Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €

Električna ogrevala

Električni radiatorji
Električni radiatorji
Konvektorji
Konvektorji
Halogenske peči
Halogenske peči
Kvarčne in infra peči
Kvarčne in infra peči
Kaloriferji
Kaloriferji
Stenski grelniki
Stenski grelniki
IR paneli
IR paneli

Električna ogrevala

Želite ogreti vaš dom in ne veste kakšen način ogrevanja je najbolj ustrezen? Vzemite si čas in preglejte naše nasvete o ogrevanju in dobili boste boljši vpogled v načine ogrevanja vašega doma. Za električna ogrevala je seveda značilno, da oddajajo toploto preko elektrike. Nekatera so premična in je za njihovo delovanje potrebno kabel z vtikačem vtakniti v vtičnico. Druga pa so statična in se namestijo na steno, za dovajanje elektrike pa poskrbite preko kablov v steni, prižgete pa s pomočjo stikala.

Med seboj se poleg možnosti premikanja razlikujejo tudi po cenovni dostopnosti in sposobnosti, koliko velik prostor lahko ogrejejo, seveda nekateri pri svoji uporabi porabijo več energije drugi pa manj, kar vpliva tudi na vaše stroške.

Pomembno je, da pred nakupom ogrevala preverite volumen prostora, kjer bo le ta nameščen. Določite še povprečno število oseb, ki se običajno v prostoru nahajajo in na podlagi zbranih informacij poiščite vam primerno ogrevalo.

V ponudbi električnih ogreval lahko izbirate med radiatorji, konvektorji, halogenskimi pečmi, kvarčnimi in infra pečmi, kaloriferji, stenskimi grelniki in IR paneli.

Električni radiatorji so v slovenskih domovih eni izmed velikokrat uporabljenih načinov ogrevanja. Zanje je značilno da zraka ne sušijo, njihovo upravljanje je enostavno, saj ta poteka preko termostata. Odločite se lahko za premične, ki imajo ustrezna kolesca, ali pa za statične, ki se namestijo na zid. Ne želite širokih in zastarelih oblik radiatorjev, ki so idealen prostor za nabiranje prahu? Preglejte našo ponudbo in ugotovili boste, da so sodobno oblikovani radiatorji zelo nemoteči v stanovanju, prav tako pa proizvajalci izdelujejo vedno tanjša ogrevala.

Konvektorji so primerni tako za ogrevanje, kot tudi hlajenje prostora. Predvsem so primerni za manjše prostore, kjer njegovo ogrevanje in aktualno čez celotno sezono, pač pa samo ob določenih obdobjih. Njihovo delovanje poteka s pomočjo tople oz. hladne vode.

Halogenske peči se velikokrat uporabljajo v industrijskih prostorih, kopalnicah, terasah … Idealni so za prostore, ki se stežka ogrejejo.

Kvarčne in infra peči boste velikokrat srečali v kopalnicah, saj se uporabljajo predvsem v mrzlem obdobju leta oz. kadar želimo prostor hitro segreti. Zanje je značilna stenska montaža, nekatere imajo možnost nagiba grelne glave. Njihova prednost je, da so cenovno ugodne, posamezen prostor pa izredno hitro ogrejejo.

Kaloriferji so odlična rešitev, ko želimo nek prostor samo trenutno in hitro dodatno ogreti. Njihova prednost je cenovna dostopnost, enostavna uporaba, praktična velikost in s tem tudi enostavno prenašanje iz prostora v prostor.

Stenski grelniki so po delovanju in obliki podobni klimatskim napravam. Zanje je značilna možnost montaže na steno skoraj pod strop. Zato delujejo zelo ne moteče v prostoru. Temperaturo se regulira s pomočjo prenosnega upravljalnika.

Sodobna rešitev ogrevanja prostorov pa so IR paneli. Ko boste preverili našo ponudbo naj vas ne odvrne cena, ki sicer ni majhna, a ko preračunate koliko boste privarčevali pri stroških, vam zagotavljamo, da je to edinstvena priložnost za vaš dom! Prednost IR panel pa je tudi to, da jih lahko pobarvate, prelepite in na steni lahko delujejo kot dekoracija. Nihče ne bo vedel, da je ogrevalno telo!

Potrebujete dodatno pomoč pri izbiri ogrevalnega sistema? Preberite Merkurjeve nasvete

Are Your Sure?

Exit