Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Plašči in zračnice

19 izdelkov

ZRAČNICA OXFORD 26 X 1.50-2.10
Odprema v 24 urah
PLAŠČ OXFORD 700 X 40C
Odprema v 24 urah
ZRAČNICA OXFORD 700 X 35-38C
Odprema v 24 urah
ZRAČNICA OXFORD 26 X 1.50-2.10
PLAŠČ OXFORD 700 X 35C
PLAŠČ OXFORD 29 X 2.10
Odprema v 24 urah
PLAŠČ OXFORD 26 X 1.95
ZRAČNICA OXFORD 26 X 1.3/8
Odprema v 24 urah
ZRAČNICA OXFORD 700 X 35-38C
PLAŠČ OXFORD 26 X 1 3/8
ZRAČNICA OXFORD 27.5 X 1.90-2.30
Odprema v 24 urah
ZRAČNICA OXFORD 29 X 1.90-2.30
Odprema v 24 urah
PLAŠČ OXFORD 26 X 1.75
Odprema v 24 urah
PNEVMATIKA ZA ELEKTRIČNI SKIRO 8,5
PNEVMATIKA ZA ELEKTRIČNI SKIRO 10

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Vsi ljubitelji kolesarstva se zagotovo zavedate, kako pomembno je, da so rezervni deli za kolesa vedno pri roki, ko jih potrebujete. Kvalitetni rezervni deli za kolesa vam bodo zmanjšali število obiskov pri kolesarskih serviserjih in omogočili hitro popravilo va... Več

Plašči in zračnice

Vsi ljubitelji kolesarstva se zagotovo zavedate, kako pomembno je, da so rezervni deli za kolesa vedno pri roki, ko jih potrebujete. Kvalitetni rezervni deli za kolesa vam bodo zmanjšali število obiskov pri kolesarskih serviserjih in omogočili hitro popravilo vaših koles.

Katere so prednosti rezervnih delov za kolesa v Merkurju?

 • Vsi rezervni deli za kolesa so zbrani na enem mestu.
 • Najboljši kompromis med ceno in kakovostjo.
 • Rezervni deli za kolesa so produkti priznanih blagovnih znamk, ki zagotavljajo dolgoletno kvaliteto svojim izdelkom.
 • Pri izbiri primernih nadomestnih delov vam bodo svetovali izkušeni prodajalci.

Vsi, ki se s kolesarstvom šele spoznavate, boste kmalu spoznali, kako široko področje zajemajo rezervni deli za kolo in kolesarski dodatki. Nekateri izmed njih pa so predstavljeni v nadaljevanju.

Plašči

Plašči so edini nadomestni deli za kolo, ki prestavljajo stik kolesarja s tlemi. Za varno preživljanje prostega časa na kolesu je pomembno, da izberete plašče, ki ustrezajo razmeram podlage po kateri boste kolesarili. Pred nakupom morate vedeti, da se plašči razlikujejo glede na vrsto kolesarjenja, ki je lahko: 

 • Cestno kolesarjenje: plašči so gladki in tanki, da omogočajo dosego visokih hitrosti s čim manj trenja in upora.
 • Mestno kolesarjenje: plašči so široki z nekaj profila, ki nudi dober oprijem v različnih vremenskih razmerah. Nekateri plašči imajo tudi dodaten sloj proti predrtju.
 • Mešano kolesarjenje (npr. po makadamu): plašči za treking kolesarjenje so zožene variacije gorskih plaščev. Plašči za mešan teren imajo zato profil, ki omogoča dober oprijem tudi na tehnično zahtevnih, gozdnih poteh.
 • Gorsko kolesarjenje: plašči za gorsko kolesarjenje imajo najbolj izrazit profil, ki nudi neverjeten oprijem tudi na spolzkih skalah in snegu. Hkrati pa izredno široke gume delujejo kot dodaten absorber udarcev pri skokih.

Zračnice

Zračnice izberete na podlagi premera in širine plašča. Pozornost pa namenite tudi izbiri ustrezne vrste ventila, ki je odvisna od obročev kolesa. Izbirate lahko med:

 • Avtomobilski oz. Schrader ventili.
 • Navadni oz. dunlope ventili.
 • Francoski oz. presta ventili.
 • Italijanski oz. regina ventili.

Sedež za kolo

Sedeži za kolo so nenadomestljivi rezervni deli za kolesa, saj brez njih preprosto ne moremo kolesariti. Pri izbiri imate na voljo različne oblike sedežev, ki se razlikujejo glede na tip kolesa oz. namena uporabe.

Sedež za mestno kolo 

 • Mestna kolesa imajo ponavadi zelo mehko podložene sedeže, ki nudijo izredno udobje med vožnjo. 
 • Nekateri sedeži so dodatno obloženi z blazinicami iz gela, ki naredijo kolesarjenje še prijetnejše. 
 • Odlična izbira pa so tudi sedeži, ki so opremljeni z vzmetmi oz. neke vrste amortizerji, ki absorbirajo tresljaje in udarce med vožnjo po neurejenih kolesarskih poteh.

Sedež za gorsko kolo

Za gorsko kolesarjenje je značilno, da kolesar zelo malo sedi na sedežu, saj mora biti med spuščanjem po gozdnih poteh čim bolj odziven in aktiven. Sedeži za gorsko kolo zato niso pretirano podloženi in imajo ožjo obliko kakor sedeži za mestna kolesa, saj ne smejo motiti kolesarja med vožnjo.

Sedež za cestno kolo

Sedeži za cestna kolesa veljajo za izredno trde in minimalistične. Čeprav na prvi pogled izgledajo zelo neudobni, je njihova oblika plod dolgoletnih raziskav, tako da se popolnoma prilegajo človeški anatomiji in točkam, s katerimi pritiskamo na sedež.

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije