Brezplačna dostava nad 70 €. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:
loader
Računalniški monitorji

Računalniki

PRENOSNI RAČUNALNIK ONDA ONDA OSCAR
Odprema v 24 urah
PRENOSNI RAČUNALNIK ASUS VIVOBOOK S16 FLIPTN3604YA OLED-MY731W RYZEN 7 7730U
E-BRALNIK/TABLIČNI RAČUNALNIK 13.3
PRENOSNI RAČUNALNIK ACER ASPIRE 3 A315-23-R823 SILVER
PRENOSNI RAČUNALNIK ACER ASPIRE A315-58-51D4 I5-1135G7/8/512/DOS
-23%
PRENOSNI RAČUNALNIK ASUS X515EA-BQ322W 90NB0TY2-M25070
Odprema v 24 urah
PRENOSNI RAČUNALNIK ASUS VIVOBOOK 15 X1502ZA BQ322W I3-1215U/8GB
TABLIČNI RAČUNALNIK XPLORE XP8105
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. XPLORE XP283 BEL
-80%
Akcija
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. XPLORE XP282 BEL
-15%
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. XPLORE XP232
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. XPLORE XP283 ČRN
-80%
Akcija
Odprema v 24 urah
TABLIČNI RAČUNALNIK LENOVO TAB M10
Odprema v 24 urah
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. SAMSUNG HITRI TYPE-C 15W BLACK
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. SAMSUNG TYPE-C TO TYPE-C 15W ADAPTER+KABEL HITRI W
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. SAMSUNG HITRI TYPE-C 25W ADAPTER B
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. SAMSUNG HITRI TYPE-C 25W ADAPTER W
DODATEK ZA TABLIČNI RAČ. SAMSUNG KABEL TYPE-C 1.5M PODATKOVNI B
PRENOSNI RAČUNALNIK LENOVO TB 15 G3
TABLIČNI RAČUNALNIK SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE, SIVA
TABLIČNI RAČUNALNIK SAMSUNG GALAXY TAB A9+ WIFI 64GB GRAFITNA
-11%
TABLIČNI RAČUNALNIK SAMSUNG GALAXY TAB S9 FE+ WIFI 128GB SIVA
TABLIČNI RAČUNALNIK SAMSUNG GALAXY TAB S9 FE+ 5G 128GB SIVA
TABLIČNI RAČUNALNIK BOOX MINI C 7.8

Nasveti

Rečeno 
storjeno

V Merkurju vam pomagamo pri iskanju in izbiri najboljše rešitve za vaš dom. Zagotavljamo vam celovito storitev, od ideje do realizacije.

Ceneje z Merkurjevo 
kartico zaupanja

Več nakupov opravite pri nas, več prihranite. Poleg tega vam nudimo ekskluzivne prihranke na izbrane izdelke in prilagojeno ponudbo.

Nakup klime 
z montažo

Pri nakupu z montažo prihranite, saj je DDV samo 9,5 %.

Računalniki so praktično nepogrešljivi, saj se z njimi srečavamo dnevno na delovnem mestu in doma. Uporabljamo jih tako za delo, komunikacijo kot igro. Več

RAČUNALNIKI

Računalniki so praktično nepogrešljivi, saj se z njimi srečavamo dnevno na delovnem mestu in doma. Uporabljamo jih tako za delo, komunikacijo kot igro.

Računalniki so naprave, sestavljene iz strojne opreme in programske opreme, ki omogočajo izvajanje različnih nalog, od preprostih vsakodnevnih opravil do kompleksnih znanstvenih izračunov.

Poznamo različne vrste računalnikov

Osebni računalniki so lahko prenosni računalniki ali namizni računalniki, prav tako pa za splošno uporabo in razvedrilo velikokrat uporabljamo tablice.

Visoko zmogljivi namizni računalniki so lahko tudi strežniki, ki zadovoljujejo različne potrebe uporabnikov. S hitrim napredkom tehnologije se zmogljivost računalnikov nenehno izboljšuje, kar omogoča izvajanje zahtevnejših nalog in ustvarjanje inovativnih rešitev.

Prenosni računalniki

Pogosto imenovani prenosniki, so kompaktni in prenosni računalniški sistemi, ki združujejo zmogljivost osebnega računalnika v kompaktnem ohišju. Ti naprave so zasnovane za mobilnost, kar omogoča uporabnikom, da delajo, študirajo ali zabavajo kjerkoli in kadarkoli. Prenosniki so opremljeni s tipkovnico, zaslonom, sledilno ploščico ali miško ter različnimi vhodi/izhodi, kar omogoča široko paleto uporabniških izkušenj. Obstajajo različne vrste prenosnih računalnikov, igriškimi prenosniki ali gaiming računalniki, poslovnimi prenosniki in več, kar omogoča izbiro glede na specifične potrebe uporabnikov. Prenosni računalniki so postali nepogrešljiv del sodobnega življenja, ki omogoča mobilnost in produktivnost v hitrem tempu današnjega sveta.

Namizni računalniki

So stacionarni računalniški sistemi, ki so sestavljeni iz ločenih komponent, vključno z ohišjem, procesorjem, pomnilnikom, trdim diskom, grafično kartico in drugimi napravami. Zaradi svoje stacionarne narave so namizni računalniki pogosto opremljeni s številnimi priključki in razširitvenimi režami, kar omogoča uporabnikom prilagoditev sistema glede na njihove specifične potrebe. Namizni računalniki so priljubljeni v pisarniških okoljih, domačih prostorih in pri tistih, ki potrebujejo visoko zmogljivost in zmožnost nadgradnje svojega računalniškega sistema za voljo grafike in pogosto računalniških iger. Poleg namiznega računalnika za delovanje potrebujete tudi monitor, tipkovnico in računalniško miško.

Namizne računalnike lahko ločimo tudi na klasične stacionarne računalnike, mini računalnike in AOI računalnike, ki imajo vse v enem oziroma v ohišju monitorja skrivajo tudi računalniške komponente.

Tablični računalniki

So tako imenovane tablice, ki so manjše od prenosnih računalnikov in jih upravljamo s pomočjo dotika, pogosto vključujejo kamere za fotografiranje in snemanje. Zaradi velikosti so enostavni za prenašanje in tako lahko vedno z nami, kjer koli smo. Imajo pa tablični računalniki ali tablice navadno prilagojen operacijski sistem, ki je bolj podoben mobilnim sistemom, kot računalnikom, omogočajo nam pa enostavno branje, srfanje po spletu, gledanje videoposnetkov ter izvajanje različnih aplikacij. Njihova intuitivna uporaba in hitra odzivnost na dotik so jih naredili priljubljene tako med odraslimi kot otroki. 

Za zaščito imamo v merkurju na voljo številne etuije kot dodatke za tablične računalnike.

 

 

 

Manj
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov
Informacije