Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:
loader
MESTNA ELEKTRIČNA KOLESA Z MOŽNOSTJO UVELJAVLJANJA SUBVENCIJE

Električna kolesa

8 izdelkov

ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY I20 ORANŽEN, ČRN
Odprema v 24 urah
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY C101 CESTNO
Odprema v 24 urah
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY C11 L CESTNO
Odprema v 24 urah
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY M100 GORSKO
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY M10 GORSKO
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY C20 SIV
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY C102 BEL
ELEKTRIČNO KOLO MS ENERGY M11 GORSKO 29 COL

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Električna kolesa postajajo vedno bolj priljubljena in navdušujejo prav vse. Kupci električnih koles so tako kolesarji, ki običajno uporabljajo mestno, gorsko ali cestno kolo. V trenutnem tempo življenja nam velikokrat primanjkuje časa, da bi kolesarili več ur, mnogi za prevo... Več

ELEKTRIČNA KOLESA

Električna kolesa postajajo vedno bolj priljubljena in navdušujejo prav vse. Kupci električnih koles so tako kolesarji, ki običajno uporabljajo mestno, gorsko ali cestno kolo. V trenutnem tempo življenja nam velikokrat primanjkuje časa, da bi kolesarili več ur, mnogi za prevoz na delo raje kot avto / avtobus uporabijo električno kolo, potem pa so tu še tisti, ki jim zdravje ne dopušča pretiranih naporov in je električno kolo odlična rešitev.

Razlogov je tako kar nekaj za nakup električnega kolesa, a katerega izbrati in zakaj?

Kot smo že zgoraj napisali se električna kolesa odlično izkažejo kot izredno primerna za prevoz v službo ali daljše ture, ker se drugače sploh ne bi odločili za kolesarjenje. V primeru prevoza v službo vam prihrani čas za iskanje parkirnega mesta, poleg tega se že zjutraj nadihate svežega zraka, ki vam da energijo za naporen dan. Z električnim kolesom se lahko odpravite na turo tudi takrat, ko ste v stiski s časom, saj se zaradi pomoči elektro motorja čas, ki ste ga običajno porabili za svojo najljubšo turo praktično prepolovi.

Električno kolo kot učinkovit pripomoček

Velik razlog za nakup E-kolesa so tudi zdravstvene težave in vsi katerim zdravje ne dopušča pretiranih telesnih naporov, električno kolo pomaga, da premagate zastavljeno pot brez pretiranega naprezanja in dodatnega ogrožanja vašega zdravja.

Vrste električnih koles

Zahvaljujoč hitremu razvoju tehnologije električnih motorjev, baterij in konstrukcij okvirjev, dandanes poznamo skoraj toliko različnih vrst E-koles kot klasičnih.

V naši ponudbi najdete električno kolo znamk Brid, Ebfec in RKS.

Tako kot klasična kolesa namreč tudi električna kolesa delimo na več vrst, ki so prilagojene temu, po kakšnem terenu z njimi vozimo.

V naši spletni trgovini tako lahko najdete:

Gorska električna kolesa, ki se uporabljajo predvsem za lajšanje strmih vzponov, saj je z njimi vožnja v vsak klanec veliko manj naporna in veliko bolj udobna, saj vam pri poganjanju pedalov pomaga elektromotor. Zaradi tega boste na vrh klanca ali hriba prišli veliko hitreje, lahko boste čas tudi prepolovili in z manj napora in posledično bo spust še večji užitek.

Treking električno kolo je namenjeno vsem, ki radi kolesarijo na daljše razdalje po ravnini, vendar ne le po asfaltu, ampak kdaj pa kdaj zaidejo tudi na makadam ali kakšen drug teren. Električni pogon bo poskrbel za to, da se boste lahko odpravili na daljšo kolesarjenje, četudi nimate ravno veliko kondicije. Pedala boste seveda morali še vedno poganjati, a boste za to porabili veliko manj moči kot pri klasičnem kolesu.

Mestno električno kolo je super rešitev za vse, ki bi se radi v služno, v šolo ali po opravkih odpravili s kolesom, vendar pa v mesto ne bi radi prisopihali preveč zadihani in čisto preznojeni, pa še parkirnega mesta vam ne bo potrebno iskati. S pomočjo električnega kolesa bo poganjanje lažje, pa tudi klance boste lažje prevozili. Mestno električno kolo predstavlja dobro alternativo javnemu prevozu, omogoča ekološki način prevoza ter poskrbi za to, da pridobite tudi nekaj kondicije.

Zložljiva električna kolesa so lahko priročna za vožnjo po mestu in krajše razdalje na splošno. Zaradi posebne zasnove so zelo okretni in enostavni za zlaganje, na primer pri uporabi javnega prometa. Zložljivo e-kolo vam bo prišel prav, če imate stisko s prostorom, ali se radi odpravite na počitnice z avtodomov,…

Na kaj paziti pri nakupu električnega kolesa?

Čeprav so električna kolesa postala že kar uveljavljena in jih lahko na cestah, po mestih ter povsod drugje vedno pogosteje videvamo, pa takšno kolo marsikdo vseeno kupuje prvič.
Če to velja tudi za vas, potem vam svetujemo, da ste pri nakupu električnega kolesa pozorni na:

 

  • da izberete primerno električno kolo za teren, po kakršnem se boste vozili,
  • kakšna je moč elektromotorja in kako kakovosten je ta,
  • da izberete električno kolo z baterijo vsaj 300 Wh,
  • da ima izbrano električno kolo čim bolj vzdržljivo baterijo,
  • kakšen je doseg baterije in kakšen je njen čas polnjenja,
  • da je kolo čim lažje (na to vpliva tudi teža in velikost elektromotorja).

Kako deluje e-kolo

Večina sodobnih E-koles deluje tako, da motor, ki je navadno postavljen na mesto kjer se nahaja tudi gonilka, poveča moč, ki jo kolesar proizvede z vrtenjem pedal.  Vsa E-kolesa imajo tudi neke vrste kontrolno enoto, preko katere kolesar upravlja z motorjem.

Kontrolna enota se lahko nahaja na krmilu, na bateriji ali pa kot aplikacija na pametnem telefonu. Preko kontrolne enote vidimo stanje baterije in nastavljamo stopnjo pomoči motorja, tiste na krmilu pa nam velikokrat posredujejo tudi informacije o hitrosti, prekolesarjeni poti itd.

Baterijaje verjetno najpomembnejši del električnega kolesa, kapacitete se gibljejo med 200Wh in 900Wh. Kapaciteta baterije je tista, ki definira jakost pomoči in doseg z enim polnjenjem. Močnejša kot je baterija, več moči lahko proizvede elektro motor (Bosch, Shimano).

Večina E-koles omogoča več nivojev pomoči elektro motorja. Najnižji nivo nudi najmanj pomoči in omogoča največji doseg, najvišji zagotavlja kolesarju ekstremno pomoč a ima najmanjši doseg.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01