Pritrdilna tehnika

Pritrdila za lahke obremenitve
Pritrdila za lahke obremenitve
Pritrdila za težke obremenitve
Pritrdila za težke obremenitve
Posebna pritrdila
Posebna pritrdila
Kemična pritrdila
Kemična pritrdila

Pritrdilna tehnika

Želite na steno pritrditi visečo kuhinjsko omarico in vas je strah, da čez čas ne bo več stabilno pritrjena zaradi težke obremenitve številnih krožnikov? Ne skrbite! Ker je veliko domačih mojstrov, ki se srečajo s številnimi preprekami pri svojem delu, smo za vas zbrali številne nasvete o mojstrskih opravilih. Preglejte kateri nasvet bo odgovoril na vaše vprašanje in se naučite nekaj novega!

Za pritrjevanje najrazličnejših predmetov na steno pa so ustrezni elementi pritrdilne tehnike. Te se delijo na pritrdila za lahke obremenitve, za težke obremenitve, posebna, kemična in ostala. Kakšno pritrdilo boste izbrali pa je seveda odvisno od predmeta, ki ga želite obesiti.

Da se boste izognili postrani izvrtanim ali prevelikim luknjam, okrušenemu zidu okoli lukenj in še drugim težavam, uporabite ustrezen akumulatorski (vrtalni) vijačnik, občasno pa za to opravilo lahko uporabite tudi vrtalnik.

Pritrdila za lahko obremenitve so sestavljena iz zidnega vložka, ki je plastičen, in vijaka. Že sama delitev pove, da takšen način pritrdila prenese lažje obremenitve, torej kakšne slike in druge lažje predmete.

Za težje obremenitve pa se uporabljajo zatezna sidra, ki so kovinske sestave. Njihova moč je večja, zato lahko prenesejo večjo težo, kot so kakšne kuhinjske omarice, ki bodo kasneje močno obložene.

Odločite se lahko tudi za posebna pritrdila ali pa kemična – zanje boste potrebovali kartušo, ki bo vijak močno pritrdila v zidu.

Med posebnimi pritrdili boste našli natezne vijake in spone različnih dimenzij.

Are Your Sure?

Exit