Dekoracija za dom

Praznične figure
Praznične figure
Praznična dekoracija
Praznična dekoracija
Božične vasice
Božične vasice
Adventni venčki
Adventni venčki
Girlande
Girlande
Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Dekoracija za dom

Dekoracija za dom je v božičnem času nepogrešljiva. December je za mnoge pravljični mesec, saj je vsako mesto okrašeno z lučkami in božičnimi okraski. Med sprehodom po mestu opazimo, da je okrašen že skoraj vsak dom. Povsem normalno je, da si želimo, da bi bil tudi naš doma tako pravljičen. Z izbiro unikatnih božičnih okraskov lahko vaš dom letos postane prava senzacija!

 

Barvne kombinacije

Vsako leto je na trgu večja izbira dekoracije za dom. Da bo vaš dom estetsko okrašen, se osredotočite na dve do največ tri barve. Lahko se odločite tudi le za eno barvo, ki vam je najbolj všeč, ali pa za kombinacije, npr. rdeče-zlato, rdeče-srebrno, zeleno-modro, temno modra-srebrna. Kombinacij je nešteto, zato si oglejte pestro ponudbo v poslovalnicah Merkur in izberite takšne okraske za božič, ki bodo glede na ostalo dekoracijo v domu prišli najbolj do izraza. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri.

 

Vrste dekoracije za dom

Postavljanje in urejanje praznične dekoracije v domu ima za mnoge prav poseben čar. Ravno dekoracija za dom zna pričarati občutek topline in ustvariti praznične trenutke, ki jih preživimo s svojimi najdražjimi. Poleg dekoracije za božične jelke, najdete v Merkur poslovalnicah bogato ponudbo okraskov za ves dom. V naši ponudbi najdete:

 

 • Plezajoče božičke in ostale figure - večina figur z lučkami v naši ponudbi je namenjena zunanji okrasitvi, lahko pa si izberete manjšega plezajoče božička in ga postavite v bližino kamina.
 • Božični venček za na vrata - še preden vstopite v svoj dom, vam pričara praznično vzdušje.
 • Božična zvezda je vedno bolj pogosta rastlina v decembrskem času. Če boste za njo lepo skrbeli, jo boste lahko imeli do naslednje sezone in vas bo čez celo leto spominjala na toplino praznikov.
 • Umetni sneg je primeren za jelke, venčke in ostale božične okraske.
 • Bunkice za jelko - da bo vaša jelka okrašena kot v pravljici, upoštevajte nekaj nasvetov glede števila bunkic na jelki. Jelka, ki vi višino meri 120 cm, naj bi imela 30 bunkic. 150 cm visoka jelka približno 45 bunkic. Pri višini 180 cm jih uporabite 60, pri 210 približno 100. Večje jelke, višine med 240 in 270 cm pa lahko okrasite s približno 200 bunkicami.
 • Pentlje - kot dodatek se odlično podajo na jelko.
 • Božične nogavice, ki tradicionalno stojijo nad kaminom.
 • Lučke za zunanjo in notranjo okrasitev. Doma jih lahko napeljemo tudi čez stopnišče, okna ali vrata.
 • Pogrinjke - naj ne manjkajo na božični večerji, čez cel mesec pa vas bodo spominjali kako čaroben je ta čas.
 • Svečniki - namesto tradicionalne oblike, lahko izbere tudi svečnik v kakšni drugi obliki, na primer zvezde, ki še bolj primerna za praznični čas.
 • Majhne praznične figure so zelo praktične, saj so odlična izbira tudi za tiste, ki imajo stisko s prostorom, a si vseeno želijo okraskov za božič.
 • Adventni venček - tradicionalni božični okras, ki vas na božič spominja štiri nedelje in vas počasi pripravila na najbolj praznično večerjo.
 • Vejice - lahko jih posujete z umetnih snegom in postavitev v vazo, za bolj svež videz pa lahko vejice umestite v šopek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Are Your Sure?

Exit