Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Venčki in butarice

6 izdelkov

VENEC ZA VELIKO NOČ IZ NARAVNIH MATERIALOV V VIJOLIČNI IN ZELENI BARVI
Odprema v 24 urah
VENČEK ALI BUTARICA FI 25 CM JAJČKA IN METULJI
Odprema v 24 urah
VENČEK ALI BUTARICA 2/1 30/40 CM
VENČEK ALI BUTARICA 38 CM ROŽICE
VENČEK ALI BUTARICA 40 CM ŽITNA KLASJA
Odprema v 24 urah
VENČEK ALI BUTARICA DECORIS FI 28 CM JAJČKA IN METULJI
Odprema v 24 urah

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Butara predstavlja enega izmed simbolov velike noči. Butara je snop cvetlic in zelenja okoli katerega so prepleteni ostanki lesenih oblancev. Skupaj s pirhi, venčki in ostalo velikonočno dekoracijo, pa pričarajo prav posebno vzdušje, ki... Več

Venčki in butarice

Butara predstavlja enega izmed simbolov velike noči. Butara je snop cvetlic in zelenja okoli katerega so prepleteni ostanki lesenih oblancev. Skupaj s pirhi, venčki in ostalo velikonočno dekoracijo, pa pričarajo prav posebno vzdušje, ki kliče po pomladi.

Butarice

Butare so posebna tradicionalna dekoracija, ki se najpogosteje pojavlja med velikonočnimi prazniki. V preteklosti so številni ljudje verjeli, da ima butara posebno moč, ki je ščitila njihovo imetje pred naravnimi nesrečami. Danes pa predstavljajo odličen okras, ki ga lahko uporabite tudi za dekoracijo pogač in različnih kruhov.

Prednosti butare

 • Velikonočnemu vzdušju doda poseben čar.
 • Butara je tradicionalni šopek, ki ne bo nikoli šel iz mode.
 • Butare iz Merkurjeve ponudbe so cenovno zelo ugodne.
 • Navdušila vas bo njihova kvalitetna izdelava in dolga življenjska doba.

Zakaj kupiti butarice?

Čeprav butarice lahko izdelate sami, se lahko zgodi, da v vsej praznični evforiji preprosto ne boste imeli dovolj časa za njihovo izdelavo ali pa ne boste imeli potrebnega materiala in volje. Med nakupovanjem pa boste opazili, da butare niso pogost izdelek na trgovskih policah, zato smo za vas pripravili pester nabor, med katerimi lahko izbirate različne barvne kombinacije in velikosti.

Ali lahko butaro naredite sami?

Odgovor na zastavljeno vprašanje je pritrdilen - da, butare lahko izdelate sami. Butare se po videzu in uporabljenem materialu delijo na:

 • Butara iz zelenja: pri njihovi izdelavi lahko uporabite najrazličnejše veje in zunanje rastline, ki jih tesno povijete v šopek.
 • Klasična butara: je narejena iz pisanih lesenih oblancev, ki so čvrsto poviti z vrvjo okoli sredinskega dela narejenega iz raznovrstnih vej in zelenja.

Venčki

Poseben pečat pa bodo vaši dekoraciji dali velikonočni venčki. Na voljo je pester izbor različnih venčkov, ki bodo popestrili še tako turoben prostor in vanj privabili pomladno sonce. Venček lahko:

 • Uporabite za namizno dekoracijo, v katerega lahko postavite tudi pirhe.
 • Obesite na vhodna vrata in s tem privabite radovedne poglede. Venčki za na vrata imajo pritrjeno dodatno vrvico, s katero bo njihova namestitev enostavna in varna.

Izbirate lahko med različnimi izgledi venčkov:

 • Na voljo so venčki najrazličnejših barvnih kombinacij, od pastelnih odtenkov pa vse do neverjetno živih barv.
 • Za osnovo imajo lahko suhe veje, stiropor okoli katerega je navit satenast trak ali pa slamo.
 • Na njih so lahko pritrjeni umetni pirhi, dekorativni zajčki, piščančki ali cvetlice.

Venčki primerni za dekoriranje po vaših željah

Za vse, ki želite s svojo ustvarjalno žilico narediti venček po lastnih željah, si lahko izberete že narejene osnove iz suhih vej in slame ali take, ki so narejeni zgolj iz stiroporja ter jih okrasite po svoje

Pestra ponudba ustvarjalnega programa bo poskrbela, da boste venček okrasili z umetnim cvetjem in dekorjem, ki bo jemal dih. Za vas pa smo pripravili tudi nešteto nasvetov, kako lahko sami naredite dekoracijo za veliko noč.

NASVET: če želite pobarvati venček in okraske, vam priporočamo uporabo akrilnih barv, ki so obstojne in vodoodporne.

Shranjevanje in vzdrževanje butaric in venčkov

Butare in venček po končanih praznikih pospravite v embalažo, ki omogoča kroženje zraka, hkrati pa preprečuje dostop morebitnim glodalcem. Škatlo nato postavite v suh in temen prostor, kjer vlaga ne bo povzročila razrasta plesni.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01