Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Solarni paneli

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Solarni panel, znan tudi kot fotovoltaični modul, je naprava, ki pretvarja sončno svetlobo v električno energijo. Glavna sestavina solarnega panela so fotovoltaične celice, ki so sestavljene iz polprevodniških materialov, običajno silicija. Ko sončna svetloba... Več

Solarni paneli 

Solarni panel, znan tudi kot fotovoltaični modul, je naprava, ki pretvarja sončno svetlobo v električno energijo. Glavna sestavina solarnega panela so fotovoltaične celice, ki so sestavljene iz polprevodniških materialov, običajno silicija. Ko sončna svetloba zadene fotovoltaične celice, sproži proces, imenovan fotovoltaika, v katerem se sončna energija pretvori v električno energijo.

Vsak solarni panel je sestavljen iz več fotovoltaičnih celic, povezanih med seboj in vgrajenih v podporno strukturo. Te celice so običajno nameščene med dvema slojema zaščitnega stekla ali plastike, ki ščitita celice pred vremenskimi vplivi ter omogočata prehod sončne svetlobe. Solarni paneli so običajno povezani v solarno elektrarno ali sistem, da proizvajajo večjo količino električne energije.

Solarni paneli so lahko nameščeni na strehah stavb, na tleh ali na drugih strukturah, ki omogočajo izpostavljenost sončni svetlobi. So ključna tehnologija za proizvodnjo obnovljive energije in so vse bolj priljubljeni zaradi svoje čiste, obnovljive narave ter sposobnosti zmanjšanja odvisnosti od fosilnih goriv in emisij toplogrednih plinov.

Poznamo pa tudi prenosne solarne panele

Ste radi v naravi, sredi ničesar, se podate na pot z avtodomom, ali šotorom pa bi bili radi vseeno v stiku z zunanjim svetom..... ne glede na to kje ste in kam greste, ima EcoFlow odporne prenosne sončne celice na vse vremenske vplive, ki ustrezajo vašim potrebam. Narejena iz lahkega, dolgotrajnega monokristalnega silicija za še večjo absorpcijo energije, samo povežite se s svojim solarnim generatorjem EcoFlow in napajajte svoje vsakodnevne naprave, kjer koli že ste.

Kako delujejo prenosni solarni paneli?

Solarni paneli EcoFlow so narejeni iz črnih monokristalnih silicijevih celic z visoko učinkovitostjo pretvorbe, kar pomeni, da proizvedejo več kilovatnih ur energije kot alternative. Zložljiva oblikovalska plošča se zloži, da vam zagotovi večjo površino, boljšo za oblačno vreme in šibko svetlobo.

Solarni paneli absorbirajo sončne žarke in zbirajo energijo v celicah.

Sončni panelli morajo biti priključeni na prenosni baterijski generator ali prenosni baterijski hranilnik, da se energija pretvori v elektriko, s katero lahko nato napaja vaše naprave.

Montaža in shranjevanje solarnih panelov

Pravilna montaža in ustrezno shranjevanje solarnih panelov sta ključna za zagotavljanje učinkovitega delovanja in dolgoročne trajnosti sončne elektrarne.

  • Pred montažo solarnih panelov je pomembno izbrati primerno lokacijo, ki je izpostavljena soncu čez večji del dneva. To zagotavlja optimalno izkoriščanje sončne energije.
  • Površino, na katero bodo nameščeni paneli, je treba pripraviti tako, da je ravna in trdna. Odstranitev ovir, kot so drevesa ali stavbe, ki bi lahko povzročile senco, je prav tako pomembna.
  • Na pripravljeno površino se pritrdijo nosilci ali stojala za panele. Ti nosilci morajo biti trdno pritrjeni na podlago in ustrezno postavljeni, da omogočajo optimalen kot nagiba panelov glede na sonce.
  • Ko so nosilci pripravljeni, se solarni paneli pritrdijo nanje. Paneli se običajno pritrdijo s pomočjo vijakov ali drugega pritrjevalnega materiala, pri čemer je pomembno zagotoviti varno in stabilno namestitev.
  • Po namestitvi panelov je treba izvesti povezavo med paneli, inverterjem (ki pretvarja enosmerno sončno energijo v izmenično električno energijo) in električnim sistemom doma ali omrežjem.

Kar zadeva shranjevanje solarnih panelov, je pomembno zagotoviti, da so pravilno zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kot so vremenski pogoji, umazanija in morebitne poškodbe. 

  •  Če so paneli shranjeni za daljše obdobje pred montažo, je priporočljivo, da ostanejo v originalni embalaži, da se zaščitijo pred prahom, vlago in morebitnimi poškodbami.
  • Paneli naj bodo shranjeni na suhem mestu, ki je zaščiteno pred neposrednim sončnim sevanjem in vetrovi. Primerno je tudi zagotoviti varnostno zaščito, da preprečimo morebitne kraje ali vandalizem.
  • Če paneli ostanejo shranjeni dalj časa, je pomembno, da jih redno pregledujemo in čistimo ter zagotovimo, da ohranjajo svojo funkcionalnost.
Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja