Ekološka tehnologija

Čistilne naprave
Čistilne naprave
Greznice
Greznice
Rezervoarji za deževnico
Rezervoarji za deževnico
Rezervoarji za pitno vodo
Rezervoarji za pitno vodo
Dodatna oprema
Dodatna oprema

Ekološka tehnologija

Ekološka ozaveščenost gre z roko v roki s prihranitvijo stroškov. Poleg ločevanja odpadkov lahko v lastnem gospodinjstvu še z drugimi ukrepi pripomorete k varovanju okolja. V Merkurjevi ponudbi spodbujamo inovativne ekološke izdelke in k uporabi spodbujamo tudi vas. Ponujamo rezervoarje za deževnico, rezervoarje za pitno vodo, greznice in čistilne naprave.

Če kupujete čistilno napravo, boste v Merkurju našli manjše naprave za gospodinjstva s 4-6 osebami, pa tudi večje čistilne naprave, ki so primerne za stanovanjske bloke in enote. Čistilne naprave čistijo odpadno vodo iz gospodinjstev, njihove konstrukcije pa omogočajo globoke vkope in dobro vzdržljivost pri visokih podtalnih vodah. Čistilne naprave lahko enostavno vgradite, pri delovanju pa ne porabijo veliko elektrike ter ne povzročajo hrupa.

Če želite privarčevati vodo, to storite na račun zbiranja deževnice z rezervoarjem za zbiranje deževnice. Cisterne lahko zakopljete v zemljo, primerne pa so tudi za gospodinjstva brez vodovoda. V njih lahko poleg deževnice shranjujemo tudi pitno ali izvirsko vodo. Z zbiralniki boste zmanjšali porabo vode iz vodovoda in privarčevali pri stroških komunalnih storitev. Če uporabljate rezervoarje deževnice, si boste nabrali lastno zalogo vode za zalivanje v sušnih mesecih.

Z uporabo zbiralnikov vode boste prispevali k varovanju okolja, saj boste zmanjšali porabo pitne vode. Rezervoarji so primerni za shranjevanje vode in živili, izdelani pa so iz ekološko razgradljivih materialov. Z zbrano deževnico in odpadnimi vodami lahko privarčujete tudi do polovico potreb po pitni vodi, primerna pa je za pranje avtomobilov, oblačil, zalivanje vrtov in splakovanje stranišč.

V ponudbi so na voljo tudi greznice, ki so namenjene za fekalne odpadne vode, uporabljate pa jih pri novogradnjah oz. prilagoditvah obstoječih zgradb.

Za ekološko ozaveščena gospodinjstva ne pozabite na dodatno opremo, ki bo olajšala uporabo okoljevarstvenih naprav – rezervoarjev, čistilnih naprav in greznic. V Merkurjevi ponudbi so jaški, vrtni kompleti in filtri.

Če potrebujete dodatno pomoč pri odločitvi o ekološki tehnologiji, preberite Merkurjeve nasvete

Are Your Sure?

Exit