Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Barve in premazi

OSVEŽITE DOM Z NOVIMI BARVAMI
Dodajte vašim zidnim površinam novo funkcionalnost ali nov sijaj.

Mešalnice barv v Merkurjevih trgovskih centrih

 

Ob nakupu barve v Merkurjevem centru vam brezplačno zmešamo odtenek barve po vašem izboru iz predlagane barvne palete. 

1. Izberite želeni odtenek barve
Pri prodajalcu na oddelku z barvami povejte svoje želje glede odtenkov. Pri izbiri vrste barve vam pomagamo glede na površino, svetlost, namembnost in vlažnost prostora.

2. Opazujte hitro mešanje v nakaj minutah
Sledi takojšnja priprava barve v izbranem odtenku in potrebni količini, ki je določena z velikostjo površine barvanja. Najustreznejši odtenek boste izbirali med 2.000 odtenki z Jubove ali Heliosove barvne karte. Če vam bo pri pleskanju zmanjkalo barve, ne skrbite; le shranite listek na embalaži barve z oznako odtenka in ob vašem ponovnem obisku mešalnice barv boste dobili večjo količino v enakem odtenku.

3. Izberite potreben material
V Merkurju vam nudimo ves material, ki ga boste potrebovali pri pleskanju (brusilniki stene, valjčki, čopiči, obrobe, folije za zaščito …). Dobro opremljeni boste uživali v spreminjanju vašega doma. Odločite se lahko tudi za poživitev sten z okraski v obliki šablon, ki popestrijo predvsem otroške sobe.

 

Oglejte si izgled prostora še pred barvanjem

 

Aplikacija JUB Home painter vam bo olajšala izbiro barvnih odtenkov in tekstur za vaš dom. Za hitro in enostavno vizualizacijo izberite enodružinski, večstanovanjski ali poslovni objekt ter preizkusite različne barvne kombinacije. Ali pa si izberite prostor v interieru ter preverite, kako bi z vašimi najljubšimi barvnimi odtenki prenovili dnevno sobo, kuhinjo, spalnico, otroško sobo kopalnico

 

Aplikacija nudi:

 • možnost barvanja lastnih objektov
 • možnost barvanja tipskih objektov (hiše JUBHome, ter različne prostore za navdih v interierju)
 • možnost primerjanja izdelanih projektov
 • možnost prikaza priljubljenega odtenka po barvni karti JUB Favourite feelings
 • informacije o dostopnosti odtenkov v posameznih materialih za interier/eksterier
 • možnost formiranja »Moje barvne palete« - palete vaših najljubših odtenkov
 • kalkulator porabe.

Želite prepleskati stanovanje, a se vam zdi prezahtevno?

Koristni nasveti

VODIČ: Stenske barve od A do Ž

Vplivi barv so subtilni in izjemni. Kakšno barvo boste izbrali je odvisno od vzdušja, ki ga želite ustvariti, namenu prostora, vašega stila ter želja. V vodiču boste prebrali:

 • Kako se pripraviti na pleskanje?
 • Kako izbrati pravo barvo?
 • Kako pravilno prepleskati steno?
 • Kako sanirati problematične stene?
 • Kakšni so aktualni trendi stenskih barv?

Sanacija vlage po poplavah

S prihodom jeseni, se spremenijo tudi vremenske razmere. Na žalost se vedno ne moremo izogniti velikim količinam dežja ter naraslim rekam. V tem boju velikokrat zmaga moč narave in posledično poplavljena območja.

Za poslopja, ki so bila v času poplav na udaru, je po umiku vode potrebna ustrezna sanacija. Ta uporabnikom zagotavlja kakovostno bivanje v prostorih, brez razvoja škodljivih bakterij, plesni in drugih nevšečnosti.

Kakšen vpliv imajo barve na prostor in ljudi?

S prihodom jeseni, se spremenijo tudi vremenske razmere. Na žalost se vedno ne moremo izogniti velikim količinam dežja ter naraslim rekam. V tem boju velikokrat zmaga moč narave in posledično poplavljena območja.  (Nadaljujte z branjem nasveta)

Kakšen vpliv imajo barve na prostor in ljudi?

S prihodom jeseni, se spremenijo tudi vremenske razmere. Na žalost se vedno ne moremo izogniti velikim količinam dežja ter naraslim rekam. V tem boju velikokrat zmaga moč narave in posledično poplavljena območja. (Nadaljujte z branjem nasveta)

Izberite želene izdelke

Priprava podlage
Priprava podlage
Notranje barve
Notranje barve
Zunanje barve
Zunanje barve
Zaščita lesa
Zaščita lesa
Zaščita kovine
Zaščita kovine
Spreji
Spreji
Laki in olja
Laki in olja
Ostali produkti
Ostali produkti

Barve in premazi

Najhitrejša, najpreprostejša in tudi cenovno najugodnejša prenova prostora je, če se odločimo za novo barvo sten. Lahko jih le prebelite, saj se vsaka stena skozi čas umaže in tako bela ni več bela, pač pa nekoliko posivela. Ali pa spremenite celotno vzdušje prostora in se odločite prav za drugo barvo.

Bi radi še nekoliko reliefnega efekta? Potem se odločite za barve s posebnim efektom, ki v svoji strukturi vsebujejo majhne delce in se med pleskanjem pritrdijo na steno. Tako tudi bela stena ne deluje pusto in z njo lahko dosežete zanimivo vzdušje v prostoru.

Če ne veste kako bi prenovili izbran prostor, potem vam predlagamo, da pregledate naše nasvete o barvah. Tu boste izvedeli marsikatero informacijo, ki je do sedaj niste poznali. Z našimi triki vam želimo olajšati delo ter da bo končni izgled zavidanja vreden. Preverite tudi, kako barve v kopalnici vplivajo na njegov ambient!

Seveda je vsak material potrebno barvati z različno vrsto barve. Zid barvajte z zidnimi barvami, lesene površine z lesenimi, kovine pa z barvami primerne zanje. Le tako boste dosegli čim boljšo obstojnost barve na površini, saj se te barve med seboj razlikujejo v sestavi.

Za gladkost sten uporabite kit, s katerim boste zapolnili različne vdolbine in razpoke v stenah. Tako boste dosegli enoten in raven izgled sten.

Če nočete obarvati lesa in želite ohraniti njegov naravni izgled, potem so za vas odlična izbira laki. Ti les ali druge materiale samo zavarujejo pred prehitrim obrabljanjem, vodo ali rjo. Izberite ustrezno olje ali lak in premažite želeno površino.

Enostavno barvanje površin poteka tudi s spreji. Dandanes jih umetniki uporabljajo tudi namesto temper in z njimi ustvarjajo sprejane slike. Tako da se nikar ne omejujte z uporabo najrazličnejših pripomočkov.

Are Your Sure?

Exit