Fasade in dodatki

Z Merkurjem
od ideje do fasade

Zagotovite si svetovanje, individualno obravnavo, ugodne možnosti financiranja ter jamstvo na opravljeno delo.

5 odličnih razlogov
za prenovo fasade z Merkurjem

  1. Predvidljivi in fiksni stroški, ugoden nakup izdelkov (po nižji 9,5-odstotni davčni stopnji), nakup na obroke ter dostava na dom.
  2. Svetovanje, načrtovanje, izmere na domu, vgradnja celotnega fasadnega sistema, demontaža starih oken in vgradnja novih, odvoz odpadnega materiala na deponijo, izvedba v dogovorjenem roku.
  3. Zagotovljena jamstvo na delo in izdelke.
  4. Širok nabor izbire materialov preverjenih proizvajalcev.
  5. Individualna obravnava, predhodni pogled o končnem videzu hiše.

Priporočamo vam fasadni sistem MQ:

24,89 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 248,90 €
Paket obsega: 10 m2
248,90 €
Več
26,89 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 268,90 €
Paket obsega: 10 m2
268,90 €
Več
28,79 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 287,90 €
Paket obsega: 10 m2
287,90 €
Več
29,89 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 298,90 €
Paket obsega: 10 m2
298,90 €
Več
30,89 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 308,90 €
Paket obsega: 10 m2
308,90 €
Več
25,99 € / m2
Paket i Pri dodajanju v košarico se vam obračuna cena na paket Cena paketa: 259,90 €
Paket obsega: 10 m2
259,90 €
Več

Ponudba akcijskih cen zgornjih sistemov velja od 3. 8. do 14. 9. 2021. Ne velja v franšiznih prodajalnah.

Želite novo fasado tudi vi? Naredite prvi korak.Ali veste, da je ...

  • je fasada kakovostna toliko kolikor so kakovostni mojstri, ki jo vgrajujejo?
  • kar 70 % toplotnih izgub odpade na zunanje zidove in podstrešje?
  • pri izdelavi fasade z Merkurjem dobite 9,5 % DDV tudi na material?
  • pomagamo pri pripravi vloge za pridobitev sredstev EKO sklada?
  • za izdelavo fasade z Merkurjem dobite garancijo tako na material kot tudi na izvedbena dela?

Izberite energetsko učinkovit fasadni sistem

Fasada - investicija, ki se povrne.

Poleg udobja in dobrega počutja, ki nam ga prinese dobra izolacija, nepremičnini, v kateri živimo, zvišamo tudi vrednost, znižamo porabo energije, in kar je dolgoročno najpomembneje, prihranimo pri stroških ogrevanja in hlajenja.

V Merkurju sodelujemo s priznanimi proizvajalci fasadnih sistemov. Poskrbeli bomo za celovito načrtovanje in svetovanje pri izbiri sistema, prav tako pri izbiri barve fasade, saj upoštevamo vidik okolja, v katerem se objekt nahaja. Kakovostno barvno študijo izdela arhitekt, kar olajša izbiro barve. Pri tem upoštevamo vaše želje in sodobne smernice.

Peter Debeljak,
Merkurjev mojster za fasade

Nova fasada je dolgoročna investicija, ki se vam povrne v nekaj letih.
Izkoristite možnost pridobitve državne subvencije preko Eko sklada s pomočjo Merkurjevih svetovalcev ter ob nakupu ustreznega materiala.

Rečeno storjeno, od ideje do izvedbe.

Zaupajte projekt nove fasade našim svetovalcem, ki se bodo posvetili vašim željam.

Prelistajte katalog storitev Rečeno storjeno in pridobite več informacij o izdelavi fasade.Vse, kar ste želeli vedeti o fasadah

Razmišljate o novi fasadi tudi vi? Ste v zaključni fazi gradnje svoje nove hiše ali pa le želite prenoviti obstoječo fasado? Verjetno se sprašujete katera fasada je prava in kako izbrati barvo? Fasada danes ne pomeni le zaključnega ometa, ampak celoten sistem, ki ob strokovni izvedbi zagotavlja številne prednosti tako za novogradnje kot za prenove.

Izdelava barvne študije

Pri izbiri barve je pomembno, da se ne zanašate le na svoj trenutni navdih temveč upoštevajte tudi okolje v katerem se objekt nahaja. Večbarvne kombinacije morate uporabiti smiselno in jih uskladiti tudi z barvo oken, vrat, ograje, strehe…

Za tako uskladitev je potrebna barvna študija, ki jo kakovostno opravi le arhitekt. Olajšajte si izbiro! Zaupajte nam izdelavo strokovne barvne študije. Pri pripravi bomo upoštevali vaše želje in sodobne smernice.

Pogosta vprašanja

Seveda, lahko se oglasite v kateremkoli Merkurjevem trgovskem centru in se pogovorite z našim svetovalcem. Prisluhnil bo vašim željam in vam na podlagi izkušenj in strokovnosti predlagal najustreznejšo rešitev fasadnega sistema s katerim boste še dolgo zadovoljni. S svetovalcem se boste lahko dogovorili tudi za ogled lokacije in izmere na objektu. Nato vam bo sestavil individualno ponudbo.

Seveda, Merkurjevi svetovalci so usposobljeni za svetovanje glede pridobitev sredstev iz naslova Eko sklada. Poleg svetovanja vam bodo tudi svetovali o izbiri najprimernejšega fasadnega sistema in materiala, vam pomagali pripraviti vso dokumentacijo za sredstva Eko sklada.

Izbira prave barve ali barvne kombinacije je eden izmed pomembnih dejavnikov, ki vpliva tako na vaše počutje kot na ustrezno umestitev objekta v okolico, zato je zelo pomembno, da jo izberete premišljeno. Pred izbiro barve morate preveriti tudi veljavne prostorske dokumente, ki opredeljujejo dovoljene barvne tone fasad. Barve morajo sodelovati tudi v skupni kompoziciji objekta: poudarjajo lahko okna in vrata, tektoniko, statiko, vogalni del objekta, povedo koliko je nadstropij oziroma zaključenih ali logičnih enot… Za tako uskladitev je potrebno izdelati barvno študijo fasade objekta in to lahko kakovostno opravi le strokovnjak, ki je likovno izobražen. V Merkurju imamo takšne strokovnjake, ki vam bodo pripravili kakovostne barvne študije po vaši meri.

Pri izdelavi fasade morate pozorno izbrati vam najustreznejši fasadni sistem, ki določa tudi izbiro ključnih materialov, ki bodo zagotovili kakovostno izvedbo ter dobro toplotno in zvočno izolativnost. Pri izdelavi fasade je priporočljivo uporabiti vse komponente enega proizvajalca (fasadni sistem), saj le s tem pridobite sistemsko garancijo proizvajalca za vgrajen material. Glede pravilne izbire fasadnega sistema in materialov vam bodo strokovno svetovali Merkurjevi svetovalci.

Ob obisku Merkurjevega svetovalca v trgovskem centru se boste lahko dogovorili tudi za ogled in svetovanje na vašem objektu.

Za kakovostno izvedbo fasade je priporočljivo, da je ne izdelujete pri temperaturah nižjih od 5°C ter višjih od 35°C, relativna vlažnost pa ne sme biti višja od 75 %. Temperatura tudi ponoči ne sme biti nižja od omenjene. Odsvetovano je delo ob močnemu soncu, dežju in močnemu vetru. Primeren čas za izdelavo fasade je od zgodnje pomladi do pozne jeseni.

Pri prihranku energije gre za potencial prihranka, ki izvira iz investicije v kakovostno toplotno izolacijo. V primeru energijsko potratne hiše, kakršne so gradili v 70. letih prejšnjega stoletja, s 150 m2 ogrevanih površin, kjer prostore ogrevamo na približno 20 °C ter porabimo 3000 litrov kurilnega olja v kurilni sezoni, lahko pričakujemo približno 30-odstotni prihranek stroškov ogrevanja. Višina prihranka v posameznem primeru pa ni odvisna le od izolacije; pomembni dejavniki, ki vplivajo na višino prihranka, so tudi sistem ogrevanja, okna in kurilne navade.

Ne drži. Toplotna izolacija fasade ne zmanjšuje paroprepustnosti in ne povzroča zatohlosti zraka v bivalnih prostorih. Izmenjava zraka v bivalnih prostorih poteka izključno s prezračevanjem (kontrolirano z okni ali s prezračevalnim sistemom). V starejših objektih lahko nenadzirano prezračevanje poteka skozi razpoke in špranje, kar je z vidika izgube energije slabo. Najpogosteje uporabljena fasadna toplotna izolacija stiropor (EPS) ima podobno paroprepustnost kot les. Še bolj paroprepustne so izolacije iz mineralne volne ali perforiranega stiropora.

Fasade do zaključnega sloja
Fasade do zaključnega sloja
Fasadna lepila
Fasadna lepila
Fasadne barve in zaključni sloji
Fasadne barve in zaključni sloji
Dodatki
Dodatki

Are Your Sure?

Exit