Žarnice in sijalke

Žarnice z žarilno nitko
Žarnice z žarilno nitko
Halogenske žarnice
Halogenske žarnice
Varčne žarnice
Varčne žarnice
Led sijalke
Led sijalke
Fluorescenčne cevi
Fluorescenčne cevi
Ostalo
Ostalo

Žarnice in sijalke

Opremite svoj dom z ustreznimi žarnicami in sijalkami. Si predstavljate kako bi bilo, če v stanovanju ne bi imeli prav nobene luči? Predvsem zjutraj in proti večeru, bi bilo to prav mučno, saj bi težko videli kaj.

Če izberete ustrezne žarnice, boste s tem naredili tudi veliko za vaš vid, saj ni priporočljivo, da na primer berete pri slabi in šibki svetlobi.

Žarnice pa nimajo samo funkcije osvetlitve, ampak z njimi prostor lahko zelo popestrite – izberete lahko obarvano žarnico, za posebne priložnosti, pa so te lahko vrtljive in z različnimi vzorci.

Vsako svetilo potrebuje sebi primerno žarnico in zato zanj ni primerna vsaka žarnica. Zato bodite pri izbiri žarnice pozorni. Pomembno je, kakšno žarnico boste izbrali – ta mora imeti ustrezni navoj in napetost. Ne spreglejte pa tudi svetlobne jakosti, saj bodo nekatere svetile močneje, druge pa šibkeje. Le tako boste prostoru omogočili ustrezno svetlobo. Pri izbiri žarnice pa je pomemben tudi ekološki vidik, zato izberite naravi prijazno.

Žarnice se med seboj razlikujejo glede na model. Vedno bolj so v gospodinjstvih prisotne varčne žarnice, ki naj bi bile okolju najbolj prijazne. Klasične in najbolj poznane žarnice imajo žarilno nitko ter so primerne za skoraj vsako uporabo. Poznamo tudi halogenske žarnice, ki omogočajo visok izkoristek energije, odločite pa se lahko tudi za fluorescenčne cevi ali neonske cevi ter led žarnice.

Preglejte še naše nasvete, kjer boste izvedeli marsikaj o prihranku energije in ustreznih žarnicah.

Are Your Sure?

Exit