Električna ogrevala

Električni radiatorji
Električni radiatorji
Konvektorji
Konvektorji
Halogenske peči
Halogenske peči
Kvarčne in infra peči
Kvarčne in infra peči
Kaloriferji
Kaloriferji
Stenski grelniki
Stenski grelniki
IR paneli
IR paneli

Električna ogrevala

Električna ogrevala oddajajo toploto preko elektrike. Primerna so za manjša stanovanja ter za posamezne prostore, za katere je značilno, da se hitro segrejejo. Nekatera električna ogrevala so premična, zato za delovanje potrebujejo kabel z vtikačem; druga pa so statična in nameščena na steno. 

V Merkurjevi ponudbi lahko najdete mnogo različnih modelov, ki se med seboj razlikujejo po cenovni dostopnosti in sposobnostih gretja. Izbirate lahko med energijsko učinkovitimi modeli, ki porabijo manj elektrike in tako na dolgi rok močno zmanjšajo vaše stroške ogrevanja. 

Električna ogrevala v Merkurjevi ponudbi

Ponujamo različna električna ogrevala, ki ustrezajo vsakemu domu ter življenjskemu stilu. Pomembno je, da pred nakupom preverite volumen prostora, ki bo ogrevan,  ter da določite povprečno število oseb, ki se običajno nahajajo v prostoru. Vse to je izredno pomembno za določitev primerne moči.

V ponudbi električnih ogreval lahko izbirate med radiatorji, konvektorji, halogenskimi pečmi, kvarčnimi in infra pečmi, kaloriferji, stenskimi grelniki in IR paneli.

Zakaj izbrati električna ogrevala?

Vpeljava električnih ogreval v dom prinaša veliko prednosti, kot je izjemna varnost in zanesljivost. Delujejo namreč brez kakršnih koli kurilnih materialov, gorljivih plinov ali škodljivih hlapov, ter tako predstavljajo najvarnejšo možno rešitev za ogrevanje vašega doma. Obenem predstavljajo cenovno ugodno in učinkovito izbiro. Za razliko od ogrevanja na plin in olje so stroški električnega ogrevanja skozi leta precej enakomerni. Električna energija je trenutno najcenejša možnost ogrevanja in naj bi tako ostala še vrsto let. Električne grelnike je mogoče samostojno ožičiti od sobe do sobe, kar pomeni, da če soba ni v uporabi, je ni treba ogrevati, kar lahko pomaga domu varčevati z energijo. Ker se električni grelniki ne zanašajo na zgorevanje materialov, se v ozračje ne sprošča ogljikov dioksid ter tako ne ustvarja emisij in odpravlja tveganje puščanja plina.

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom?

Uporaba grelnika prostorov je priročen način za hitro zvišanje sobne temperature in dodajanje toplote poljubnemu prostoru. Sobni grelniki, ki so na voljo v različnih velikostih in stilih, lahko v hladnih zimskih mesecih pomagajo zmanjšati stroške centralnega gretja. 

Ko gre za nakup električnih ogreval, se je potrebno vprašati, kakšne so potrebe ogrevanja našega doma. Ali bo izbrano ogrevalno ustrezno ogrevalo moj prostor? In koliko me bo stalo ogrevanje? Preverite pet najpomembnejših razlikovanj ki bodo določile, katera električna ogrevala so najbolj ustrezna za vaš dom. 

  1. Vrsta električnih ogreval (ventilatorski, konvekcijski ali pa tisti, ki ogrevajo s sevanjem);
  2. Postavitev in oblika (ali potrebujete grelec, katerega lahko premikate iz enega prostora v drugega; ali vam bolj ustreza stensko električno ogrevalo);
  3. Moč ogrevanja (običajno električna ogrevala porabijo 10 vatov moči za ogrevanje vsakega kvadratnega metra prostora. Tipični grelnik s 1500 vati bo torej ogreval povprečno velike prostore, velikih do 150 kvadratnih metrov.
  4. Energijska učinkovitost (če vas skrbi varčevanje z energijo in želite ohraniti nizke stroške ogrevanja, je dobro premisliti o učinkovitosti pred nakupom. Priporočamo vam razred A energijske učinkovitosti).
  5. Stopnja hrupa - tako kot večina električnih naprav tudi  električna ogrevala med delovanjem oddajajo nekaj hrupa. Za tiho delovanje v mirnih okoljih, kot je spalnica ali pisarna, razmislite o modelih, ki na primer ne delujejo na radiator. 

Are Your Sure?

Exit