Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Grelniki vode

Prikazanih 1-24 od 96 izdelkov

GRELNIK VODE GORENJE K17S
-53%
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE RUSSELL HOBBS 24992-70/RH COLOURSPLUS MINI
-49%
Odprema v 24 urah
ELEKTRIČNI GRELNIK VODE KL1808
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE GORENJE K17BK
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE GORENJE KETTLE K17DWD
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE BOSCH TWK3P424
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE TEFAL KO693110
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE GORENJE K17FEII
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE PHILIPS HD9318/00
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE GORENJE K17CLI
GRELNIK VODE KENWOOD JKP 250 POTOVALNI
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE TEFAL KO120130 POTOVALNI
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE TEFAL KO200130
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE BOSCH TWK4P439
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE PHILIPS HD9365/10 ECO CONSCIOUS
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE XIAOMI MI PRO
Odprema v 24 urah
GRELNIK VODE TEFAL KI583E10
ELEKTRIČNI GRELNIK VODE T-8809A
GRELNIK VODE TESLA KT300X
GRELNIK VODE ADLER AD1223
GRELNIK VODE VOX WK1009A
GRELNIK VODE DELONGHI KBOV2001.BG
GRELNIK VODE DELONGHI KBOV 2001.BK ČRN
GRELNIK VODE TEFAL KI150D30
Odprema v 24 urah

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Za vse ljubitelje čajev in kave so grelniki vode nepogrešljivi. Grelniki vode so najverjetneje eni izmed najenostavnejših malih kuhinjskih aparatov, ki zavrejo vodo le v nekaj minutah. Tako bodo topli napitki pripravljeni v najkrajšem možnem času Več

Grelniki vode

Za vse ljubitelje čajev in kave so grelniki vode nepogrešljivi. Grelniki vode so najverjetneje eni izmed najenostavnejših malih kuhinjskih aparatov, ki zavrejo vodo le v nekaj minutah. Tako bodo topli napitki pripravljeni v najkrajšem možnem času, ki ga boste lahko namenili pomembnejšim stvarem. Za popoln užitek v srebanju čaja ali kave pa si zagotovite tudi svojo novo najljubšo skodelico.

Prednosti uporabe grelnikov vode

Grelniki vode so odličen mali gospodinjski aparat, zaradi sledečih karakteristik:

  • Vodo zavrejo v izjemno kratkem času, celo hitrejšem kakor na indukcijskem štedilniku.
  • Grelniki vode so izredno enostavni za uporabo.
  • Za svoje delovanje porabijo zelo malo električne energije, zato so tudi zelo varčni in okolju prijaznejši.
  • Mnogo grelnikov vode ima poleg temperature vrelišča, možnost segrevanja vode tudi do nižjih temperatur. Ta lastnost je še posebej priljubljena pri ljubiteljih pravih čajev, ki se ponavadi pripravljajo pri 70 °C do 80 °C.

Katere lastnosti morate poznati pred nakupom grelnika vode?

Prostornina

Na voljo so najrazličnejši volumni grelnikov vode. Pri izbiri upoštevajte število ljudi v vašem gospodinjstvu, ki bodo uporabljali grelnik vode. Ravno tako pa razmislite o količini vrele vode, ki jo boste potrebovali. Na voljo so grelniki vode s prostornino od 0,5 L do 1,7 L.

Pred nakupom tudi preverite najmanjšo možno količino vode, ki jo lahko segreje grelnik vode. Včasih potrebujemo samo eno skodelico čaja, zato je nesmiselno, da bi segrevali prevelike količine vode.

Material

V široki ponudbi boste našli grelnike vode iz različnih materialov. Vaša izbira naj temelji na osebnih preferencah, v pomoč pa so vam lahko tudi predstavljene lastnosti posameznih materialov:

  • Grelniki vode iz plastike: so cenovno zelo ugodni. Plastika težje prevaja toploto, zato se zunanja stran grelnika manj segreje, kakor pri ostalih materialih. Zaradi nizke teže so plastični grelniki vode primerni tudi za potovanja.
  • Grelniki vode iz nerjavečega jekla: velja za material, ki je višje kvalitete. Njegova prednost je v izjemni vzdržljivosti, saj je odporen na udarce, in dolgi življenjski dobi.
  • Grelniki vode iz stekla: sodijo v nekoliko višji cenovni razred. Steklo se hitreje segreje kakor plastika, a se ne navzame vonja, barve in okusa čajev.

Moč grelnika vode in hitrost segrevanja

Hitrost segrevanja vode je za marsikoga najbolj odločilen dejavnik pri nakupu grelnika vode. V povprečju grelniki vode potrebujejo od 3 minute do 4 minute, da zavrejo vodo.

Moč grelnika vode bo določala čas, ki ga bo grelec vode potreboval, da bo zavrel vodo. Večja kot je moč grelnika vode, hitreje bo opravil svoje delo. Izbirate lahko med grelniki vode z močjo od 650 W do 2400 W. Pri izbiri moči ogrevanja upoštevajte število ljudi, ki bodo uporabljali grelnik vode.

Čiščenje grelca vode

Zaradi mineralov v vodi, se na stene grelca vode sčasoma naložijo obloge vodnega kamna. Za brezhibno delovanje in vzdrževanje higiene, zavrite vodo, v katero ste predhodno dodali detergent. Še lažje pa bo, če v grelec vode natočite jabolčni kis in ga pustite delovati čez noč. Naslednji dan pa notranjost grelnika vode samo splaknite z vodo.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Kategorije izdelkov
Informacije