Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Družbena odgovornost

Druzbena odgovornostDruzbena odgovornost

V Merkurju skrbimo, da vsakodnevno poslovanje naše družbe gradimo na družbeno odgovornih vrednotah in delovanjem tako v naravnem kot širšem družbenem okolju. V Merkurju smo v okolje v katerem poslujemo vnesli številne pozitivne novosti in spremembe ter vidno vplivali na samo podobo in življenje za boljši jutri.

Investiramo v tehnologije prihodnosti

Zeleni trgovski center prihodnosti

Trgovski center MERKUR Kranj Primskovo se ponaša z nazivom "zeleni trgovski center prihodnosti. V tem centru smo namreč skupaj z Gorenjskimi elektrarnami izvedli vrsto projektov, ki vodijo v energetsko učinkovitost in izrabo obnovljivih virov energije. Gre za prvi tovrstni primer spodbujanja samooskrbe in učinkovite rabe energije v Sloveniji, s katerim kažemo zgled, kako omogočiti ustvarjanje prihrankov in zmanjševanje okolju škodljivih izpustov. Na strehi trgovskega centra že od leta 2012 deluje sončna elektrarna, tako da je vsa proizvedena elektrika namenjena neposredno za potrebe centra. To omogoča 60 % samooskrbo z zeleno električno energijo. Preostalih 40 % pa je zagotovljenih iz bližnjih hidroelektrarn Gorenjskih elektrarn. Že nekaj let je prenovljena tudi razsvetljava centra, s tem smo zmanjšali izpuste toplogrednih plinov za 164 ton letno.

Sončne celice na trgovskem centru Merkur PrimskovoSončne celice na trgovskem centru Merkur Primskovo
Več o projektu

Zeleno usmeritev izkazujemo tudi z našo ponudbo, v okviru katere kupcem omogočamo celostno energetsko prenovo doma, nakup in vgradnjo toplotnih črpalk, energetskih sijalk in številnih drugih okolju prijaznih rešitev za sobivanje z naravo. Kot vodilni slovenski trgovec imamo odgovornost, da s svojo ponudbo prisluhnemo potrebam kupcev in v ponudbo vključujemo inovativne izdelke, s posluhom za trajnostno bivanje, ter izdelke slovenskih dobaviteljev.

Električna polnilnica in sodelovanje pri projektu souporabe električnih vozil

Pred trgovskim centrom deluje tudi polnilnica za električna vozila s štirimi parkirnimi mesti. Polnilna postaja omogoča kar 80-odstotno polnjenje električnega vozila v pol ure. Polnjenje je možno s kartico, ki je brezplačno na voljo za izposojo na informacijskem pultu trgovskega centra.

Ob trgovskem centru MERKUR Kranj Primskovo je tudi lokacija Avant2Go. Gre za souporabo električnih vozil oz. »car sharing«, ki je namenjena kratkotrajnejšemu najemu vozil za opravljanje krajših razdalj. Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah.

Električna polnilnicaElektrična polnilnica
Car sharingCar sharing

Podpiramo športnike

Podpiramo Gimnastično zvezo Slovenije

V začetku leta 2020 smo postali ponosni sponzor Gimnastične zveze Slovenije. 

Štefan HadalinŠtefan Hadalin
Štefan HadalinŠtefan Hadalin

Merkur trgovina novi generalni pokrovitelj: odslej Odbojkarski klub Merkur Maribor

Postali smo sponzor vrhunskemu alpskemu smučarju Štefanu Hadalinu

V jeseni 2019 smo postali ponosni sponzor alpskemu smučarju Štefanu Hadalinu, tako da bomo letos še bolj navijali in podpirali naš nacionalni šport.

Štefan HadalinŠtefan Hadalin
Štefan HadalinŠtefan Hadalin

Pridružili smo se več kot 2000 tekačem in podprli Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja

Bila je lepa in topla sobota, ko se je naša ekipa udeležila 3.teka za Kranj- memoriala Vincenca Drakslerja in se odlično odrezala z zmagovalnimi rezultati. Bravo ekipa!

tek za Kranjtek za Kranj
tek za Kranjtek za Kranj

Bili smo sponzor 57. in 58. Pokala Vitranc

Pokal Vitranc je v več kot petdesetih letih za Slovence postal pomemben dogodek, ki vsako leto gosti mednarodne smučarske velemojstre. Najboljši smučarji bodo v Podkorenu tekmovali 4. in 5. marca.

Pokal Vitranc je več kot le šport. Je tudi druženje in zabava. Ponosni smo, da bo tudi z našo pomočjo vzdušje spet neverjetno, navijači glasni, proga odlična. Vrhunec zabavnega dela smučarskega praznika bo v soboto, 4. marca, s programom namenjenem vsem generacijam in ljubiteljem različnih glasbenih zvrsti.

Najpomembneje pa je, da se tudi zaradi Pokala Vitranc pri nas še vedno aktivno trenira alpsko smučanje, da mladina lahko uživa v tem lepem športu in da se vzgaja vedno nove smučarje.

Pokal VitrancPokal Vitranc

Sponzorirali smo slovensko hokejsko reprezentanco

V letu 2016 in 2017 smo bili ponosni sponzor slovenske hokejske reprezentance, ki se je z izjemnimi igrami že drugič zapored uvrstila na zimske olimpijske igre. S podporo smo želeli pozitivno vplivati na zavedanje družbe o koristnosti športa na naša življenja in izboljšati pogoje za kakovostne treninge naših hokejistov.

Hokejska reprezentancaHokejska reprezentanca
Hokejska reprezentancaHokejska reprezentanca

Dobrodelnost

Z donacijo Botrstvu v pomoč mladim pri šolanju na daljavo v času epidemije

»S pomočjo donacije 18 rabljenih računalnikov za otroke socialno ogroženih družin, želimo v podjetju Merkur pomagati tistim mladim, ki v tem času zaradi epidemije korona virusa najbolj potrebujejo pripomočke za izvajanje šole na daljavo, do katerih sicer sami ne bi mogli, zato verjamemo, da smo kot družbeno odgovorno podjetje prepoznali potrebe in pomagali tam, kjer v tem trenutku zmoremo,« je povedal generalni direktor  Merkur trgovina, d.o.o. Blaž Pesjak.


Zbiramo stare aparate za otroški nasmeh

Otroci so naše bogastvo in temelj, na katerem se bo naša družba tudi v prihodnje razvijala. Največ, kar jim lahko podarimo, je čisto okolje in posledično zdravje. K temu pripomore tudi pravilno ločevanje odpadkov, še posebno nevarnih, kamor spadajo tudi stari aparati, sijalke in baterije. Akcija poteka pod okriljem organizatorja, družbe ZEOS d.o.o. v sklopu projekta "Life Gospodarjenje z e-odpadki" in v sodelovanju s štirimi večjimi trgovci električne in elektronske opreme v Sloveniji. Med njimi je tudi družba Merkur.

V prvem polletju 2018, vseslovenske zbiralne akcije z naslovom "Stari aparati za otroški smeh", so v družbi ZEOS, d.o.o., zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588,00 EUR za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato še vedno pozivamo, da se akciji pridružite.

Stari aparati za otroški nasmehStari aparati za otroški nasmeh
Več o projektu

V akciji gre za zbiranje starih aparatov za otroški smeh, ki ga bolnim otrokom in drugim bolnikom pričarajo bolnišnični klovni iz Društva Rdeči noski.

Ocenjuje se, da se bo v enem letu na ta način zbralo vsaj 10.000 EUR. Na spletni strani projekta www.otroskismeh.si so pripravili tudi poseben števec, ki bo sproti prikazoval zbrano količino. Šteje vsak stari aparat, sijalka ali baterija, zato pozivamo vse, da se k akciji pridružijo.

»Sodelovanje pri tej akciji bo omogočalo dvoje – ohranjanje rednih programov obiskov otrok v bolnišnicah po Sloveniji in razvoj ter nadgradnjo teh programov. Klovni s svojimi obiski spreminjajo vzdušje v bolnišnici. Vpliv tega je čutiti pred njihovim obiskom in tudi še dolgo po tem, ko odidejo. Stalnost njihovih obiskov daje otrokom občutek varnosti, zaupanja in trdnosti.« je na dogodku povedala Eva Škofič Maurer, ambasadorka Društva Rdeči noski in dodala, da so v društvu sodelovanje v akciji z veseljem sprejeli tudi zato, ker se zavedajo močnih vplivov nepravilnega ravnanja z odpadki na okolje, ki posledično vpliva tudi na zdravje ljudi.

Z donacijo Društvu Rdeči noski želimo motivirati potrošnike k večji oddaji njihovih starih aparatov prav v zelene kote, saj so to potrošniku prijazna mesta za oddajo starih aparatov.

Na dogodku o potrditvi sodelovanja so se zbrali organizator akcije družba ZEOS, d.o.o., prejemnik donacije Društvo Rdeči noski in predstavniki vseh štirih tehničnih trgovcev. Podpisali so posebne pristopne listine, s katerimi so se zavezali, da bodo po svojih najboljših močeh skrbeli za dobro izpeljano akcijo. Merkur trgovino d.d. je zastopal vodja carinskega poslovanja, ekologije in tehnične dokumentacije g. Andrej Vodenik.


Urejamo šolo in šolske okoliše

Projekt za lepšo šolo

Merkur od leta 2016 z donacijami osnovnim šolam, izbranim na natečaju, pomaga izvesti ustvarjalne projekte, s katerimi mladi mojstri polepšajo svojo šolo oziroma šolsko okolico. S projektom želimo vzpodbuditi osnovnošolske otroke, da zaupajo svojemu ustvarjalnemu duhu, prebudijo mojstra v sebi na področju, ki jim je najbližje, in na ta način izboljšajo okolje v katerem se izobražujejo.

V jesenskem delu se otroci lotevajo različnih ustvarjalnih projektov, spomladanski pa je osredotočen na urejanje šolskih vrtov. Merkur bo v šolskem letu 1017/2018 30 izbranim šolam doniral material iz svojega prodajnega programa, ki ga bodo spretni mali ustvarjalci uporabili pri izvedbi svojih projektov.

Za lepšo šoloZa lepšo šolo

Podari košček božiča

V letu 2017, 2018, 2019 smo izpeljali zdaj že tradicionalno dobrodelno akcijo z naslovom Podari košček božiča. Tako kot v preteklih letih smo od vsake prodane božične zvezde namenili 10 centov v sklad Za lepšo šolo in tako prispevali še dodatna sredstva za urejanje šol in njihovih okolic.

Podari košček božičaPodari košček božiča
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01