IR paneli

Filtriraj
Filtriraj

IR paneli

Izbira ogrevalnega sistema v vašem domovanju je izredno velikega pomena. Na to vplivajo številni dejavniki – stroški energentov, način gradnje doma, vaše potrebe in želje… Da bo vaša izbira nekoliko enostavnejša smo v Merkurju pripravili številne nasvete s področja ogrevanja. Priporočamo vam, da jih pregledate, saj boste zagotovo spoznali marsikatero novo informacijo in zanimive trike.

IR paneli so sodoben sistem ogrevanja. Infrardeče ogrevanje je naraven, zdrav in varčen način ogrevanja. Primerljiv je z ogrevanjem s katerim nas sonce greje že od nekdaj. Paneli oddajajo dolge infrardeče valove, te nas grejejo neposredno in dajejo prijeten topel občutek že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje.

Gretje z infrardečo energijo ni samo varno, ampak vpliva tudi zelo blagodejno na človeško telo. Žarki prodrejo v tkivo in tako telo enakomerno ogrevajo. Izboljša se prekrvavitev, aktivacija molekul in fizikalnih oz. biokemičnih procesov. Energija v telesu se drastično izboljša, zmanjšuje se stres, izboljša se krvni obtok…

Izkoristek grelnega panela je zelo učinkovit, saj je ta skoraj stoodstoten. Čeprav je vložek v takšen sistem ogrevanja kar velik, pa se skozi leta uporabe vsi stroški povrnejo oz. boste imeli kasneje zelo nizke stroške ogrevanja. Takšen način ogrevanja preprečuje nastanek vlage, vsako sobo pa je možno ogrevati v različni temperaturi.

Are Your Sure?

Exit