Fasade in dodatki

Z Merkurjem
od ideje do fasade

Izkoristite svetovanje, individualno obravnavo, ugodne
možnosti financiranja ter jamstvo na opravljeno delo.

5 odličnih razlogov za prenovo fasade z Merkurjem

  • Predvidljivi in fiksni stroški, ugoden nakup izdelkov (po nižji 9,5-odstotni davčni stopnji), nakup na obroke ter dostava na dom.
  • Svetovanje, načrtovanje, izmere na domu, vgradnja celotnega fasadnega sistema, demontaža starih oken in vgradnja novih, odvoz odpadnega materiala na deponijo, izvedba v dogovorjenem roku.
  • Zagotovljena jamstvo na delo in izdelke.
  • Širok nabor izbire materialov preverjenih proizvajalcev.
  • Individualna obravnava, predhodni pogled o končnem videzu hiše.

Ponudba akcijskih cen zgornjih sistemov velja od 3. 8. do 14. 9. 2020. Ne velja v franšiznih prodajalnah.

Naredite prve korake do vaše nove fasadeAli veste, da je ...

  • je fasada kakovostna toliko kolikor so kakovostni mojstri, ki jo vgrajujejo?
  • kar 70 % toplotnih izgub odpade na zunanje zidove in podstrešje?
  • pri izdelavi fasade z Merkurjem dobite 9,5 % DDV tudi na material?
  • pomagamo pri pripravi vloge za pridobitev sredstev EKO sklada?
  • za izdelavo fasade z Merkurjem dobite garancijo tako na material kot tudi na izvedbena dela?

Svetujemo, prenovimo, jamčimoVse, kar ste želeli vedeti o fasadah

Razmišljate o novi fasadi tudi vi? Ste v zaključni fazi gradnje svoje nove hiše ali pa le želite prenoviti obstoječo fasado? Verjetno se sprašujete katera fasada je prava in kako izbrati barvo? Fasada danes ne pomeni le zaključnega ometa, ampak celoten sistem, ki ob strokovni izvedbi zagotavlja številne prednosti tako za novogradnje kot za prenove.

Pogosta vprašanja

Ali pri izbiri fasade pomagate z nasveti in ali mi lahko priporočite ugoden fasadni sistem?

Seveda, lahko se oglasite v kateremkoli Merkurjevem trgovskem centru in se pogovorite z našim svetovalcem. Prisluhnil bo vašim željam in vam na podlagi izkušenj in strokovnosti predlagal najustreznejšo rešitev fasadnega sistema s katerim boste še dolgo zadovoljni. S svetovalcem se boste lahko dogovorili tudi za ogled lokacije in izmere na objektu. Nato vam bo sestavil individualno ponudbo.

Ali svetujete pri pripravi vloge za pridobitev sredstev EKO sklada?

Seveda, Merkurjevi svetovalci so usposobljeni za svetovanje glede pridobitev sredstev iz naslova Eko sklada. Poleg svetovanja vam bodo tudi svetovali o izbiri najprimernejšega fasadnega sistema in materiala, vam pomagali pripraviti vso dokumentacijo za sredstva Eko sklada.

Ali mi lahko svetujete glede izbire barv za fasado?

Izbira prave barve ali barvne kombinacije je eden izmed pomembnih dejavnikov, ki vpliva tako na vaše počutje kot na ustrezno umestitev objekta v okolico, zato je zelo pomembno, da jo izberete premišljeno. Pred izbiro barve morate preveriti tudi veljavne prostorske dokumente, ki opredeljujejo dovoljene barvne tone fasad. Barve morajo sodelovati tudi v skupni kompoziciji objekta: poudarjajo lahko okna in vrata, tektoniko, statiko, vogalni del objekta, povedo koliko je nadstropij oziroma zaključenih ali logičnih enot… Za tako uskladitev je potrebno izdelati barvno študijo fasade objekta in to lahko kakovostno opravi le strokovnjak, ki je likovno izobražen. V Merkurju imamo takšne strokovnjake, ki vam bodo pripravili kakovostne barvne študije po vaši meri.

Kako pomembna je izbira materialov?

Pri izdelavi fasade morate pozorno izbrati vam najustreznejši fasadni sistem, ki določa tudi izbiro ključnih materialov, ki bodo zagotovili kakovostno izvedbo ter dobro toplotno in zvočno izolativnost. Pri izdelavi fasade je priporočljivo uporabiti vse komponente enega proizvajalca (fasadni sistem), saj le s tem pridobite sistemsko garancijo proizvajalca za vgrajen material. Glede pravilne izbire fasadnega sistema in materialov vam bodo strokovno svetovali Merkurjevi svetovalci.

Je možen tudi ogled in svetovanje na objektu?

Ob obisku Merkurjevega svetovalca v trgovskem centru se boste lahko dogovorili tudi za ogled in svetovanje na vašem objektu.

Kdaj je primeren čas za prenovo fasade?

Za kakovostno izvedbo fasade je priporočljivo, da je ne izdelujete pri temperaturah nižjih od 5°C ter višjih od 35°C, relativna vlažnost pa ne sme biti višja od 75 %. Temperatura tudi ponoči ne sme biti nižja od omenjene. Odsvetovano je delo ob močnemu soncu, dežju in močnemu vetru. Primeren čas za izdelavo fasade je od zgodnje pomladi do pozne jeseni.

Kolikšen je prihranek stroškov ogrevanja pri toplotnoizolacijskih fasadnih sistemih?

Pri prihranku energije gre za potencial prihranka, ki izvira iz investicije v kakovostno toplotno izolacijo. V primeru energijsko potratne hiše, kakršne so gradili v 70. letih prejšnjega stoletja, s 150 m2 ogrevanih površin, kjer prostore ogrevamo na približno 20 °C ter porabimo 3000 litrov kurilnega olja v kurilni sezoni, lahko pričakujemo približno 30-odstotni prihranek stroškov ogrevanja. Višina prihranka v posameznem primeru pa ni odvisna le od izolacije; pomembni dejavniki, ki vplivajo na višino prihranka, so tudi sistem ogrevanja, okna in kurilne navade.

Ali drži, da izolirane stene ne morejo dihati in je zato zrak zatohel (učinek plastične vreče)?

Ne drži. Toplotna izolacija fasade ne zmanjšuje paroprepustnosti in ne povzroča zatohlosti zraka v bivalnih prostorih. Izmenjava zraka v bivalnih prostorih poteka izključno s prezračevanjem (kontrolirano z okni ali s prezračevalnim sistemom). V starejših objektih lahko nenadzirano prezračevanje poteka skozi razpoke in špranje, kar je z vidika izgube energije slabo. Najpogosteje uporabljena fasadna toplotna izolacija stiropor (EPS) ima podobno paroprepustnost kot les. Še bolj paroprepustne so izolacije iz mineralne volne ali perforiranega stiropora.

Fasade do zaključnega sloja
Fasade do zaključnega sloja
Fasadna lepila
Fasadna lepila
Fasadne barve in zaključni sloji
Fasadne barve in zaključni sloji
Dodatki
Dodatki

Are Your Sure?

Exit