Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:
loader
10 % za nakup nad 40 € <br>od 21. do 25. 6. 2024

Pritrdilna tehnika

Nasveti

Želite na steno pritrditi visečo kuhinjsko omarico in vas je strah, da čez čas ne bo več stabilno pritrjena zaradi težke obremenitve številnih krožnikov? Ne skrbite! Ker je veliko domačih mojstrov, ki se srečajo s številnimi preprekami pri svojem delu, smo za vas zbrali &scaro... Več

Pritrdilna tehnika

Želite na steno pritrditi visečo kuhinjsko omarico in vas je strah, da čez čas ne bo več stabilno pritrjena zaradi težke obremenitve številnih krožnikov? Ne skrbite! Ker je veliko domačih mojstrov, ki se srečajo s številnimi preprekami pri svojem delu, smo za vas zbrali številne nasvete o mojstrskih opravilih. Preglejte kateri nasvet bo odgovoril na vaše vprašanje in se naučite nekaj novega!

Za pritrjevanje najrazličnejših predmetov na steno pa so ustrezni elementi pritrdilne tehnike. Te se delijo na pritrdila za lahke obremenitve, za težke obremenitve, posebna, kemična in ostala. Kakšno pritrdilo boste izbrali pa je seveda odvisno od predmeta, ki ga želite obesiti.

Da se boste izognili postrani izvrtanim ali prevelikim luknjam, okrušenemu zidu okoli lukenj in še drugim težavam, uporabite ustrezen akumulatorski (vrtalni) vijačnik, občasno pa za to opravilo lahko uporabite tudi vrtalnik.

Pritrdila za lahko obremenitve so sestavljena iz zidnega vložka, ki je plastičen, in vijaka. Že sama delitev pove, da takšen način pritrdila prenese lažje obremenitve, torej kakšne slike in druge lažje predmete.

Za težje obremenitve pa se uporabljajo zatezna sidra, ki so kovinske sestave. Njihova moč je večja, zato lahko prenesejo večjo težo, kot so kakšne kuhinjske omarice, ki bodo kasneje močno obložene.

Odločite se lahko tudi za posebna pritrdila ali pa kemična – zanje boste potrebovali kartušo, ki bo vijak močno pritrdila v zidu.

Med posebnimi pritrdili boste našli natezne vijake in spone različnih dimenzij.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja