platforma. Direktorica marketinga v MERKUR-ju Lidija Rakuša je ob tem izpostavila, da bo s septembrom 2021 celotno MERKURjevo oglaševanje steklo tako, da bo krovni slogan »Vse urejeno« nadgrajen z novim, ki se glasi: »Uredite svoj dom po svoje«. »Kupcem tako sporočamo, da v trgovinah najdejo vse za ureditev svojega doma in okolice po svojem okusu,« je še dejala Rakuša.

Pomembni mejniki iz zgodovine podjetja so obiskovalcem na ogled tudi v vhodni avli poslovne stavbe sedeža družbe Merkur trgovina, d.o.o., v Naklem.


MERKUR s projektom o samooskrbi prepričal kar 72 osnovnih šol 

MERKURjev projekt Za lepšo šolo neprekinjeno razveseljuje osnovnošolce že od leta 2016. Zaradi številnih izzivov, ki jih je prinesla šola na daljavo so tudi letos izpeljali foto natečaj, tokrat na temo samooskrbe. Odziv je bil rekorden, saj se je prijavilo kar 72 slovenskih osnovnih šol, ki so poslale svoje navdihujoče fotografije iz narave. Vse sodelujoče šole so prejele semena zelenjave, zeliščnic in cvetlic, kot spodbudo za začetek samooskrbe. Prve tri fotografije z največ všečki pa so skupaj prejele še 150 sadik jagod.


Slovenska reprezentanca je zbrala kar pet finalnih nastopov

MERKUR trgovina, kot ponosni zlati sponzor Gimnastične zveze Slovenije, iskreno čestita vsem slovenskim ter ostalim tekmovalcem na 17. svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Kopru za izjemno uspešne in srčne nastope.

Slovenska reprezentanca je tokrat zbrala kar pet finalnih nastopov. Še posebne čestitke gredo Tjaši Kysselef za osvojeno srebrno ter Teji Belak za bronasto medaljo. Športniki so nam res v navdih in motivacijo.

 


16. 6. 2022

MERKUR Kranj Primskovo v prenovljeni podobi

Prenova zelenega centra prihodnosti MERKUR Kranj Primskovo je končana. Po delni prenovi, ki se je zaključila novembra lani in je kupcem omogočila nemoteno nakupovanje smo tokrat prenovili še 4000 m² prodajne površine.

Ta zajema oddelke DOM in VRT ter omogoča izboljšane postavitve in predstavitve izdelkov. V trgovskem centru sta vam na voljo dve projektni pisarni. Prva je locirana v pritličju in je namenjena projektom kot so prenove fasad, talne obloge, vodovod, ogrevanje in ostalim projektom pod okriljem storitve REČENO STORJENO. Druga se nahaja v prvem nadstropju, na oddelku Kopalnic. Namenjena je posvetu ob prenovi kopalnice.

Na voljo je več motivacijskih kotičkov in idej za ureditev vrtička ali balkona, nivojski regali pa omogočajo odprt pogled na široko ponudbo drevesnic, cvetja in sadik. Izpostavimo lahko tudi odprt pogled večjih artiklov po naročilu, kot so steklenjaki, rastlinjaki, visoke grede in ute.

V notranjosti je poskrbljeno tudi za pregledno predstavitev žarov in pa izdelkov za kampiranje. Prenova je opazna tudi na oddelkih Bele tehnike in Gospodinjstva, kjer postavitev izpostavlja vse ključne informacije, ki vplivajo na nakupno odločitev.

Uradno otvoritev je pospremil kratek nagovor članov poslovodstva, v centru pa smo za kupce pripravili super otvoritveno ponudbo s kuponi in darilom ter poskrbeli še za zabavo otrok na rolersko spretnem poligonu na parkirišču.


Merkur trgovina z novim lastnikom in novim poslovodstvom 

Z današnjim dnem se je uspešno zaključil prevzem Merkurja. Novi lastnik družbe postaja slovenski sklad, ki ga upravljajo v okviru skupine ALFI Skladi. 

Skupščina družbe je imenovala novo poslovodstvo, v katero sta bila imenovana Jure Kapetan na mesto generalnega direktorja družbe in Miha Kravanja kot direktor - član poslovodstva. Oba imata bogate izkušnje na vodilnih mestih, tudi na področju trgovine, ki sta jih  pridobivala doma in v tujini.  

»Želimo biti prepoznani kot nekdo, ki bo ljudem spreminjal življenje na bolje, z izjemno širino ponudbe za tiste, ki uživajo v tem, da delajo stvari sami in za vse, ki si želijo, da nekdo uredi stvari zanje. Vse to bomo zagotavljali s pomočjo naših izjemnih prodajnih in projektnih svetovalcev in vso preostalo Merkurjevo ekipo, kjer vsak na svoj način prispeva k nadaljevanju že 125 letne prisotnosti Merkurja na slovenskem trgu. Poleg tega bomo širili prodajno mrežo ter nadgradili in obogatili našo spletno ponudbo«, je prihodnje usmeritve družbe povzel Jure Kapetan. Ob tem poudarja, da je družba pred zahtevno digitalno transformacijo, s katero bo v naslednjih letih še izboljšala uporabniško izkušnjo vseh deležnikov.

Sklad ALFI se je za nakup odločil, ker je prepoznal vrednost blagovne znamke MERKUR in poslovnega modela, ki ga želi nadgraditi in razširiti tudi na energetsko in trajnostno smer razvoja. ALFI skladi predstavljajo vodilno naložbeno platformo v regiji za investiranje v podjetja, terjatve, posojila, naložbene nepremičnine in energetiko. S tem družbi Merkur prinašajo dodatna znanja, širino in možnosti nadaljnjega razvoja.

 


MERKUR v Črnomlju odprl svoj 24. trgovski center 

MERKUR je v Črnomlju odprl prenovljen in z obogateno ponudbo nadgrajen trgovski center, ki se nahaja na nekdanji lokaciji trgovine TGH v Črnomlju in je že 24. trgovski center, s katerim MERKUR trgovina širi in krepi svojo maloprodajno mrežo. Za kupce v Črnomlju skrbi 26-članska strokovna prodajna ekipa. Kupcem je na voljo tudi storitev Klikni in prevzemi (izberi na merkur.si, prevzemi v trgovini v Črnomlju). Ob svečani otvoritvi je ravnateljici črnomaljskega vrtca Otona Župančiča Stanki Kure predal donacijo v višini 2.000 EUR, s katero bo vrtec financiral nakup zunanjega igrala za otroke vrtca. 

»Ta MERKURjeva trgovina vključuje vse MERKURjeve oddelke - tako tiste za dom, kot za mojstre. Ponudba v centru je namenjena pravnim in fizičnim osebam. S tem v MERKURju nadaljujemo z oskrbo kupcev z domskim, tehničnim, gradbenim, kmetijskim in vrtnim blagom, predvsem pa želimo svojo ponudbo približati kupcem na področju Bele krajine,« je ob današnjem svečanem rezanju otvoritvenega traku sporočili iz MERKURja in dodali, da so se za donacijo vrtcu ob tej priložnosti odločili v skladu z družbeno odgovornimi aktivnostmi podjetja, s katerimi podpirajo tudi različne deležnike v lokalnih skupnostih, v katerih podjetje posluje.

Župan Črnomlja Andrej Kavšek je izrazil zadovoljstvo ob otvoritvi trgovine, za katero meni, da je z nadgradnjo in bogato ponudbo za občane pridobitev, saj lahko v njej ravno v času, ko se pričenjajo intenzivnejša dela na vrtu, poljih in obnovitve ter vzdrževanje doma ter njegove okolice, poskrbijo za vse potrebne nakupe kar v domačem kraju. »Veseli me, da smo v okolje dobili trgovino, ki našim občanom ponuja vse, kar potrebujejo za zunanja dela, dom in družino ter v njej najdejo marsikaj, kar bi drugače morali iskati zunaj Črnomlja, v večjih mestih. To, da imamo takšno pestro trgovsko ponudbo v Beli krajini je resnično velik prispevek h kvalitetnejšemu bivanjskemu okolju občine in tudi širše. Hvala podjetju tudi za radodarno darilo našemu vrtcu, najmlajši bodo neizmerno veseli novega igrala,« je povedal župan.

Ravnateljica vrtca Otona Župančiča Stanka Kure, ki je z vrtčevskimi otroci z glasbeno-plesno točko popestrila otvoritveno dogajanje, je ob prevzemu donacije dejala: »Veseli in hvaležni smo, da smo to donacijo prejeli ravno v času nabavljanja novega zunanjega igrala za naše malčke, zato je za nas še posebej dobrodošla. Primarna dejavnost v predšolskem obdobju je igra in z novim igralom se bodo otroci urili v plezanju, preizkušali svoje moči, sposobnosti, spretnosti in najpomembnejše je to, da pri različnih igrah tkejo prijateljske vezi. Približujejo se topli dnevi, ko otroci veliko časa preživijo zunaj in prepričana sem, da bodo otroci zelo uživali v novi pridobitvi na vrtčevskem igrišču.«

Marjan Klasnič, vodja MERKUR TC Črnomelj je ob otvoritvi izpostavil: »Kupcem s celotne Bele Krajine prenovljeni TC MERKUR v Črnomlju ponuja povsem nova oddelka, in sicer z avdio in video izdelki na 50 m2 in svetili na kar 100m2. Močno smo okrepili tudi ponudbo na sezonskem oddelku z žari, bazeni in opremo za kampiranje, ki se razteza na kar 275 m2. Bogatejši in posodobljen je tudi oddelek bele tehnike in gospodinjskih aparatov, v skupni izmeri 270m2. Večja ponudba artiklov je tudi na oddelku les in orodje, kjer so kupcem na voljo priznane blagovne znamke. Ostajata tudi oddelka fitofarmacije, mešalnica barv in prodaja plina.

Za kupce smo v MERKURju pripravili otvoritveni letak s posebno ponudbo in z dvema kuponoma za popust na izbrani izdelek, pri čemer bodo kuponi od 8. 4. - 11. 4. prinašali 15% popust, tisti med 12. 4. - 30. 4. pa 10%. Na otvoritveni dan, 8. 4. 2022 smo za prvih 100 kupcev pripravili darilo ob nakupu nad 30 EUR – sivko, podelili pa bomo tudi kupone za gratis malico – okusna malica lokalnega ponudnika restavracije Samarin – te prejme prvih 600 kupcev na blagajni TC-ja za opravljeni nakup. Na otvoritev smo povabili tudi poslovne kupce in tudi zanje pripravili pozornosti. Otvoritev MERKURjeve 24. trgovine je zabavno obarvala tudi ekipa radia Odeon z gosti.


Dobrodošli v MERKUR Črnomelj in na merkur.si.


MERKUR ponosni prejemnik certifikata Srebrne bonitete odličnosti AAA 

V MERKURju smo ponosni prejemnik certifikata Srebrne bonitete odličnosti AAA, ki ga podeljuje družba Bisnode Dun & Bradstreet. Certifikat pridobijo podjetja, ki zadostijo kriterijem bonitetne odličnosti A, AA ali AAA tri leta zapored ter predstavlja potrdilo, da podjetje posluje zanesljivo.

»Doseganje standardov Srebrne bonitete odličnosti AAA nam predstavlja dodatno potrdilo o kakovosti našega poslovanja. Veseli nas, da smo bili ponovno prepoznani kot zaupanja vreden partner tudi na mednarodnem nivoju. Verjamemo, da prejem certifikata pomembno prispeva h krepitvi ugleda podjetja. Predstavlja pa tudi motivacijo, da tudi v prihodnje negujemo finančno stabilnost, za katero verjamemo, da je pogoj za uspešno poslovanje in dolgoročni strateški razvoj podjetja,« je ob prejemu certifikata izpostavila Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja MERKURja.

Certifikat Srebrna boniteta odličnosti AAA temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij. Podjetja, ki ga prejmejo, na eni strani izkazujejo odličnost v svojem poslovanju v zadnjih treh letih, hkrati pa certifikat napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. Visoka bonitenta ocena trgu hkrati sporoča, da podjetje dosega najvišje standarde poslovne etike, zanesljivosti glede plačilne sposobnosti, dobave ter kakovost izdelkov in storitev.


14. 3. 2022

Pomagajmo po najboljših močeh

V MERKURju pomagamo ljudem v stiski in podpiramo dobrodelne iniciative in namene ter delujemo solidarnostno, zato se pridržujemo pozivu k človečnosti in miru in brezkompromisnem upoštevanju Mednarodnega humanitarnega prava ob zagotavljanju varnosti prebivalcev Ukrajine. Ljudem, ki so se znašli v tem položaju, je treba zagotoviti podporo in zaščito. Ker vemo, da so Rdeči križ Ukrajine in ekipe Mednarodnega odbora Rdečega križa (ICRC) že na terenu in, kolikor to dopuščajo varnostne razmere, pomagajo prebivalstvu, smo se tudi v MERKURju odločil, da se odzovemo pozivu in z donacijo 5.000 EUR pomagamo Rdečemu Križu ter humanitarnim delavcem, da nadaljujejo svoje delo in pomagajo najranljivejšim.

V MERKURju tudi vse ostale naše poslovne partnerje, kupce in zaposlene pozivamo, da se pridružijo in po svojih najboljših močeh pomagajo tudi sami, saj je situacija prebivalcev, ki so ostali brez domov, hrane, vode, nekateri celo brez družinskih članov, nepredstavljiva. Pridružili smo se akciji zbiranja sredstev za pomoč prebivalcem Ukrajine in se odločili za donacijo Rdečemu križu.
Akcijo organizirajo Gibanja Rdečega križa in Rdečega polmesca, ki ga sestavljajo nacionalna društva Rdečega križa in Rdečega polmesca, IFRC in ICRC. Rdeči križ Ukrajine in ICRC so že na terenu in pomagajo prebivalcem. Trenutno se odzivajo predvsem na hudo pomanjkanje vode.

 

Kako lahko pomagate tudi sami?

Vse, ki zmorete pomagati, vabimo, da le-to tudi storite. Rdeči križ Slovenije je odprl sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v Ukrajini.


Svoj prispevek za akcijo »Pomoč Ukrajini« lahko nakažete na:

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1122 296
SKLIC: SI00 96889
BIC BANKE: SKBASI2X
KODA NAMENA: CHAR

ali s pomočjo QR kode:

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemah in T-2 pa lahko prispevate tudi s poslanim SMS na 1919 z besedo BEGUNCEM (prispevate 1 evro) ali BEGUNCEM5 (prispevate 5 evrov).

1. 3. 2022

Pripravljeni na začetek vrtnarske sezone

V MERKURju vas s svojimi 24 trgovskimi centri po Sloveniji, izkušenim prodajnim osebjem in svetovalnimi storitvami že čakamo z bogato pomladansko ponudbo, s katero bomo otvorili začetek vrtnarske sezone. Zavedamo se, da bo med pomembnimi besedami leta 2022 zagotovo tudi samooskrba, zato smo že pripravili vse potrebne izdelke in informacije, s katerimi vas spodbujamo, da UREDITE SVOJ VRT PO SVOJE. 

Ponudba v MERKURju bo znova presenetila z novimi vrtnimi trendi, med katerimi so tudi zanimiva semena in sadike, s katerimi vsakdo lahko uredi svoj vrt po svoje. Jajčevci v obliki paradižnikov, bele jagode, rdečemesnata jablana in še mnogo več. Od 17. marca dalje pa bo poleg široke spletne ponudbe za vrtnarje začetnike in izkušene strokovnjake na naši spletni strani na voljo tudi naročilo in dostava drevesnic. V MERKURju menimo, da ni pomembno, ali se vrt kupca meri v hektarjih ali zgolj v balkonskih lončkih. Za nas je vsak vrt vreden občudovanja, zato se tudi naša ponudba ne omejuje zgolj na določeno vrsto vrtov.

Želimo postati št. 1 na področju ponudbe za vrt

»Želimo postati številka 1 med ponudniki na področju ponudbe za vrt. Ker se zavedamo pomena samooskrbe, lahko kupci že danes v naših centrih najdejo vse potrebno za ureditev domačega vrta, trate, dvorišča ali balkona. Verjamemo, da vsakdo lahko postane samooskrben. Znan rek pravi – kjer je volja je tudi pot. No, mi pa pravimo – kjer je volja je tudi vrt. Vse ostalo, poleg volje, pa lahko kupci najdejo prav v naši bogati pomladni ponudbi,« so povedali v MERKURju.

Slovenci smo še vedno znani kot narod vrtičkarjev, samooskrba bo vse pomembnejša

Po podatkih Statističnega urada RS je v letu 2020 na svojem vrtu pridelovalo zelenjavo za lastno porabo skoraj 60% gospodinjstev v Sloveniji. Pridelava lokalne zelenjave v Sloveniji pa ne zadostuje potrebam po njej, saj je pojemo več, kot pridelamo. Povprečen Slovenec namreč na leto zaužije 117 kilogramov zelenjave. Dvig cen življenjskih potrebščin, ki se nadaljuje tudi v letu 2022, je tako še en razlog več, da postanemo samooskrbni, hkrati pa s tem vsestransko poskrbimo za dobro počutje.

Dobrodošli v Merkurjevih trgovskih centrih in na www.merkur.si/uredite-svoj-vrt-po-svoje


V MERKUR odslej brez pogoja PCT

Skladno z najnovejšimi rahljanji Vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19, od ponedeljka, 21.2.2022, dobrodošli po nakupih v naših centrih, brez PCT pogoja.

Še naprej spoštujmo ukrepe za varno nakupovanje. Mednje še vedno sodijo nadaljnje nošenje zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih, razkuževanje rok in spoštovanje medosebne razdalje.

Vabimo vas, da se oglasite v naših poslovalnicah in uspešno nadaljujete s svojimi projekti.  

Ne pozabite, varen nakup lahko kadarkoli opravite tudi v našem spletnem centru merkur.si.


MERKUR prevzema trgovski center v Črnomlju

MERKUR trgovina d.o.o., z letošnjim letom 2022 prevzema nov trgovski center na nekdanji lokaciji trgovine TGH v Črnomlju. TC MERKUR Črnomelj je tako že 24. trgovski center, s katerim MERKUR trgovina širi in krepi svojo maloprodajno mrežo.

Trgovski center bo za kupce odprt od 17.1.2022 dalje, v MERKURjevi podobi pa bo popolnoma zasijal po 15.3.2022.

»Nov center bo glede na MERKURjeve standarde srednje velik in bo vključeval vse MERKURjeve oddelke- tako tiste za dom, kot za mojstre. Ponudba v centru bo namenjena tako pravnim, kot fizičnim osebam, V prvem četrtletju bomo center postopoma posodobili in ga uredili skladno z MERKURjevo celostno podobo. Navkljub predvidenim delom, bo oskrba kupcev potekala nemoteno.« pojasnjuje generalni direktor MERKUR trgovina d.o.o. Blaž Pesjak.

Z novim trgovskim centrom v Črnomlju MERKUR trgovina nadaljuje svojo 125 letno tradicijo oskrbe kupcev z domskim, tehničnim, gradbenim, kmetijskim in vrtnim blagom, predvsem pa želi svojo ponudbo približati kupcem na področju Bele krajine.

V podjetju pričakujemo, da bo trgovski center v Črnomlju v svoji končni podobi pričel delovati predvidoma po 15.3.2022, vse kupce pa prijazno vabimo v center od 17.1.2022 dalje. V času prenovitvenih del prosimo za strpnost in razumevanje.


13. 12. 2021

Pomoč z REČENO STORJENO preko Botrstva

V MERKURju smo bili pred iztekom jubilejnega leta družbeno odgovorni v sodelovanju z Botrstvom

V letu praznovanja 125 letnice blagovne znamke smo v MERKURju prenovili kopalnico družini v stiski. V okviru naše, zdaj že več kot desetletne storitve REČENO STORJENO, preko katere sodelujemo z mojstri s cele Slovenije, smo se v MERKURju povezali z Botrstvom in prenovili kopalnico štiričlanski družini z mladoletnima otrokoma, in jo po besedah generalnega direktorja v MERKURju, mag. Blaža Pesjaka, prednovoletno presenetili in obdarili še pred zaključkom veselega decembra.

»Radi delamo dobro in v letu našega praznovanja 125 letnice smo se odločili, da tokrat pomagamo preko programa Botrstvo, saj nas je statistika družin v stiski, ki se je v času epidemije še poslabšala, neprijetno presenetila. Ta naša obdaritev je le eden izmed kamenčkov v našem mozaiku družbene odgovornosti, saj smo kot podjetje aktivni na različnih področjih trajnosti in okolja, športa, kot tudi izobraževanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih, kjer so prisotni naši trgovski centri,« pojasnjuje Pesjak odločitev za prenovo in pomoč.

Na naše povabilo se je odzval tudi eden od naših mojstrov, ki z MERKURjem sodeluje v sklopu storitve REČENO STORJENO, Jani Bradule s svojim podjetjem SAN-KER d.o.o., ki je prispeval svojo storitev in s pomočjo dobaviteljev, ki so prispevali material in elemente, brezplačno prenovil kopalnico.

»Za sodelovanje in podporo tovrstnemu projektu sem se odločil na podlagi lastne življenjske zgodbe, saj sem se tudi sam v preteklosti že znašel v stiski. Vem tudi, kako težko je biti brez kopalnice, zato sem si obljubil, da bom nekoč, ko bom lahko, nekomu pomagal. Vesel sem, da sem prišel do te točke, ko lahko s svojo pomočjo in pomočjo ekipe – dela se nas je lotila kar 8 članska ekipa – polepšam vsakdan eni izmed družin v stiski. Tovrstna dejanja te bogatijo in ponosen sem, da je kopalnica izredno všeč tudi tistim, ki jim je namenjena. Naj jim dobro služi,« je svojo pomoč pojasnil Bradule.

»Radi delamo dobro in v letu našega praznovanja 125 letnice smo se odločili, da tokrat pomagamo preko programa Botrstvo, saj nas je statistika družin v stiski, ki se je v času epidemije še poslabšala, neprijetno presenetila. Ta naša obdaritev je le eden izmed kamenčkov v našem mozaiku družbene odgovornosti, saj smo kot podjetje aktivni na različnih področjih trajnosti in okolja, športa, kot tudi izobraževanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih, kjer so prisotni naši trgovski centri,« pojasnjuje Pesjak odločitev za prenovo in pomoč.

Na naše povabilo se je odzval tudi eden od naših mojstrov, ki z MERKURjem sodeluje v sklopu storitve REČENO STORJENO, Jani Bradule s svojim podjetjem SAN-KER d.o.o., ki je prispeval svojo storitev in s pomočjo dobaviteljev, ki so prispevali material in elemente, brezplačno prenovil kopalnico.

»Za sodelovanje in podporo tovrstnemu projektu sem se odločil na podlagi lastne življenjske zgodbe, saj sem se tudi sam v preteklosti že znašel v stiski. Vem tudi, kako težko je biti brez kopalnice, zato sem si obljubil, da bom nekoč, ko bom lahko, nekomu pomagal. Vesel sem, da sem prišel do te točke, ko lahko s svojo pomočjo in pomočjo ekipe – dela se nas je lotila kar 8 članska ekipa – polepšam vsakdan eni izmed družin v stiski. Tovrstna dejanja te bogatijo in ponosen sem, da je kopalnica izredno všeč tudi tistim, ki jim je namenjena. Naj jim dobro služi,« je svojo pomoč pojasnil Bradule.

Anita Ogulin iz humanitarnega programa Botrstvo v Sloveniji, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in letos obeležuje desetletnico delovanja, pravi, da se je že tako kritična situacija družin v stiski v Sloveniji v času epidemije še poslabšala:

»V času razglašene epidemije – smo doživeli dobesedno pogrom revščine družin iz vseh koncev Slovenije. Več kot 200-odstotno povečanje prosilcev za pomoč, med katerimi je večina njih prvič v življenju drsela v revščino, nas je tako zelo angažirala, da smo praktično dan in noč v težkih zgodbah družin, v katere so ujeti otroci in mladostniki. Ni dneva v letu, da ne bi bili dejavni v podpori in pomoči, pa naj si gre za terenske obiske družin ali pogovore, svetovanja, terapije in prevzem blaga v naših prostorih ali preko video naprav. In tako zelo smo hvaležni vsem in vsakemu zase, ki nam pri oskrbi in pomoči družinam, otrokom in mladostnikom pomaga. Kajti v večini primerov gre za družine, ki so do razglasitve izrednih razmer za preprečevanje revščine živeli z lastnimi prihodki in celo pomagali najranljivejšim. Zato smo še tem bolj veseli, da smo eni takih družin, ki je poprej živela samostojno, vendar skromno, pa jo je koronski val povsem potonil v revščino, pomagali. Ob pomoči podjetja MERKUR in njihovih sodelavcev smo jim tako celo prenovili nefunkcionalno kopalnico, ki si je sami še dolgo ne bi zmogli prenoviti,« je poudarila Ogulinova.

»Prav zato se nam je zdelo smiselno, da na ta način priskočimo na pomoč, združimo moči in predpraznično razveselimo družino z nekoliko drugačnim darilom,« še dodaja Blaž Pesjak, generalni direktor v MERKURju, ki pove, da smo s storitvijo REČENO STORJENO v zadnjih štirih letih prenovili že več kot 800 kopalnic. Od leta 2014 pa vse do danes smo uspešno izvedli že več kot 4300 projektov.

Pri prenovi kopalnice družine v stiski so material prispevali tudi zvesti MERKURjevi parterji:

Uzin Utz Slovenija, KOLPA SAN, Ideal Standard, Gorenje keramika. Strošek preostalega materiala za izvedbo projekta je pokril MERKUR. Za pomoč pri prenovi se zahvaljujemo tudi podjetju Vodoinštalacije Bear, Mensud Rošić s.p.


Kaj ponuja storitev REČENO STORJENO?
V MERKURju pri prenovah doma z našo dolgoletno storitvijo REČENO STORJENO kupcu zagotavljamo celovito storitev, ki vključuje svetovanje, kakovosten material, ogled na domu, hitro izvedbo, plačilo na obroke ter jamstvo na opravljeno delo. Je zanesljiv partner, ki omogoča, da se ideja realizira tudi v praksi. Svojim kupcem nudimo pomoč pri projektih, kot so prenove kopalnic, fasade, pleskanje, montaža notranjih vrat, oken, polaganje talnih oblog, klimatskih naprav in ogrevalnih sistemov, pri tlakovanju in vgradnjah čistilnih naprav. Zavedamo se, da je osebna obravnava eden izmed ključnih korakov za uspešno izveden projekt, zato ponujamo tudi možnost spletnega naročanja, kjer kupcu prepuščamo izbiro najbližjega MERKURjevega trgovskega centra in termina. Vse z namenom, da rečeno postane tudi storjeno.


Otvoritev prenovljenega TC na Primskovem v Kranju

S storitvijo REČENO STORJENO prenovili kopalnico družini v stiski:

MERKURjev center na Primskovem prenovljen in prvi zeleni center prihodnosti Na Primskovem v Kranju smo konec novembra 2021 otvorili delno prenovljen in nadgrajen trgovski center MERKUR. Prenovljeni in v novo podobo so odeti predvsem tako imenovani oddelki DIY – naredi sam s ponudbo za domače in profesionalne mojstre ter projektna pisarna, v kateri lahko kupci prejmejo dodatne informacije in s pomočjo MERKURjevega svetovalca načrtujejo svoje nakupe, gradnje ali ureditve doma in okolice.

Prenovljena površina zajema 2.300 m2 s kar sedmimi prenovljenimi oddelki, več kot 1.000 tekočimi metri prenovljenih polic, na katerih se nahajajo izdelki 20 različnih dobaviteljev z več kot 20.000 izdelki. »Prenovili smo okrog 40% prodajne površine. Nova je razporeditev oddelkov in privlačna ter jasnejša izpostavitev ponudbe. Trgovski center na Primskovem je pilotni projekt za novo dobo nakupovanja na mojstrskih oddelkih, zato bo svežina kupce zagotovo navdušila,« je ob otvoritvi med drugim izpostavil član poslovodstva v MERKURju Igor Maroša. »MERKUR se na Primskovem ponaša z nazivom Zeleni center prihodnosti, saj ima sam na strehi trgovskega centra sončno elektrarno že od leta 2016, letos smo ji za boljšo samooskrbo dodali še 10 baterijskih hranilnikov. Pred trgovskim centrom se nahajajo električne polnilnice za avtomobile, znotraj samega centra pa v MERKURju sledimo še drugim stebrom svoje trajnostne strategije, saj bomo do konca leta zamenjali tudi električno razsvetljavo z učinkovitejšo in s tem prihranili za več kot 50% porabe električne energije in to kljub boljšemu osvetljevanju prodajnih površin, ki jih nudi LED razsvetljava,« je opisal energetski vidik trajnosti prenovljenega centra generalni direktor MERKURja Blaž Pesjak. Prenovljeno ponudbo smo v TC Primskovo nadgradili s t.i.: TEO kotičkom, kjer si potrošniki lahko ogledajo MERKURjeve rešitve za trajnostno energetsko prenovo, ki jih v MERKURju že ponujamo gospodinjstvom; od sončne elektrarne do vgradnje baterijskih hranilnikov. Primskovo je tako že drugi prenovljen in nadgrajen trgovski center MERKURja v mesecu novembru 2021: v Murski Soboti smo odprli novi OUTLET oddelek, v decembru pa bo tam pričela delovati tudi sončna elektrarna na strehi centra. Na strehah naših centrov ima mo tako v MERKURju skupaj že 4 elektrarne, ostali dve sta še na strehi MERKURjevega TC na Hudinji in v Mariboru. Aprila letos pa smo prenovili tudi naš TC Ptuj.

 

Ali ste vedeli:

• MERKUR Kranj Primskovo je prvi MERKURjev zeleni center prihodnosti

• Pred vhodom so nameščene polnilnice za električna vozila

• Sončno elektrarno na strehi smo postavili že leta 2016

• Aprila 2021 smo za boljšo samooskrbo z energijo dodali še 10 baterijskih hranilnikov Powerwall, ki so povezani s sončno elektrarno.

• Stopnja samooskrbe v MERKUR Kranj Primskovo je 50 %, na sončne dni se je povzpela na 75 %

• Do konca leta 2021 nameravamo zamenjati celotno razsvetljavo z energetsko učinkovitejšo

• Do leta 2025 načrtujemo v MERKURjevih trgovskih centrih zmanjšati odjem energije iz omrežja za 45 %

• Z novo ponudbo TEO – trajnostna energetska oskrba - nudimo celovite rešitve, kot so sončna elektrarna in baterijski hranilniki, tudi gospodinjstvom. Kupci se lahko naročijo na posvet na www.merkur.si/teo Kupcem je ob otvoritvi prenovljenih oddelkov na voljo otvoritveni letak s kuponom za popust na izbrani izdelek (-10%), ki velja vse do konec leta 2021.


MERKUR z iniciativo Za zelen planet z ambasadorjem Hadalinom

Ob začetku letošnje smučarske sezone in podaljšanju sponzorske pogodbe z MERKURjem postaja Štefan Hadalin, prvi predstavnik slovenske smučarske karavane, ki je postal ambasador MERKURjeve iniciative ZA ZELEN PLANET. Smučar javno opozarja na podnebne spremembe ter ljudi z zgledom spodbuja k spremembam življenjskega sloga v bolj ekološko vzdržnega.

»Dejstvo je, da je človeški vpliv na okolje velik, kar se odraža tudi na vse milejših in kratkotrajnejših zimah. Tudi napovedi so izredno slabe. Snega bo na nižje ležečih smučiščih vse manj, manj bo tudi snežnih dni. Strokovnjaki ocenjujejo, da so zato dolgoročno ogrožena prav vsa smučišča, ki ležijo pod 1500 metri nadmorske višine. Ozaveščenost o pomenu našega vpliva na okolje je tako nujna in Štefan Hadalin je kot predstavnik smučarske karavane idealen ambasador. Ob podaljšanju pogodbe smo ga prav zato povabili k sodelovanju pri MERKURjevi iniciativi ZA ZELEN PLANET,« pojasnjuje direktorica marketinga v MERKURju Lidija Rakuša odločitev podjetja. MERKUR namreč s svojo iniciativo ZA ZELEN PLANET celovito pristopa k trajnosti. Varovanje okolja, zmanjšanje okoljskih emisij, prihranek in proizvodnja zelene energije so le nekateri izmed korakov, ki jih že danes postopoma uvajajo v MERKURju pri svojem delu.

»Dejstvo je, da je človeški vpliv na okolje velik, kar se odraža tudi na vse milejših in kratkotrajnejših zimah. Tudi napovedi so izredno slabe. Snega bo na nižje ležečih smučiščih vse manj, manj bo tudi snežnih dni. Strokovnjaki ocenjujejo, da so zato dolgoročno ogrožena prav vsa smučišča, ki ležijo pod 1500 metri nadmorske višine. Ozaveščenost o pomenu našega vpliva na okolje je tako nujna in Štefan Hadalin je kot predstavnik smučarske karavane idealen ambasador. Ob podaljšanju pogodbe smo ga prav zato povabili k sodelovanju pri MERKURjevi iniciativi ZA ZELEN PLANET,« pojasnjuje direktorica marketinga v MERKURju Lidija Rakuša odločitev podjetja. MERKUR namreč s svojo iniciativo ZA ZELEN PLANET celovito pristopa k trajnosti. Varovanje okolja, zmanjšanje okoljskih emisij, prihranek in proizvodnja zelene energije so le nekateri izmed korakov, ki jih že danes postopoma uvajajo v MERKURju pri svojem delu.

Iniciativa ZA ZELEN PLANET

»Iniciativa ZA ZELEN PLANET je MERKURjev dolgoročni projekt. Z njim smo začeli letos spomladi in sicer s predstavitvijo trajnostne energetske oskrbe TEO, ki nas je umestila na trg ponudnikov sončnih elektrarn in baterijskih hranilnikov. Kupcem bomo tudi v prihodnosti skozi potek iniciative ponujali produkte in rešitve, ki spodbujajo trajnost in jih ozaveščali, da že majhnimi koraki lahko dosežemo velike spremembe,« še dodaja Rakuša.

Hadalin - smučar, ki ozavešča

Hadalin bo tako ozaveščal in pozival ljudi, da z majhnimi spremembami skupaj stopimo na pot trajnejših sprememb. Te se lahko pričnejo že pri smeteh in porabi energije, kjer lahko sami poskušamo vsaj omiliti, če ne že izničiti človeški vpliv na okolje. Sicer bomo, po oceni Hadalina, v prihodnosti lahko smučali le še na okoljsko spornem umetnem snegu ali pa po travi. »Dejstvo je, da se naše okolje spreminja, da človeški vpliv pušča določene posledice na našem planetu in to je povezano tudi s propadanjem manjših smučišč. To me žalosti, ker vem, da je s tem tudi moj šport, smučanje, dostopno manjšim množicam,« pojasnjuje Štefan Hadalin, ki verjame, da pri odgovornem ravnanju do okolja vsaka malenkost šteje.

 

Trajnostni koraki tudi v podjetju MERKUR trgovina

Do leta 2025 v MERKURju načrtujemo namestitev sončnih elektrarn na vse strehe naših trgovin, ki to omogočajo. S tem želimo  doseči med 40-50% samooskrbe z električno energijo. Pri tem si bomo pomagali tudi z vgradnjo sistemov baterijskih hranilnikov. Prav tako načrtujemo zamenjavo obstoječe razsvetljave z led tehnologijo, kar bo znižalo porabo električne energije za razsvetljavo za 2/3. Že danes stremimo k posodobitvi lastnega voznega parka, zato smo v letu 2021 posodobili vozni park z 10 električnimi avtomobili. Zavedamo se, da je pot do trajnostnega poslovanja tekma na dolge proge, zato želimo z majhnimi a vztrajnimi koraki tako svoje sodelavce kot tudi kupce in poslovne partnerje spodbuditi k dejanjem, ki skrbijo in pripomorejo k bolj zelenemu planetu.


10. 8. 2021

Z leve proti desni: Žiga Donik, igralec, Matjaž Strdin, podpredsednik in izvršni direktor kluba, Blaž Pesjak, novi predsednik UO Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor in Sebastijan Škorc, trener kluba.

Blaž Pesjak novi predsednik UO Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor

Na današnji skupščini je bil za novega predsednika UO OK MERKUR Maribor izvoljen Blaž Pesjak, generalni direktor podjetja MERKUR trgovina, d.o.o., ki je generalni pokrovitelj kluba.

Blaž Pesjak, novi predsednik UO Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor, ki predsedovanje kluba prevzema po klubski osvojitvi naslova državnega prvaka, je na današnji skupščini predstavil program dela kluba in njegova pričakovanja tako: »Klub je z naslovom državnega prvaka vstopil v novo obdobje in želimo, da ostane v boju za ta naslov tudi v prihodnjih letih. Vodenje kluba, ki ga spremljam in aktivno podpiram že več let, mi bo v posebno čast, verjamem pa, da bodo moje izkušnje vodenja v podjetju ter predanost športu in neustavljiva motivacija ter zagon sanjske ekipe pomagale uresničiti novo vizijo razvoja kluba. Ta je usmerjena v tekmovalni del in neprestano krepitev in razvoj članske ekipe ter na drugi strani v razvoj mladih selekcij, ki prinaša mladim nove priložnosti tako v tekmovalnem smislu kot druženju. Glavne prednosti, zakaj se pridružiti našemu klubu so: razvoj, priložnost in druženje. Želimo si, da klub deluje v sožitju z vsemi deležniki v okolju (starši, zveza, okolje, občina,…) in krepi pozitivne športne vrline.«

Pred klubom je nova sezona, v kateri bo okrepljena ekipa z novimi igralci lahko pokazala ves svoj potencial in svojo pripravljenost na nove zmage.

V ekipi so ostali domači izkušeni igralci Uroš Planinšič, Alan Košenina, Žiga Donik, prav tako je ostal Libijec Ahmed Abulubaba Amhimmid Ikhbayri. Dodatno se je klub okrepil z novinci: Uroš Pavlović, ki je prišel iz ACH Volley Ljubljana, Roland Gergye iz Madžarske, Filip Kovačević iz Srbije, Janž Kržič iz Brezovice. V matični klub se je vrnil iz Hoč mladi 17-letni Rok Bračko. V klubu ostaja tudi trener Sebastijan Škorc  in njegovi tesni sodelavci; pomočnik trenerja Alen Kranjc, statistik Tomo Dukarić, fizioterapevt Matic Fras, vodja pisarne in marketinga Matjaž Kramberger ter izvršni direktor kluba Matjaž Strdin, brez katerega si takšnega vzpona moške odbojke v Mariboru v zadnjih letih ni mogoče zamisliti.

Matjaž Strdin je na skupščini povedal, da izbrana ekipa s seboj prinaša kakovost, izkušnje in željo po dokazovanju. »Z osvojitvijo naslova državnega prvaka v pretekli sezoni se je naš klub med drugim uvrstil v tekmovanje lige prvakov. Želimo si predstavljati slovensko odbojko v čim boljši luči, tako tekmovalno kot tudi po organizacijski plati. Ekipa za naslednjo sezono ima mladost in tudi že kar nekaj izkušenj. Prepričan sem, da bo pod taktirko izvrstnega Sebastijana Škorca dobro funkcionirala,« je izpostavil podpredsednik kluba in izvršni direktor Matjaž Strdin.

Z novo ekipo je zadovoljen tudi trener, Sebastijan Škorc. »Treningi potekajo v zelo dobrem vzdušju,« je povedal in dodal, da ekipa v dvorani zasleduje skupni cilj. »Vsak dan dajemo svoj maksimum, prikazujemo dobro igro in posledično verjamemo v uspeh in zmage

Novi kapetan ekipe je postal Uroš Planinšič, ki že nestrpno pričakuje tekme pred občinstvom. »V začetku avgusta smo začeli priprave na novo sezono v ligi prvakov. Fantje smo prišli na začetek priprave polni energije, pripravljeni pokazat, da lanski uspeh ni bil slučaj, obenem pa se že veselimo prihajajoče sezone, v kateri upamo, da bomo lahko naše zmage proslavili tudi z domačimi navijači katere smo lansko sezono zelo pogrešali. Novi igralci so se v ekipo že vključili, postopoma se navajajo na treninge in okolico v katero so prišli in verjamem, da se bo dobro vzdušje v ekipi kazalo tudi na tekmah katere že vsi nestrpno pričakujemo

Novi predsednik kluba Blaž Pesjak je še izpostavil prenovljeno celostno grafično podobo, ki bo klub osvežila in poskrbela za dodatno širšo prepoznavnost. Ob tem je izrazil svoje prepričanje v nadaljnje vrhunske rezultate ter dodal: »MERKUR tudi v prihodnje ostaja generalni pokrovitelj OK MERKUR Maribor. Klub podpiramo pri poseganju po najboljših uvrstitvah in verjamemo, da bo sponzorstvo pripomoglo klubu in k dodatni prepoznavnosti blagovne znamke MERKUR, ki letos praznuje kar 125 let


15. 7. 2021

Na sliki: Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja Merkur trgovine.

Merkur ponosni prejemnik certifikata Srebrne bonitete odličnosti AAA 

Merkur trgovina d. o. o. je prejemnik certifikata Srebrne bonitete odličnosti AAA, ki ga podeljuje družba Bisnode Dun & Bradstreet. Certifikat pridobijo podjetja, ki zadostijo kriterijem bonitetne odličnosti A, AA ali AAA tri leta zapored. Tako predstavlja potrdilo, da naše podjetje posluje zanesljivo, smo kredibilen in nizko tvegan poslovni partner, hkrati pa izpolnjujemo stroga merila za doseganje zelo nizke verjetnosti neželenih dogodkov v naslednjih dvanajstih mesecih. S prejemom certifikata smo se v Merkurju uvrstili med 13,9 odstotka slovenskih podjetij, ki po najnovejši Dun & Bradstreet raziskavi dosegajo nadpovprečno kakovost poslovanja.

»Doseganje standardov Srebrne bonitete odličnosti AAA za nas pomeni zunanje potrdilo o kakovosti našega poslovanja, ki se izkazuje tudi preko zanesljivosti tako do naših poslovnih partnerjev, dobaviteljev, kupcev in bank, kot tudi do zaposlenih. Gre za mednarodni certifikat, ki je priznan v 19 evropskih državah, tako dokazuje našo zanesljivost ne le do slovenskih, ampak tudi tujih partnerjev. Verjamemo, da prejem certifikata pomembno prispeva h krepitvi ugleda podjetja, in kaže, da tudi v letošnjem jubilejnem letu, ko obeležujemo 125 let poslovanja našega podjetja, delujemo v pravi smeri. Predstavlja pa tudi motivacijo, da tudi v prihodnje negujemo finančno stabilnost, za katero verjamemo, da je pogoj za uspešno poslovanje in dolgoročni strateški razvoj podjetja,« je ob prejemu certifikata izpostavila Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja Merkurja.

 

Certifikat Srebrna boniteta odličnosti AAA temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij. Podjetja, ki ga prejmejo, na eni strani izkazujejo odličnost v svojem poslovanju v zadnjih treh letih, hkrati pa certifikat napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. Visoka bonitenta ocena trgu hkrati sporoča, da podjetje dosega najvišje standarde poslovne etike, zanesljivost glede plačilne sposobnosti in dobave ter kakovost izdelkov in storitev.


Pri sodobnih načinih kupovanja je pomembna priročnost in varnost

Uporaba kartic, tako kreditnih kot debetnih, se je v korona krizi močno povečala. Evropa je v letu  2020 beležila indeks rasti spletne trgovine 25-30 %, v Sloveniji smo beležili tudi do 10x višji indeks, pri čemer gre pri nas kar 80 % vseh spletnih nakupov preko kartic, a zgolj 40 % vseh POS ponuja možnost plačila s kreditnimi karticami. To so med drugim izpostavili na konferenci Novi izzivi 2021, ki ga je organiziral Uradni list, med gosti okrogle mize  z naslovom »Plačilne storitve se spreminjajo« pa je nastopil tudi  Merkurjev direktor prodaje Aleš Žižmund.

Za potrošnika je postalo plačilo, sploh spletno, precej kompliciran in neprijeten proces. Še posebej zato, ker je slovenski potrošnik tradicionalen, zelo pragmatičen,  a hkrati to še ne pomeni, da ne išče vse bolj priročnih oblik plačevanja (primer Mbills). Tako so udeleženci konference v pogovoru razkrili analize, ki kažejo, da je eno od vse bolj uporabljanih oblik plačila tudi uporaba mobilne/spletne denarnice (preko pametne ure ali telefona), pri čemer bo nošenje denarnice in z njo kartice (kreditne, debetne) postalo v prihodnje odvečno. Žižmund je ob tem izpostavil še: »V Merkurju je nakup na obroke pomemben način plačevanja. V segmentu obročnega plačevanja smo v zadnjem letu zaznali rast deleža spletnega obročnega nakupovanja (Leanpay).«

Potrošniki z pozitivno nakupno izkušnjo bodo v prihodnje spletno nakupovanje zagotovo posvojili - starostne skupine med 18-60 let. Eden od načinov izboljšanja nakupne izkušnje je na primer upoštevanje ponavljajočih nakupov posameznika pri istem trgovcu, kjer dodatna verifikacija uporabnika ni potrebna.

Udeleženci so na konferenci napovedali, da bo na tem področju v Sloveniji in EU čez 20 let zagotovo prevladovalo brezgotovinsko, kartično poslovanje vendar v uporabniku bolj prijaznih oblikah in aplikacijah, saj mora tovrstno plačevanje za potrošnika v prvi vrsti predstavljati priročnost.


Projekt Za lepšo šolo: MERKURjeva spodbuda k zasaditvi medovitih rastlin

Projekt Za lepšo šolo je del MERKURjeve iniciative, s katero spodbujamo zasaditev medovitih rastlin in s tem opominjamo na pomembnost obstoja čebel. V letošnjem projektu je sodelovalo 58 osnovnih šol, ki so se podale v naravo in v objektiv ujele trenutke njene lepote. Med vsemi prijavljenimi šolami smo izbrali tudi zmagovalno fotografijo, ki bo objavljena v našem letaku.

Pri MERKURju verjamemo, da že z majhnimi dejanji in prizadevanji lahko delamo velike spremembe. Iniciativo, s katero spodbujamo zasaditev medovitih rastlin zato v okviru projekta Za lepšo šolo predstavljamo tudi našim najmlajšim, z njo pa spodbujamo dobre navade in osveščamo o pomembnosti obstoja čebel. V letošnjem projektu smo šole pozvali k opazovanju narave. Ker je pouk v veliki večini potekal preko ekranov, so otroci še toliko raje raziskovali okolico svojega doma in šole, rezultat pa nas je pozitivno presenetil. Prejeli smo kar 58 prijav in še več čudovitih fotografij, ki so opisovale lepote narave skozi otroške oči. Vse prijavljene razrede smo nagradili s paketom medovitih dišavnic – timijana, drobnjaka in bazilike, tri šole, katerih fotografije so prejele največ glasov pa smo nagradili še z lončnicami cvetočih sončnic, ki simbolizirajo srečo, toplino in pozitivno energijo. Prav tako tudi sončnice sodijo med medovite rastline.


»Podaj do zmage« in osvoji nagrado

 1. junija se začenja nagradna igra #PodajDoZmage na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Z njo bomo proslavili zmago Odbojkarskega kluba Merkur Maribor, ki je po uspešnih 29 letih spet postal državni prvak. Zmaga Merkurjevih sponzorirancev nam kaže, da lahko zmagamo le, če igramo skupaj in če sodelujemo. To je tudi vodilo naše nagradne igre.

Uporabniki družbenih omrežij bodo en mesec objavljali svoje fotografije in videe izrazov veselja in s tem vstopali v žreb za nagrado. Podajanje veselja se bo širilo ves mesec.

Vsak teden do konca meseca bomo izžrebali pet nagrajencev (3 na Facebooku, 2 na Instagramu), ki bodo prejeli Merkurjevo darilno kartico, 30. junija, pa nas čaka še žreb treh končnih dobitnikov, ki bodo prejeli finalne nagrade (dres ali podpisano odbojkarsko žogo ter Merkurjevo darilno kartico).

Na Facebook strani bomo odzive uporabnikov sprejemali v komentarje, kjer bodo sodelujoči v nagradi igri objavili posnetek svojega veselja.

Uporabniki Instagrama pa bodo morali za sodelovanje le javno objaviti svoj izraz veselja, označiti profil @merkur.trgovina in pripisati ključnik #PodajDoZmage.

Vseskozi bomo šteli število odzivov na družbenih omrežjih. Več zbranih fotk in videov uporabnikov bo pomenilo več dodatnih sponzorskih sredstev Odbojkarskemu klubu Merkur Maribor. Znesek bomo razglasili konec meseca.

 

Za sodelovanje obiščite našo Facebook stran ali Instagram profil. Vse informacije pa so objavljene tudi v pravilih in pogojih sodelovanja v nagradni igri.

 


12. 5. 2021

Na sliki: Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovina v TC Merkur Primskovo
Foto: Borut Hočevar, Finance

Časnik Finance o Merkurjevi energetski samooskrbi

Generalni direktor Merkurja Blaž Pesjak v pogovoru za časnik Finance, objavljenem v članku 12. maja 2021, ocenjuje, da se bo naložba v Merkurjevem trgovskem centru v Kranju, kjer smo inštalirali deset hranilnikov energije powerwall, dejansko povrnila bistveno hitreje od sprva načrtovanega, verjetno prej kot v petih letih.

Aprila 2021 je v Merkurjevem centru Primskovo v Kranju začelo delovati deset Teslinih baterijskih hranilnikov. Skupna največja moč hranilnikov je 50 kilovatov, skupna zmogljivost 135 kilovatnih ur. Naložba je bila vredna dobrih 90 tisoč evrov. Rezultati delovanja baterije so povezani s sončno elektrarno, ki smo jo na strehi centra postavili  že leta 2012. Elektrarna je 408-kilovatna, njena letna proizvodnja je okoli 430 megavatnih ur. Od tega porabimo 300 megavatnih ur v trgovskem centru, do postavitve hranilnika smo dosegali 40-odstotno samooskrbo.  Z baterijskim hranilnikom so se razmere močno spremenile. Računamo, da bomo stopnjo samooskrbe dvignili na od 50 do 55 odstotkov. Največji prihranek prinaša hranilnik z zmanjšanjem konic porabe električne energije. V trgovskem centru jih povzročajo predvsem klimati, zračenje in ogrevanje. Z znižanjem konične porabe zmanjšajo omrežnino za obračunsko moč in prispevek za obnovljive vire ter visoko učinkovito soproizvodnjo električne energije in toplote.  Baterijske hranilnike je dobavilo podjetje NGEN, ki je postalo tudi Merkurjev dobavitelj električne energije.

Za časnik Finance je v članku generalni direktor še razkril, da v Merkurju razmišljamo tudi o postavitvi sončnih panelov nad parkirnimi mesti pred centrom. S takšnimi nadstreški bi pridobivali električno energijo za polnjenje e-vozil na parkirišču. »Teoretično  bi lahko center takšne velikosti postal neto proizvajalec električne energije. Z baterijami bi zagotavljal rezervo za svojo energijo, lahko pa bi tudi prevzel vlogo hranilnika za svojo okolico. Trgovski centri bi lahko postali energetske točke. Avtomobili, ki bi se polnili na parkirišču centra, bi porabili lokalno proizvedeno energijo in ne bi obremenjevali omrežja,« pravi Pesjak v članku za časnik Finance, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi: https://oe.finance.si/8974961/V-Merkurjevem-centru-so-zagnali-Tesline-baterije-Kaj-kazejo-prvi-rezultati?src=XNASLPORT

»Na razvoj infrastrukture podjetja je treba gledati dolgoročno in z dinamičnega vidika. V času delovanja powerwalla se bodo spremenili tehnologija, delovanje centra, vzorec porabe električne energije in drugo. Smo na pragu dinamičnega razvoja, ki ga ni mogoče predvideti,« končuje Merkurjev generalni direktor.

V Merkurjevih trgovskih centrih smo začeli ponujati hranilnike električne energije powerwall tudi za naše kupce že lani septembra, in sicer v partnerstvu s podjetjem NGEN iz Žirovnice, ki je znano po postavitvi dveh velikih hranilnikov v SIJ Acroni in Talumu. Več na: https://www.merkur.si/teo


30. 4. 2021

Na sliki: Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovina in Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor

MERKUR ponosni sponzor državnih prvakov OK MERKUR Maribor

Odbojkarji Odbojkarskega kluba Merkur Maribor, ki ga Merkur trgovina ponosno podpira že drugo sezono zapored, so osvojili naslov državnih prvakov. V četrtek, 29. 4. 2021, so se v trgovskem centru Merkur Maribor srečali z igralci in jim tudi osebno izrekli čestitke.

»V Merkurju kot ponosni generalni sponzor OK Merkur Maribor z našimi odbojkarji delimo veselje ob njihovem vrhunskem dosežku – osvojenem naslovu državnih prvakov. To je najlepše darilo, ki smo ga lahko ob 125 letnici obstoja Merkurja prejeli. Tudi v prihodnje s ponosom ostajamo generalni sponzor OK Merkur Maribor, čestitamo celotni ekipi in se veselimo, da vas bomo podpirali pri vaših uspehih tudi v novi sezoni.« je ob čestitki povedal Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovina, ki je generalni sponzor OK Merkur Maribor.

»Uspel nam je neverjeten rezultat, osvojili smo naslov državnih prvakov in to prvi po letu 1993. Ponosen sem na vse igralce, na našo izjemno povezanost, visoko motivacijo, odlično igro in srčnost, mi vsi živimo za odbojko. Zato velika zahvala in čestitke vsem igralcem in ostalim, ki so pripomogli k našim uspehom, še posebej se zahvaljujem generalnemu sponzorju Merkur trgovini in gospodu Pesjaku za podporo in pomoč klubu. Hvala za vse čestitke, to bo odlična motivacija za naprej.« se je zahvalil za čestitke Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor.

Merkur trgovina in OK Merkur Maribor ponosno zreta skupaj naprej, moči in priprave kluba so že usmerjene v ligo prvakov v katero se je OK Merkur Maribor s to zmago uvrstil.


MERKUR ponosni sponzor državnih prvakov OK MERKUR Maribor

Odbojkarji Odbojkarskega kluba MERKUR Maribor, ki ga v MERKUR trgovini ponosno podpiramo že drugo sezono zapored, so osvojili naslov državnih prvakov. Na peti tekmi velikega finala Sportklub prve odbojkarske lige so na domačem parketu v dvorani Tabor v Mariboru s 3:2 premagali sedemnajstkratne slovenske prvake ACH Volley Ljubljana in tako po 28 letih ponovno postali državni prvaki.

»V Merkurju kot ponosni generalni sponzor OK MERKUR Maribor z našimi odbojkarji delimo veselje ob njihovem vrhunskem dosežku – osvojenem naslovu državnih prvakov. Veseli smo, da je klub posegel po zasluženih zmagovalnih stopničkah in dosegel enega izmed ciljev letošnje sezone; osvojiti medaljo na državnem prvenstvu. Zmaga pomeni njihov tretji naslov državnih prvakov ter prvi po letu 1993. Verjamemo, da je njihov dosežek plod trdega dela in predanosti celoten ekipe kluba, ki je v letošnji sezoni dodatno okrepljen z odličnimi igralci. K izjemnim uvrstitvam pa zagotovo prispeva tudi moč podpore. V Merkurju namreč verjamemo, je OK Merkur Maribor v odlični kondiciji za poseganje po najboljših uvrstitvah in bomo zanje ponosno navijali tudi v prihodnje,« je ob zmagi OK MERKUR Maribor izpostavil Igor Maroša, član poslovodstva MERKUR trgovina ter član UO kluba OK MERKUR Maribor.

MERKUR trgovina je v letošnji sezoni 2020/2021 že drugo leto zapored generalni sponzor odbojkarjev OK MERKUR Maribor. Tudi v prihodnje verjamemo, da bo sodelovanje s klubom prineslo obojestransko zadovoljstvo, odlične športne rezultate in dodatno prepoznavnost blagovne znamke MERKUR.


Z Merkurjem lahko vstopite v prihodnost trajnostnih energetskih rešitev

Varna in zanesljiva oskrba doma z energijo – Ugodna financiranja in obročno odplačevanje v trajnostne energetske naložbe

V Merkurju vas vabimo k vstopu v prihodnost z novo ponudbo trajnostne energetske oskrbe na ključ. Z našimi celovitimi energetskimi rešitvami si lahko kupci zagotovite večje udobje bivanja ter varno in zanesljivo oskrbo doma z energijo.

»Skupaj s partnerji od pomladi 2021 dalje kupcem nudimo nov paket storitev. Poimenovali smo jih Merkurjeve rešitve Trajnostne energetske oskrbe, ali na kratko TEO. Sončne elektrarne, baterijski hranilniki ali kombinacija obojega so zagotovo prihodnost oskrbe doma z energijo. Ponudbo pa bomo v prihodnje dopolnili tudi s polnilnicami za polnjenje električnih vozil ter še dodatno prevetrili ponudbo toplotnih črpalk,« pojasnjuje Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovine.


Vrata je odprl prenovljen trgovski center MERKUR Ptuj

Ob svečanem dogodku tudi donacija Splošni bolnišnici Ptuj

Jutri, 11. marca 2021, se odpirajo vrata našega prenovljenega trgovskega centra MERKUR na Ptuju. Kupci bodo lahko obiskali osveženo podobo razširjenega oddelka Vse za vrt, pobrskali po še večji izbiri strojev in orodja ter se navduševali nad široko ponudbo laminatov, vinilov in parketov.

Prenovljeni center bo v skladu s posameznimi letnimi časi predstavljal tudi nove trende – trenutno so v ospredju trendi vrtnega pohištva za leto 2021 in sezonske dekoracije. Za Ptujčane smo v MERKUR-ju pripravili še posebno otvoritveno ponudbo. Odprtje prenovljenega centra spremlja tudi donacija v višini 1000 evrov, namenjena Splošni bolnišnici Ptuj.


V Merkurju s ponedeljkom ponovno v celoti odprti za potrošnike po celi Sloveniji

»V Merkurju s ponedeljkom, 15. 2. 2021, ponovno, po kar 87 dneh, odpiramo v celoti vse naše trgovske centre po Sloveniji. To nas veseli, saj bodo potrošniki lahko sedaj, ko je priprava na področju sezonskih, gradbenih in obnovitvenih del ter projektov za dom, vrt, kmetijstvo in samooskrbo pred vrati, lahko nemoteno nakupovali in poskrbeli za svoj dom in vrt,« pojasnjuje Blaž Pesjak, generalni direktor v Merkur trgovina, d.o.o.

 


V MERKURJEVEM dresu odslej tudi slovenski reprezentant Alen Šket 

 V Merkur trgovina d.o.o. smo kot pokrovitelji ponosni, da je dres članske ekipe OK Merkur Maribor do konca sezone 2020/2021 obleke 32-letni sprejemalec, 2,05 m visoki slovenski reprezentant Alen Šket. Šket je dobitnik dveh srebrnih medalj na Evropskih prvenstvih leta 2015, ki je potekalo v Bolgariji in Italiji in leta 2019, ki so ga skupaj organizirale Slovenija, Francija, Nizozemska in Belgija. Poleg tega je osvojil še 3 zlate medalje z reprezentanco Slovenije v Svetovni ligi (2016, 2017 in 2019), eno zlato v Evropski ligi (2015) ter bron na Sredozemskih igrah leta 2009 v Pescari.

 


Vztrajnost in potrpežljivost, sta ključ do uspeha (Intervju na mojaobcina.si)

Štefan Hadalin, naš vrhunski alski smučar je v najnovejšem intervju spregovoril o izzivih in pričakovanjih v novi sezoni.
Tudi letos bomo ponosno navijali zanj in mu želimo odlične rezultate ter uspešno sezono.

 


15. 9. 2020

Merkur trgovina v strateško partnerstvo  z NGEN

Teslini Powerwall hranilniki električne energije, namenjeni individualni uporabi, odslej na voljo kupcem v vseh Merkurjevih prodajnih centrih

S podpisom strateškega partnerstva na področju energetske transformacije med podjetjema MERKUR trgovina d.o.o.  in NGEN d.o.o., ponudnikom energetskih sistemskih rešitev iz Žirovnice, je odtisnjen poseben pečat prihodnjemu razvoju na področju transformacije elektrifikacije in sodobnih brezogljičnih tehnologij v Sloveniji. Individualnim kupcem so odslej v trgovskih centrih Merkurja na voljo Teslini Powerwall hranilniki električne energije, za katere so v NGEN-u razvili integracijsko platformo, s katero kupec lahko sodeluje na energetskem izravnalnem trgu. Merkur pa je tudi sam stopil na pot optimizacije porabe električne energije v svojih trgovskih centrih, kjer električne polnilnice za avtomobile na parkiriščih pred njimi nadgrajuje  s Teslinimi powered by NGEN.

 


22. 6. 2020

Merkur trgovina d. o. o. je prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost AAA

Certifikat, ki ga podeljuje družba Bisnode, temelji na računovodskih izkazih in  dinamičnih kazalnikih podjetij, Zlata bonitetna odličnost pa predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost, saj jo prejmejo podjetja, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Prejem certifikata tako kaže, da Merkur posluje z vrhunskimi rezultati, je zanesljiv, stabilen, kredibilen in nizko tvegan poslovni partner, hkrati pa napoveduje varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Na sliki iz leve proti desni:

  • Igor Maroša, direktor, član poslovodstva Merkur trgovina d.o.o.
  • Anita Valjavec, pomočnica generalnega direktorja Merkur trgovina d.o.o.
  • Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovina d.o.o.

 


9. 6. 2020

MERKUR sponzor na dobrodelnem teku Formamaraton v parku Tivoli

Prvi konec tedna v juniju se je odvijal že poznani in priljubljen dobrodelni tek Formaraton, katerega že 8. leto skupaj s Timing Ljubljana organizira Jure Košir. 

 


12. 5. 2020

MERKUR z donacijo Botrstvu v pomoč mladim pri šolanju na daljavo

 »S pomočjo donacije 18 rabljenih računalnikov za otroke socialno ogroženih družin, želimo v podjetju Merkur pomagati tistim mladim, ki v tem času zaradi epidemije korona virusa najbolj potrebujejo pripomočke za izvajanje šole na daljavo, do katerih sicer sami ne bi mogli, zato verjamemo, da smo kot družbeno odgovorno podjetje prepoznali potrebe in pomagali tam, kjer v tem trenutku zmoremo,« je povedal generalni direktor  Merkur trgovina, d.o.o. Blaž Pesjak.

Donacijo smo v podjetju izpeljali s pomočjo Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki je donacijo prejela in predala šolam v okviru programa Botrstvo v Sloveniji. Milena Štular, pobudnica, ustanoviteljica ter predsednica Nadzornega odbora Botrstva v Sloveniji je ob tem dejala: »V času epidemije smo vsakodnevno v stiku z družinami, ki se soočajo s pomanjkanjem tehnične opreme za opravljanje šole na daljavo. Zato smo zares veseli in hvaležni za vsak prispevan računalnik, ki ga lahko podarimo naprej in s tem učencem omogočimo enakovrednejše pogoje za izobraževanje, kar je tudi eden izmed glavnih ciljev Botrstva v Sloveniji.«

11 računalnikov s pripadajočo opremo je prevzela ravnateljica OŠ Staneta Žagarja iz Kranja Fani Bevk, 7 računalnikov pa ravnateljica OŠ Škofja Loka-Mesto Doris Kužel, ki jjih je predal Anton Horvatič z Merkurja.

 

 


2. 4. 2020

Vse urejeno za sprostitev z družino

 Letošnja pomlad je zagotovo za vse nas malo drugačna. Da pa bo velikonočno druženje tudi letos v znamenju

dobre volje, vam podarjamo ogled prve spletne uprizoritve družinske komedije “Fotr” z Ladom Bizovičarjem.

V živo, z njegovega na vaš kavč.

Nedelja, 12. 4., ob 20.00.


Nove poti naročanja, izberite svojo pot v MERKUR

Semena, sadike, zemljo in številne druge izdelke za vrt in kmetijstvo kupci še vedno lahko nakupujete v Merkurjevih trgovskih centrih, ki so le za nakup teh izdelkov odprti tudi v času posebnih omejitev prodaje zaradi koronavirusa. Ker želimo kupcem omogočiti dostop tudi do vseh ostalih izdelkov, za katere je fizični del trgovin zaprt, smo zasnovali nove prodajne poti. Tako je poleg Spletne trgovine MERKUR kupcemna voljo tudi naročilo izdelkov preko elektronske pošte in telefona.

Glede na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je stopil v veljavo 16. marca 2020, so Merkurjevi trgovski centri fizično odprti le v delu za nakup izdelkov za vrt in kmetijstvo. Tako v Merkuju skrbimo, da imajo naši kupci dostop do izdelkov, ki so nujni za pridelavo hrane in samooskrbo. Z uvedbo številnih preventivnih zaščitnih ukrepov pa smo poskrbeli za varen nakup v trgovini.

Ob omejitvi obiskov trgovin svojim kupcem nudimo tudi druge prodajne poti. Tako je na spletni strani Merkur.si na voljo več kot 60.000 izdelkov. Od tega je več kot 25.000 izdelkov objavljenih s košarico - te lahko preko spletne trgovine kupci naročite z dostavo na dom. Poleg tega omogočamo brezplačno dostavo za naročila nad 180 evrov.

Kot novost odslej v Merkurju omogočamo nakup vseh željenih izdelkov, tako tistih, ki so dostopni v spletni trgovini kot tistih, ki so del prodajnega asortimana zgolj v fizični trgovini, tudi preko elektronske pošte in telefona. Svoj izbor izdelkov nam lahko javite na naslov info@merkur.si ali preko telefonske številke 080 88 11. Po plačilu predračuna uredimo varno dostavo izdelkov na dom. Tako lahko s pomočjo Merkurja prav vsak poskrbi za urejen dom in okolico.


15. 3. 2020

Obvestilo kupcem v primeru Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 16. 3. 2020 ob 00.00.

Spoštovani kupci in obiskovalci,

obveščamo vas, da smo v skladu z  Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je stopil v veljavo 16. 3. 2020, z našo prodajo ostajamo na voljo za fizične kupce  za izdelke  vrt in kmetijstvo.

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19  je ostali del naše poslovalnice do nadaljnjega zaprt.

Za pravne osebe (podjetja in s.p.-je) ostaja celotna prodaja nespremenjena.

Sledite označbam v poslovalnicah, ki vam bodo še dodatno omogočile varno nakupovanje.

Toplo vas vabimo, da vse ostale vaše nakupe opravljate preko spleta www.merkur.si in izkoristite možnost dostave na dom.

Vaš MERKUR


14. 2. 2020

Igor Maroša z nasveti za učinkovito prodajo na konferenci Sales summit

Z osrednjo temo »Kako maksimirati prodajo« je v četrtek, 13. februarja 2020, v Hotelu Lev v Ljubljani potekala 14. Prodajna konferenca Sales summit. Na dogodku, ki vsako leto poteka v organizaciji Akademije Finance, je kot gost okrogle mize sodeloval tudi Igor Maroša, član poslovodstva Merkur trgovine.

Maroša je na zaključni okrogli mizi, ki je potekala pod naslovom »Kako danes zgraditi učinkovito in uspešno prodajo?«, na podlagi svojih več kot 15-letnih izkušenj iz področja trgovine delil nasvete za učinkovito prodajo. Skupaj s Tomažem Kampušem, članom poslovodstva družbe Telemach, in Ivano Vrviščar, direktorico prodaje v zavarovalnici Generali, so sestavili opomnik, kaj je danes odločilno za dobro vodenje prodajne ekipe, za izkoristek tehnologije, za uspešno mešanico prodajnih kanalov, za motiviranost prodajalcev in za dobro pridobivanje zainteresiranih strank. Maroša je na dogodku izpostavil: »Za uspeh podjetja velja načelo zadovoljen prodajalec je enako zadovoljen kupec. Prav tako je pomembno, da se borimo za svoje kupce in ne proti konkurenci. Uspeh pa bomo dosegli tudi z osredotočenostjo na prodajo tistega, kar je naše strokovno področje in za kar smo primerno usposobljeni, ne pa da podjetja v želji po večanju dobička nepremišljeno širijo asortiman izdelkov.«

Prodajna konferenca Sales summit sicer povzema glavne trende v prodaji in daje napoved za prihodnje leto. Program dogodka, na katerem se vsak leto zbere okoli 150 prodajnih menedžerjev, pa osvetli ključna področja prodaje v našem prostoru.


7. 2. 2020

Nagrada Outstanding za Merkurjevo kampanjo Vse urejeno

V Merkurju smo se razveselili prejema nagrade Outstanding v kategoriji »Billboard & metrolight« za serijo naših zunanjih plakatov kampanje VSE UREJENO. Ti so bili objavljeni na 12m2 velikih oglasnih površinah, ki so bile postavljene v večini slovenskih občin. Nagrade najbolj izstopajočim dosežkom v zunanjem oglaševanju v Sloveniji podeljuje Europlakat, žirija pa je utemeljila nagrado Merkurju tako: »V klasični in najbolj množični kategoriji je Merkur žirijo prepričal s serijo simpatičnih plakatov, ki so takšni, kot plakati morajo biti. Jasno in kratko sporočilo, privlačni liki in obrtna spretnost. V množici povprečnih plakatov trgovcev se da hitro izstopiti iz povprečja.« Nagrada je zagotovo motivacija in zaveza za naše odlično delo tudi vnaprej.


5. 2. 2020

Ponosni sponzor - Gimnastična zveza Slovenije

 Letošnje leto smo pričeli z novim sponzorstvom, saj preprosto obožujemo šport. Zato smo ponosni, da lahko z Gimnastično zvezo Slovenije pomagamo vzgojiti mlade šampione na poti do uresničevanja njihovih sanj.

3.12.2019

Merkur postal novi generalni sponzor - Odbojkarski klub Merkur Maribor

 »V slovenski odbojki se vrstijo uspešni rezultati in prepričani smo, da ima Odbojkarski klub Maribor v prihodnjih nekaj letih odlične realne možnosti, da se poteguje na stopničkah za državnega prvaka, zato si pri podpori klubu obetamo uspešno sodelovanje. Klub je z dosedanjim delom celotne ekipe in trenerskega štaba dokazal, da se načrtno delo in vlaganje v mlade obrestuje, kar kažejo vrhunski rezultati v vseh sekcijah. Hkrati pa želimo s tem dati dodatno veljavo tudi regiji, ki je eden naših najbolj uspešnih trgov, kjer delujemo že več kot 120 let,« je ob slavnostnem podpisu pogodbe za generalno pokroviteljstvo OK Maribor pojasnil odločitev za pristop k pokroviteljstvu generalni direktor Merkur trgovina d.o.o. Blaž Pesjak.

3.12.2019

Naša aranžerka ekipa okrasila Pediatrično kliniko


Tudi letos smo okrasili preddverje Pediatrične klinike, a tokrat s pravljičnimi liki. Mladim junakom želimo čim prejšnje in uspešno okrevanje in naj simpatični palčki pripomorejo k nasmešku in iskrivim pogledom.

19. 11. 2019

Merkur je postal ponosni sponzor vrhunskemu smučarju Štefanu Hadalin


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine in Štefan Hadalin, vrhunski alpski smučar sta na včerajšnjem srečanju v Naklem naznanila sodelovanje, na kar smo zelo ponosni in veseli, da v našem podjetju podpiramo slovenski šport.

18. 11. 2019

Dolg ni več postavka v naših bilancah (Gorenjski glas, 10. 11. 2019)


Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja trgovine za Gorenjski glas: »Čeprav smo prisotni samo v Sloveniji, smo z 231 milijoni evrov prihodkov še vedno največji tehnični trgovec v regiji.«

12.11.2019

Naj bo urejen dom vrednota (Instore.si, oktober 2019)

Direktor Igor Maroša v intervjuju za Instore.si:

"Kupca želimo prepričati v dvoje: A.) občudovanja vreden dom naj bo vrednota, v katero se splača investirati, in B.) Merkur je pri tem najbolj celovit in najboljši partner"


29. 10. 2019

Merkur na lestvici Top 101

Kot podjetje smo v Merkur trgovini zelo ponosni, da smo se uvrstili na lestvico Top 101, med najboljša podjetja v Sloveniji. 

V reviji Manager časnika Finance, ki je lestvico Top 101 predstavil konec oktobra, so objavili tudi intervju z generalnim direktorjem Blažem Pesjakom.


10. 10. 2019

Merkur bo pospešil energetsko prenovo hiš

Generalni direktor Blaž Pesjak o okoljevarstvenih korakih. Časnik Finance, 10.10.2019

»Merkur se bo v prihodnosti osredotočal na energetsko prenovo in elektrifikacijo indvidualnih  stanovanjskih enot .«


5. 9. 2019

Nova oglaševalska kampanja in nov slogan

V letošnjo jesen vstopamo z novo oglaševalsko kampanjo «Za dom vreden občudovanja« in s prenovljenim sloganom »Merkur, vse urejeno«. Osredotočamo se na kupčev dom, ki je njegov ponos in si ga lahko ob našem svetovanju na prodajnem mestu in z našimi storitvami uspešno uredi, prenovi ali kakorkoli drugače polepša tako, da ima vse urejeno.


23. 8. 2019

Intervju z generalnim direktorjem g. Blažem Pesjakom

"MERKUR je izjemna investicijska priložnost. Preživel je prvo in drugo svetovno vojno, na nogah prestal finančno in naftno krizo, pokončno zdržal skoraj poguben čas na robu stečaja ter razglasitve insolventnosti in se boril v času negotovosti, ko so zaradi krize odhajali najboljši kadri.

Sto dvajset let obstoja ni le za Merkur, temveč tudi za Slovenijo velik kompliment. Sploh zato, ker je Merkur dokaz, da se znamo z dna povzpeti na vrh."

Kliknite na gumb in preberite celoten intervju.


11. 2. 2019

Merkur, ponosni partner vseslovenske akcije »Stari aparati za otroški smeh«

V Merkurju smo se z veseljem pridružili vseslovenski zbiralni akciji, ki je potekala leta 2018 pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o.

V akciji je Društvo Rdeči noski zbiralo male aparate, ki ne delujejo več, odslužene baterije in sijalke v posebnih zelenih kotih trgovcev, med katerimi je bil tudi MERKUR. Skupaj smo tako zbrali kar 769.215,3 kg starih aparatov in Društvu rdeči noski iz tega naslova podarili  7.692 EUR. Zeleni koti ostajajo na svojih lokacijah in še naprej služijo brezplačni oddaji starih aparatov.


20. 12. 2018

Z dobrodelno akcijo "Podari košček božiča" pomagamo slovenskim šolam

Tudi letos MERKUR, že tradicionalno, zbira dobrodelna sredstva z akcijo »Podari košček božiča«. Zbrana sredstva prispevamo v sklad »Za lepšo šolo« s katerim pomagamo pri urejanju naših šol. Učenci z našo pomočjo in pod budnim očesom svojih mentorjev poskrbijo za ureditev notranjosti šol, okolice ter vrtov.

Sodelujte pri zbiranju dobrodelnih sredstev, od 24. do 31. 12. 2018! Za vsako prodano božično zvezdo bomo v sklad prispevali 10 centov. Širite prijetno praznično vzdušje, razveseljujte svoje bližnje in podarite košček božiča tudi vi! Šteje vsaka prodana božična zvezda.


3. 12. 2018

Okrasili smo Pediatrično kliniko v Ljubljani

Najlepše je videti na otroških obrazih smeh. Če pa nasmeh lahko pričaramo otrokom, ki praznične dni preživljajo v bolnišnici, pa je to še toliko lepše. Da jim čarobnost praznikov še bolj približamo smo se v MERKURju odločili, da v avli Pediatrične klinike v Ljubljani, že tradicionalno, postavimo praznično okrasitev. Letos smo se odločili za medvedjo zimsko pravljico. Tudi z našo pomočjo se bodo prazniki otrokom še bolj usidrali v srce.


27. 11. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Srečnež bo dobil povrnjenih kar 5.000 EUR

V veliki nagradni igri, ki je potekala od 16. 2. do 20. 11. 2018, je sodelovalo 11 oseb, ki so izdelali fasado z MERKURjem in izpolnili pogoje za sodelovanje v nagradni igri. V zaključnem žrebanju, 25. 11. 2018, je bil izžreban g. Nejc Kopušar iz Slovenj Gradca.

Nagrajencu iskreno čestitamo, vsem sodelujočim, v nagradni igri, pa se zahvaljujemo za sodelovanje.


6. 09. 2018

Počitniško delo v MERKURjuPočitniško delo v MERKURju

Omogočili smo počitniško delo več kot 80 otrokom

Letošnjemu vabilu k počitniškemu delu v juliju in avgustu se je odzvalo preko 80 otrok MERKURjevih zaposlenih s čimer smo zelo zadovoljni. Vsi so tudi dobili počitniško delo v naši družbi.

Poleg zaslužka so si nabirali tudi delovne izkušnje, ki jim bodo v njihovi nadaljnji karieri vsekakor prišle še kako prav.


3. 09. 2018

PrvošolčkiPrvošolčki

V MERKURju cenimo prvošolčke

Poletnih počitnic je konec in 21.874 prvošolčkov je danes prvič vstopilo skozi šolska vrata. Vsi skupaj se moramo potruditi, da bo njihova pot v šolo kar najbolj varna. Ne le ob začetku, temveč tekom celega leta.

Uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ni lahko, vendar se v MERKURju trudimo k olajšanju obeh. Kot že vrsto let, smo tudi letos vsem zaposlenim – staršem prvošolčkov, omogočili, da izkoristijo možnost odsotnosti na prvi šolski dan s polnim nadomestilom plače. Naj bo ta dan posvečen samo otrokom.

Vsem prvošolčkom želimo v šoli dobro počutje, veliko zadovoljstva, uspehov in novo pridobljenega znanja.


21. 08. 2018

Zbiranje odsluženih aparatovZbiranje odsluženih aparatov

Akcija »Stari aparati za otroški smeh« je v polnem zagonu

Od začetka izvajanja (1. januarja 2018) vseslovenske zbiralne akcije z naslovom Stari aparati za otroški smeh so v družbi ZEOS, d.o.o., zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588 eur za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato še vedno pozivamo, da se akciji pridružite.


17. 07. 2018

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Srečna nagrajenka velike nagradne igre "Z Merkurjem do sanjskih počitnic"

Med 28. 5. in 9. 7. 2018, je bilo mogoče sodelovati v veliki nagradni igri »Z Merkurjem do sanjskih počitnic« v sodelovanju s turistično agencijo Palma. Nagradna igra je zaključena in danes je ekipa iz Merkurja z veseljem predala veliki bon srečni nagrajenki.


08. 09. 2017

Otvoritev franšizeOtvoritev franšize

Merkur trgovina širi svojo mrežo prodajaln – v Šentjurju odprta nova franšiza

Družba Merkur trgovina, d.d., danes odpira novo franšizno trgovino v Šentjurju pri Celju. Gre za prvo franšizo, ki je zasnovana po prenovljenem modelu poslovanja. Merkur ima trenutno 23 trgovskih centrov po vsej Sloveniji in 15 franšiznih trgovin, število teh trgovin pa namerava v prihodnje še povečati.


23. 03. 2017

SkupščinaSkupščina

Sprememba v nadzornem svetu in obvestilo o poteku skupščine

Z 22. marcem je prišlo do spremembe v nadzornem svetu družbe MERKUR trgovina, d.d. Klemen Boštjančič je upravo in nadzorni svet obvestil, da s tem dnem odstopa z mesta člana nadzornega sveta.

Are Your Sure?

Exit