Obtočne črpalke

Navojne
Navojne
Prirobnične
Prirobnične
Pribor
Pribor

Obtočne črpalke

Obtočne črpalke se uporabljajo za namakanje, pri stavbni tehniki, splošni industriji, elektrarnah … Delijo se na navojne in prirobnične. Namenjene so za črpanje ogrevalne vode, hladne vode in mešanic voda-glikol brez abrazivnih snovi v ogrevalnih, hladnovodnih in hladilnih sistemih.

Črpalke je možno priklopiti tudi v manjših prostorih, saj so zelo prilagodljive in ustrezajo različnim ogrevalnim sistemom.

Pred nakupom preverite različne modele obtočnih črpalk, saj se med seboj razlikujejo po zmogljivosti, različnih funkcijah in kvaliteti. Izberite za vaš dom najbolj primerno. Nekatere pri nakupu vsebujejo že ustrezna privijala (imenovana holandci), pri določenih modelih, pa je le te potrebno dokupiti. Pri nakupu pazite tudi na energijsko oznako, ki jo črpalka vsebuje.

Črpalke, ki omogočajo visoko učinkovitost, po navadi vsebujejo motor s permanentnim magnetom. So izredno priročne, saj ne zasedejo veliko prostora v hiši.

Obtočne črpalke so lahko opremljene z LED prikazovalnikom, ki stalno prikazuje porabo energije, zaželena pa je tudi funkcija avtomatskega nočnega znižanja, ki vam omogoča zmanjšanje porabe energije na minimum pri kotlih z varčevalno funkcijo. 

Če potrebujete dodatno pomoč pri urejanju ogrevalnega sistema, preverite nasvete Merkurjevih strokovnjakov

Are Your Sure?

Exit