Klikni in prevzemi: 19 prevzemnih mest.
Merkur paketnik: 8 prevzemnih mest (24/7).
Spletni nakup na obroke: do 12 obrokov brez obresti.

Termoizolacije

URSA vam s širokim izborom izdelkov pomaga ustvariti prijeten, topel in prostoren bivalni prostor. Novi premium izdelek URSA GOLD  (SF 32h /Vk) vam ponuja vse to in še več. Izdelek še posebej priporočamo pri različnih prenovah stavbnih konstrukcij.

Ostale aplikacije, za katere je izdelek primeren za vgradnjo:

Pri novogradnjah je odličen pri uporabi izolaciji poševnih streh, tako na notranji kot zunanji strani, zunanjih sten na notranji strani ter neprezračevanih fasad.
URSA GOLD (SF 32h /Vk) odraža odlične lastnosti s toplotno prevodnostjo λ = 0,032 W/mK, ter najboljšo klasifikacijo požarnih lastnosti - A1.  Prav tako je enostaven za vgradnjo ter rokovanje. Zaradi okolju prijaznega veziva ustvarja ugodno ozračje v prostorih (Razred A+) ter prispeva k zmanjševanju porabe energije in  s tem posledično zmanjšuje izpuste CO2 emisij. V letu 2018 smo s prodajo izdelkov in aktivnostmi zaposlenih zmanjšali za več kot 139.000 ton izpusta emisij CO2.

Izdelek  URSA GOLD  (SF 32h /Vk) odražajo  še ostale odlične lastnosti: vodoodbojnost, gladka površina, odlična elastičnost, odlično vpenjanje, visoka komprimacija ter lahek transport do mesta vgradnje.

Kategorije izdelkov

Stiropor
Stiropor
Estrudirani polistiren (XPS)
Estrudirani polistiren (XPS)
Steklena volna
Steklena volna
Kamena volna
Kamena volna
Folije
Folije
Ostalo
Ostalo

Termoizolacije

Prenavljate starogradnjo ali ste se odločili, da si boste zgradili prav lastno hišo. Hiša mora biti ustrezno izolirana, saj vam le tako omogoča ugodno bivanje v njej. Če boste imeli dobro izoliran dom, boste pri ogrevanju porabili le toliko kot potrebujete, da so prostori ustrezno ogreti. Pri slabi termoizolaciji pa bo šlo veliko kurjave »skozi okno«, vaši stroški pa bodo posledično višji. Poleg tega pa slaba termoizolacija lahko skozi čas pusti trajne posledice na vseh prostorih in predmetih v hiši.

Na toplotno zaščito vpliva debelina toplotne izolacije in koeficient toplotne prevodnosti materialov. Na trgu boste našli široko ponudbo termoizolacijskih materialov, ki so lahko organski ali anorganski. Najbolj popularni termoizolacijski materiali so polistiren, steklena in kamena volna.

Tudi v Merkurju vam ponujamo številne različne materiale, kateri je najbolj primeren za vaš dom, pa je odvisno od številnih dejavnikov. Odločite se lahko za stiropor, estrudirani polistiren, stekleno volno, kameno volno ali različne folije.

Vse zgoraj naštete materiale je možno dobiti v različnih dimenzijah – širini, dolžini ali debelini. Prav tako pa si jih sami lahko še obrežete po obliki, da bo le ta ustrezno zatesnila vaše domovanje.

Imate o termoizolaciji še kakšno dodatno vprašanje? Potem vam predlagamo, da si pregledate še naše nasvete o gradnji, saj boste zagotovo izvedeli še kaj novega in si s pomočjo nasvetov odgovorili na zastavljena vprašanja.

Are Your Sure?

Exit