Dostava in vračilo blaga

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se določajo začasne prepovedi ponujanja in prodajanja storitev. V to kategorijo sodi tudi storitev vnos bele tehnike v stanovanje, zato te storitve ne izvajamo na tistem področju, kjer je z Odlokom oziroma drugim pravnim predpisom Republike Slovenije prepovedano.
 • Odvoz starega aparata poteka nemoteno. Aparat mora biti obvezno pripravljen pred stanovanjskim objektom oz. pred vhodom v stanovanjski objekt (dvorišče oz. drug primeren prostor - ne v bloku pred stanovanjem, pač pa pred vhodom v blok). Ob dostavi aparata odpeljejo isti tip starega aparata.
 • Zaradi nepredvidljivih razlogov, se obljubljeni dobavni rok za spletna naročila lahko nekoliko podaljša, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje.
 • Splošni prodajni pogoji Spletnega centra Merkur so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje Spletnega centra Merkur ter urejajo poslovanje med Spletnim centrom Merkur in kupcem. Spletni center Merkur upravlja Merkur trgovina, d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo, davčna številka: SI76138437. Več o podjetju in vizitko podjetja dobite na naslednji povezavi.
 • Imate tudi možnost osebnega prevzema blaga v 20 poslovalnicah ali uporabo Paketnika.

Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Kupljeno blago je dobavljivo v roku, ki je naveden v postopku naročila. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov. 

V Spletnem centru Merkur želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji, vendar samo znotraj območja Slovenije. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. V kolikor želite, da vas s strani Pošte Slovenije o dostavi obvestijo preko telefona, nam to posebej sporočite na naslov nakup@merkur.si.

Strošek dostave

Ob spletnem nakupu v vrednosti 30,00 € ali več vam kupljeno blago (z izjemo posebej označenih izdelkov) dostavimo brezplačno. Za nakupe do 30,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 3,90 €. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v Spletnem centru Merkur za področje Slovenije.


Dostava logistično zahtevnih izdelkov (LZI) in rastlin se obračuna po posebnem ceniku – glejte zavihek »Dostave logistično zahtevnih izdelkov« in "Dostava rastlin".

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko uredite na spletni strani kjer si lahko prenesete obrazcu ali preko e-pošte z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete na e-pošti naslov nakup@merkur.si ali z nedvoumno ustno izjavo preko telefona 080 88 01 od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00 ure. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Prejeto kupnino vam vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, razen če niste izrecno zahtevali uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih drugih stroškov. Pravico do vračila kupnine imate, ko naša družba prevzame blago in opravi pregled prevzetega blaga ali do predložitve dokazila, da ste nam izdelek poslali. 14-dnevni odstopni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti v enega izmed trgovskih centrov Merkur ali poslati na naslov Merkur Spletna trgovina, Mirka Vadnova 14, 4000 Kranj v 14 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo. V primeru odstopa od pogodbe ste dolžni dokazati, kje in kdaj ste blago kupili. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo, iz katerega pa morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

Osebno v katerikoli Merkurjev trgovski center

 

 • Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte nakup@merkur.si  ali preko telefona na 080 88 01 od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00.
 • Navedete ime in priimek, številko naročila, e-pošto in kontaktni telefon.
 • Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo iz katerega pa morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.
 • Vračilo blaga ni možno v Merkurjeve franšizne prodajalne.

Seznam trgovskih centrov z odpiralnimi časi dobite na naslednji povezavi.

V primeru odstopa od pogodbe preko dostavne službe na naslov 

 • Merkur Spletna trgovina, Mirka Vadnova 14, 4000 Kranj

Stroške pošiljanja krijete sami. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo iz katerega pa morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

V primeru napačnih ali razbitih izdelkov

 • vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte nakup@merkur.siali preko telefona na 080 88 01, od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00 ure.
 • po potrditvi oziroma uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije 

Stroški pošiljanja so brezplačni. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo iz katerega pa morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino.

Na zgornji naslov ali na elektronski naslov nakup@merkur.si lahko pošljete tudi svoje ugovore, pripombe, zahtevke in predloge.

 • Kupljeni izdelek bele tehnike vam vnesemo skozi vhodna vrata stanovanja v željeni prostor.
 • Pot do prostora, kamor želite imeti dostavljen izdelek, mora biti očiščenain brez ovir ter imeti na vsaki strani izdelka vsaj 10 cm prostora.
 • Sodelujemo s preverjenimi partnerji, ki svoje delo opravljajo profesionalno in strokovno, vendar je potrebno v izogib nepredvidenimi poškodbami zagotoviti zaščito tal in ostale opreme, ki bi se lahko pri vnosu poškodovala.
 • V kolikor je pot v stanovanje ovirana ali lastnosti objekta tega ne dovoljujejo (ozko stopnišče, krožne stopnice), vam vnosa ne moremo zagotoviti.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se določajo začasne prepovedi ponujanja in prodajanja storitev. V to kategorijo sodi tudi storitev vnos bele tehnike v stanovanje, zato te storitve ne izvajamo na tistem področju, kjer je z Odlokom oziroma drugim pravnim predpisom Republike Slovenije prepovedano.

Logistično zahtevni izdelki (v nadaljevanju LZI) so izdelki, ki zaradi teže, volumna ali najdaljše stranice zahtevajo posebno rokovanje in distribucijsko pot. Med LZI sodi predvsem gradbeni material ter večji oz. težji izdelki iz drugih oddelkov, kot na primer večje vrtne hiške, rastlinjaki, energenti, …

Za dostavo LZI veljajo posebni pogoji in ceniki, ki so odvisni od:
- prevoznika, s katerim dostavimo naročene LZI
- števila palet, ki jih potrebujemo za dostavo naročenih LZI.

Kupec je dolžan zagotoviti prost dostop tovornega vozila do razkladalnega mesta, to je do naslova, ki ga na naročilu navede za dostavo. Dovoz mora biti utrjen in urejen. Na dovozu ne sme biti peska ali trave. Dostavo blaga izvajamo do vhoda v objekt oziroma do najbližjega dostopnega razkladalnega mesta. V primeru, da je dostop oviran, vam dostave do vhoda objekta ne moremo zagotoviti.

Cenik glede na vrsto dostave

Dostava LZI se lahko v nekaterih primerih zaradi količine, teže ali volumna naročenega blaga vrši na paletah. Strošek palete se v postopku naročila zaračuna glede na tip palete. Kupec jih lahko vrne v enega izmed trgovskih centrov Merkur in dobi povrnjen celoten znesek stroška palet. V primeru, da kupec naroči majhno količino logistično zahtevnih izdelkov, palete ne zaračunamo.

Za LZI ni možno obročno plačilo Leanpay.

Cenik palet:

NAZIV PALETE

CENA Z DDV

PALETA EPAL, EUR 16,00 EUR
PALETA DIMENZIJ 1200 x 800 cm 16,00 EUR
PALETA NESTANDARD do 1500 cm 10,00 EUR
PALETA NESTANDARD nad 1501 cm 18,00 EUR
PALETA ZA MAVČ. IN GRADB. PL. 2000 X 1250 21,00 EUR
PALETA JUB 14,00 EUR
KOLI PALETA SALONIT 12,08 EUR

 

 1. POŠTA SLOVENIJE
  V primeru, da vam blago dostavimo s Pošto Slovenije, velja spodaj navedeni cenik. Cena dostave je odvisna od teže pošiljke.

  TEŽA POŠILJKE DO DOLOČENE TEŽE CENA Z DDV
  do 49,99 kg 5,99 EUR
  od 50 do 99,99 kg 9,99 EUR
  od 100 do 249,99 kg 16,99 EUR
  od 250 kg do 600 kg 24,99 EUR
 2. TOVORNO VOZILO DO 3,5 TONE
  V primeru, da vam naročene logistično zahtevne izdelke dostavimo s tovornim vozilom do 3,5 ton, je strošek dostave odvisen od razdalje med naslovom za dostavo in izbranim trgovskim centrom Merkur. Naslov za dostavo in trgovski center, ki je najbližji naslovu za dostavo, izberete sami v procesu oddaje naročila v spletni trgovini Merkur na www.merkur.si.

  RAZDALJA V KM CENA DOSTAVE S TOVORNIM VOZILOM DO 3,5 T (Z DDV)
  Do 10 11,00 EUR
  Do 20 22,00 EUR
  20 - 30 33,00 EUR
  30 - 40  44,00 EUR
  40 - 50 50,00 EUR
  50 - 60  56,00 EUR
  nad 60 76,00 EUR
 3. AVTODVIGALO
  V primeru, da vam naročene logistično zahtevne izdelke dostavimo z avtodvigalom, je strošek dostave odvisen od razdalje med naslovom za dostavo in izbranim trgovskim centrom Merkur. Naslov za dostavo in trgovski center, ki je najbližji naslovu za dostavo, izberete sami v procesu oddaje naročila v spletni trgovini Merkur na www.merkur.si. V primeru, da za dostavo naročenih logistično zahtevnih izdelkov potrebujemo avtodvigalo, vam za razklad vsake palete posebej zaračunamo 5,00 EUR.
  RAZDALJA V KM CENA DOSTAVE Z AVTODVIGALOM (Z DDV)
  Do 10 35,00 EUR
  Do 20 45,00 EUR
  20 - 30 60,00 EUR
  30 - 40  75,00 EUR
  40 - 50 90,00 EUR
  50 - 60  105,00 EUR
  nad 60 120,00 EUR

• Energente (brikete, drva, pelete) je preko spletne trgovine možno naročiti izključno samo po paketih. Paket je količina zavojev/vreč, ki se jih lahko naloži na 1 (eno) paleto.
• Dostavo energentov izvajamo s tovornjakom (maksimalne dolžine 13 m) z dvižno ploščadjo in paletnim viličarjem.
• Pred dostavo preverite dimenzije blaga in zagotovite dovolj prostora, da je blago mogoče varno dostaviti.
• Kupec je dolžan zagotoviti prost dostop tovornega vozila do razkladalnega mesta, to je do naslova, ki ga na naročilu navede za dostavo.
Dovoz mora biti utrjen in urejen. Na dovozu ne sme biti peska, trave ali zemlje. Blago se lahko razklada samo na ravnem terenu.
• Razklad je možen samo na trdi podlagi: asfalt, tlakovci, beton.
• Dostavo blaga izvajamo do vhoda v objekt oziroma do najbližjega dostopnega razkladalnega mesta. V primeru, da je dostop oviran, vam dostave do vhoda objekta ne moremo zagotoviti.
• Dostava se izvaja na naslov, ki ste ga v naročilu označili kot »naslov za dostavo«. Zato v košarici vnesite točen naslov za dostavo, kamor želite, da se izdelke dostavi.
• Sobote, nedelje in prazniki niso dostavni dnevi in se ne štejejo v časovno obdobje dostave. V primeru višje sile lahko pride do spremembe dogovorjenega časa, o čemer boste pravočasno obveščeni.
• Pri nakupu energentov preko spleta ni možno plačilo po povzetju ter na obroke Leanpay.
• S podpisom dostavnice kupec potrjuje, da je izdelek v dogovorjenem času prejel in da je ob prejemu pregledan, nepoškodovan in brez vidnih poškodb. Dostavnica se podpiše, ko je razklad zaključen.

Posebna ponudba dostave velja le za izdelke, ki so v ponudbi označeni z znakom roza rožice. Izdelke iz ostale ponudbe, ki nimajo znaka rožice, morate naročiti v ločenem naročilu, kjer veljajo naši standardni pogoji dostave.

Dostava v roku 2 do 10 delovnih dni, od torka do petka.

Cena dostave je 5,99 €, za nakupe nad 300 € je dostava brezplačna.

Dostava blaga v tujino je možna izključno na podlagi medsebojnega individualnega dogovora ob vnaprej definirani lokaciji in izračunanih stroških pošiljanja. V tem primeru nam preko e-pošte na naslov nakup@merkur.si  pošljite vaše podatke in željene izdelke s količino, da vam pripravimo predračun.

Are Your Sure?

Exit