Električne

Filtriraj
225,19 €
Brezplačna dostava
Na zalogi pri dobavitelju
Na zalogi pri dobavitelju Preračunavam datum dostave
Več
77,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
152,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
184,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
176,39 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
210,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
127,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Električne škarje za živo mejo

Za urejanje okolice manjših vrtov in grmičevja so električne škarje za živo mejo odlična izbira. Električne škarje za živo mejo vas bodo zagotovo prepričale s svojimi številnimi značilnostmi:

  • Električne škarje za živo mejo so najlažje in najcenejše izmed vseh vrst škarij za živo mejo.
  • Ker za svoje delovanje potrebujejo dostop do električne vtičnice, so vedno pripravljene za uporabo in ne potrebujejo polnjenja baterij ali rezervoarja za gorivo.
  • Med delovanjem so tihe, zato ne bodo motile vaših sosedov.
  • Zaradi enostavne uporabe so primerne tudi za začetnike.
  • Ne proizvajajo izpušnih plinov.

Katere lastnosti je dobro upoštevati ob nakupu električnih škarij za živo mejo?

Dolžina električnega kabla

Električne škarje za živo mejo so primerne za grmičevja, ki se nahajajo v bližini doma ali električne vtičnice, zato je dolžina električnega kabla zagotovo prvi dejavnik, ki ga morate upoštevati. Pred nakupom preverite, kolikšna je razdalja med živo mejo in virom električne energije. V primeru, da je električni kabel prekratek, pa si lahko pomagate s podaljški in roletami.

Teža električnih škarij za živo mejo

Po teži sodijo električne škarje za živo mejo med najlažje urejevalnike grmičevja in preostalih zunanjih rastlin, zato so tudi tako priljubljena izbira vrtičkarjev. Najpogosteje tehtajo od 2,6 do 4,1 kg.

Moč motorja

V Merkurjevi ponudbi najdete električne škarje za živo mejo z močjo motorja od 420 do 550 W. Izbira ustrezne moči motorja je povsem odvisna od vrste in lastnosti zunanjih rastlin, ki jih želite urejati. Močnejši motor omogoči:

  • Rezanje debelejših vej.
  • Delovanje, ki ga ne ovira pregrevanje motorja ali nenadno ustavljanje med delom.
  • Hitrejše rezanje in oblikovanje žive meje.

Dolžina rezila električnih škarij za živo mejo

Na voljo so električne škarje za živo mejo z rezili, ki so dolgi od 450 do 700 mm. Zaradi enostavne uporabe so najpogostejša izbira vrtičkarjev električne škarje za živo mejo z dolžino rezila 450 mm. Za višje žive meje pa so primernejše električne škarje z daljšimi rezili, saj omogočajo bolj enakomerno urejanje žive meje ter hitreje opravijo delo.

Razmak med rezili

Razmak med rezili odloča kolikšno debelino vej bodo električne škarje za živo mejo sposobne rezati. Pri Merkurju lahko Izbirate med škarjami z razmakom rezil od 16 mm, za tanjše in manjše žive meje, do 34 mm, ki so primerne za urejanje večjih živih mej in grmov.

Ergonomski ročaj

Kljub izredno nizki teži električnih škarij, je ergonomski ročaj dobrodošla lastnost, ki naredi urejanje žive meje prijetnejše.

Varnostna zavora

Električne škarje za živo mejo morajo imeti varnostno zavoro v primeru prerezanja električnega kabla ali katerekoli druge napake.Varnostna zavora v manj kot eni sekundi zaustavi premikanje rezil na škarjah in prepreči hujše poškodbe. Za dodatno varnost pa ne pozabite na uporabo delovne zaščite.

Vzdrževanje električnih škarij za živo mejo

Ker za svoje delovanje ne potrebujejo goriva, je njihovo vzdrževanje izredno enostavno. Vse kar morate občasno preveriti je le ostrina rezil.

Are Your Sure?

Exit