Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Dostava in vračilo blaga

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se določajo začasne prepovedi ponujanja in prodajanja storitev. V to kategorijo sodi tudi storitev vnos bele tehnike v stanovanje, zato te storitve ne izvajamo na tistem področju, kjer je z Odlokom oziroma drugim pravnim predpisom Republike Slovenije prepovedano.
 • Odvoz starega aparata poteka nemoteno. Aparat mora biti obvezno pripravljen pred stanovanjskim objektom oz. pred vhodom v stanovanjski objekt (dvorišče oz. drug primeren prostor - ne v bloku pred stanovanjem, pač pa pred vhodom v blok). Ob dostavi aparata odpeljejo isti tip starega aparata.
 • Zaradi nepredvidljivih razlogov, se obljubljeni dobavni rok za spletna naročila lahko nekoliko podaljša, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje.
 • Splošni prodajni pogoji Spletnega centra Merkur so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje Spletnega centra Merkur ter urejajo poslovanje med Spletnim centrom Merkur in kupcem. Spletni center Merkur upravlja Merkur trgovina, d.o.o., Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo, davčna številka: SI76138437. Več o podjetju in vizitko podjetja dobite na naslednji povezavi.
 • Imate tudi možnost osebnega prevzema blaga v 20 poslovalnicah ali uporabo Paketnika.

Spoštovani kupci,

zaradi tehničnih posodobitev, do 20. 9. 2023 osebni prevzem spletnih naročil v trgovskem centru Merkur Ljubljana BTC ni možen.
Prav tako na tej lokaciji ne bo možen dvig spletnih naročil v Merkur paketniku
V tem obdobju vas naprošamo, da izberete drug tip dostave ali prevzem v drugem trgovskem centru Merkur.

Hvala za razumevanje,
Merkur


Ob spletnem nakupu nad vrednostjo 70,00 € vam kupljeno blago (z izjemo posebej označenih izdelkov) dostavimo brezplačno. Za nakupe do vključno 70,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 3,90 €. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v Spletnem centru Merkur za področje Slovenije. 

Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Kupljeno blago je dobavljivo v roku, ki je naveden v postopku naročila. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov. 

V Spletnem centru Merkur želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji, vendar samo znotraj območja Slovenije. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. V kolikor želite, da vas s strani Pošte Slovenije o dostavi obvestijo preko telefona, nam to posebej sporočite na naslov nakup@merkur.si.

Strošek dostave

Ob spletnem nakupu nad vrednostjo 70,00 € vam kupljeno blago (z izjemo posebej označenih izdelkov) dostavimo brezplačno. Za nakupe do vključno 70,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 3,90 €. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v Spletnem centru Merkur za področje Slovenije. 

Strošek pošiljanja aparatov bele tehnike znaša 9,99 €.

Dostava logistično zahtevnih izdelkov (LZI) in rastlin se obračuna po posebnem ceniku – glejte zavihek »Dostave logistično zahtevnih izdelkov« in "Dostava rastlin".

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi morali navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko uredite na spletni strani, kjer si lahko prenesete obrazec, preko e-pošte z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete na naslov nakup@merkur.si ali z nedvoumno ustno izjavo preko telefona 080 88 01 od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00 ure.

Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Prejeto kupnino vam vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, razen če niste izrecno zahtevali uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih drugih stroškov. Pravico do vračila kupnine imate, ko naša družba prevzame blago in opravi pregled prevzetega blaga ali do predložitve dokazila, da ste nam izdelek poslali. 14-dnevni odstopni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti v enega izmed trgovskih centrov Merkur ali poslati na naslov Merkur Spletna trgovina, Mariborska cesta 162, 3000 Celje v 14 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo. V primeru odstopa od pogodbe ste dolžni dokazati, kje in kdaj ste blago kupili. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo, iz katerega pa morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

Osebno v katerikoli Merkurjev trgovski center

 • Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte nakup@merkur.si  ali preko telefona na 080 88 01 od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00.
 • Navedete ime in priimek, številko naročila, e-pošto in kontaktni telefon.
 • Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo, iz katerega morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.
 • Vračilo blaga ni možno v Merkurjeve franšizne prodajalne.

Seznam trgovskih centrov z odpiralnimi časi dobite na naslednji povezavi.

V primeru odstopa od pogodbe preko dostavne službe na naslov 

 • Merkur Spletna trgovina, Mariborska cesta 162, 3000 Celje

Stroške pošiljanja krijete sami. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo, iz katerega morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

V primeru napačnih ali razbitih izdelkov

 • vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte nakup@merkur.siali preko telefona na 080 88 01, od ponedeljka do petka od 7.00 do 20.00 ure.
 • po potrditvi oziroma uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije 

Stroški pošiljanja so brezplačni. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo, da predložite račun oziroma drugo verodostojno dokazilo, iz katerega morajo biti razvidni vsi relevantni podatki, kot sta čas in vrsta nakupa, po potrebi tudi kraj.

Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino.

Na zgornji naslov ali na elektronski naslov nakup@merkur.si lahko pošljete tudi svoje ugovore, pripombe, zahtevke in predloge.

 • Kupljeni izdelek bele tehnike vam vnesemo skozi vhodna vrata stanovanja v želeni prostor.
 • Pot do prostora, kamor želite imeti dostavljen izdelek, mora biti očiščena in brez ovir ter imeti na vsaki strani izdelka vsaj 10 cm prostora.
 • Sodelujemo s preverjenimi partnerji, ki svoje delo opravljajo profesionalno in strokovno, vendar je potrebno v izogib nepredvidenim poškodbam zagotoviti zaščito tal in ostale opreme, ki bi se lahko pri vnosu poškodovala.
 • V kolikor je pot v stanovanje ovirana ali lastnosti objekta tega ne dovoljujejo (ozko stopnišče, krožne stopnice), vam vnosa ne moremo zagotoviti.
 • Odvoz starega aparata poteka nemoteno. Aparat mora biti obvezno pripravljen pred stanovanjskim objektom oz. pred vhodom v stanovanjski objekt (dvorišče oz. drug primeren prostor - ne v bloku pred stanovanjem, pač pa pred vhodom v blok). Ob dostavi aparata odpeljejo isti tip starega aparata.
 • Cena vnosa je 24,99 EUR in se zaračuna ne glede na število naročenih izdelkov bele tehnike.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se določajo začasne prepovedi ponujanja in prodajanja storitev. V to kategorijo sodi tudi storitev vnos bele tehnike v stanovanje, zato te storitve ne izvajamo na tistem področju, kjer je z Odlokom oziroma drugim pravnim predpisom Republike Slovenije prepovedano.


Dostava logistično zahtevnih izdelkov 

Logistično zahtevni izdelki (v nadaljevanju LZI) so izdelki, ki zaradi teže, volumna ali najdaljše stranice zahtevajo posebno rokovanje in distribucijsko pot. Med LZI sodi predvsem gradbeni material ter večji oz. težji izdelki iz drugih oddelkov, kot na primer večje vrtne hiške, rastlinjaki, energenti, …

Za dostavo LZI veljajo posebni pogoji in ceniki, ki so odvisni od:

 • prevoznika, s katerim dostavimo naročene LZI
 • števila palet, ki jih potrebujemo za dostavo naročenih LZI.

Kupec je dolžan zagotoviti prost dostop tovornega vozila do razkladalnega mesta, to je do naslova, ki ga na naročilu navede za dostavo. Dovoz mora biti utrjen in urejen. Na dovozu ne sme biti peska ali trave. Dostavo blaga izvajamo do vhoda v objekt oziroma do najbližjega dostopnega razkladalnega mesta. V primeru, da je dostop oviran, vam dostave do vhoda objekta ne moremo zagotoviti.

Cenik glede na vrsto dostave

Dostava LZI se lahko v nekaterih primerih zaradi količine, teže ali volumna naročenega blaga vrši na paletah. Strošek palete se v postopku naročila zaračuna glede na tip palete. Kupec jih lahko vrne v enega izmed trgovskih centrov Merkur in dobi povrnjen celoten znesek stroška palet. V primeru, da kupec naroči majhno količino logistično zahtevnih izdelkov, palete ne zaračunamo.

Cenik palet

NAZIV PALETE CENA Z DDV
PALETA EPAL, EUR 20,00 EUR
PALETA DIMENZIJ 1200 x 800 cm 19,00 EUR
PALETA NESTANDARD do 1500  13,00 EUR
PALETA NESTANDARD nad 1501  19,00 EUR
PALETA ZA MAVČNE IN GRADBENE PLOŠČE 32,00 EUR
PALETA JUB 20,00 EUR
KOLI PALETA SALONIT 25,00 EUR
PALETA XELLA 1000 x 600 15,00 EUR
PALETA KNAUF večja 37,79 EUR
PALETA KNAUF manjša 24,39 EUR

POŠTA SLOVENIJE

V primeru, da vam blago dostavimo s Pošto Slovenije, velja spodaj navedeni cenik. Cena dostave je odvisna od teže pošiljke.

TEŽA POŠILJKE DO DOLOČENE TEŽE CENA Z DDV
do 49,99 kg 5,99 EUR
od 50 do 99,99 kg 9,99 EUR
od 100 do 249,99 kg 16,99 EUR
od 250 kg do 600 kg 24,99 EUR

TOVORNO VOZILO DO 3,5 TONE

V primeru, da vam naročene logistično zahtevne izdelke dostavimo s tovornim vozilom do 3,5 ton, je strošek dostave odvisen od razdalje med naslovom za dostavo in izbranim trgovskim centrom Merkur. Naslov za dostavo in trgovski center, ki je najbližji naslovu za dostavo, izberete sami v procesu oddaje naročila v spletni trgovini Merkur na www.merkur.si.

RAZDALJA V KM CENA DOSTAVE S TOVORNIM VOZILOM DO 3,5 T (Z DDV)
Do 20 25,00 EUR
20 - 30 37,00 EUR
30 - 40  49,00 EUR
40 - 50 56,00 EUR
50 - 60  62,00 EUR
nad 60 82,00 EUR

AVTODVIGALO

V primeru, da vam naročene logistično zahtevne izdelke dostavimo z avtodvigalom, je strošek dostave odvisen od razdalje med naslovom za dostavo in izbranim trgovskim centrom Merkur. Naslov za dostavo in trgovski center, ki je najbližji naslovu za dostavo, izberete sami v procesu oddaje naročila v spletni trgovini Merkur na www.merkur.si. V primeru, da za dostavo naročenih logistično zahtevnih izdelkov potrebujemo avtodvigalo, vam za razklad vsake palete posebej zaračunamo 5,00 EUR.

Spodaj navedene cene dostave z avtodvigalom veljajo za dostavo z enim avtodvigalom, s katerim lahko peljemo do 7,1 tone naročenega blaga. V primeru naročila blaga nad 7,1 tone, se zaračuna večkratnik cene za eno avtodvigalo.

RAZDALJA V KM CENA DOSTAVE Z AVTODVIGALOM (Z DDV)
Do 20 50,00 EUR
20 - 30 65,00 EUR
30 - 40 80,00 EUR
40 - 50 95,00 EUR
50 - 60 110,00 EUR
nad 60 125,00 EUR
 • Energente (brikete, drva, pelete) je preko spletne trgovine možno naročiti izključno samo po paketih. Paket je količina zavojev/vreč, ki se jih lahko naloži na 1 (eno) paleto.
 • Dostavo energentov izvajamo s tovornjakom (maksimalne dolžine 13 m) z dvižno ploščadjo in paletnim viličarjem.
 • Pred dostavo preverite dimenzije blaga in zagotovite dovolj prostora, da je blago mogoče varno dostaviti.
 • Kupec je dolžan zagotoviti prost dostop tovornega vozila do razkladalnega mesta, to je do naslova, ki ga na naročilu navede za dostavo.
 • Dovoz mora biti utrjen in urejen. Na dovozu ne sme biti peska, trave ali zemlje. Blago se lahko razklada samo na ravnem terenu.
 • Razklad je možen samo na trdi podlagi: asfalt, tlakovci, beton.
 • Dostavo blaga izvajamo do vhoda v objekt oziroma do najbližjega dostopnega razkladalnega mesta. V primeru, da je dostop oviran, vam dostave do vhoda objekta ne moremo zagotoviti.
 • Dostava se izvaja na naslov, ki ste ga v naročilu označili kot »naslov za dostavo«. Zato v košarici vnesite točen naslov za dostavo, kamor želite, da se izdelke dostavi.
 • Sobote, nedelje in prazniki niso dostavni dnevi in se ne štejejo v časovno obdobje dostave. V primeru višje sile lahko pride do spremembe dogovorjenega časa, o čemer boste pravočasno obveščeni.
 • Pri nakupu energentov preko spleta ni možno plačilo po povzetju ter na obroke Leanpay.
 • S podpisom dostavnice kupec potrjuje, da je izdelek v dogovorjenem času prejel in da je ob prejemu pregledan, nepoškodovan in brez vidnih poškodb. Dostavnica se podpiše, ko je razklad zaključen.

Posebna ponudba dostave velja le za izdelke, ki so v ponudbi označeni z znakom roza rožice. Izdelke iz ostale ponudbe, ki nimajo znaka rožice, morate naročiti v ločenem naročilu, kjer veljajo naši standardni pogoji dostave.

Dostava v roku 2 do 10 delovnih dni, od torka do petka.

Cena dostave je 6,99 €, za nakupe nad 300 € je dostava brezplačna.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01