Kosilnice in kose

Ročne kosilnice
Ročne kosilnice
Bencinske kosilnice
Bencinske kosilnice
Električne kosilnice na nitko
Električne kosilnice na nitko
Električne kosilnice
Električne kosilnice
Akumulatorske kosilnice
Akumulatorske kosilnice
Robotske kosilnice
Robotske kosilnice
Akumulatorske kosilnice na nitko
Akumulatorske kosilnice na nitko
Motorne kose
Motorne kose

Najrazličnejše vrste kosilnic

Prava izbira kosilnice je nuja za vse z zelenico ali večjim travnikom. Košnja trave je namreč eno najpomembnejših opravil za vzdrževanje lepe zelenice. Z redno in pogosto košnjo boste poskrbeli za pravilno rast in razraščanje travnih bilk in korenin.

Preden se odločite za nakup kosilnice, preglejte našo ponudbo in najdite kosilnico, ki bo najbolj ustrezala vašim kriterijem.

Katere kosilnice ponujamo v Merkurju?

Za različno oblikovane travne površine so primerne različne kosilnice. Zato smo v Merkurju pripravili pester nabor kosilnic.

Glede na način napajanja imate možnost izbirati med električnimi, akumulatorskimi ali bencinskimi kosilnicami. V ponudbo pa smo vključili tudi ročno kosilnico.

Če potrebujete kosilnico na nitko, pri nas lahko izbirate med akumulatorsko in električno kosilnico z nitko.

Za tiste željne pametnejšega in lažjega zaključka košnje bo primerna katera izmed robotskih kosilnic, pozabili pa nismo niti na motorne kose.

Kako izbrati pravo kosilnico zase?

Pred nakupom kosilnice si odgovorite na potrebna vprašanja in vedeli boste, katera kosilnica je prava izbira za vas. Spodaj navajamo in odgovarjamo na nekaj pomembnih vprašanj.

>> Kakšna je velikost površine? Večja kot je površina, več dela bo. Zato je dobro premisliti o teži vrtne kosilnice, saj je dobro izbrati takšno, ki jo lahko obvladate z lahkoto. Za večjo površino košnje vam bo zagotovo bolj ustrezala kosilnica s širšim rezilom, takšnim čez 100 cm.

>> Gre za odprt ali zaprt teren z ovirami? Morda za teren z naklonom? Kosilnica, ki je najbolj praktična pri košnji strmega terena, je samohodna kosilnica. Olajša vam namreč potiskanje. Za teren z ovirami, naklonom, koti ali za območja okrog dreves so idealne kosilnice na nitko. Z njimi pa je težje kositi večje ravninske površine, saj ne boste dosegli enakomernega učinka.

>> Vam je košnja v napoto in zanjo nimate časa? V tem primeru bi bila prava kosilnica katera izmed robotskih kosilnic, saj bo delo opravila namesto vas.

Da bo vaša trata najlepše urejena pa vam priporočamo nakup rahljalnika trave. Z njim boste trato prezračili in obogatili s hranili ter zrakom.

Preberite tudi Merkurjeve nasvete za vzdrževanje lepe zelenice in nasvete o uporabi in vzdrževanju vrtnih strojev in orodja.

Are Your Sure?

Exit