Plinski žari

Filtriraj
44,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
179,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
179,99 €
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
499,90 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
539,00 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
329,99 €
Brezplačna dostava
Na zalogi
Na zalogi Preračunavam datum dostave
Več
Filtriraj

Plinski žari - za okusno poletje

Plinski žari omogočajo resnično enostavno in nezamudno peko na žaru. Definitivno so favoriti, ko govorimo o praktičnosti. Med našo široko ponudbo plinskih žarov, boste nedvomno našli tistega, ki bo že kmalu krasil vašo teraso ali vrt.

Kakovosten plinski žar je zagotovo dobra naložba, saj vam bo lepšal kosila, piknike in zabave leta in leta.

V nadaljevanju na kratko opišemo, kakšne prednosti imajo plinski žari in kaj lahko najdete v naši ponudbi.

Prednosti plinskega žara

Če žar kupujete prvič, verjamemo, da tehtate, katerega izbrati. Predvsem se med žar navdušenci odvija debata, ali je primernejši žar na oglje ali plinski žar.

Sedaj vam bomo našteli nekaj prednosti plinskih žarov, ki vam bodo morda pomagala pri odločitvi.

>> Enostavno čiščenje in malo dima. Plinske žare je enostavno očistiti, saj je po pečenju potrebno zgolj umiti ploščo. Ne puščajo umazanije, kot so pepel in saje. Med peko vsa odvečna maščoba steka v veliko posodico.

>> Hitro jih pripravimo za uporabo. Ker se plinski žari hitro ogrejejo so hitro pripravljeni, da jih uporabimo. Zato ni nobenega problema, če plinske žare uporabimo večkrat tedensko.

>> Primerni so za začetnike. Na plinskih žarih lahko obroke pripravimo v kratkem času, hkrati pa zagotavljajo nadzor in večurno konstantno toploto, kar je začetnikom v veliko pomoč.

>> Peka na plinu je ugodna. Plinski žari namreč omogočajo peko pri izklopljenih gorilnikih in peko hrane z indirektno toploto.

Seveda pa tovrstni žari niso primerni za notranjo uporabo, saj nimajo samodejne zaklopke plina. Pazljivi morate biti tudi, da zaradi visoke direktne vročine preveč ne izsušite mesa. Za razliko od žarov na oglje, plinski žari jedem ne dajejo tistega dimljenega priokusa, a laiki tega niti ne bodo zaznali.

Plinski žari v naši ponudbi

Plinski žari, ki jih imamo na voljo v Merkurju, so resnično raznovrstni. Poskrbeli smo, da se za vsako željo nekaj najde. V naši ponudbi so samostoječi plinski žari z nogami; plinski žari, ki jih postavite na površino in gorilniki na kartušo.

Med seboj se ločijo tudi glede na dimenzijo delovne površine in njeno sestavo (FE pločevinasta, jeklena plošča, jeklo, lito železi, nerjavno jeklo, železna plošča).

Če se boste odločili za nakup plinskega žara, se odločite za model z najmanj dvema gorilnikoma, saj to omogoča indirektno peko in istočasno peko jedi, ki zahtevajo različno temperaturo. Če izberete debelejšo ploščo, bo vaša hrana lepše in enakomernejše pečena. Stranski gorilniki omogočajo pripravo juh in drugih tekočih jedi. Za večjo priročnost svoj žar dopolnite tudi z odlagalnimi površinami.

Za vse žar ljubitelje smo pripravili tudi splošne predloge za peko na žaru, vabimo pa vas, da si ogledate še ostale članke, kjer delimo žar nasvete.

Are Your Sure?

Exit