Klimatske naprave in ventilatorji

Multi split
Multi split
Split
Split
Prenosne
Prenosne
Namizni in stoječi ventilatorji
Namizni in stoječi ventilatorji
Stropni ventilatorji
Stropni ventilatorji
Dodatna oprema
Dodatna oprema

Klimatske naprave in ventilatorji

Vedno daljši poletni dnevi prinesejo tudi vedno višje temperature. Ker je v vročih prostorih s slabim zrakom težko opravljati svoje delo kakovostno, je na trgu veliko klimatskih naprav. Poskrbele bodo, da boste to poletje preživeli kar se da produktivno v prijetnih temperaturah znotraj prostorov. Vendar bodite pozorni pri njihovi uporabi! Nikoli ne nastavite prenizke temperature, glede na tisto, ki je v ozračju. Če bo temperaturna razlika prevelika, to lahko povzroči šok za vaše telo, s tem pa škodujete tudi vašemu zdravju.

Širok izbor klimatskih naprav ponuja različne modele in kakovosti glede na njihove tehnične lastnosti. Sprehodite se skozi Merkurjevo ponudbo in izberite ustrezno za vaš dom!

Prednost večine klimatskih naprav je, da opravljajo tako funkcijo hlajenja kot tudi ogrevanja prostora. Zaradi svojega načina delovanja zasedejo zelo malo prostora, napeljavo je možno skriti med stene, sam izgled prostora pa ne skazijo preveč. Vsebujejo prenosni daljinski upravljalnik.

Klimatskim napravam je možno regulirati jakost pihanja zraka (toplega ali hladnega), nekatere pa imajo celo možnost avtomatskega vklopa.

Split modeli so sestavljeni iz zunanjega in notranjega dela, med seboj pa sta povezana z električnimi cevmi in napeljavo za hladilni plin. Zunanji del vsebuje hladilni kompresor ter ventilator z rešetko, notranji del pa omogoča ogrevanje oz. hlajenje prostora.

Želite, ohladiti več različnih prostorov? Odločite se za prenosno klimatsko napravo, katere prednost je prepoznana že v samem imenu – prenosljivost. Oblikovane so tako, da je njihov transport čim enostavnejši, prav tako pa ne zasedejo veliko prostora in imajo tudi vse lastnosti stenskih klim.

Kakšno kakovost klimatske naprave boste izbrali je predvsem odvisno, kako močno želite shladiti vaše prostore – torej od dimenzij prostora in števila ljudi, ki se po navadi nahajajo v njem. Pred nakupom pa se pozanimajte tudi o tem, koliko energije sama klimatska naprava porabi, torej v kateri energijski razred sodi. Poskrbite za ohranjanje okolja, hkrati pa boste tudi vi privarčevali pri stroških.

Če vam trenutno klimatska naprava ne ustreza, je njeno odlično nadomestilo tudi ventilator. Lahko se odločite za namiznega ali stoječega. Sicer prostora ne ohladi tako trajno, kot bi to naredila klima, vendar pa vedno poskrbi za prijetno ozračje, v katerem boste enostavno delali.

Potrebujete dodatno pomoč pri izbiri klimatske naprave? Preverite Merkurjeve nasvete

Are Your Sure?

Exit