Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Zavarovanja

ZAVAROVANJE NAPRAV

Nesreča nikoli ne počiva. Nezgoda tudi ne. Zato odkrijte vse o zavarovanju svojih naprav.

Prostostoječa, ali stenska električna polnilnica, primerna tudi za javno uporabo

Rešitev v obliki stenske polnilne postaje

KATERE IZDELKE LAHKO ZAVARUJETE?

BELA TEHNIKA

RAČUNALNIKI

TELEFONI

TELEVIZORJI

SKIROJI

VRTNO ORODJE

VSE O ZAVAROVANJU NAPRAV

Izberite eno izmed zavarovanj naprav in se izognite dodatnim stroškom, ki lahko nastanejo zaradi poškodbe, odtujitve naprave izdelka ali napake proizvajalca. Zavarovanja je trenutno mogoče skleniti v posameznih trgovskih centrih, kmalu pa bodo na voljo v vseh.

Zavarovanje velja na območju celega sveta, medtem ko se vse storitve iz naslova zavarovanja in popravil izvajajo izključno v Sloveniji. Izjema je Asistenca prevoznih sredstev, ki velja v Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

Izberite eno izmed zavarovanj naprav in se izognite dodatnim stroškom, ki lahko nastanejo zaradi poškodbe, odtujitve naprave izdelka ali napake proizvajalca. Zavarovanja naprav lahko sklenete za nove naprave v vsakem MERKURjevem trgovskem centru.

Zavarovanje velja na območju celega sveta, medtem ko se vse storitve iz naslova zavarovanja in popravil izvajajo izključno v Sloveniji. Izjema je Asistenca prevoznih sredstev, ki velja v Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

Kasko zavarovanje krije vsako poškodovanje ali uničenje naprave ter odtujitev kot posledico vlomske tatvine ali ropa, pri tem pa veljajo tudi nekatere izključitve, ki so navedene v splošnih pogojih.

Velja za naprave skupin 1 (bela tehnika), 2 (televizorji) in 3 (elektronske naprave). Zavarovanje velja 3 ali 5 let od nakupa naprave.

Zavarovanje poleg poškodovanja ali uničenja naprave krije tudi odtujitev in stroške nepooblaščene uporabe, če je naprava odtujena z vlomsko tatvino ali ropom. Kriti so stroški klicev in drugih telekomunikacijskih storitev, ki so nastali v 24 urah po nastanku zavarovalnega primera, do višine 500 € vključno z davkom.

Velja za naprave skupine 4 (mobilne naprave). Zavarovanje velja 1 ali 2 leti od nakupa naprave.

Zavarovanje podaljšanega jamstva krije strošek odprave napak po preteku proizvajalčeve garancije, če naprava ne deluje brezhibno oziroma nima lastnosti, ki bi jih morala imeti. Kritje velja, če je vzrok napake v izdelavi, materialu, obliki, izračunu, servisiranju ali sestavljanju naprave pri proizvajalcu. Velja za naprave skupin 1, 2, 3, 5 in 6.

Zavarovanje velja do 7 let od nakupa, glede na skupino, v katero se naprava uvršča:

 • skupina 1 (bela tehnika): 5 ali 7 let (vrednost naprave se ne znižuje - amortizacija se ne upošteva);
 • skupina 2 (televizorji): 5 ali 7 let;
 • skupina 3 (elektronske naprave): 4 ali 7 let;
 • skupina 5 (prevozna sredstva): 3 leta;
 • skupina 6 (vrtno orodje): 3 leta.
 • Zavarovanje podaljšanega jamstva za 7 let se lahko sklene samo, če ima naprava najmanj 4 leta (skupina 3) oz. 5 let (skupina 1 in 2) proizvajalčeve garancije.

Dodatno zavarovanje za naprave skupine 5 (prevozna sredstva). Krije tri zavarovalne primere na leto. Zavarovanje vključuje kritje stroškov asistenčnih storitev:

 • pomoči doma in na cesti;
 • prevoza zavarovanca in prevoznega sredstva;
 • nastanitve v hotelu;
 • informacij o načinu odpravljanja posledic dogodka.

Velja 3 leta od nakupa naprave. Velja na območju Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske.

RAZLIČNA ZAVAROVANJA ZA RAZLIČNE SKUPINE NAPRAV

SKUPINA 1 - BELA TEHNIKA

Pralni stroji, sušilni stroji, pralno-sušilni stroji, hladilniki, zamrzovalniki, vinske vitrine, kuhalne plošče, štedilniki, vgradne pečice (razen mikrovalovnih), kuhinjske nape in pomivalni stroji.

AMORTIZACIJA
Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost naprave zniža za 2 % cene nove naprave.
Amortizacija se ne obračuna za izdelke z zavarovanjem podaljšanega jamstva.


SKUPINA 2 - TELEVIZORJI

AMORTIZACIJA
Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost naprave zniža za 2 % cene nove naprave.


SKUPINA 3 - ELEKTRONSKE NAPRAVE

Namizni in prenosni računalniki, tablični računalniki, tablični in prenosni računalniki v enem, strežniki, tiskalniki, optični čitalniki, monitorji, projektorji, dodatki za projektorje, mrežna oprema (usmerjevalniki, dostopne točke, mrežna stikala ipd.), tipkovnice, računalniške miške, pisala (za tablične računalnike, 3D), zunanji prenosni diski in optični pogoni, USB ključki, USB razdelilniki, spominske kartice, čitalci spominskih kartic, žepni kalkulatorji, fotoaparati, kamere, navigacijske naprave, mali gospodinjski aparati (kuhinjski mešalniki, kavni aparati, ipd.), mikrovalovne pečice (tudi vgradne), mini pečice, sesalniki, likalniki, aparati za nego zob, ženski urejevalniki, moški urejevalniki, aparati za masažo, osebne tehtnice, digitalni termometri, naprave za merjenje tlaka, avdio-video predvajalniki in snemalniki, zvočniki, ojačevalci, mikrofoni, slušalke, stabilizacijske palice za mobilne telefone, daljinski upravljalniki, TV komunikatorji, digitalni pretvorniki, satelitski sprejemniki, antenske naprave, avtomatični telefonski odzivniki, telefonske centrale, stacionarni telefonski aparati (tudi brezžični), pametne ure, igralne konzole in dodatki, VR očala, klime, grelniki, vlažilniki, razvlaževalniki, ventilatorji, naprave za pametni dom, vremenske postaje in toplotne črpalke.

AMORTIZACIJA
Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost naprave zniža za 2 % cene nove naprave.


SKUPINA 4 - MOBILNI TELEFONI

AMORTIZACIJA
Prvih 6 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka zniža za 3 % cene novega izdelka.


SKUPINA 5 - PREVOZNA SREDSTVA

Električna kolesa, električni skiroji in električna dvokolesa/rolke, ki jih poganja zavarovanec z lastno močjo oziroma imajo električen ali drug pogon, s katerim lahko dosežejo najvišjo hitrost 25 km/h in niso vozila po zakonu, ki ureja motorna vozila.

AMORTIZACIJA
Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost naprave zniža za 2 % cene nove naprave.


SKUPINA 6 - VRTNO ORODJE

Akumulatorske škarje, škarje za živo mejo, drobilniki vej, puhalniki in sesalniki listja, vrtne kosilnice, kosilnice na nitko, vrtni traktorji za košnjo trave, rahljalniki zelenic, motokultivatorji, prekopalniki in snežne freze pri katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h ter masa ne presega 550 kg, vrtalna kladiva, vijačniki, žage in brusilniki.

AMORTIZACIJA
Prvih 12 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka naprave zniža za 2 % cene novea izdelka naprave.

ZAVAROVALNE PREMIJE

Kasko zavarovanje, kasko zavarovanje s kritjem nepooblaščene uporabe, asistenca, podaljšano jamstvo.

Veljavne splošne pogoje za zavarovanje naprav lahko preverite tukaj. Vse informacije o zavarovalnem produktu pa tukaj.

GLAVNE LASTNOSTI IN PREDNOSTI GlowBox:

 • Avtomatsko prilagodljiva moč polnjenja preko DLM modula (2,3 – 22kW).
 • Slovenski razvoj in proizvod.
 • Slovenske varovalne komponente.
 • Primerna za vgradnjo v notranjosti ali zunanjosti objekta (IP54).
 • Možnost avtorizacije RFID (drugačen model, ki ima že vgrajen RFID čitalnik).
  2 letna garancija z možnostjo podaljšanja na 5 let

GLAVNE LASTNOSTI IN PREDNOSTI GoBox:
 

 • Ročno prilagodljiva moč polnjenja (1,3-11kW)
 • Zaščita IP67
 • Lahka in prenosna
 • Vključen adapter iz 3F v 1F.

KJE PRIJAVITE ŠKODO IN KAJ MORATE PREDLOŽITI?

Škodo lahko prijavite na Zavarovalnico Triglav preko klicnega centra ZT na brezplačni telefonski številki 080 555 555 ali preko spletnega obrazca za prijavo škod. Ob prijavi škode morate predložiti:

1. Številko potrdila o zavarovalnem jamstvu.

2. Osnovne podatke: osebni podatki, datum nastanka škode, opis škodnega dogodka, stanje naprave in kontaktni podatki za prevzem naprave.

ZAVAROVANA NAPRAVA KOT DARILO

Zavarovanje naprav je prenosljivo, saj je vezano le na napravo. Kadar želite napravo podariti kot darilo, je zato treba le priložiti potrdilo o zavarovalnem jamstvu, s katerim bo lahko novi lastnik naprave uveljavljal morebitno škodo.             

Še nimate sončne elektrarne? 

Oglejte si tudi našo ponudbo sončnih elektrarn in si zagotovite preskrbljenost z lastnim, obnovljivim virom električne energije!

V primeru odločitve za sočasno namestitev sončne elektrarne skupaj z baterijskim hranilnikom vam bodo naši strokovnjaki pomagali pri načrtovanju optimalne rešitve tako, da bo zadoščeno vašim potrebam po oskrbi z električno energijo ter, da se vam bo naložba povrnila v kar seda najkrajšem času!

ZNIŽAJTE STROŠKE ZA ENERGIJO ŽE DANES!

Izpolnite spletni obrazec in pridobite informativno ponudbo.

Svoje povpraševanje lahko oddate tudi po telefonu:

080 8801

Ponudnik dobave izdelkov in organizacije storitev montaž je MERKUR energija d.o.o.

ZNIŽAJTE STROŠKE ZA ENERGIJO ŽE DANES!

Izpolnite spletni obrazec in pridobite informativno ponudbo.

Svoje povpraševanje lahko oddate tudi po telefonu:

080 8801

NEPOVRATNA SREDSTVA IN UGODNE
MOŽNOSTI FINANCIRANJA

Ugodno financiranje na obroke

Za nakup Merkurjeve sončne elektrarne vam omogočamo različne oblike obročnega odplačevanja z nizko obrestno mero in ročnostjo odplačila vse do 20 let!

Pri tem vse kar je le možno uredimo za vas na enem mestu!

Subvencije Eko sklada

Eko sklad je z dnem  4. 3. 2022 zaključil Javni poziv za pridobitev nepovratne finančne spodbude za izgradnjo samooskrbnih sončnih elektrarn, 25. 3. 2022 pa še Javni poziv za pridobitev nepovratne finančne spodbude za vgradnjo toplotnih črpalk za ogrevanje. Trenutno ni znano, kdaj bo objavljen naslednji razpis in kakšen bo.

Več informacij lahko pridobite na spletni strani Eko sklada.


Ostale koristne informacije

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov