Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Toplotne črpalke

17 izdelkov

TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO ORCA ZSW 300 (1) ZEUS
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO GORENJE TČ 301 ZGNT
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO ORCA ZSW PLUS 300 (1) ZEUS
Odprema v 24 urah
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO ORCA ZSW PLUS 230 (1) ZEUS
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO ORCA ZSW PLUS 300 () ZEUS
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO GORENJE TČM 201 ZG
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO GORENJE TČM 306 ZG
Energijska nalepka
TOPLOTNA ČRPALKA ZA SANITARNO VODO ORCA ZSW 300 (2) ZEUS
Energijska nalepka
SANITARNA TOPLOTNA ČRPALKA ORCA ZERO 300
Odprema v 24 urah
Energijska nalepka

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Kaj je lahko hujšega, kot da vas v hiši zebe ali da je neznosno vroče? Sprehodite se skozi Merkurjeve kategorije ogrevanje in hlajenje, kjer vam ponujamo vse potrebne naprave za čim bolj prijetno bivanje v vaši starem ali novem domu. Prav tako pa ne želimo, da bi zaradi ogrevanja ali hlajenja ... Več

Toplotne črpalke

Kaj je lahko hujšega, kot da vas v hiši zebe ali da je neznosno vroče? Sprehodite se skozi Merkurjeve kategorije ogrevanje in hlajenje, kjer vam ponujamo vse potrebne naprave za čim bolj prijetno bivanje v vaši starem ali novem domu. Prav tako pa ne želimo, da bi zaradi ogrevanja ali hlajenja prostora trpela vaša denarnica.

Toplotna črpalka deluje kot klimatska naprava, ki hladi ali ogreva prostore. Toploto pridobi iz zemlje, vode ali zraka in jo prenese v želene prostore. Toplotna črpalka greje pri nizkih temperaturah in hladi pri visokih. Toplotne črpalke omogočajo velike prihranke in ponujajo energetsko najbolj učinkovit način, ki zagotavlja hlajenje in ogrevanje z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zrak, voda in zemlja vsebujejo koristno toploto, ki se nenehno obnavlja in s pomočjo toplotno črpalke lahko toploto dvignemo na temperaturo, da segreje naš dom ali drug objekt.

Toplotne črpalke imajo v primerjavi z jedrsko energijo za proizvodnjo električne energije in uporabo fosilnih goriv boljši in večji izkoristek. Z njimi lahko segrevamo prostore, sanitarno vodo in hlajenje v različnih tipih zgradb.

V Merkurjevi ponudbi so na voljo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki jo ogrevamo za gospodinjske potrebe, zaradi hladilnega učinka pri delovanju pa jih lahko uporabimo tudi za hlajenje v kleteh. Črpalke za sanitarno vodo toploto odvzemajo okoliški vodi, zraku ali zemlji in s pomočjo dodatne električne energije segrevajo vodo. Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarne vode morajo biti usklajene s celotnim ogrevalnim sistemom in virom toplote, da bodo delovali po pričakovanjih.

Nekatere toplotne črpalke za ogrevanje lahko ogrevajo tudi sanitarno vodo, saj imajo vgrajeno avtomatiko za segrevanje vode ali integriran bojler. Za namestitev toplotne črpalke so potrebne višje investicije, ki so odvisne od moči toplotne črpalke, tehnologije izvedbe in izbranega vira toplote. Poleg sodijo tudi stroški namestitve in povezave z ogrevalnim sistemom, pri zajemu toplote iz kamenin ali podtalnice pa je poleg treba prišteti še zemeljska in rudarska dela.

Preverite nasvete za ogrevanje, ki vam bodo pomagali do učinkovitega ogrevanja vašega doma. 

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.