Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Oprema za rekuperatorje

1 izdelek

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Za vzpostavitev učinkovitega prezračevanja z rekuperacijo je potrebno več elementov in komponent, ki skupaj tvorijo celovit sistem. Tu je nekaj ključnih elementov, ki so potrebni za prezračevanje z rekuperacijo: Več

Dodatna oprema z arekuperacijo

Za vzpostavitev učinkovitega prezračevanja z rekuperacijo je potrebno več elementov in komponent, ki skupaj tvorijo celovit sistem. Tu je nekaj ključnih elementov, ki so potrebni za prezračevanje z rekuperacijo:

Rekuperator

Glavna komponenta sistema lokalne rekuperacije je Rekuperator, le ta omogoča izmenjavo toplote med odhajajočim in prihajajočim zrakom. Rekuperator lahko deluje na principu križnega tokokrožja ali protitokokrožja, kjer se toplota prenaša med pretokom zraka v nasprotnih smereh.

Vhodni in izhodni kanali

Kanali ali cevi, ki omogočajo pretok odhajajočega in svežega zraka med prostorom in rekuperatorjem. Ti kanali morajo biti ustrezno dimenzionirani in nameščeni, da omogočajo optimalen pretok zraka.

Filtracija

Filtri so ključni za čiščenje zraka pred vstopom v prostor. Učinkoviti filtri lahko odstranijo prah, alergene, bakterije, vonjave in druge nečistoče, kar prispeva k boljši kakovosti zraka v notranjem okolju.

Ventilatorji

Ventilatorji so potrebni za ustvarjanje potrebnega pretoka zraka skozi sistem rekuperacije. Ti zagotavljajo potrebno hitrost pretoka zraka skozi rekuperator in kanale.

Senzorji

Senzorji za nadzor kakovosti zraka lahko merijo parametre, kot so koncentracija ogljikovega dioksida, vlaga, temperatura in druge škodljive snovi. Na podlagi teh meritev sistem lahko prilagodi delovanje in zagotovi optimalno prezračevanje.

Krmilna enota

Avtomatizirana krmilna enota omogočajo nadzor nad delovanjem sistema prezračevanja z rekuperacijo. S pomočjo te krmilne enote se lahko nadzira hitrost ventilatorjev, regulira temperatura in vlaga ter prilagodi delovanje glede na zahteve prostora.

Izolacija

Pomembno je zagotoviti ustrezno izolacijo cevi in kanalov, da se prepreči izguba toplote med prenosom zraka skozi sistem. Učinkovita izolacija pripomore k energetski učinkovitosti sistema in zmanjša stroške ogrevanja ali hlajenja.

Redno vzdrževanje

Redno vzdrževanje sistema je ključno za zagotavljanje optimalnega delovanja in dolge življenjske dobe. To vključuje čiščenje filtrov, preverjanje delovanja senzorjev, pregled cevi in kanalov ter morebitna popravila ali zamenjave poškodovanih komponent.

Vsi zgoraj našteti elementi tvorijo kompleksen sistem prezračevanja z rekuperacijo, ki lahko učinkovito izboljša kakovost zraka v notranjih prostorih ter hkrati zagotavlja energetsko učinkovito delovanja, brez vonjav in plesnivih sten..

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01

Filtriraj izdelke

Seznam želja