Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Načini plačila

 • Odvoz starega aparata poteka nemoteno. Aparat mora biti obvezno pripravljen pred stanovanjskim objektom oz. pred vhodom v stanovanjski objekt (dvorišče oz. drug primeren prostor - ne v bloku pred stanovanjem, pač pa pred vhodom v blok). Ob dostavi aparata odpeljejo isti tip starega aparata.
 • Zaradi nepredvidljivih razlogov, se obljubljeni dobavni rok za spletna naročila lahko nekoliko podaljša, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje.
 • Splošni prodajni pogoji Spletnega centra Merkur so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje Spletnega centra Merkur ter urejajo poslovanje med Spletnim centrom Merkur in kupcem. Spletni center Merkur upravlja Merkur trgovina, d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo, davčna številka: SI76138437. Več o podjetju in vizitko podjetja dobite na naslednji povezavi.
 • Še vedno imate možnost osebnega prevzema blaga v 20 poslovalnicah ali uporabo Paketnika.

Plačila

V Spletnem centru Merkur omogočamo naslednje načine plačila:

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur popolnoma varen. Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa. Več o tem

Za plačevanje s plačilno kartico pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje. Pri naročilih, plačanih s kartico, vam bomo znesek bremenili na dan, ko vam bomo izstavili račun.

MasterCardMaestroVisa Visa Electron   Diners  

Več informacij o plačilnih karticah

Nakupe v Spletnem centru Merkur lahko poravnate z različnimi plačilnimi karticami. Za plačevanje s plačilno kartico pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje.

Po oddaji naročila plačanega s plačilno kartico ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila zaradi opravljene rezervacije sredstev na plačilni kartici. Spremembe se v tem primeru izvedejo s storniranjem naročila in izdelavo novega. Pri naročilih plačanih s kartico vam bomo znesek bremenili na dan, ko vam bomo izstavili račun.

Varno plačevanje

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur popolnoma varen. Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard ID Check in Visa Secure. Več o tem si lahko preberete tukaj.

PayPal je spletna finančna storitev, ki omogoča plačevanje z varnim internetnim računom. Podatke o bančnem računu, kreditni kartici ali debetni kartici preprosto dodate na svoj PayPal račun in jih tako povežete. To pomeni, da vaših podatkov o kreditni kartici ne dajete prodajalcu, podatke o tem ima le podjetje PayPal, ki je registrirano kot banka v EU.

PayPal deluje na osnovi bančnega računa, e-poštnega predala, osebnega gesla in zaščitne številke.

Postopek nakupa je enak, kot za ostale izdelke. Na blagajni v zavihku Način plačila označite Predračun. V svoj elektronski predal boste prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oziroma sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke (Klik, Bank@Net, Abanet, Banka IN, Link, Addiko EBank…).

Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na naslov nakup@merkur.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 5 delovnih dneh, v nasprotnem primeru bomo naročilo preklicali.

 • Provizija poštne nakaznice je brezplačna.
 • Ker je mogoče le plačilo z gotovino, morate biti ob prevzemu osebno prisotni.

V Spletnem centru Merkur vam omogočamo naslednje načine plačila na obroke:

Obročno plačilo Diners Club

V kolikor ste imetnik plačilne kartice Diners Club in ste aktivirali njihovo storitev Nakup na obroke, lahko v okviru razpoložljivega kreditnega limita na vaši kartici na Merkurjevih prodajnih mestih razdelite plačilo nakupa na od 2 od 36 obrokov.

Želeno število obrokov določite v postopku plačila, najnižji znesek mesečnega obroka ni določen. Merkur vam za obročno plačilo s plačilno kartico Diners Club ne zaračuna nobenega dodatnega stroška.

Plačate pa določene stroške izdajatelju kartice, skladno z njihovim aktualnim cenikom, ki je objavljen na www.dinersclub.si.

V Spletnem centru Merkur vam omogočamo naslednje načine plačila na obroke:

Obročno plačilo Diners Club

Nakup lahko poravnate v več obrokih: od 2 do 36 obrokov. Nakup je možen tudi za kupce, ki so DDV zavezanci. Želeno število obrokov določite v postopku plačila. Merkur trgovina vam za nakup na obroke ne zaračuna nobenega dodatnega stroška. Edini strošek, ki ga plačate pri nakupu na do 12 obrokov, je 1,30 EUR na obrok, plačate pa ga izdajatelju kartice, tj. Erste Card d.o.o.. Pri nakupih na od 13 do 36 obrokov pa vam poleg stroška na obrok obračunajo tudi strošek odobritve črpanja, in sicer v višini 7,99 % od zneska oziroma v skladu z njihovim veljavnim cenikom.

Če želite koristiti ugodnost obročnih nakupov, morate najprej z Erste Card podpisati posebno pogodbo za storitev obročnih nakupov. Storitev nakup na obroke ima poseben okvir porabe, ločen od limita na kartici. To vam omogoča vsakodnevne nakupe z vašo kartico, kljub temu, da ste izkoristili svoj obročni limit.

Postopek plačila na obroke:

 • Obročno plačilo s kartico Diners Club je res preprosto.
 • Ob plačilu uporabite kartico Diners Club in v postopku naročila izberite obročno transakcijo. Najnižji znesek obroka ni določen.
 • Višina vašega nakupa je omejena z višino okvirnega kredita, ki je določena s kreditno pogodbo, sklenjeno med vami in izdajateljem kartice.
 • Kupec v postopku naročila vnese številko Diners Club kartice, število obrokov in počaka na odobritev transakcije.
 • Postopek obročnega nakupa je zaključen, ko sistem odobri transakcijo.

Vir: www.dinersclub.si


Obročno plačilo Leanpay

Hitro in enostavno obročno odplačevanje z Leanpay na spletu.

 • Inovativen način obročnega nakupovanja, ki ne zahteva obiska banke in papirne dokumentacije.
 • V spletnem centru Merkur odobren v trenutku.
 • Promocija: za nakupe na 6 in 12 obrokov kupec NE plača nobenih obresti (0 %). Stroške ocene rizika v višini 4,5 % od vrednosti nakupa kupec poravna v okviru mesečnih obrokov. Več informacij na tej povezavi.
 • Za nakupe na 18, 24, 36 in 48 obrokov velja redna ponudba kredita Leanpay. Več informacij na tej povezavi.
 • Informativni izračun obroka NE vključuje stroškov dostave. Promocijska ponudba velja do preklica. Preberi več o Leanpay.
 • Odgovore na najpogostejša vprašanja kupcev najdete na povezavi.

V kolikor želite plačati po ponudbi in blago osebno prevzeti v enem od trgovskih centrov, nam pošljite e-pošto na naslov nakup@merkur.si.

V e-pošti navedite sledeče podatke:

 • šifre izdelkov s količinami
 • naziv kupca ali podjetja z davčno in matično številko
 • kontaktni e-naslov in telefon
 • številko Merkurjeve kartice zaupanja v primeru nakupa za fizične osebe
 • želen naslov dostave oziroma Merkurjev trgovski center, kjer želite osebno prevzeti blago

Stroški dostave bodo obračunani po ceniku Pošte Slovenije in bodo navedeni v ponudbi oziroma predračunu, ki vam ga bomo poslali in se šteje kot nakup v trgovskih centrih.

Po oddaji naročila bomo preverili razpoložljivost izdelkov v posameznem trgovskem centru in vam poslali predračun ali posredovali možnosti zamenjave izdelka. Informacije o poslovalnicah in odpiralnih časih dobite tukaj.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nas lahko pokličete na telefon 080 88 01, in sicer od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00 ure ali pošljete e-sporočilo na naslov nakup@merkur.si.


MerkurMerkur
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Seznam želja