Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Družbena odgovornost

Navigacija
Druzbena odgovornost

V Merkurju skrbimo, da vsakodnevno poslovanje naše družbe gradimo na družbeno odgovornih vrednotah in delovanjem tako v naravnem kot širšem družbenem okolju. V Merkurju smo v okolje v katerem poslujemo vnesli številne pozitivne novosti in spremembe ter vidno vplivali na samo podobo in življenje za boljši jutri.


Ekologija

Zbiramo stare aparate za otroški nasmeh

Otroci so naše bogastvo in temelj, na katerem se bo naša družba tudi v prihodnje razvijala. Največ, kar jim lahko podarimo, je čisto okolje in posledično zdravje. K temu pripomore tudi pravilno ločevanje odpadkov, še posebno nevarnih, kamor spadajo tudi stari aparati, sijalke in baterije. Akcija poteka pod okriljem organizatorja, družbe ZEOS d.o.o. v sklopu projekta "Life Gospodarjenje z e-odpadki" in v sodelovanju s štirimi večjimi trgovci električne in elektronske opreme v Sloveniji. Med njimi je tudi družba Merkur.

V prvem polletju 2018, vseslovenske zbiralne akcije z naslovom "Stari aparati za otroški smeh", so v družbi ZEOS, d.o.o., zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588,00 EUR za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato še vedno pozivamo, da se akciji pridružite.

Stari aparati za otroški nasmeh

Urejamo šolo in šolske okoliše

Projekt za lepšo šolo

Merkur od leta 2016 z donacijami osnovnim šolam, izbranim na natečaju, pomaga izvesti ustvarjalne projekte, s katerimi mladi mojstri polepšajo svojo šolo oziroma šolsko okolico. S projektom želimo vzpodbuditi osnovnošolske otroke, da zaupajo svojemu ustvarjalnemu duhu, prebudijo mojstra v sebi na področju, ki jim je najbližje, in na ta način izboljšajo okolje v katerem se izobražujejo.

V jesenskem delu se otroci lotevajo različnih ustvarjalnih projektov, spomladanski pa je osredotočen na urejanje šolskih vrtov. Merkur bo v šolskem letu 1017/2018 30 izbranim šolam doniral material iz svojega prodajnega programa, ki ga bodo spretni mali ustvarjalci uporabili pri izvedbi svojih projektov.

Za lepšo šolo

Podari košček božiča

Tudi v letu 2017 smo izpeljali zdaj že tradicionalno dobrodelno akcijo z naslovom Podari košček božiča. Tako kot v preteklih letih smo od vsake prodane božične zvezde namenili 10 centov v sklad Za lepšo šolo in tako prispevali še dodatna sredstva za urejanje šol in njihovih okolic.

Podari košček božiča

Investiramo v tehnologije prihodnosti

Zeleni trgovski center prihodnosti

Trgovski center MERKUR Kranj Primskovo se ponaša z nazivom "zeleni trgovski center prihodnosti. V tem centru smo namreč skupaj z Gorenjskimi elektrarnami izvedli vrsto projektov, ki vodijo v energetsko učinkovitost in izrabo obnovljivih virov energije. Gre za prvi tovrstni primer spodbujanja samooskrbe in učinkovite rabe energije v Sloveniji, s katerim kažemo zgled, kako omogočiti ustvarjanje prihrankov in zmanjševanje okolju škodljivih izpustov. Na strehi trgovskega centra že od leta 2012 deluje sončna elektrarna, tako da je vsa proizvedena elektrika namenjena neposredno za potrebe centra. To omogoča 60 % samooskrbo z zeleno električno energijo. Preostalih 40 % pa je zagotovljenih iz bližnjih hidroelektrarn Gorenjskih elektrarn. Že nekaj let je prenovljena tudi razsvetljava centra, s tem smo zmanjšali izpuste toplogrednih plinov za 164 ton letno.

Sončne celice na trgovskem centru Merkur Primskovo

Električna polnilnica in sodelovanje pri projektu souporabe električnih vozil

Pred trgovskim centrom deluje tudi polnilnica za električna vozila s štirimi parkirnimi mesti. Polnilna postaja omogoča kar 80-odstotno polnjenje električnega vozila v pol ure. Polnjenje je možno s kartico, ki je brezplačno na voljo za izposojo na informacijskem pultu trgovskega centra.

Ob trgovskem centru MERKUR Kranj Primskovo je tudi lokacija Avant2Go. Gre za souporabo električnih vozil oz. »car sharing«, ki je namenjena kratkotrajnejšemu najemu vozil za opravljanje krajših razdalj. Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah.

Električna polnilnica
Car sharing

Podpiramo športnike

Bili smo sponzor 57. Pokala Vitranc

Pokal Vitranc je v več kot petdesetih letih za Slovence postal pomemben dogodek, ki vsako leto gosti mednarodne smučarske velemojstre. Najboljši smučarji bodo v Podkorenu tekmovali 4. in 5. marca.

Pokal Vitranc je več kot le šport. Je tudi druženje in zabava. Ponosni smo, da bo tudi z našo pomočjo vzdušje spet neverjetno, navijači glasni, proga odlična. Vrhunec zabavnega dela smučarskega praznika bo v soboto, 4. marca, s programom namenjenem vsem generacijam in ljubiteljem različnih glasbenih zvrsti.

Najpomembneje pa je, da se tudi zaradi Pokala Vitranc pri nas še vedno aktivno trenira alpsko smučanje, da mladina lahko uživa v tem lepem športu in da se vzgaja vedno nove smučarje.

Pokal Vitranc

Sponzorirali smo slovensko hokejsko reprezentanco

V letu 2016 in 2017 smo bili ponosni sponzor slovenske hokejske reprezentance, ki se je z izjemnimi igrami že drugič zapored uvrstila na zimske olimpijske igre. S podporo smo želeli pozitivno vplivati na zavedanje družbe o koristnosti športa na naša življenja in izboljšati pogoje za kakovostne treninge naših hokejistov.

Hokejska reprezentanca
Hokejska reprezentanca