Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:
PRIDRUŽITE SE
PROGRAMU
ZVESTOBE
Merkur Zate

Tudi vi nenehno izboljšujete svoj dom in vrt ter skrbite, da se doma počutite še boljše? Pridružite se našemu prenovljenemu programu zvestobe, ki nagrajuje vaše nakupe pri nas – znova in znova!

       

NAJBOLJ ZVESTE
NAJBOLJ NAGRAJUJEMO

Oblikovali smo nov in sodoben program zvestobe MERKUR Zate, ki prinaša popuste in ugodnosti, prilagojene vsakemu posebej. S točkami nagrajuje vse nakupe, ki jih boste opravili pri nas in vse vaše aktivnosti v aplikaciji. Z zbiranjem točk napredujete po lestvici paketov ugodnosti, vse do platinastega.

Še niste član? Ne čakajte in se nam pridružite ter takoj prejmite že prvo nagrado!

KAR DO 4 %
DOBROIMETJA

Pri nas vam po vsakem nakupu vrnemo denar! Vse do 4 % zneska nakupa vam v obliki popusta odštejemo pri računu naslednjega nakupa.

PRIHRANEK DO 15 %
NA IZBRAN IZDELEK

Ob posebnih priložnostih vam podarimo kupon s popustom na izbrani izdelek.

ŠE IN ŠE UGODNOSTI

Ugodnostim kar ni videti konca! Člani programa MERKUR Zate lahko koristijo še dodatne neposredne ugodnosti, kot so brezplačna dostava, ugodno financiranje in zavarovanje! Čaka pa vas še veliko presenečenj!

POSTANITE ČLAN PROGRAMA
ZVESTOBE MERKUR ZATE IN PREJMITE 50 TOČK + 12 % KUPON

Vstop v svet programa MERKUR Zate je tako preprost, da lahko član postanete le v nekaj minutah. Pa še splača se! Hitro se registrirajte in prejmite 50 točk in kupon za 12 % na izdelek po izbiri. Ob prenosu aplikacije MERKUR Zate pa prejmete še dodatnih 50 točk. Nagradam in presenečenjem pa še ni videti konca – odprite aplikacijo in se prepričajte sami. Čaka vas kar nekaj bonbončkov!

PRENESI APLIKACIJO

Hitro prenesite aplikacijo MERKUR Zate in koristite vse ugodnosti. Ne pozabite: več aktivnosti v aplikaciji prinaša več nagrad za vas!

       

Prav tako se lahko prijavite v spletni aplikaciji in si vse ugodnosti ogledate kar na vašem računalniku. Na kavču, za mizo ali kar med sestankom – kakor vam je najbolj udobno.

ŽE IMATE MERKUR KARTICO ZAUPANJA?

Prenesite svoje ugodnosti iz obstoječe kartice zvestobe na Merkur ZATE. Če so nakupi večji od 400 €, vam podarimo popust v višini vsaj 2%. Ne čakajte!

Vse kar potrebujete,
V eni aplikaciji
V realnem času spremljajte vaše ugodnosti

Zakaj bi čakali? Mi vas nagradimo takoj, vi pa spremljajte svoj napredek.

Enostavno dostopajte do kartice

Z nekaj kliki poiščite svojo kartico in jo imejte vedno na dosegu svoje roke.

Personalizirani kuponi samo za vas

Samo za vas pripravimo posebne ponudbe, ki jih lahko koristite le vi. Aktivirajte kupon in prihranite!

Priročno nakupovanje v spletni trgovini

V aplikaciji poiščite vse, kar potrebujete, in z nekaj kliki opravite nakup – vse na enem mestu.

V realnem času spremljajte vaše ugodnosti

Zakaj bi čakali? Mi vas nagradimo takoj, vi pa spremljajte svoj napredek.

V realnem času spremljajte vaše ugodnosti

Zakaj bi čakali? Mi vas nagradimo takoj, vi pa spremljajte svoj napredek.

VEDNO JE LAHKO ŠE BOLJŠE:
NAPREDUJTE PO LESTVICI PAKETOV
LESTVICA PAKETOV IN UGODNOSTI

Zbirajte statusne točke in napredujte po lestvici paketov - od začetnega srebrnega do najboljšega platinastega. Višji paket prinaša več ugodnosti. Točke zbirate z vsakim nakupom (1 EUR prinese 1 točko) ter z aktivnostmi v aplikaciji.

Prislužite si 4 % vračilo denarja, brezplačno dostavo, ugodno zavarovanje, financiranje in brezplačno svetovanje naših strokovnjakov. V programu zvestobe MERKUR Zate vas čaka še veliko majhnih in velikih presenečenj, zato se nam hitro pridružite.

  • Za vsak EUR vašega nakupa vam podarimo eno statusno točko. Statusne točke se dodeljujejo skladno z določili Splošnih pogojev, ki določajo tudi izjeme na katere izdelke in storitve se statusne točke ne dodeljujejo.
  • Za vsak nakup vam na kartico vrnemo vrednost, ki se v obliki popusta odšteje pri naslednjem nakupu. Srebrni paket je upravičen do bona s popustom, če je višina nakupa višja od 50 EUR. Bon s popustom se obračuna na izdelke in storitve, ki so skladni z določili Splošnih pogojev, ki pa določajo tudi izjeme na katere izdelke in storitve se bon s popustom ne dodeljuje.
  • Ob posebnih priložnostih vas podarimo kupon s popustom na izbrani izdelek. Posebne priložnosti so: dobrodošlica pri včlanitvi v program, rojstni dan, osvežitev podatkov, obletnica (prva, tretja, peta, deseta), napredovanje v višji paket, vrnitev v nižji paket, 45 ali 60 dni od zadnjega nakupa.
  • V času posebnih aktivnosti zbirajte nalepke in si prislužite presenečenja ter bogate nagrade.

  • Dodatni ekskluzivni prihranki na izdelke v promocijah.

  • Merkur financira do 100 EUR vrednosti stroškov dostave za vse Platinum člane.
  • Popust na podaljšano jamstvo vašega aparata.

  • Brezplačno svetovanje za vse storitve iz programa Rečeno - Storjeno.
  • Brezplačno financiranje po EOM + 0%.

VEČ AKTIVNOSTI, VEČ TOČK
Prijava v aplikacijo
50 točk

Ob prijavi v aplikacijo prejmite 50 točk in do vseh ugodnosti vedno dostopajte kjerkoli ste, poleg tega pa spremljajte večanje ugodnosti v realnem času.

Povabite prijatelja in
prejmite 50 točk

Vaš prijatelj še ni vključen v MERKUR Zate? Povabite ga in za to prejmite 50 točk.

OPRAVITE SPLETNI NAKUP IN PREJMITE 50 točk


Pot do dodatnih točk še nikoli ni bila tako enostavna! Opravite spletni nakup in takoj prejmite dodatne točke!

VSAK NAKUP ŠTEJE – ŠE POSEBEJ VSAK 5.

Za vaš vsak 5. nakup vam podarimo še dodatnih 20 točk. Vedno – znova in znova!

CENIMO VAŠ NAPREDEK IN PODARJAMO DO 100 TOČK

Tudi za napredovanje v višji statusni paket vam podarimo kar do 100 točk!

DO 20 TOČK ZA VAŠE MNENJE

Vaše mnenje nam pomeni veliko, zato ga nagradimo z do 20 točkami!

Vklopite digitalni račun in prejmite 50 točk

Dobro se z dobrim vrača: vi poskrbite za okolje, mi pa vas nagradimo s še več točkami. 

Dodajte informacije in prejmite do 50 točk

Bolj vas poznamo, bolj prilagojene ugodnosti prejmete – tako preprosto je! Zato vam ob dodajanju osebnih podatkov podarimo do 50 točk.

Splošni pogoji in pogosta vprašanja

 

1. Kartica MERKUR Zate (v nadaljevanju: kartica MERKUR Zate)


1.1  Kartica MERKUR Zate je instrument, s pridobitvijo katere imetnik postane član Programa zvestobe MERKUR trgovina d.o.o..

1.2   V Programu zvestobe so članom na voljo:

a)    ugodnosti možnosti nakupa pod ugodnejšimi pogoji v akcijah in ponudbah blaga in storitev, ki so namenjene zgolj članom programa zvestobe, in obveščanje o le- teh ugodnostih;
b)    različne ugodnosti, ki izhajajo iz statusa imetnika kartice  MERKUR Zate (števila zbranih/pridobljenih statusnih točk bodisi ob nakupih ali kot nagrada za udeležbo v nagradni igri, trženjski raziskavi ipd – popusti, kuponi, nalepke in druge ugodnosti) in
c)    ugodnosti za storitve za imetnike, ki izhajajo iz statusa imetnika kot so, ugodnosti pri dostavi, ugodnosti pri kreditiranju (iz naslova odobritve kredita in stroškov obresti), ugodnosti pri zavarovanju, ugodnosti pri svetovanju.
1.3  Član Programa zvestobe – imetnik kartice MERKUR Zate storitve uveljavlja s predložitvijo kartice MERKUR Zate na prodajnih mestih MERKUR. Prodajna mesta predstavljajo trgovski centri MERKUR na območju Republike Slovenije in Spletna trgovina MERKUR. Seznam prodajnih mest je objavljen na spletni strani www.merkur.si.

 

2. Imetnik kartice MERKUR Zate


2.1 kartico MERKUR Zate lahko brezplačno pridobi fizična oseba, starejša od 18 let, ki ni podjetnik, kot ga definira Zakon o gospodarskih družbah ZGD-1 (v nadaljevanju imetnik), in ne opravlja nobene poslovne dejavnosti oziroma ni davčni zavezanec iz opravljanja dejavnosti.

2.2 Imetnik kartice MERKUR Zate (v nadaljevanju imetnik ali član Programa zvestobe) jamči za pravilnost in resničnost podatkov, ki jih za namen pridobitve in uporabe kartice MERKUR Zate posreduje izdajatelju. Izdajatelj ne odgovarja za posledice, če mu imetnik posreduje netočne, napačne ali tuje podatke.

2.3 Kartica MERKUR Zate je vezana na imetnikov MERKUR uporabniški račun. Ena fizična oseba lahko pridobi le en uporabniški račun. Imetnik lahko upravlja s svojim uporabniškim računom preko Merkur spletne strani www.merkur.si in MERKUR mobilne aplikacije. Uporabniški račun vsebuje podatke o imetniku kartice MERKUR Zate, nanj se stekajo vse pridobljene ugodnosti.

2.4 Izdajatelj kartice MERKUR Zate ni odgovoren za morebitne zlorabe kartice MERKUR Zate (morebitna uporaba kartice MERKUR Zate, s strani druge osebe, ki ni imetnik in le-tej imetnik ni dovolil uporabe) in ni dolžan preverjati identitete prinosnika kartice MERKUR Zate, s čimer se imetnik strinja. Prinosnik je oseba, ki predloži kartico MERKUR Zate in jo MERKUR šteje za imetnika oziroma z njegove strani pooblaščeno osebo za uporabo kartice MERKUR Zate.

2.5 Vsa pogodbena, komercialna in druga komunikacija z imetnikom kartice MERKUR Zate poteka izključno v slovenskem jeziku.

2.6  Posamezna fizična oseba lahko pridobi le eno kartico MERKUR Zate. Fizična oseba z istim e-mailom, kot ga že ima obstoječi imetnik kartice, nove kartice MERKUR Zate ne more pridobiti.

 

3. Izdajatelj


3.1  Izdajatelj in lastnik kartice MERKUR Zate je družba MERKUR trgovina, d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo (v nadaljevanju: MERKUR).

 

4. Splošni pogoji poslovanja


4.1  Za pridobitev in uporabo kartice MERKUR Zate veljajo ti Splošni pogoji poslovanja za imetnike kartice MERKUR Zate, ki so objavljeni na spletni strani www.merkur.si. Splošni pogoji poslovanja za imetnike kartice MERKUR Zate so dostopni tudi v tiskani obliki v vseh trgovskih centrih MERKUR. Splošni pogoji poslovanja za imetnike kartice MERKUR Zate so sestavni del izpolnjene elektronske pristopnice in urejajo ter opredeljujejo program zvestobe, ki se vodi na MERKUR kartici zaupanja. Program zvestobe omogoča pridobivanje in koriščenje popustov na nakupe blaga ali storitev ter drugih ugodnosti, ki jih imetnik MERKUR kartice zaupanja uveljavlja s svojo kartico.

4.2  MERKUR si pridržuje pravico do spremembe ter dopolnitve teh Splošnih pogojev poslovanja. Imetniki MERKUR Zate kartic bodo o vseh spremembah teh Splošnih pogojev poslovanja obveščeni na spletni strani www.merkur.si in na prodajnih mestih. Spremembe Splošnih pogojev poslovanja zavezujejo imetnike kartice MERKUR Zate po preteku 8 (osmih) dni od dne objave. Če imetnik v tem času ni odstopil od pogodbe, se šteje, da sprejema spremenjene Splošne pogoje v celoti.

 

5. Uporaba


5.1  kartico MERKUR Zate lahko imetnik uporablja na vseh prodajnih mestih MERKUR definiranih v točki 1.3 Splošnih pogojev.

5.2  Uporaba kartice MERKUR Zate v franšiznih prodajalnah MERKUR ni mogoča.

5.3  Imetnik lahko kartico MERKUR Zate uporablja za nakup blaga in storitev na vseh prodajnih mestih, navedenih v točki 5.1, v količinah omejenih za gospodinjsko porabo (v nadaljevanju nakup).

5.4 Kartice MERKUR Zate ni mogoče uporabiti ob nakupu, ki ga opravijo pravne osebe in/ali podjetniki, kot jih definira ZGD-1 ter druge fizične osebe, ki na trgu opravljajo dejavnost – za namen te dejavnosti.

5.5 Imetnik sme kartico MERKUR Zate uporabljati zgolj za nakupe za lastne potrebe. Uporaba kartice MERKUR Zate za nakupe blaga, ki je namenjeno nadaljnji prodaji, in/ali uporaba kartice za nakupe blaga uporabnikov, ki imajo registrirano dejavnost trgovine kot eno od osnovnih dejavnosti, ni dovoljena. V kolikor MERKUR ugotovi kršitev te določbe, ima pravico odstopiti od pogodbe in ukiniti oz. preprečiti nadaljnjo uporabo kartice MERKUR Zate, ki se predloži ob takšnih nakupih, ali sprejeti druge ustrezne ukrepe.

 

6. Pridobitev kartice MERKUR Zate


6.1 kartico MERKUR Zate je mogoče pridobiti z izpolnitvijo elektronske pristopnice preko MERKURjeve spletne strani www.merkur.si ali preko mobilne aplikacije ob pogoju sprejema teh splošnih pogojev. 

6.2 Prosilec kartice MERKUR Zate z elektronsko potrditvijo pristopnice potrjuje in jamči, da izpolnjuje s temi splošnimi pogoji določene pogoje za imetnika kartice, da so v pristopnici navedeni podatki pravilni in točni, da se je s temi splošnimi pogoji seznanil ter da njihovo vsebino v celoti sprejema. Izpolnjena in potrjena elektronska pristopnica skupaj s temi splošnimi pogoji predstavlja pogodbo med imetnikom kartice MERKUR Zate in izdajateljem.

6.3 Po oddani elektronski pristopnici Merkur pošlje na elektronski naslov, naveden v elektronski pristopnici, sporočilo o uspešnem aktiviranju uporabniškega računa in elektronsko številko kartice MERKUR Zate.

6.4 S Pristopno izjavo posameznik za namen pridobitve kartice MERKUR Zate posreduje naslednje obvezne osebne podatke: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj, rojstni datum, GSM številka, e-mail, spol in država prebivališča. Ostale podatke, ki so neobvezni, in so namenjeni boljšemu poznavanju imetnika, bo imetnik lahko vnesel sam v svojem uporabniškem profilu. Neobvezni podatki so: vrsta domovanja (hiša/stanovanje), zakonski stan (poročen /samskim /zunajzakonska skupnost/ločen/vdovec), število oseb v gospodinjstvu, stopnja izobrazbe (OŠ nedokončana/ OŠ dokončana/ nižje poklicno izobraževanje (2 leti)/ srednje poklicno izobraževanje (3 leta)/ srednja šola, gimnazija (4 leta)/ višja šola, /visoka šola, univerzitetni program/ magisterij/ magisterij znanosti/ doktorat znanosti). Obvezni podatki so potrebni za pridobitev kartice MERKUR Zate v smislu identifikacije posameznika in nudenja ugodnosti po teh Splošnih pogojih, vključno z možnostjo enostavne komunikacije z imetnikom kartice.

6.5 Kartica MERKUR Zate se aktivira pod pogojem, da so rubrike s Pristopne izjave skladno s točko 6.5 pravilno in v celoti izpolnjene. Imetnik prejme elektronsko kartico na e-mail naslov ali preko mobilne aplikacije.

 

7. Pravice in obveznosti imetnika kartice MERKUR Zate


7.1 kartico MERKUR Zate lahko imetnik uporablja v skladu s točko 5 teh Splošnih pogojev.

7.2 Imetnik lahko pravice iz kartice MERKUR Zate uveljavlja s predložitvijo številke MERKUR Zate, ki jo je prejel v elektronskem sporočilu. Številko kartice MERKUR Zate lahko imetnik na lastno odgovornost vizualizira s črtno kodo in jo prenese na drugi medij (papir, nalepka, plastika, aplikacija), ki ga uporablja kot kartico MERKUR Zate pri predložitvi ob nakupu blaga ali storitev.

7.3 Kartica MERKUR Zate ni prenosljiva na drugo osebo. Osebo, ki predloži kartico MERKUR Zate, MERKUR šteje za imetnika oziroma z njegove strani pooblaščeno osebo za uporabo kartice MERKUR Zate (prinosnik).

7.4 Imetnik kartice MERKUR Zate avtomatično pridobi tudi dostop do svojega uporabniškega računa, preko katerega lahko spremlja in spreminja svoje podatke, kot tudi spremlja in pregleduje uveljavljane storitve, pridobljene statusne točke in ugodnosti naložene na svoji MERKUR Zate kartici.

7.5 Ugodnosti, ki jih omogoča Kartica MERKUR Zate, se lahko spreminjajo in so v različnih časovnih obdobjih lahko različne. Ugodnosti so lahko: splošne, tako da so namenjene vsem imetnikom kartice MERKUR Zate, ali pa so prilagojene posameznim skupinam imetnikov, glede na njihove interese, potrebe, demografske, geografske, transakcijske podatke (podatke o nakupu), ki izhajajo iz uporabe kartice MERKUR Zate.

7.6  MERKUR v Programu zvestobe zagotavlja imetnikom kartice MERKUR Zate naslednje ugodnosti (storitve):

a)    Možnost nakupa pod ugodnejšimi pogoji v akcijah in ponudbah blaga in storitev, ki so namenjene zgolj članom programa zvestobe in so vezane na status imetnika;
b)    Možnost uveljavljanja ugodnosti na podlagi zbranih statusnih točk bodisi ob nakupih ali kot nagrada za udeležbo v nagradni igri, trženjski raziskavi ipd – popusti, kuponi, nalepke in druge ugodnosti, ki so namenjene zgolj članom programa zvestobe in vezane na status imetnika;
·          
·         Srebrni: 2% bon s popustom skladno s točko 7.10., 50 statusnih točk ob različnih priložnostih, kot so dobrodošlica, za prvi spletni nakup, ob  registraciji kartice MERKUR Zate, za priporočilo prijatelju, za vklop digitalnega računa, 30 statusnih točk za rojstni dan, za vpis neobveznih podatkov po preteku vsakih 365 dni, ob obletnicah (1, 3, 5, 10), 20 statusnih točk za oddajo kvartalne trženjske ankete, za vsak 5. nakup in 10 statusnih točk za oddajo ankete o zadovoljstvu   ter kuponi s popustom na izbrani izdelek v višini 12% ob različnih priložnostih, kot so dobrodošlica, rojstni dan, vpis neobveznih podatkov po preteku 365 dni od zadnje spremembe, ob obletnicah (1, 3, 5, 10) ipd. ter kupon s popustom na izbrani izdelek v višini 14% in 50 statusnih točk za napredovanje v status Zlati, 

·         Zlati : 3% bon s popustom skladno s točko 7.10., 50 statusnih točk ob različnih priložnostih, kot so prvi spletni nakup, za priporočilo prijatelju, za vklop digitalnega računa, 40 statusnih točk za rojstni dan, za vpis neobveznih podatkov po preteku vsakih 365 dni, ob obletnicah (1, 3, 5, 10), 20 statusnih točk za oddajo kvartalne trženjske ankete, za vsak 5. nakup in 10 statusnih točk za oddajo ankete o zadovoljstvu, ter kuponi s popustom na izbrani izdelek v višini 14% ob različnih priložnostih, kot so dobrodošlica, rojstni dan, vpis neobveznih podatkov po preteku 365 dneh od zadnje spremembe, ob obletnicah (1, 3, 5, 10) ipd. ter kupon s popustom na izbrani izdelek v višini 15% in 100 statusnih točk za napredovanje v status Platinasti, 

·         Platinasti : 4% bon s popustom skladno s točko 7.10., 50 statusnih točk ob različnih priložnostih, kot so prvi spletni nakup, rojstni dan, za vpis neobveznih podatkov po preteku vsakih 365 dneh, ob obletnicah (1, 3, 5, 10), ob vklopu digitalnega računa, ob priporočilu prijatelju, 20 statusnih točk za oddajo trženjske ankete za vsak 5. nakup in 10 statusnih točk za oddajo ankete o zadovoljstvu ter kuponi s popustom na izbrani izdelek v višini 15% ob različnih priložnostih, kot so dobrodošlica, rojstni dan, vpis neobveznih podatkov po preteku 365 dni od zadnje spremembe, ob obletnicah (1, 3, 5, 10) ipd. 

c)    Ugodnosti za storitve za imetnike, ki izhajajo iz statusa imetnik;
·         Platinasti; brezplačna dostava do 100,00 EUR vrednosti stroškov dostave, svetovanje za vse storitve iz programa Rečeno - Storjeno 
7.7 Med ugodnostmi kartice MERKUR Zate je tudi storitev oblikovanja članom Programa zvestobe prilagojenih ponudb (vsem ali določenim skupinam članov). Za ta namen MERKUR vselej uporabi podatke, ki jih je imetnik kartice MERKUR Zate posredoval na pristopnici in transakcijske podatke (podatke o nakupih s kartico MERKUR Zate: prodajno mesto, datum nakupa, vrsta blaga ali storitev, znesek nakupa, koriščena ugodnost). Imetnik kartice MERKUR Zate pa lahko z vpisom neobveznih podatkov v svoj uporabniški račun, omogoči sebi še bolj prilagojeno storitev obveščanja o posebnih ponudbah v okviru Programa zvestobe.

7.8 Storitev iz prejšnje točke MERKUR izvaja z obveščanjem imetnikov na njihov elektronski naslov, prek SMS ali MMS. Pri tem takšna obvestila niso trženjske narave, pač pa so namenjena obveščanju člana o pridobljenih in tudi o še neizkoriščenih ugodnostih in storitvah iz naslova članstva (transakcijska sporočila).

7.9  Imetnik kartice MERKUR Zate na naslov e-pošte prejema tudi splošna trženjska sporočila namenjena vsem potencialnim kupcem, če na pristopni izjavi ne označi, da takšnih sporočil, ne želi prejemati. Imetnik pa lahko izbere sebi bolj prilagojen način prejemanja trženjskih sporočil prek SMS, MMS, e-pošte, če poda zato ustrezno privolitev, ki jo lahko v svojem uporabniškem računu tudi kadarkoli spremeni ali prekliče.

7.10    Z kartico MERKUR Zate ni mogoče uveljavljati nobenih ugodnosti - v zvezi z nakupi tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov in darilnih kartic. MERKUR si pridržuje pravico, da iz uveljavljanja ugodnosti začasno ali trajno izključi tudi drugo blago oziroma storitve.

7.11    Imetnik kartice MERKUR Zate zbira statusne točke, tako da pred plačilom, takoj ob nakupu blaga ali storitev predloži kartico MERKUR Zate. Naknaden zapis ugodnosti ni mogoč in se ne dopusti. Tudi ugodnosti iz naslova akcij in ponudb za člane Programa zvestobe imetnik kartice MERKUR Zate uveljavi s predložitvijo kartice MERKUR Zate na prodajnem mestu.

7.12    Imetnik kartice MERKUR Zate za vsak nakup pridobi statusne točke. 1,00 EUR je 1 statusna točka. Veljavnost statusne točke je 1 leto od datuma pridobitve. Za datum pridobitve se šteje datum izdaje računa. Statusna točka, ki je bila pridobljena 1.1. v letu, je veljavna do 31.12. v istem letu.

7.13    Statusne točke določajo status imetnika po naslednjih pravilih:

·         Srebrni status do 499 vsakokrat veljavnih statusnih točk,
·         Zlati status od vključno 500 do 999 vsakokrat veljavnih statusnih točk,
·         Platinasti status od vključno 1000 vsakokrat veljavnih statusnih točk.
Izračun statusov se izvaja 1x na dan, na vsakih 24 ur.
7.14    MERKUR lahko imetnikom kartic MERKUR Zate dodeli statusne točke tudi iz naslova njihove udeležbe v različnih akcijah, na dogodkih, ob različnih aktivnostih imetnika (na primer ob prehodu na digitalni račun, za sodelovanje v trženjskih raziskavah) in na podlagi demografskih podatkov (npr. za rojstni dan imetnika kartice, glede na število članov gospodinjstva, glede na vrsto domovanja) ter za sodelovanje v nagradnih igrah. O vsakokratni možnosti pridobitve statusnih točk izven nakupov bo MERKUR imetnike kartice predhodno obvestil.

7.15    Glede na status imetnika kartice MERKUR Zate (Srebrni, Zlati, Platinasti) mu MERKUR podeli bon s popustom za nakup blaga in storitev v skladu s točko 7 teh splošnih pogojev. Veljavnost bona za popust je 60 dni od datuma pridobitve. Za datum pridobitve šteje datum izdaje bona. 

7.16    Višina bona s popustom se določa po naslednjih pravilih:

·         Srebrni status imetnika kartice MERKUR Zate prinaša bon s popustom v višini 2% za vsak nakup v znesku 50,00 EUR ali več, v skladu s točko 7 teh splošnih pogojev;
·         Zlati status imetnika kartice MERKUR Zate prinaša bon s popustom v višini 3%, v skladu s točko 7 teh splošnih pogojev; 
·         Platinasti status imetnika kartice MERKUR Zate prinaša bon s popustom v višini 4% za vsak nakup, v skladu s točko 7 teh splošnih pogojev; 
Druge ugodnosti (kuponi, nalepke, promocije – npr dvojne točke ipd) se priznajo in/ali dodelijo imetniku kartice MERKUR Zate iz naslova različnih prodajnih aktivnosti in pravil, o čemer bo MERKUR imetnike kartice ustrezno obvestil. Druge ugodnosti imetnika kartice MERKUR Zate se lahko spreminjajo zaradi sezonske narave določenega blaga, storitev, novih tehnologij ter spremenjenih navad kupcev.

7.17    Bon s popustom je možno izkoristi le v celotnem znesku. Delno koriščenje bona s popustom ni mogoče. V primeru, ko imetnik kartice MERKUR Zate opravi nakup v vrednosti, ki je nižja od vrednosti bona za popust, bona ni mogoče vnovčiti. Če imetnik v času veljavnosti bona za popust sicer opravi nakup, pri katerem pa bona s popustom ni bilo mogoče izkoristiti, se veljavnost bona za popust avtomatično podaljša še za naslednjih 60 dni 

7.18    Imetnik  bon za popust pridobi tudi pri spletnem nakupu (pogodba - sklenjena na daljavo). Če imetnik tako pridobljeni bon za popust vnovči, kasneje (v 14 dneh od spletnega nakupa) pa odstopi od pogodbe, ki jo je sklenil na daljavo, šteje, da bon s popustom ni bil upravičeno pridobljen. MERKUR bo imetniku kartice MERKUR Zate za neupravičeno pridobljen bon s popustom zmanjšal stanje bona s popustom na njegovem uporabniškem računu.

7.19    MERKUR med druge ugodnosti imetnikov uvršča tudi za njih organizirane nagradne igre. MERKUR lahko nagradne igre izvaja večkrat letno in imetnika kartice MERKUR Zate obvesti, da lahko s potrditvijo pravil in pogojev nagradne igre sodeluje v nagradni igri in s sodelovanjem v njej pridobi nove statusne točke (ter koliko).

7.20    MERKUR za namen zagotavljanja optimalnih storitev v okviru programa zvestobe občasno pošlje povabilo k trženjski raziskavi, da imetnik kartice MERKUR Zate oceni ugodnosti, ki so prilagojene po meri interesa posameznika, njegovo nakupno in ponakupno izkušnjo, ponudbo blago ali storitev oziroma zadovoljstvo z njimi. MERKUR imetnika kartice MERKUR Zate za sodelovanje v trženjski raziskavi vselej nagradi s statusnimi točkami. V obvestilu o možnosti sodelovanja v raziskavi za imetnike kartice MERKUR zate, MERKUR vnaprej opredeli tudi število statusnih točk, ki jih imetnik pridobi s sodelovanjem v določeni raziskavi.

7.21    Izplačilo bona s popustom in drugih ugodnosti v obliki gotovine ali na transakcijski račun imetniku ni mogoče.

7.22    Prejeti bon s popustom ni vnovčljiv na izdelkih, kot so tobačni izdelki, kartice za mobilne telefone, darilnih kartic in drugih storitvah, kjer je uporaba bona s popustom izrecno izključena.

7.23    Znesek nakupa z bonom za popust mora biti večji ali enak od vrednosti bona. Vrednost unovčenega bona se ne šteje v vrednost nakupa, ki je predmet novega bona za popust. Bon za popust se vsakokrat pri plačilu obravnava kot popust na izdelek.

7.24    MERKUR lahko v določenem obdobju ponudi določeno količino blaga in/ali obseg storitev po posebej ugodni ceni zgolj imetnikom kartice MERKUR Zate, pri čemer morebitne posebne pogoje in pravila tovrstnih akcij opredeli v reklamnih oz. promocijskih gradivih ali na spletni strani www.merkur.si.

7.25    V primeru višje sile in tehničnih težav, ki ovirajo nemoteno delovanje računalniškega oz. telekomunikacijskega sistema, MERKUR imetnikom za čas sistemskih motenj ne zagotavlja koriščenja ugodnosti iz naslova kartice MERKUR Zate, za kar ni odškodninsko ali drugače odgovoren.

7.26    MERKUR omogoča imetnikom kartice MERKUR Zate, da na svoje telefone prejemajo sporočila v zvezi s članstvom v Programu zvestobe v obliki SMS, MMS ali drugih oblikah sporočil oz. preko drugih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil (npr Viber, WhatsApp, idr).

7.27    Imetniki kartice MERKUR Zate prejemajo sporočila, v katerih so povezave do  kuponov in opisom ugodnosti ter morebitna druga sporočila in/ali ugodnosti izključno v povezavi s Programom zvestobe, glede na njihov status v Programu zvestobe. Kuponi omogočajo popuste oz. druge ugodnosti, vezane na določene izdelke, skupine izdelkov oz. druge aktivnosti, vezane na možnosti nakupa, in so odvisni od različnih prodajnih akcij in statusa imetnika v Programu zvestobe.

7.28    Poslana sporočila, ki jih prejme imetnik kartice, so za imetnika brezplačna. Sporočila, ki jih pošlje imetnik, se obračunavajo skladno s tarifami telekomunikacijskih operaterjev, ki jih uporablja telefon, s katerega imetnik pošlje sporočilo.

7.29    SMS, MMS ali druge oblike sporočil preko drugih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil (npr Viber, WhatsApp, idr.) obveščanje deluje le na mobilne številke slovenskih mobilnih operaterjev.

7.30    Ugodnost s kuponom lahko imetnik kartice koristi tako, da aktivira kupon v svoji mobilni aplikaciji ali na spletni strani ali na blagajni ob nakupu blaga oziroma storitev, ki je predmet prodajne akcije v kuponu oz. na vpogled pri blagajni predloži sporočilo s posamezno ugodnostjo. Kupon je možno koristi le enkratno. Po vnočitvi kupona se le-ta izkoristi in ugodnost ni več na voljo. 

7.31    Kakovost branja črtnih ali QR kod kuponov je odvisna od velikosti ekrana in vrste mobilnega telefona. MERKUR ne odgovarja za kakovost branja črtnih ali QR kod iz sporočil pri blagajnah.

7.32    Imetnik kartice MERKUR Zate, ki je podal privolitev za prejemanje trženjskih sporočil (splošnih ali njemu prilagojenih) se lahko odjavi od prejemanja promocijskih sporočil tudi s klikom na odjavo, ki je navedena v sporočilu ali se odjavi v posamezni aplikaciji, ki jo uporablja za prejemanje sporočil. MERKUR bo imetniku v primeru odjave od prejemanja sporočil prenehal pošiljati sporočila v roku 15 dni od prejema odjave. Prav tako se lahko od prejemanja splošnih trženjskih sporočil po e-pošti, ki jih kupcem MERKUR pošilja po ZEKom-2 (226/II člen), imetnik odjavi s klikom na odjavo v posameznem sporočilu, lahko pa uporabo e-naslova za prejemanje splošnih trženjskih sporočil po e-pošti prepove že ob vključitvi v program zvestobe ali kadarkoli kasneje, s pisno izjavo na naslov: MERKUR trgovina d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo ali po e-pošti: kartica@merkur.si. MERKUR si pridržuje pravico preveriti istovetnost posameznika. MERKUR bo imetniku v primeru odjave od prejemanja sporočil prenehal pošiljati trženjska sporočila v roku 15 dni od prejema odjave.

7.33    MERKUR ne odgovarja za vsebine, ki si jih med seboj izmenjujejo imetniki. MERKUR ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja imetnika (npr. izključen telefon, prazna baterija, zadrževanje na območju slabega signala, telefon, ki ne omogoča prejemanja MMS ipd). MERKUR ne more zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve, ter za morebitno škodo, ki bi izhajala iz teh dogodkov ne odgovarja. MERKUR ne odgovarja za škodo, ki nastane kot posledica višje sile.

7.34    MERKUR ne odgovarja za morebitna neskladja med pričakovanji imetnika in izbranimi prilagojenimi ponudbami, ugodnostmi in/ali kuponi, ki mu jih pošlje MERKUR. Neskladja so lahko posledica napačnega predvidevanja o nakupnih navadah imetnika, ki izvirajo iz ravnanj imetnika (zlasti neredna ali selektivna uporaba kartice MERKUR Zate in omogočanje uporabe kartice MERKUR Zate tretjim osebam ipd).

7.35    V primeru, da je kartica MERKUR Zate imetniku na kakršenkoli način odtujena, MERKUR ne prevzema odgovornosti za koriščenje ugodnosti kartice MERKUR Zate strani tretjih oseb.

 
8. Osebni podatki


8.1  Osebni podatki imetnika, ki so potrebni za pristop k tem Splošnim pogojem za pridobitev kartice MERKUR zate (t.i. obvezni podatki) se obdelujejo na pravnem temelju dogovora (člen 6/I točka b Uredbe EU 2016/679).

8.2 Imetnik jamči, da so vsi posredovani podatki na obrazcih, povezanih z izdajo in uporabo kartice MERKUR Zate, resnični in točni. Osebni podatki imetnika potrebni za izdajo kartice so: spol, ime, priimek, rojstni datum, podatki o prebivališču, elektronski naslov in GSM številka. Posamezen elektronski naslov oziroma posamezna številka mobilnega telefona se v bazi imetnikov kartice MERKUR Zate lahko vodi le pri enem imetniku kartice MERKUR Zate. MERKUR te podatke potrebuje za komuniciranje z imetnikom.

8.3  MERKUR ne odgovarja za posledice uporabe posredovanih neresničnih podatkov. Neobvezni podatki, ki jih imetnik lahko da/vpiše v uporabniškem profilu, pa se obdelujejo na podlagi njegove privolitve (člen 6/I točka a. Uredbe EU 2016/679), ki jo lahko kadarkoli prekliče na e-naslovu: kartica@merkur.si. MERKUR bo neobvezne podatke obdeloval za boljše poznavanje imetnika in prilagojeno storitev obveščanja o posebnih ponudbah v okviru programa zvestobe ter analizo in preučevanje nakupovalnih navad, za namen optimiziranja ponudbe in stroškov ter dvig zadovoljstva kupcev (v anonimizirani ali vsaj psevdonimizirani obliki), Ob uporabi kartice MERKUR Zate se zabeležijo tudi podatki o nakupu: o lokaciji nakupa oziroma pripravi ponudbe, vrsti nakupa/ponudbe, vrednosti nakupa/ponudbe, morebitnem popustu ob nakupu ali na ponudbi (transakcijski podatki). Navedeni podatki se hranijo največ 5 let po prenehanju članstva. MERKUR bo transakcijske podatke imetnika obdeloval za boljše poznavanje imetnika in prilagojeno storitev obveščanja o posebnih ponudbah v okviru programa zvestobe, ter analizo in preučevanje nakupovalnih navad, za namen optimiziranja ponudbe in stroškov ter dvig zadovoljstva kupcev (v anonimizirani ali vsaj psevdonimizirani obliki). MERKUR bo kot upravljavec osebnih podatkov vse osebne podatke iz točke 6.4 teh Splošnih pogojev, za namen izvajanja upravičenj in zavez iz teh splošnih pogojev sam ali prek pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov, obdeloval in hranil v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje, ki ureja varstvo osebnih podatkov. V okviru pravnega razmerja, ki nastane med MERKURjem in imetnikom s pristopom k tem Splošnim pogojem bo MERKUR osebne podatke imetnika uporabljal za:

-   zagotavljanje ugodnosti, ki jih nudi Kartica MERKUR Zate in uveljavljane pravic imetnika, navedenih v 7. členu teh Splošnih pogojev (npr. uveljavljanje bona za popust, oblikovanje prilagojenih ponudb glede na status imetnika , ugodnosti in kuponov),

-   omogočanje dostopa do uporabniškega računa imetnika kartice MERKUR Zate,

-   analizo in preučevanje nakupovalnih navad, za namen optimiziranja ponudbe in stroškov ter dvig zadovoljstva kupcev (te podatke MERKUR na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe obdeluje v anonimizirani ali vsaj psevdonimizirani obliki),

-   odgovore imetnikom kartice MERKUR Zate na njihova vprašanja, pritožbe, pobude, ki jih pošljejo prek obrazcev na www.merkur.si, v mobilni aplikaciji, ali elektronske pošte

-   preverjanje skladnosti uporabe kartice MERKUR Zate s temi Splošnimi pogoji (na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe),

-   obveščanje imetnikov o novostih poslovanja ter pravnih in tehničnih vprašanjih uporabe kartice MERKUR Zate,

-   reševanje morebitnih težav pri uporabi kartice MERKUR Zate,

- kontaktiranje imetnika za potrebe nemotene uporabe blaga ali storitev, ki so

predmet teh Splošnih pogojev,

- zagotavljanje blaga ali storitev, ki so predmet splošnih pogojev in sklenitve

pogodbe z imetnikom – včlanitev imetnika v Program zvestob,

-  izvajanje in pregledovanje plačilnih transakcij, morebitnih neskladnosti pri izvrševanju plačil ter s tem povezanih zlorab in drugih kršitev teh Splošnih pogojev (na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe),

- zagotavljanje stabilnosti ter varnosti naše ponudbe na spletu, preventivnemu

delovanju proti zlorabam na spletu in dokazovanja morebitne zlorabe na spletu (na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe),

-   občasni poziv imetnikov k izpolnitvi anonimnih vprašalnikov o zadovoljstvu z imetništvom kartice MERKUR Zate (o zadovoljstvu glede produktov in storitev v okviru programa zvestobe) z namenom dviga zadovoljstva imetnikov kartice (na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe),

-   povabilo imetnikov k izpolnitvi anket o zadovoljstvu z imetništvom kartice MERKUR Zate, o uporabniški izkušnji na prodajnim mestih MERKUR ali o uporabi posameznih kupljenih izdelkih (na podlagi pravnega temelja zakonitega interesa, točke f 6/I člena Splošne uredbe),

8.4  Pri zasledovanju namenov iz zadnjih štirih alinej prejšnjega odstavka in kjer je to posebej označeno, obdelava osebnih podatkov sloni na zakonitem interesu upravljavca (člen 6/I točka f. Uredbe EU 2016/679).Ob uporabi kartice MERKUR Zate se v zbirki pri imetniku zabeležijo še podatki o lokaciji nakupa oziroma pripravi ponudbe, vrsti nakupa/ponudbe, vrednosti nakupa/ponudbe, morebitnem popustu ob nakupu ali na ponudbi, v primeru nakupa v Spletnem centru Merkur pa tudi IP naslov, čas registracije, lokacija registracije, naprava imetnika, operacijski sistem naprave imetnika in registracijski podatki imetnika v Spletni center.

8.5  Podatke iz prejšnjega odstavka in točke 6.4 teh Splošnih pogojev MERKUR obdeluje za namen analiziranja nakupnih navad in interesov imetnikov kartice MERKUR Zate za namen ocenjevanja uspešnosti določenih produktov, njihove prilagoditve oziroma za optimiziranje poslovanja s ciljem dviga zadovoljstva imetnikov kartice MERKUR Zate, uspešnosti produktov, planiranje novih produktov, načrtovanje marketinških in prodajnih strategij in podobno. Za namen analize nakupnih navad in oblikovanje profilov skupin kupcev MERKUR v prejšnji povedi navedene podatke uporablja v psevdonimizirani obliki, brez podatka o imetnikih kartice MERKUR Zate in imetniku z izjemo podatkov o spolu, letnici rojstva in poštni številki kraja prebivališča. Obdelava osebnih podatkov v tem primeru sloni na zakonitem interesu upravljavca (člen 6/I točka f Uredbe EU 2016/679).

8.6  Vsi posredovani podatki bodo hranjeni v zbirki podatkov v družbi MERKUR in eventualno pri njenih pogodbenih obdelovalcih osebnih podatkov, ki jih obdelujejo izključno v imenu in za račun MERKURja.

8.7 Imetnik kartice MERKUR Zate lahko kadarkoli pisno na naslov: MERKUR trgovina, d.o.o., Oddelek MERKUR Zate, Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo, Slovenija, zahteva uveljavitev pravic iz naslova varstva osebnih podatkov:

-       dostop do osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj,

-       dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave njegovih osebnih podatkov,

-       izbris njegovih osebnih podatkov ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov,

-       prenos njegovih osebnih podatkov.

Če imetnik kartice MERKUR Zate z odzivom MERKUR trgovine ne bo zadovoljen, lahko vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, Dunajska 22, Ljubljana.

8.8 MERKUR bo za namen izvajanja sklenjene pogodbe kontaktne podatke imetnika (ime, priimek, naslov, e-mail, GSM) uporabljal za obveščanje o ugodnostih in akcijah za člane programa zvestobe MERKUR Zate,pri čemer bo SMS, MMS ali druge oblike sporočil, pošiljal tudi preko drugih aplikacij za pošiljanje sporočil (npr. Viber, WhatsApp…), v kolikor bo imetnik le-te imel nameščene.

 

9. Sprememba podatkov


9.1       V primeru, da se pri imetniku kartice MERKUR Zate podatki, ki jih je posredoval na Pristopni izjavi, spremenijo, je dolžan imetnik spremembo podatkov sporočiti v roku 15 (petnajst) dni od nastale spremembe. To lahko stori v svojem uporabniškem profilu ali pa spremembo sporoči na elektronski naslov kartica@merkur.si.

9.2       Spremenjene podatke bo MERKUR upošteval najkasneje v roku 15 (petnajstih) dni od dne prejema spremembe.

 

10.       Odjava oz. prenehanje članstva


10.1    V primeru, da imetnik kartice MERKUR Zate ne želi več uporabljati, izstop iz članstva Programa zvestobe označi v svojem uporabniškem profilu, na kar sledi potrditveni e-mail s strani izdajatelja kartice, kjer svojo voljo o izstopu potrdi s povratnim elektronskim sporočilom – Izstopno izjavo. Imetnik lahko iz Programa zvestobe izstopi tudi na način, da pošlje Izstopno izjavo na naslov MERKUR trgovina d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo.

10.2    Po prejemu obrazca Izstopna izjava prenehajo upravičenja iz naslova imetništva kartice MERKUR Zate.

10.3    Neizkoriščene ugodnosti, ki so bile naložene na kartici MERKUR Zate v trenutku odjave, se izbrišejo.

10.4    Ob izstopu oz. prenehanju članstva, imetnik ne more več uporabljati kartice MERKUR Zate niti ne ugodnosti iz 7. točke teh Splošnih pogojev poslovanja, ki jih je pridobil, pa jih do podaje Izstopne izjave še ni izkoristil.

10.5    MERKUR v skladu s 3. členom teh Splošnih pogojev v svojih evidencah pridobljene podatke hrani še 5 let od dneva izstopa oz. prenehanja članstva, oz. skladno z roki iz področne zakonodaje (npr. davčna zakonodaja).

10.6    Izdajatelj si pridržuje pravico, da začasno omeji ali odvzame pravico do uporabe kartice MERKUR Zate v primerih:

·         ko imetnik kartice MERKUR Zate krši veljavno zakonodajo in/ali določila teh splošnih pogojev
·         obstaja sum, da gre za neodobreno ali goljufivo uporabo kartice
10.7    V primeru, da imetnik ni uporabil kartice več kot 36 mesecev, lahko preneha članstvo imetnika in v primeru prenehanja članstva, prenehajo tudi upravičenja iz naslova kartice MERKUR Zate.

10.8    V primeru prenehanja članstva lahko oseba kadarkoli ponovno pristopi in pridobi novo kartico MERKUR Zate skladno s točko 6. teh splošnih pogojev

 

11.       Veljavnost kartice MERKUR Zate


11.1     Kartica MERKUR Zate velja do preklica s strani MERKURja ali do posredovanja Izstopne izjave s strani imetnika kartice MERKUR Zate.

 

12.       Zlorabe


12.1     MERKUR kot izdajatelj kartice ni odgovoren za morebitne zlorabe kartice MERKUR Zate in ni dolžan preverjati identitete imetnika.

 

13.       Komuniciranje


13.1     MERKUR bo imetnike kartic o svojih novostih, ugodnostih ter anketah obveščal prek kontaktov, ki jih bodo posredovali imetniki kartic. Z imetniki kartic, ki so kot kontaktne podatke navedli naslov v tujini, pa bo MERKUR komuniciral izključno prek e-naslova v slovenskem jeziku.

 

14.       Končna določba


14.1     Morebitne spore med imetnikom in izdajateljem rešuje pristojno sodišče v Kranju.

 

Maj, 2024        MERKUR trgovina, d.o.o.

1. Kdo se lahko včlani v MERKUR Zate program zvestobe? 

V program zvestobe MERKUR Zate se lahko brezplačno včlani fizična oseba, starejša od 18 let, ki ni podjetnik, kot ga definira Zakon o gospodarskih družbah ZGD-1 (v nadaljevanju imetnik), in ne opravlja nobene poslovne dejavnosti oziroma ni davčni zavezanec iz opravljanja dejavnosti.  Pravne osebe kartice ne morejo pridobiti, saj jim je na voljo posebnaMERKURjeva podjetna kartica. 

 

2. Kaj moram storiti, da se včlanim v MERKUR Zate program zvestobe? 

Včlanite se lahko preprosto. Lahko si na vaš pametni telefon naložite mobilno aplikacija in tam opravite postopek včlanitve. Prav tako lahko postopek opravite tudi preko spletnega obrazca, ki se nahaja na MERKUR Zate ali pa preko spletne strani www.merkur.si. Po opravljeni registraciji boste imeli uporabniško ime in geslo, ki ju lahko uporabite za vpis v mobilno aplikacija ali uporabniški profil na spletni strani www.merkur.si . Pridobitev in uporaba kartice ni možna v franšiznih prodajalnah. 

 

3. Katere podatke potrebujem za včlanitev v MERKUR Zate program zvestobe? 

Za imetnike MERKURjeve kartice zvestobe je prehod enostaven. Vse kar potrebujete je veljaven elektronski naslov, številko kartice MKZ, mobilno številko, ki je trenutno vpisana na kartici ter datum rojstva. Na podlagi podatkov, ki so vneseni v naši bazi podatkov in povezani s številko kartice MKZ, vas bomo skozi proces včlanite, identificirali ter pozvali k pregledu in popravku podatkov. 

Vsi, ki se na novo včlanjujete v MERKUR Zate program zvestobe boste potrebovali, veljaven elektronski naslov, mobilno številko, ime, priimek, naslov stalnega prebivališča, spol in datum rojstva.  

 

4. Kje si lahko naložim mobilno aplikacijo MERKUR Zate? 

Mobilna aplikacija MERKUR Zate je na voljo za android naprave v Trgovina Play ter iOS naprave v App Store. 

 

5. Ali ugodnosti MERKUR Zate program zvestobe lahko uveljavljam tudi v franšiznih prodajalnah? 

Ne. Kartico lahko dobite in uporabljate v vseh MERKURjevih trgovskih centrih, ne pa v franšiznih prodajalnah. 

 

6. Ali lahko prenesem kartico drugega imetnika (ožjega člana družine) nase? 

Ne. Kartica oz. račun je imetniški in prenos na drugo osebo ni mogoč. 

 

7. Imam staro MERKURjevo kartico, na kateri sem opravil nekaj nakupov. Ali s prehodom na MERKUR Zate izgubim točke, pridobljene z nakupi? 

Če imate kartico s katero ste opravili po 1. 1. 2021 vsaj en nakup, se vam bodo ob včlanitvi v MERKUR Zate točke iz obdobja zadnjih 12 mesecev prenesle. V kolikor imate iz omenjenega obdobja na vaši kartici manj kot 400 točk, se bodo vaše točke pretvorile v statusne, če pa imate na kartici več kot 400 točk, se bodo le-te ob prehodu v MERKUR Zate pretvorile v bon s popustom, ki ga boste nato lahko unovčili ob naslednjem nakupu. 

 

8. Ali lahko vidim v mobilni aplikaciji oz. spletnem portalu račune za nazaj? 

Tako v mobilni aplikaciji kot spletnem portalu Moj MERKUR, so vidni računi za pretekle nakupe. 

 

9. Imam še fizično MKZ kartico. Ali je ta še vedno uporabna? 

Fizična MERKURjeva kartica zvestobe je še naprej uporabna. Tudi s prehodom v MERKUR Zate program zvestobe lahko za identifikacijo še vedno uporabljate kartico, vendar vam zaradi naprednih funkcij samega programa priporočamo uporabo mobilne aplikacije oz. spletnega portala. 

 

10. Ali se bodo še izdajale fizične kartice programa zvestobe? 

Ker smo se odločili za digitalizacijo programa zvestobe, zaradi boljše in hitrejše uporabniške izkušnje, fizičnih kartic ne bomo več izdajali. Vsi podatki so sedaj na voljo še hitreje z uporabo mobilne aplikacije MERKUR Zate in spletnega portala Moj MERKUR. 

 

11. Nimam ne maila ne telefona, bom bon s popustom dobival še naprej po pošti? 

Ne, bon s popustom bo od 15. 5. 2024 naprej, po koncu obračunskega obdobja avtomatsko naložen na kartico zvestobe. 

 

12. Ali lahko sam izberem kolikšen del bona za popust želim unovčiti? 

Ne, unovčite lahko le celotno vrednost bona za popust ali pa ga sploh ne unovčite. Znesek nakupa z bonom mora biti večji od vrednosti bona. Vrednost bona se ne šteje v vsoto nakupov. 

 

13. Kako unovčim kupon, ki sem ga prejel? 

Vse kar morate narediti je, da kupon pred uporabo pri nakupu v trgovskem centru ali spletni trgovini, najprej aktivirate v mobilni aplikaciji ali pa preko spletnega profila Moj MERKUR na spletni strani www.merkur.si . Ob predložitvi kartice MERKUR Zate se bodo aktivirani kuponi tako avtomatsko prenesli na blagajno oz. ob zaključevanju spletnega naročila. 

 

14. Izgubil sem svoj telefon. Ali bom izgubil bon s popustim in vse nakupe? 

Ne. V primeru izgube pametnega telefona vam najprej svetujemo zamenjavo gesla na spletnem portalu Moj MERKUR. Potem za ponovni vpis potrebujete samo še nov pametni telefon, nameščeno aplikacijo MERKUR Zate ter vaše uporabniško ime in novo geslo, ki ste si ga predhodno ponastavili. S ponovnim vpisom v vaš račun, se vam povrnejo vse nastavitve in stanje vašega računa v MERKUR Zate programu zvestobe. 

MED ODGOVORI NISTE NAŠLI, KAR STE ISKALI?

Če med najpogostejšimi vprašanji uporabnikov niste našli odgovora na svoje vprašanje, ne skrbite. Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili ter pomagali. 

ŠE NISTE ČLAN? PRIJAVITE SE IN PREJMITE PRESENEČENJE!

Le v nekaj korakih postanite član programa zvestobe MERKUR Zate in koristite ugodnosti, ki so na voljo le članom. Ob prenosu aplikacije boste prejeli še 50 točk! 

PRENESI APLIKACIJO

   

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov